Μετάβαση στο περιεχόμενο

vstarch

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

vstarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους. Τελικά μήπως ξέρει κάποιος αν για την άδεια λειτουργίας ιατρείου χρειάζεται : 1) Πιστοποιητικό πυροπροστασίας 2) Βεβαίωση ηλεκτρολόγου μηχανικού? Στον κανονισμό και στα δικαιολογητικά από τον ιατρικό σύλλογο αυτά τα δύο ζητούνται μόνο όταν πρόκειται για πολυιατρείο και όχι για απλό ιατρείο αλλά για να είμαστε σίγουροι υπάρχει κάποιος που ξέρει? Και αν όχι ειδικά για τη βεβαίωση ηλεκτρολόγου ποια υπηρεσία πρέπει να ρωτήσω? Ευχαριστώ
  2. Κάτι έγινε με το διάβασμα Meremeti αλλά ο πελάτης αποφάσισε να μην κάνει ούτε τακτοποιηση ούτε νομιμοποιηση τελικά. Τουλάχιστον δεν πάει τζάμπα το διάβασμα. Δεν εννούσα τα φορολογικά. Εννούσα αυτά που θα πρέπει να πληρώσει ο πελάτης για την τακτοποίηση. Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι αλλά ειπώθηκε στην τηλεόραση ότι από δω και πέρα οι τακτοποιήσεις γενικά θα κοστίζουν περισσότερο γιατί τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι μεγαλύτερα απ' ότι ήταν μέχρι τώρα.
  3. Δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα στο οικόπεδο εκτός από το 2ο γκαράζ που είναι κανονικά δηλωμένο. Σε όσα διάβασα εδώ οι πλειοψηφία υποστηρίζει ότι γίνεται με αναλυτικό και γι αυτό μπερδεύτηκα κυρίως. Αλλά εντάξει αυτά θα τα ξεκαθαρίσω. Όσο αφορά στις υπόλοιπες απορίες μου? Σίγουρα χρειάζεται πολύ διάβασμα αλλά μου το έδωσαν χθες και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις θα πρέπει να το κάνω μέχρι την Τετάρτη γιατί αλλιώς θα υπάρξουν προσαυξήσεις στα πρόστιμα. Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα σε όλους. Έχω αναλάβει τη νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου και έχω κάποιες απορίες, μια και δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με τα αυθαίρετα. Πρόκειται για ισόγειο γκαράζ από το χωρίς ΟΑ. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι κατασκευασμένο από τσιμεντογωνία (τι είναι αυτό???) με στέγη από λαμαρίνα. Είναι 18τμ με ύψος 2,5μ. Οι απορίες μου: 1) Στην επικρατούσα χρήση τι δηλώνω? 2)Κατηγορία? 3)Το πρόστιμο πώς το βγάζουμε ακριβώς? Με αναλυτικό προϋπολογισμό? Δηλαδή θα είναι το παράβολο των 500€ + το ειδικό πρόστιμο άλλα 500€ γιατί θεωρείται 1 παράβαση αφού λογικά θα είναι κάτω από 15000€? Δηλαδή το τελικό πρόστιμο 1000€ ή τα έχω καταλάβει λάθος? Επίσης στο ίδιο οικόπεδο έχει χτιστεί και άλλο γκαράζ από τον ίδιο ιδιοκήτη ακριβώς δίπλα στο αυθαίρετο το οποίο είναι δηλωμένο κανονικά με ΟΑ και όλα τα απαραίτητα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να προστεθεί και το άλλο ή πρέπει να το δηλώσω ξεχωριστά σαν αυθαίρετο από την αρχη? Παρακαλώ να γίνεται σωστή επιλογή του θέματος για ερώτηση Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
  5. Έχω αναλάβει άδεια λειτουργίας. Αλλά ο μηχανικός που έκανε τη νομιμοποίηση δεν υπογράφει αν δεν το αναλάβει εξ ολοκλήρου. Οπότε εγώ τι να κάνω? Να υπογράψω την υπεύθυνη δήλωση και να κάνω τα σχέδια με τις σωστές διαστάσεις και να ελπίζω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα?
  6. Καλησπέρα σε όλους και Χριστός ανέστη! Έχω αναλάβει μια νομιμοποίηση ισόγειου καταστήματος που θα λειτουργήσει σαν παντοπωλείο. Το πρόβλημα είναι το εξής: το κατάστημα νομιμοποιήθηκε με τον 4178 το 2014 αλλά εκεί ο μηχανικός που έκανε τη ρύθμιση γράφει ότι είναι 37τμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 31 + μια τουαλέτα στο μεσοπάτωμα 13τμ, η οποία επίσης είναι δηλωμένη, Εγώ τώρα τι να κάνω με τα σχέδια? Με τι εμβαδό να τα κάνω? Μιλησα με πολεοδομία και μου είπαν ότι από αυτούς είναι εντάξει το κατάστημα. Επίσης ο μηχανικός που είχε κάνει τη ρύθμιση είχε καταθέσει τα αρχικά σχέδια που υπήρχαν στον φάκελο στην πολεοδομία, τα οποία όμως ήταν λάθος. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
  7. Καλημέρα σε όλους, Μπορείτε να μου πείτε αν χρειάζεται πιστοποιητικό πυροπροστασίας για την έκδοση άδειας λειτουργίας για ένα κατάστημα πώλησης ξηρών καρπών και σοκολάτας μικρότερο των 50τμ που βρίσκεται σε ισόγειο? Χρειάζεται μόνο φορητό σύστημα πυρόσβεσης ή απαιτούνται και άλλα πράγματα? Χρειάζεται μελέτη από ηλεκτρολόγο ή μηχανολόγο? Ευχαριστώ
  8. Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα θεματάκι με ένα κατάστημα. Βρίσκεται στο ισόγειο οικοδομής που έχει χτιστεί το 56 και έχει οικοδομική άδεια. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γκρεμιστεί ο ενδιάμεσος τοίχος που το χώριζε με το διπλανό κατάστημα και τώρα τα 2 μαγαζιά λειτουργούν σαν ένα. Ο τοίχος γκρεμίστηκε το 87 με τη συναίνεση όλων των ιδιοκτητών αλλά φυσικά χωρίς άδεια. Από το υπουργείο μου είπαν ότι δηλώνεται σαν διαμερισμάτωση. Όμως ακριβώς κάτω από το ένα κατάστημα υπάρχει υπόγειο το οποίο δεν είναι δηλωμένο. Έγω τώρα σε ποια κατηγορία τα δηλώνω? Στην 4 επειδή ο τοίχος γκρεμίστηκε μετά το 83? Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ρυθμίσω τον τοίχο με άδεια μικρής κλίμακας και μετά να δηλώσω το υπόγειο ως υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή στην κατηγορία 2 για να αποφύγω και τις τομές? Επίσης το υπόγειο δεν έχει ανοιχτεί από το 56 που χτίστηκε η οικοδομή. Πώς να μπω να το μετρήσω χωρίς να με φάνε οι αράχνες και οι αρουραίοι?Τέλος πώς μετράμε το ύψος όταν υπάρχει ψευδοροφή για να κάνω την τομή?
  9. Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα θεματάκι με ένα κατάστημα. Βρίσκεται στο ισόγειο οικοδομής που έχει χτιστεί το 56 και έχει οικοδομική άδεια. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γκρεμιστεί ο ενδιάμεσος τοίχος που το χώριζε με το διπλανό κατάστημα και τώρα τα 2 μαγαζιά λειτουργούν σαν ένα. Ο τοίχος γκρεμίστηκε το 87 με τη συναίνεση όλων των ιδιοκτητών αλλά φυσικά χωρίς άδεια. Από το υπουργείο μου είπαν ότι δηλώνεται σαν διαμερισμάτωση. Όμως ακριβώς κάτω από το ένα κατάστημα υπάρχει υπόγειο το οποίο δεν είναι δηλωμένο. Έγω τώρα σε ποια κατηγορία τα δηλώνω? Στην 4 επειδή ο τοίχος γκρεμίστηκε μετά το 83? Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ρυθμίσω τον τοίχο με άδεια μικρής κλίμακας και μετά να δηλώσω το υπόγειο ως υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή στην κατηγορία 2 για να αποφύγω και τις τομές? Επίσης το υπόγειο δεν έχει ανοιχτεί από το 56 που χτίστηκε η οικοδομή. Πώς να μπω να το μετρήσω χωρίς να με φάνε οι αράχνες και οι αρουραίοι?Τέλος πώς μετράμε το ύψος όταν υπάρχει ψευδοροφή για να κάνω την τομή?
  10. Παιδιά καλησπέρα, Μια ερώτηση: 2 αδερφές κληρονόμησαν ένα κατάστημα και θέλουν να το κάνουν γονική παροχή. Ακριβώς δίπλα σε αυτό το κατάστημα υπήρχε άλλο με άλλον ιδιοκτήτη και το 1985 ο τοίχος που τα χώριζε γκρεμίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών. Το μαγαζί χτίστηκε το 1956 και έχει οκοδομική άδεια. Πώς πρέπει να δηλώσω το γκρέμισμα του τοίχου? Ανήκει στην κατηγορία 2? Γιατί στον 4178 στην κατηγορία 2 γράφει ότι άν υπάρχει αυθαιρεσία μετά το 83 δεν ανήκει σ'αυτήν. Τότε πού? Και επίσης στα φύλλα καταγραφής πώς να το δηλώσω? Στις λοιπές παραβάσεις? Τελικά όταν υπάρχουν μεγάλες αυθαιρεσίες νομίζω ότι είναι λιγάκι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Με τις μικρές μπερδεύομαι περισσότερο. Τέλος χρειάζεται προσύμφωνο και των 3 ιδιοκτητών? Εγώ έχω αναλάβει μόνο το ένα από τα 2 καταστήματα. Μπορώ να κάνω τη διαδικασία χωρίς τον ιδιοκτήτη του διπλανού μαγαζιού? Θα μπορουσα να το κάνω με άδεια μικρής κλίμακας ή όχι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.