Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vaggelhs92

Core Members
  • Περιεχόμενα

    268
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vaggelhs92

  1. Δεν υπάρχει στάνταρ αν έχω πληροφορηθεί σωστά... Εξαρτάται βασικά απο το ποιόν τομέα του τμήματος ενδιαφέρεσαι. Αν ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό στη χρηματοοικονομική διοίκηση, λογικά με βαθμούς πάνω ή έστω πολύ κοντά στο 7και κάτι και με πτυχίο οικονομικών θα σε κάνουν δεκτό. Αν ενδιαφέρεσαι για ενέργεια μόνο με πτυχίο οικονομικών, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Γενικά για μεταπτυχιακά απο οτι έχω ρωτήσει θέλεις πάνω απο 7.5-8.Συγκεκριμένα, αν έχεις πάνω απο 8 παίζουν πάρα πολύ και οι υποτροφίες, στο ΠΚ τουλάχιστον. Τα παραπάνω στα λέω με κάθε επιφύλαξη εννοείται, για μια ξεκάθαρη απάντηση επικοινώνησε με τη σχολή.
  2. Στο ΜΠΔ της Κρήτης που είμαι εγω, προσφέρεται μεταπτυχιακό στα ενεργειακά συστήματα αλλά και στη χρηματοοικονομική διοίκηση. Για κάποιες πρόχειρες πληροφορίες δές εδώ https://www.tuc.gr/fileadmin/users_data/public_relations/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%A4%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%A0%CE%94.pdf
  3. @giorgaras Όχι πρός το παρόν τουλάχιστον.Για να τα πάρουν μονόδρομος η μετονομασία, αλλά δεν υπάρχει η θέληση νομίζω, κυρίως λόγω της απασχόλησης φοιτητών και αποφοίτων σε άλλα αντικείμενα, και στη σχετικά χαμηλή ανεργία που έχουν.
  4. Μπορείς να πάρεις και ενα τηλέφωνο στο πολυτεχνείο, λογικά θα σου δώσουνε κάποια πληροφορία αλλά για σιγουριά μόνο ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί πιο πάνω, εγω θα το γράψω γιατί μου άρεσε πολύ... Είναι 3 ισοβίτες σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.Σε μια φάση ο "διευθυντής" των φυλακών επειδή βαριόταν αποφασίζει να αφήσει εναν ισοβίτη ελεύθερο, αφού "ψυχαγωγηθεί" πρώτα. Τους βάζει σε ένα κλειστό δωμάτιο, το οποίο είχε μόνο μια λάμπα έτσι ώστε να φωτίζεται όλο, και μια πόρτα απο την οποία μπήκαν.Στο δωμάτιο τους δείχνει 5 μπλούζες, εκ των οποίων οι δυο έχουν μια άσπρη στάμπα στη πλάτη, και οι τρείς μια μαύρη στάμπα στη πλάτη. Τους κλείνει τα μάτια και τους φοράει ΤΥΧΑΙΑ μια μπλούζα στον καθένα.Μετά τους τοποθετεί τον έναν πίσω απο τον άλλον, και μετά τους λύνει τα μάτια.Οι κρατούμενοι είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε ο τρίτος να βλέπει τις στάμπες των άλλων δυο, ο δεύτερος τη στάμπα του πρώτου και ο πρώτος να βλέπει μόνο τοίχο. Μετά ο διευθυντής τους λέει, όποιος σηκώσει πρώτος χέρι και μου πεί τι χρώμα είναι η στάμπα που φοράει και το δικαιολογήσει θα τον αφήσω να φύγει.Άν το πεί στη τύχη ή δεν μπορεί να το δικαιολογήσει θα τον εκτελέσω εν ψυχρώ. Μετά απο αρκετή ώρα, σηκώνει το χέρι ο ΠΡΩΤΟΣ(αυτός που έβλεπε μόνο τοίχο μπροστά του) και ισχυρίζεται πως έχει μια μπλούζα με τη μαύρη στάμπα.Και ήταν ΣΩΣΤΟΣ και το δικαιολόγησε. Με αυτά τα δεδομένα, και με χρήση μόνο της λογικής, μπορείτε να βρείτε τη δικαιολογία? Δεν ξέρω, εμένα μου πήρε μια βδομάδα να το λύσω...(μην χρησιμοποιήσετε πιθανότητες ή κάποιο μαθηματικό εργαλείο, μόνο τη λογική).Όποιος θέλει την απάντηση pm.
  6. Επίσης σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ούτε η δικιά σου σχολή υφίσταται...Οι μηχανολόγοι είναι εντελώς διαφορετικό τμήμα απο τους αεροναυπηγούς και όχι τομέας...Όπως καταλαβαίνεις δεν είσαι σε θέση να μιλάς για εξειδίκευση τη στιγμή που το δίπλωμα σου θα λέει ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ... Επίσης στο εξωτερικό δεν υπάρχουν τμήματα τοπογράφων τι πάει να πεί αυτό? Καθαρά οικονομικό μάθημα υποχρεωτικό έχουμε 1.Νομίζω πως οι χημικοί μηχανικοί έχουν περισσότερα.Και προδεδίκασες οτι τεχνητή νοημοσύνη είναι αδύνατον να μάθω, ευχαριστώ... Είμαστε ενα τμήμα που έχει κοντά 65 μαθήματα για πτυχίο.Οι μηχανολόγοι του ΑΠΘ έχουν 48...πιστεύω οτι κάποια μαθήματα ηλεκτρονικού και επιχειρησιακής έρευνας παραπάνω μπορούμε να τα έχουμε...
  7. Εγω λίγα πράγματα θα πώ, οτι θερμοδυναμική και μετάδοση θερμότητας κάνει μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ με διδακτορικό απο ΜΙΤ και τα μαθήματα του τα περνάνε όλοι τελευταία γιατί σχεδόν κάθε βδομάδα υπάρχουν "προαιρετικές" προόδοι... Επίσης οι μηχανολόγοι μηχ. του ΑΠΘ κάνουν και αυτοί μία θερμοδυναμική και μια ρευστομηχανική υποχρεωτικά, οι υπόλοιπες είναι στην ροή. Στους μηχανολόγους της Πάτρας δεν είδα κανένα μάθημα σχετικό με ρομποτική, ενω εγω θα διδαχθώ ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, μηχατρονική, ΣΑΕ 1,2. Κάθε πρόγραμμα σπουδών έχει τα φόρτε του. Ο giorgaras δεν είναι φοιτητής, είναι διπλωματούχος και πιθανότατα εργάζεται στο αντικείμενο του μηχανολόγου μηχανικού(δηλαδή ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ με αυτό το τρόπο) αν κρίνω απο τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις του σε τεχνικά θέματα...Και ξεκαθάρισε οτι έκανε πλάκα σε αυτό με τους καφέδες...Καληνύχτα.
  8. Άν ήταν φιλικά ζητώ συγγνώμη(και πάλι)...να βοηθήσω ήθελα...
  9. Νομίζω ζήτησα συγγνώμη...και πάλι στο αρχικό μου σχόλιο είχα τονίσει οτι δεν είμαι σίγουρος...διάβαζε καλύτερα...
  10. Συγγνώμη, ιεκ, ιδιωτικό πανεπιστήμιο, νόμιζα πως είναι το ίδιο.Λάθος μου.
  11. Υπάρχουν τα ΙΕΚ δομικών έργων.Νομίζω ενα είναι κάπου στην ομόνοια, πάει ενας φίλος μου αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος...Το ΞΥΝΗ νομίζω είναι.
  12. Μου δίνει ενα κύκλωμα με αντιστάσεις, πηγή τάσης και πηγή ρεύματος.Μου ζητάει κλασσικά να βρώ ρεύματα, ισχύ σε αντιστάσεις και σε πηγές.Και μετά μου ζητάει να κάνω το ισοζύγιο ισχύος του κυκλώματος. Και κάπου εδώ νομίζω κατάλαβα...Θα υπολογίσω την ισχύ στη κάθε πηγή, θα τις αθροίσω και θα πρέπει να είναι ίσες με το άθροισμα των ισχύων των αντιστάσεων έτσι???
  13. Αααα και η ισχύς των αντιστάσεων είναι η παραγόμενη ισχύς?
  14. Διαβάζω για την εξεταστική και έχω ψιλοπελαγώσει στην ηλεκτροτεχνία...Ξέχασα τις σημειώσεις σπίτι ενός συμφοιτητή μου και το σύγγραμμα είναι χαοτικό...Η ερώτηση μου μπορεί να ακουστεί χαζή αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε πως κάνω το ισοζύγιο ισχύος ενός κυκλώματος συνεχούς ρεύματος???
  15. Φίλε όπου και να περάσεις κοίτα να είσαι καλός φοιτητής και να ψάχνεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο...εγω ήδη έχω βρεί ενα μηχανολόγο και θα πάω το καλοκαίρι(μετά την εξεταστική εννοώ...) ίσα ίσα να βλέπω τι κάνει και να μάθω λίγο περισσότερο autocad...Και τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν βλάπτουν γιατί στην Ελλάδα χρειάζονται αν δεν θες να είσαι εξαρτημένος απο άλλους στη δουλειά σου...Άμα τελικά περάσεις ΜΠΔ και θέλεις info για τη σχολή στείλε ενα pm και θα σου πω οτι θες.
  16. Κοίτα το "τουπέ" που έχουν οι απόφοιτοι του ΕΜΠ(και καλά κάνουν) πάντα θα υπάρχει.Γενικά έχοντας ρωτήσει δεκάδες αποφοίτους, για τους περισσότερους εργοδότες μετράει η εργατικότητα και ο χαρακτήρας.Αν ξέρεις να κάνεις μια δουλειά καλύτερα απο εναν μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο δεν έχεις λόγο να φοβάσαι τίποτα.Αλλά εγώ είμαι ακόμα φοιτητής καλύτερα να ρωτήσεις εναν εργαζόμενο διπλωματούχο...Εγω που έχω ρωτήσει αρκετούς τελειόφοιτους πάντως, ξεκινάνε να εργάζονται ενω χρωστάνε ακόμα τη διπλωματική, και μετά συνεχίζουν στην ίδια εταιρία με μεγαλύτερο μισθό.Ξέρω παιδιά που ενω τελειώνουν το ΜΠΔ συνεχίζουν για μεταπτυχιακό στο tuc, κ πάλι βρίσκουν δουλειά στα Χανιά στο αντικείμενο τους(κατά τη διάρκεια του master). Αλλά και πάλι, και να υπάρχει "ρατσισμός" στην αγορά εργασίας τι σε νοιάζει?Άμα ξέρεις να κάνεις τη δουλειά καλύτερα απο τον άλλο δεν θα σε προτιμήσει ο εργοδότης?Χέστηκε τι και που έχεις τελειώσει, άμα του βγάλεις κέρδος δεν έχει λόγο να μη σε πάρει.Αυτή είναι η δική μου λογική. Τι να σου πω τώρα λες να έχω πέσει στις εξαιρέσεις και ο κανόνας να είναι οτι οι εργοδότες κοροιδεύουν τους ΜΠΔ?Για αυτό σου λεω αν σε ενδιαφέρει η σχολή καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον διπλωματούχο.Και εδω στο forum έχει αρκετούς που θα σου απαντήσουν.Προσωπικά κανείς δεν μου έχει πεί είτε τελειόφοιτος είτε εργαζόμενος, οτι η πιάτσα φτύνει τους ΜΠΔ...Λές να είναι άνεργοι και να με κοροιδεύουν? Έχουν γίνει πολλές έρευνες και απο το ΤΕΕ, και απο το ΥΠΕΠΘ(ή όπως αλλιώς το λένε τώρα) και όλες δίνουν στους ΜΠΔ ίδιες απολαβές και ίδια αποκατάσταση με τους μηχανολόγους. Αλλά σου ξαναλέω, καλύτερα να ρωτήσεις έναν απόφοιτο.Και οι ΜΠΔ δεν είναι ως ένα βαθμό ισότιμοι είναι ακριβώς ισότιμοι.Έχει βγάλει απόφαση και το ΤΕΕ για αυτό, και ο σύλλογος Μ-Η, και το tuc και το συμβούλιο της επικρατείας.Μπορώ να σου στείλω τα σχετικά έγγραφα, τα έχω όλα.Αν σε ενδιαφέρει η σχολή ρίξε μια ματιά και στο σύλλογο αποφοίτων, θα βρείς και εκεί πολυ χρήσιμο υλικό. digia +1000 @MscEng Πόσο δίκιο έχεις...αλλά δεν είναι κρίμα που σε μια χώρα που η ναυτιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή κέρδους(πρώτος νομίζω είναι ο τουρισμός) να υπάρχει μόνο ενα ΑΕΙ ναυπηγών και να παίρνει 60 άτομα το χρόνο?
  17. Όλοι οι καθηγητές αυτά λένε.Τα δικαιώματα των ΜΠΔ αυτή τη στιγμή είναι όσο ξεκάθαρα είναι και τα δικαιώματα των μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων.
  18. Ο dimmis δεν είπε πως είμαστε οι καλύτεροι και πως θα πάμε στη nasa.Εσυ είπες πως τα δικαιώματα μας δεν είναι σαφή.Πράγμα λάθος.Τα δικαιώματα μας είναι σαφή, αυτό σου επεσήμανε. Μεγαλοστομίες τύπου ΜΙΤ και NASA που κολλάνε?
  19. dimmis στείλε μου με pm μια διεύθυνση email, γιατί δεν νομίζω να μπορώ να στείλω αρχείο excel σε πμ Και το ποσοστό ομοιότητας απο πλευρά μαθημάτων με άλλες σχολές ΜΜ είναι σίγουρα πάνω απο 90%.Άντε να έχουν κάνα μάθημα που να μην έχουμε, αλλά μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο.Δεν θυμάμαι οι μηχανολόγοι του ΑΠΘ και του Βόλου να έχουν κάτι σχετικό με ρομποτική π.χ.
  20. MSceng, σχετικά αυτό με τα υλικά που είπες, δεν ξέρω αν έχεις προσέξει ενα συγκεκριμένο εργαστήριο το οποίο ασχολείται κυρίως με υλικά και κατασκευές αλλά εκ παραδρομής συγκαταλέγεται στον τομέα αποφάσεων...!! Πιθανότατα αυτό θα αλλάξει διότι ήδη στο πρόγραμμμα σπουδών οι 3 βασικοί τομείς(συστημάτων παραγωγής, αποφάσεων, επιχειρησιακής έρευνας) έχουν αλλάξει σε τομείς ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, συστημάτων παραγωγής, οργάνωσης και διοίκησης, και τομέα επιχειρησιακής έρευνας.Τους έγραψα με φθίνουσα σειρά απο αριθμό μαθημάτων, εργαστηρίων και μελών ΔΕΠ. Το πρόγραμμα σπουδών έχει όλα τα μαθήματα κορμού των μηχανολόγων του ΑΠΘ και του Βόλου.Στο laptop μου έχω μια φυλλάδα excel με τις αντιστοιχίες των μαθημάτων 1-1.
  21. Άν την έδωσε για πλάκα οκ αλλά νομίζω πως σοβαρολογούσε. Η φοιτητική ζωή στα Χανιά είναι μια χαρά.Είναι η πιο όμορφη περιοχή της Κρήτης, αν και αραιοκατοικημένη.Το μόνο που με χαλάει εμένα είναι η απόσταση απο την Αθήνα.Μην ακούς που λένε οτι δεν έχουν κλάμπ, καφετέριες, ωραία κορίτσια κτλ...Εγω στα Χανιά έχω βρεί δύο απο τις αγαπημένες μου μπυραρίες.Για μπάρ-κλάμπ δεν μπορώ να σε κατατοπίσω γιατί αν και έχω βρεθεί σε αρκετά, δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης γιατί δεν πολυσυχνάζω σε τέτοια μέρη.
  22. Τώρα εγω να προσβληθώ ή όχι?Σε αυτό το φόρουμ με έχουν πεί παιδάκι, μου έχουν πεί οτι δεν έχω @@, και τώρα μου ζητάνε να φερθώ σαν άντρας. Το αντριλίκι μου δεν θα το βγάλω εδώ. ΟΚ ΟΚ!!Έκανα λάθος!! Και πάλι να ξαναπώ, τις συμβουλές εκεί που τις ζητάνε.
  23. Φίλε μου, δεν με νοιάζει τι λένε για μένα πιά, έχω αρχίσει να τα αγνοώ...αυτό που με πείραξε είναι οτι λένε οτι τέτοιες σχολές δεν είναι ποτέ πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό και συμπερασματικά δεν αξίζουν ή είναι για τους losers...Δηλαδή το 90% των φοιτητών της Ελλάδας δεν ξέρει τι του γίνεται?Γιατί οι στατιστικές λένε πως το 10% των υποψηφίων μπαίνει στη 1η επιλογή, το 20% μέσα στις 6 πρώτες και οι υπόλοιποι πιο κάτω...Όποιος θάβει το τμήμα, πρόβλημα του, ας πάει να ρίξει μια ματιά στα site των εργαστηρίων...Ένα εργαστήριο που μόλις φέτος μονιμοποιήθηκε, ήδη έβγαλε αποτελέσματα στην εμβιομηχανική και ήδη βρίσκουν εφαρμογή σε ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.