Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsobol

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

tsobol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλλον θα πάω με φίλο τοπογραφο να το ελεγξω οποτε έτσι είμαι σίγουρος και τι υπάρχει. Μιλάμε τώρα για αμοιβή 300 εώς 400€.
  2. Τις ξέρω τις κυρώσεις και τις ποινές. Δεν υπογράφω μελέτες που δεν γνωρίζω. Έχετε δίκιο. Απλά σκεφτόμουν απλή δουλεια. Αλλα στο επάγγελμα μας τίποτε δεν είναι απλο.
  3. Συμφωνώ μαζι σας. Δεν διαφωνώ. Για αυτο ρωτάω και το ψάχνω. Δεν έχω απαντήσει. Θέλω να δώ που μπλεκω. Όσο για την ηλικία μου σου λέω μόνο ότι ασχολούμαι 15 χρόνια με στατικές μελέτες. Το οικόπεδο θα το δώ πριν απαντήσω και εάν έχω αμφιβολίες θα φωνάξω φίλο μου τοπογραφο να με βοηθήσει ( ο οποίος όμως δεν γνωρίζει για αμοιβές τοπογραφικου για αυθαίρετα. Γιατι στην τακτοποίηση αυθαιρέτων δεν αναλαμβανουμε ευθύνες άλλων μηχανικών επι αμοιβής; Τέλος πάντων. Το ερώτημα μου όμως δεν απαντήθηκε.
  4. Δεν υπογράφω καθόλου ότι νανε. Προσέχω παρα πολυ και για αυτο τι ψάχνω πριν απαντήσω στον πελάτη. Αλλα αν τα βάλουμε κάτω, άλλο μία στατική μελέτη και άλλο ένα τοπογραφικό που είναι να μπει για τακτοποίηση.
  5. Δεν θα τις επιβεβαιώσω. Το τοπογραφικό είναι σχετικά πρόσφατο και το έχει κάνει πολύ καλός Τοπογράφος. Είναι μπλέξιμο? Ασχολούμαι με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων αλλά από σύνταξη τοπογραφικού δεν γνωρίζω. Ότι αυθαίρετο είχα ήταν εντός σχεδίου, με Ο.Α. κτλ.
  6. Το σκέφτομαι. Τώρα με την οικονομική κρίση δεν είναι να χάνουμε εισοδήματα. Θα δω το τοπογραφικό και θα πάω επί τόπου να μετρήσω χοντρικά. Τον Τοπογράφο τον γνώριζα και ήταν πολύ καλός στη δουλειά του. Τι εννοείς 651?
  7. Παιδιά, διάβασα διάφορες απόψεις εδώ μέσα, αλλά δεν λύθηκε η απορία μου. Έχω έναν πελάτη που έχει ένα οικόπεδο με αυθαίρετο μέσα και είναι εκτός σχεδίου. Έχει συνταχθεί τοπογραφικό, πριν την αυθαιρεσία, εξαρτημένο από το ΕΓΣΑ. Την τακτοποίηση του αυθαίρετου την έχει αναλάβει Αρχιτέκτονας και θέλει από μένα να του σφραγίσω το Τοπογραφικό Σχέδιο (το οποίο το έχει σε ηλεκτρονική μορφή και ο τοπογράφος που την έχει συντάξει έχει πεθάνει), για να συμπληρώσει ο συνάδελφος τον φάκελο. Λοιπόν, α) κόβω απλή Α.Π.Υ? β) μπαίνω στο σύστημα αμοιβών για τοπογραφικό? γ) μπαίνω στην ομάδα του Αρχιτέκτονα? Στο β) και στο γ) πρέπει να υπογράψω συμφωνητικό με τον πελάτη και να το προσκομίσω στην ΔΟΥ και στο ΤΕΕ? Έχω συμπεράνει ως τώρα ότι μάλλον το β) πρέπει να κάνω. Αλλά αν είναι το β) τι συμπληρώνω? Μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτώ έναν Τοπογράφο? Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων.
  8. Κύριοι, έχω ένα οικόπεδο, όπου υπάρχουν δυο μεζονέτες με οικ. άδεια και εντός σχεδίου. Την ψιλή κυριότητα της οριζόντιας ιδιοκτησίας την έχουν για την καθεμία δυο αδέρφια ξεχωριστά. Επίσης έχουν ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% στο όλο το οικόπεδο εξ αδιαίρετου. Η κάθε μεζονέτα έχει αυθαιρεσία 5.00μ2 επιπλέον κρεβτοκαμερα πάνω σε κλειστό τακτοποιημένο η/χ με τον προηγούμενο νόμο και 25.00μ2 αυθαίρετη αποθήκη στον ακάλυπτο χώρο. Ερώτηση: Στον υπολογισμού του προστίμου για υπέρβαση κάλυψης, τι θεωρώ ως επιτρεπόμενη κάλυψη? Την συνολική επιφάνεια που λέει η άδεια ή το 50% της? Και για ποια τετραγωνικά? Για το καθένα ξεχωριστά ή το σύνολο τους? Π.χ.επιτρ. κάλυψη 115.00μ2, 30/115=0.26 άρα 7β) και μπαίνει και στα δυο ή 5/115=0,04 άρα 7α) και 25/115=0.22 άρα 7β) και αντίστοιχα με το 50% του 115. Επειδή θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ το πρόστιμο, με επείγει μία απάντηση για τον ορθό τρόπο υπολογισμού. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.