Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mbay

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Mbay's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα συναδελφοι. Το συγκεκριμενο θεμα με ενδιαφερει, καθως στην εταιρεια που εργαζομαι (ακομα!) μου ζητησαν να ενημερωσω εναν πελατη για τον ελεγχο των Η/Μ εγκαταστασεων. Η χρηση του κτηριου ειναι βιοτεχνικη/βιομηχανικη και εχει και υποσταθμο. Λογικα, ο ελεγχος περιλαμβανει την ορθη εφαρμογη της μελετης ολων των εγκαταστασεων, αλλα κανεις δεν ξερει τιποτα περισσοτερο... Ουτε σε πολεοδομια, ουτε αλλοι μαχιμοι συναδελφοι γνωριζουν τιποτα... Κανεις δε μπορει να μας ενημερωσει..
  2. Απολυτα σωστο αυτο που λετε συναδελφε... Αλλα το θεμα ειναι τι κανουμε τωρα....
  3. Αυτο που λετε για τα φρεατια εξωτερικα του κτιριου ισως να ειναι μια καλη λυση. Δεν εχω θεμα με τον αριθμο τους, αρκει να γινει η δουλεια σωστα.. Τωρα, οσον αφορα στον υδατινο οριζοντα, τους εχω ζητησει να μου πουν που βρισκεται, αλλα απαντηση δεν εχω λαβει ακομα... Το βεβαιο ειναι οτι μετα την εντονη κακοκαιρια (πριν απο 2 εβδομαδες) βρηκαν 2 δαχτυλα νερο στο υπογειο... Σιγουρα το προβλημα ειναι στα μη μονωμενα περιμετρικα τοιχεια, απλα δε μπορω να επεμβω εξωτερικα σε αυτα...
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Θελω τα φώτα σας σε ενα θέμα που με έχει κάνει να χάσω τον ύπνο μου: Στο υπόγειο ενός κτιρίου, το οποίο μελλοντικα θα γίνει αποθήκη, παρουσιάζει έντονα προβλήματα υγρασίας και ροής υδάτων σε περιπτώσεις κακοκαιρίας. Το κτίριο αυτό βρίσκεται πολυ κοντά στη θάλασσα. Στην παρούσα κατάσταση, το δάπεδο είναι στρωμένο με μωσαικό και οι τοίχοι είναι σοβατισμένοι. Κάποιος επαγγελματιας του είδους, μου ειπε οτι τα νερα μπαινουν από τους τοίχους και όχι από την πλάκα, η οποία φαινεται υγιής. Υπαρχει μια αρχικη μελέτη για κατασκευή 2 φρεατιων με αντλίες, όπου μέσω καναλιών τα νερα θα οδηγούνταν σε ενα "πηγαδι", το οποιο υπαρχει στη μια ακρη του υπογείου. Όμως, προσωπικα δεν αναλαμβανω την ευθυνη να σπασω την πλακα και να ανοιξω φρεατια, διοτι φοβουμαι πως η θαλασσα θα αναβλυζει σαν συντριβανι...... Γνωριζω βεβαια οτι τα νερα πρεπει να σταματησουν εξω απο το κτιριο και οχι απο μεσα, αλλα δεν εχουμε τη δυνατοτητα να παρεμβουμε εξωτερικα και να κανουμε εκει μονωση. Οποτε, με τα δεδομενα: α. Η πλακα δεν πρεπει να σπασει για να δημιουργησουμε φρεατια και καναλια β. Τα νερα εισερχονται από τους τοιχους τι μου προτεινετε σαν μια καλη περιπτωση υγρομονωσης? Σας ευχαριστω θερμα εκ των προτερων
  5. Καλημερα συναδελφε! Τις εχω ολες τις Π.Δ., ευχαριστω! Μιλησα προ ολιγου με καποιον αξιωματικο, ο οποιος μου ειπε οτι για τετοιου τυπου περιπτωση θα πρεπει να γινει υποδειξη μετρων απο αρμοδιο αξιωματικο. Κλεινεις ενα ραντεβου και ερχεται ο αρμοδιος, προτεινει μετρα και αναλογως συντασσεις τη μελετη. Γενικα σε ασαφεις περιπτωσεις αυτο γινεται μου ειπε. Καλο ειναι να το ξερουμε ολοι μας.. Ευχαριστω πολυ παντως για την βοηθεια, αν εχω νεοτερα θα επανελθω!
  6. Ναι, το κτίριο είναι σχεδόν προπολεμικό... Αυτο θα κανω, θα τηλεφωνησω αυριο στο αρμόδιο γραφειο. Απλως ελεγα μηπως καποιος αλλος ειχε αντιμετωπισει κατι αναλογο... Σ' ευχαριστω παρα πολυ!! Καλο απογευμα!
  7. Καλως σας βρηκα!! Ειναι μια απο τις εταιρειες courier (π.χ. ACS, DHL, Geniki) που εχουν ενα "καταστημα", στο οποιο τηλεφωνεις για να ερθουν να παραλαβουν τους φακελους που θελει να αποστειλει καποιος. Προσωρινα συγκεντρωνουν προφανως τα προς αποστολη δεματα και φακελους, μεχρι να τα μοιρασουν. Αυτα καταχωριζονται ως καταστηματα και για τη λειτουργια τους απαιτειται πιστοποιητικο πυρασφαλειας. Πώς αντιμετωπιζονται αυτα τα καταστηματα??
  8. Καλησπέρα σας! Είμαι νέα Μηχανολόγος Μηχανικός και μου ζητήθηκε να αναλάβω την έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας για καταστήματα γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών courier και logistics. Τα κτίρια είναι παλαιά, οπότε εφαρμόζεται η Πυροσβεστική Διάταξη #8, όμως αναζητώντας την κατηγορία στην οποία ανήκουν τα εν λόγω καταστήματα, δεν βρήκα πουθενά δραστηριότητα "παροχής υπηρεσιών". Αν σας έχει τύχει κάτι ανάλογο, σε ποια κατηγορία εντάξατε το κατάστημα? Αν οχι, τι έχετε να μου προτείνετε?? Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.