Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gyiannis82

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gyiannis82's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ησασταν κατατοπιστικοι. AlexisPap ελπιζω να εχεις δικιο για τον ΔΔΕ οτι πεφτει και χωρις γειωση.
  2. Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που εχει σχεση με τις γειωσεις και γενικα με τα μετρα ασφαλειας που πρεπει να παιρνουμε. Εγκατεστησα στο σπιτι μου εναν απορροφητηρα κουζινας ο οποιος ομως δεν εχει καλωδιο γειωσης.Ετσι λοιπον συνεδεσα φαση και ουδετερο χωρις γειωση προστασιας. Το ερωτημα μου ειναι αν σε περιπτωση διαρροης ρευματος στο μεταλλικο περιβλημα του απορροφητηρα θα εχω επαρκη προστασια απο τον ΔΔΕ(ρελαι) ή αν θα εχω ηλεκτροπληξια σε περιπτωση επαφης.
  3. Μια ακομα ερωτηση.Απο ποιο πινακα επιλεγουμε συντελεστη ταυτοχρονισμου?Αν εχει καποιος τον πινακα ας τον ανεβασει.Θα με βοηθουσε πολυ. Συντελεστη χρησιμοποιησης θελω να πω.
  4. Τελικα οπως μου ειπατε εβαλα και απο μια ενισχυμενη σε καθε δωματιο, στο σαλονι και τρεις στην κουζινα.Αλλα ρε παιδια τι θα βαλω στην μελετη.Ποσα watt θα υπολογισω για πριζες ενισχυμενες και απλες.Αν γνωριζετε απαντηστε παρακαλω.
  5. Μαλλον 16 Α θελεις να πεις γιατι προκειται για ενισχυμενες
  6. Ευχαριστω ησασταν κατατοπιστικοι ειδικα ο GeorgeS Τελικα τις πριζες τις ενισχυμενες πως τις υπολογιζω?Ποσα watt θα βαλω στην μελετη?
  7. Το σχεδιο το εχω κανει.Σε δωματια,κουζινα,σαλονι εχω βαλει μαζι φωτισμο και ρευματοδοτες.Ενισχυμενες πριζες εχω βαλει σε πλυντηριο ρουχων πιατων,ψυγειο,κλιματιστικο
  8. Καλησπερα σε ολους.Η οικογενεια μου σχεδιαζουμε να χτισουμε ενα καινουριο σπιτι(μονοκατοικια 120 τ.μ) και εχω αναλαβει την ηλεκτρολογικη μελετη.Ξερω οτι τις πριζες τις θεωρουμε 200 W εως 3 σε κυκλωμα των 10Α και 100W για περισσοτερες απο 3 σε κυκλωμα 10Α.Τι γινεται ομως με τις ενισχυμενες πριζες σε κυκλωμα των 16Α .Πως θα τις υπολογισω στην μελετη.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας. Επισης θα ηθελε να ηξερα ποσο θα παρω τα cosφ των φορτιων(συσκευων) Τα φορτια μου ειναι. Κουζινα πλυντηριο πιατων πλυντηριο ρουχων Απορροφητηρας Θερμοσιφωνο κλιματιστικο Καυστηρας πετρελαιου κυκλοφορητης Ρευματοδοτες 16Α Φωτισμος
  9. Τίποτα σχετικό δεν μας εμαθαν στη σχολη.
  10. Αλλο καλωδιο χρησιμοποιουμε στο φωτισμο και στους ρευματοδοτες και αλλο σε κουζινα,θερμοσιφωνα,κινητηρες?
  11. Δεν με βοηθησες και πολυ.Ειμαι λιγο ασχετος γι'αυτο γινε λιγο πιο σαφης.
  12. Εχω μια απορια και οποιος μπορει ας μου τη λυσει.Τι τυπο καλωδιων επιλεγω(π.χ NYM,NYA,NYY)?Τι τυπο καλωδιου βαζω σε γραμμες φωτισμου,σε κουζινα,θερμοσιφωνα,ενισχυμενες πριζες,Κινητηρες κ.λ.π?
  13. Κατι αλλο ασχετο με το θεμα.Τι ειναι τα split units?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.