Μετάβαση στο περιεχόμενο

ANTONIS130

Core Members
  • Περιεχόμενα

    365
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ANTONIS130

  1. Καλησπέρα σας. Ακίνητο για το εκδόθηκε ταυτότητα και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του, πλέον ο νέος ιδιοκτήτης το πουλάει. Η διαδικασία της έκδοσης νέας ταυτότητας γίνεται με επανέκδοση της παλαιάς και ενημέρωση των στοιχείων (όνομα νέου ιδιοκτήτη κλπ)?
  2. Καλημέρα σας. Έχω περίπτωσω τακτοποίησης πέργκολας και μικρής επέκτασης στο υπόγειο, κατ 4 σε παραδοσιακό οικισμό. Πήρα έγκριση από ΥΠΠΟ και το ΤΕΕ μου ζήτησε επιτροπή ΚΕΣΑ. Καταθέτουμε τα απαραίτητα εγγραφα ηλεκτρονικά? Και αν ναι στο e adeies? Ή με φυσικό φακελο? Ευχαριστώ
  3. Αφού θα κάνεις αναθεωρηση της αδειας για αλλαγή επιβλέποντος θα δώσεις εσύ ρεύμα κανονικά. Απλά αφου δεν ειναι σε ισχύ η παλιά άδεια θα μπεις στη διαδικασία ΠΕΚ ελεγκτή κλπ.
  4. Καλημερα. Δεν απαιτειται να αποδείξεις κατι. Αρκεί το στέλεχος που φαινεται ποτε υπογραφηκε
  5. Καλημέρα συνάδελφοι. Στο σύστημα e-adeies για την έγκριση αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής επιλέγουμε την έγκριση εκτέλεσης εργασιών?
  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά η μία πλευρά μεγάλωσε κατασκευαστικά κατά 19 cm και εισήλθε στο Δ. Εγώ απλά νόμιζα με λίγα λόγια ότι αν παραβιάζουμε την υποχρεωτική απόσταση Δ από την άδεια, ανεξαρτήτως άλλων παραβάσεων είμαστε αυτόματα κατηγορια 5.
  7. Στη δική μου περίπτωση θα πρεπει να συγκρίνω την υπέρβαση εντός Δ αν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη του 20% του Δ? Έχω σίγουρα <20%.
  8. Πως θα την τακτοποιήσει ο ιδιοκτήτης του Ισογείου? Δεν είναι κοινόχρηστη αφού δεν αναφέρεται στην σύσταση?
  9. Καλημέρα. Η υπέρβαση εντός Δ (και όχι εντός πρασιάς - προκηπίου) μικρότερη των 20 cm είναι κατηγορία 4?
  10. Συνσδελφοι συζητάμε για 7 -9 λεπτά... Και καθόμαστε και ασχολούμαστε ακόμα με αυτό το πρόγραμμα? Και μόνο που το αναφέρουμε ειναι εντελώς γελοίο. Α ρε καταραμένη φτωχεια..
  11. Λοιπόν αύριο θα ανοίξει στις 10.00 η πλατφόρμα για Αττική. Αν δεν αντέξει ούτε 17-18 λεπτά (εκτός της απόλυτης ξεφτίλας για το επάγγελμα μας, αυτό είναι αυτονόητο) πως θα προλάβουν έστω κ οι πιο γρήγοροι να περάσουν μία δήλωση και να καλυφθεί ο τζίρος?? Εχω την περιέργια αυτή για να δω και κατά πόσο υπάρχει αξιοκρατία σε όλα τα στάδια της αίτησης. Αν κλείσει νωρίτερα του τέταρτου τότε μιλάμε για κομπίνες..
  12. Αρα θα ενταξουμε ιδιοκτήτη χωρίς σχέδια από ΥΔΟΜ και μεταγενέστερα θα πάρουμε τα σχέδια του και θα αποκαλυφθει ότι ανήκει στην κατηγ. 5 αυθαιρέτων. Και θα του πούμε οτι τελικά δεν γινεται να συνεχίσουμε και ότι θα τα πάρουμε όλα πίσω.... Πάρα πολύ ωραία.
  13. Καλημέρα. Αυτοι δεν παίζονται με τίποτα. Με lock down και χωρίς τη δημοσίευση του οδηγού? Και με τις πολεοδομίες να σου δίνουν φάκελο και στέλεχος μετά από ένα μήνα? Κάνουν πάλι τα ίδια με τα αυθαίρετα? Πρέπει εμεις οι μηχανικοί να αρνηθούμε να συμετάσχουμε σε αυτήν την κοροιδία... Μόνο έτσι το υπουργείο μας θα έβαζε μυαλό.
  14. Συναδελφοι εγω γενικοτερα δεν ασχολουμε με αυτο το προγραμμα (κάποτε είχα ασχοληθεί και το μετανιωσα) αλλα το θεωρω αδιανοητο να κανει άλλος μηχανικός το Β ΠΕΑ. Μην γελιόμαστε το Β ΠΕΑ ήταν κάτι που άξιζε διότι η περισσότερη δουλειά είναι στο Α ΠΕΑ. Δυστυχώς το ΥΠΕΝ μετά τα αυθαίρετα, συνεχίζει την κάκιστη συμπεριφορά του προς εμάς. Αν συνεχίσουν σε αυτή τη γραμμή θα ψάχνουν μηχανικούς για να διαικπεραιώσουν το πρόγραμμα και δεν θα βρίσκουν. Ήδη το ενδιαφερον του κοσμου είναι τεράστιο και πολλοί συναδελφοι δεν θέλουν να ασχοληθούν. Πολύ σωστό αυτό που ανέφερε συναδελφος για τον κάθε πελάτη του που θα πρέπει να πηγαίνει και σε άλλο γραφείο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με αποτέλεσμα να χάνει το πελατολόγιο του.
  15. Μαλλον δεν το εγραψα σωστα. Δεν εχω ασχοληθει με το συστημα αδειων πολυ. Η αδεια εχει εκδοθει το 2009 κ ο φερον οργανισμος και η τοιχοποιία ολοκληρώθηκαν το 2009. Τώρα θέλω να κανω αναθεώρηση για τις εργασίες που ανάφερα. Απλα υπέθεσα ότι ανήκει στην κατ 3 λόγω κτιρίου κατοικίας μικροου εμβαδού. Μάλλον δεν ισχύει αυτό. Απλά δεν γνωρίζω ποια κατηγορία επιλέγω στο e adeies. Η άδεια βρίσκεται σε ισχύ. Λογικά επειδή έχω τακτοποιημένους Η/Χ θεωρείται ότι έχω αύξηση δόμησης
  16. Καλησπέρα σας. Θέλω να κάνω αναθεώρηση έντυπης άδειας κατηγορίας 3 για αλλαγή επιβλεπόντων, αλλαγή μηχανολογικών μελετών και μικρή αύξηση δόμησης από τις παραβάσεις που τακτοποιήθηκαν. Στο e adeies τι επιλογή διαλέγω? Υπάρχει αναθεώρηση έντυπης αδείας κατ. 3 με μεταβολή κάλυψησ/δόμησησ/όγκου? Γιατί δεν το βλέπω στο σύστημα
  17. Δεν εχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Ούτε αυτοί ούτε ο κόσμος. Όταν θα ερχονται σε εμας σιγά σιγά περιπτώσεις κατ 5 για συμβόλαια και θα τους λέμε ότι δεν γίνεται και γεια σας θα δούμε τι θα γίνει. Όταν θα έχουν κλειστεί συμφωνίες αγοραπολησιών και θα χαλανε να δουμε πως θα το αντιμετωπίσουν. Και μην γελιόμαστε.. Οι κατηγορίες 5 είναι πολλές ακόμα
  18. Και σε εμένα . Είχε εξοφλήσει ο άνθρωπος ήταν σε υπαγωγή 9 από αρχές Αυγούστου και το στέλνω σε τελική υπαγωγή και μου βγάζει νέο υπόλοιπο. Και αύριο πρέπει να του παραδώσω το φάκελο. Τι λέμε τώρα? Πως θα τελειώσω την υπόθεση εγώ να πληρωθώ?
  19. Κανένα νέο έχουμε? Σιγή ιχθύος.... Απαράδεκτο στο παρά πέντε και να μη μιλάει ουδείς από τους υπεύθυνους.
  20. Προσωπικη μου αποψη οτο θα δωθει παραταση την υστατη στιγμη. Το πολιτικο κοστος για τον Χατζηδακη και για τη Ν.Δ. ειναι τεραστιο. Δεν νομιζω οτι δεν το γνωριζει. Οταν θα το παρουν ειδηση οι πολιτες γιατι ειναι πολυ νωρις ακομα και ο κοσμος δεν γνωριζει, θα γινει χαμος. Δεν νομιζω οτι ο υπουργος ειναι τοσο χαζος και οτι θα ρισκαρει τοσο πολυ (οχι βεβσια οτι τον εμπιστευομαι..). Απλα μαζευει παραβολα. Παντως το συστημα σημερα ειναι νεκρο ολη τη μερα
  21. Εγω δεν μπορω να καταλαβω αν δεν δοθει αλλη παραταση τι θα γινει με τα κτιρια κατηγοριας 5 που ειναι πολλα ακομα χωρις να εχουν τακτοποιηθει.. Θα τα αχρηστεψουν ? Ή θα τα κατεδαφισουν? Και στις περιπτωσεις εντος σχεδιου που καποιες αυθαιρετες κατασκευες ανηκουν στην κατηγορια 5 και ειναι στατικα εξαρτημενα με την υπολοιπη νομιμη ιδιοκτησια θα κατεδαφιστει και αυτη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.