Jump to content

disotiri

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Ουδέτερη

1 Follower

About disotiri

 • Rank
  Νέο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  statikasotiriadis.eu
 • Skype
  disotiri

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,371 profile views
 1. Αν και δεν αναφέρεται σε εμένα το σχόλιο, θα θελα να πω για την ενότητα Smart buildings που παρακολούθησα. Δεν υπήρχαν τρανταχτά λάθη τύπου σκοιλ ελικικου αλλά κάποια κομμάτια copy-paste από διπλωματικές υπήρχαν. Ωστόσο, το περιεχόμενο κατά τη γνώμη μου ήταν ασύνδετο, χώρις συνοχή, τελείως επιφανειακό και μου έδινε την εντύπωση ότι μάζεψαν κομμάτια από δω κι από κει. Στη βιβλιογραφία, πρώτη και καλύτερη η Wikipedia μαζί με παρουσιάσεις από YouTube. Φυσικά υπήρχαν και φυσιολογικές αναφορές. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατάρτιση αυτή. Δηλαδή και πιστοποίηση να έπαιρνε κανείς θα ήταν τελείως λάθος να θεωρηθεί πιστοποιημένος κάποιος στο εν λόγω αντικείμενο έχοντας παρακολουθήσει το συγκεκριμένο υλικό.
 2. Κι εγώ μια από τα ίδια. Με ενεργοποίηση από Κ.Ε.Κ. στις 12/4 και ακόμα τίποτα.
 3. Ομοίως κι εγώ, με επιβεβαιωμένη ενεργοποίηση στις 11/4, δεν έχει μπει τίποτα ακόμη.
 4. Version 1.0.0

  91 downloads

  Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό βασικών παραμέτρων έντασης και συχνοτικού περιεχομένου επιταχυνσιογραφημάτων ισχυρής κίνησης. statikasotiriadis.eu
 5. Version 1.0.0

  67 downloads

  Η εφαρμογή αυτή υπολογίζει τις, εξαρτημένες από τη συχνότητα διέγερσης, συναρτήσεις εμπέδησης μιας θεμελίωσης. Οι συναρτήσεις εμπέδησης αποτελούν μιγαδικές συναρτήσεις των οποίων το πραγματικό μέρος αντιστοιχεί στη δυναμική δυσκαμψία ενώ το φανταστικό μέρος αντιστοιχεί στην απόσβεση στον αντίστοιχο βαθμό ελευθερίας. Υπολογίζονται κατά Pais & Kausel (1988) για 6 βαθμούς ελευθερίας (κατακόρυφη βύθιση, οριζόντια μετάθεση στις δύο οριζόντιες διευθύνσεις, λικνισμός γύρω από τις δύο οριζόντιες διευθύνσεις και στρέψη γύρω από τον κατακόρυφο άξονα). http://statikasotiriadis.eu/logismiko-efarmoges.php
 6. Πολύ καλή δουλειά συνάδελφε. Σε ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. Μια παρατήρηση μόνο ως προς τον τρόπο υπολογισμού. Σύμφωνα με το εθνικό προσάρτημα του Ευρωκώδικα 7, ο τρόπος ανάλυσης και υπολογισμού που εφαρμόζεται για την Ελλάδα (Α2*) είναι αυτός κατά τον οποίο η αντίστασή της θεμελίωσης υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τις χαρακτηριστικές τιμές των ιδιοτήτων τον υλικών (γωνία τριβής, συνοχή, αστράγγιστη διατμητική αντοχή).Στη συνέχεια η αντίσταση διαιρείται με καθολικό συντελεστή ασφαλείας. Δηλαδή η αντίσταση σχεδιασμού υπολογίζεται ως Rd=Rk/γR, όπου γR=1.4 για αντίσταση σε θλιτπική φόρτιση και 1.1 για αντίσταση σε ολίσθηση.
 7. Σε ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε!!
 8. Καλησπέρα, Μήπως η απόσταση των κύριων φορέων σου (πλαίσια) είναι μεγάλη με αποτέλεσμα οι διαδοκίδες και οι δοκοί σου να παραλαμβάνουν μεγάλη ένταση?
 9. Σχετικά με την ερώτηση για το που βρίσκεις τις τιμές για τα κινητά (επιβαλλόμενα) φορτία, μπορείς να τα βρεις στο κεφάλαιο 6 του Ευρωκώδικα 1, μέρος 1. Νομίζω πως ισχύει ακόμα και ο Ελληνικός Κανονισμός φορτίσεων (που εγκρίθηκε με Β Δ του 1945) οπότε μπορείς να τα βρεις και από εκεί. Ο Κανονισμός φορτίσεων πρέπει να υπάρχει στoν τομέα των downloads.
 10. Νομίζω είναι λίγο άδικη αυτή η κατάταξη για τους απόφοιτους Πολυτεχνικών σχολών στην Ελλάδα σε σχέση με τους αντίστοιχους απόφοιτους στην Ευρώπη. Αυτό που κατάλαβα από την παρουσία μου στο εξωτερικό είναι ότι η δική μας 5ετης φοίτηση αντιστοιχεί σε επίπεδο Master 1 ενώ αυτό που εννοούμε εδώ Master εκεί το ονομάζουν Master 2. Αυτή την εμπειρία την είχα στη Γαλλία αλλά έμαθα ότι αυτόν τον διαχωρισμό τον κάνουν και σε άλλες χώρες εντός ή εκτός Ευρώπης.
 11. 1,306 downloads

  Διπλωματική εργασία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος). Γίνεται πειραματική και αναλυτική διερεύνηση της συμπεριφοράς υφιστάμενων πλαισίων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα που ενισχύονται με εμφατνούμενα τοιχώματα από Οπλισμένο Σκυρόδεμα. Διεξήχθησαν πειράματα κλίμακας 1/3 έτσι ώστε να αξιολογηθεί ως αντισεισμική ενίσχυση η προσθήκη τοιχώματος στο άνοιγμα του πλαισίου ως απλό γέμισμα (χωρίς σύνδεση με βλήτρα) αλλά και η προσθήκη τοιχώματος με σύνδεση τοιχώματος και υφιστάμενου πλαισίου μέσω βλήτρων, όπως προτείνει ο ΚΑΝ.ΕΠΕ. Τα δοκίμια προσομοιώθηκαν και με τη βοήθεια των πεπερασμένων στοιχείων. Πειραματικά και αναλυτικά αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει κάποια κριτική στις αντίστοιχες διατάξεις του ΚΑΝ.ΕΠΕ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.