Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pipis Sotos

Members
  • Περιεχόμενα

    59
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Pipis Sotos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πήγα και εγώ σήμερα το πρωί και έστειλα τη συστημένη επιστολή και 3 ώρες μετά λαμβάνω το παρακάτω μήνυμα από τον Θεοχάρη.... Σχετικά με τα ερωτήματα του κ. τάδε ποιος υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση, εφόσον ζητάμε φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης της συζύγου και υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα της βεβαίωσης αποδοχών είναι προφανές ότι η υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνεται από το πρόσωπο που αφορά η βεβαίωση αποδοχών και στην προκειμένη περίπτωση από την σύζυγο. Επίσης ,η υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ζητείται για τον λόγο να μπορούμε να δεχόμαστε ανεπικύρωτα αντίγραφα των βεβαιώσεων αποδοχών, επομένως δεν απαιτείται επικύρωση των βεβαιώσεων αποδοχών Σε ότι αναφορά για τον συγκεκριμένο φορολογούμενο, για τα ποσά που συμπληρώθηκαν 344,346,348 κακώς συμπληρώθηκαν .Τα ποσό αυτά μας έχουν δοθεί από τον εργοδότη ως αναδρομικά που φορολογούνται στο έτος που ανάγονται και έπρεπε να δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στο έτος που αφορούν και όχι στο οικ. έτος 2014 . 1) Οι τελευταίες δύο παράγραφοι έχουν να κάνουν με το άλλο θέμα που είχα ανεβάσει, δηλαδή με το πότε δηλώνουμε αναδρομικές αποδοχές. Εγώ τις δήλωσα φέτος γιατί είχα καταλάβει ότι είναι στην επιλογή μου. Αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν έπρεπε φέτος και ότι έπρεπε να κάνω τροποποιητική για πέρυσι. 2) Προφανώς τώρα έμπλεξα γιατί την υπεύθυνη δήλωση την υπέγραψα εγώ και είχε το περιεχόμενο που μου ζήτησε το taxisnet....
  2. Η απάντηση του taxisnet (είχα στείλει ερώτημα και εκεί): Αξιότιμε κύριε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το φωτοαντίγραφο μπορεί να είναι απλό,όσο για την υπεύθυνη δήλωση θα αναφέρετε ότι τα στοιχεία και ποσά που υποβάλατε στην φορολογική σας δήλωση Ε1 είναι αληθή. Πάντα στη διάθεσή σας Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών.
  3. Έστειλα μήνυμα τόσο στο twitter όσο και στο facebook στο Θεοχάρη και μου είπε ότι έχει δώσει για να το κοιτάξουν...
  4. θεοσεβούμενο ή καλύτερα Θεοχαροσεβούμενο??
  5. Καμιά ιδέα τι να βάλω μέσα στη συστημένη επιστολή? Το φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης αποδοχών θα το επικυρώσω καλού κακού, αλλά στην υπεύθυνη δήλωση τι να βάλω??
  6. Άλλη μία επιτυχία του Θεοχάρη και της ηλεκτρονικής του υποβολής/εκκαθάρισης. Υποβάλω τη δήλωση χθες και επιδή υπάρχει αυτό το θέμα με τις αναδρομικές αποδοχές που εισέπραξε η σύζυγος το 2013 και δεν έχουν συμπληρωθεί αυτόματα μου βγαίνει το παρακάτω μήνυμα: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ( ταδε ταδε ΤΟΥ ταδε : ΑΦΜ : E1-111433 ) Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσής σας που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να αποστείλετε εντός δεκαπέντε(15) ημερών στη Δ. ΗΛΕ. Δ (e - εφαρμογές) Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1 ΤΚ 183 10 ΜΟΣΧΑΤΟ συστημένη επιστολή στην οποία θα αναγράψετε το ονοματεπώνυμο, τον ΑΦΜ σας και τη φράση Έλεγχος Δικαιολογητικών Ε1 εσωκλείοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης αποδοχών της συζύγου συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής Βοηθήστε με λίγο γιατί σε μία γραμμή έχουν δημιουργήσει την απέραντη σύγχυση: 1) Συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής. Ποιανού? Δική μου ή της συζύγου? Και το κυριότερο που να δηλώνει υπεύθυνα ΤΙΙΙΙ??????? 2) Και ένα μικρότερης σημασίας. Το φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης αποδοχών να είναι επικυρωμένο ή όχι? Γεια σου ρε Θεοχάρη με την τεχνολογία σου!!
  7. Επανέρχομαι στο ερώτημα μου. Έλαβα σήμερα τη βεβαίωση αποδοχών που γράφει: Αμοιβές 2012 τόσα Αμοιβές 2013 τόσα Στη δήλωση το παραθυράκι που βγαίνει τις ονοματίζει τις μεν Αμοιβές 2013: Τακτικές αποδοχές και τις συμπληρώνει αυτόματα στον κωδικό 302, τις δε Αμοιβές 2012 τις ονοματίζει: Αναδρομικά αποδοχών που επιλέγονται να φορλογηθούνστο έτος που ανάγονται και δεν τις συμπληρώνει αυτόματα πουθενά. Είναι στη διακρικτική μου ευχέρεια είτε να κάνω συμπληρωματική δήλωση για το 2012, είτε να βάλω τις αναδρομικές αποδοχές στο κουτί 344 ή πρέπει υποχρεωτικά να κάνω την συμπληρωματική δήλωση για πέρυσι? Αν μου επιτρέπεται με βάση το απόσπασμα που έβαλα παραπάνω να τις βάλω στον κωδικό 344 τις βάζω μειωμένες κατά 20% (σύμφωνα πάλι με το παραπάνω απόσπασμα) ή όχι?
  8. Το λέω με παράδειγμα για να γίνω πιο σαφής: Έστω το δελτίο 1000 Ευρώ με παρακράτηση φόρου 20%. Ημερομηνία έκδοσης 31/12/2013. Ημερομηνία πληρωμής 11/2/2014. Στην περιοδική 4 τριμήνου 2013, στην εκκαθαριστική ΦΠΑ 2013 και στο προμηθευτών πελατών 2013 καθώς και στον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος 2013 λαμβάνω υπόψη μου τα 1000 ευρώ. Στη φορολογική δήλωση όμως ενώ θα έχουν ληφθεί υπόψη τα 1000 ευρώ στον προσδιορισμό του φορολογητέτου εισοδήματος δεν θα μπει πουθενά ο παρακρατηθέντας φόρος που αντιστοιχεί στα 1000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα μπει του χρόνου στην επόμενη φορολογική δήλωση. Τα κατάλαβα καλά?
  9. Άρα συμφωνείτε και οι δύο ότι δηλώνω σαν εισόδημα φέτος (οικονομικό έτος 2014) το ποσό του δελτίου και την παρακράτησή του θα την βάλω στο επόμενο οικονομικό έτος όταν άλλωστε θα μπει και στη βεβαίωση αποδοχών?
  10. Επειδή φοβάμαι ότι η βεβαίωση που θα πάρω δεν θα συμπεριλαμβάνει το δελτίο που κόπηκε στις 31/12/2013 ξέρει κανείς να μου πει τι να κάνω? Στο Ε3 στον Πίνακα Β λέει Στοιχεία ΚΒΣ εκδοθέντα στη χρήση. Δε λέει εξοφληθέντα στη χρήση. Άρα σύμφωνα με αυτό πρέπει κανονικά να συπεριλάβω το συγκεκριμένο δελτίο. Στο Ε1 όμως στον παρακρατηθέντα φόρο υποθέτω ότι δεν μπορώ να βάλω κάτι διαφορετικό από αυτό που θα λέει η βεβαίωση αποδοχών (δηλαδή χωρίς την παρακράτηση φόρου του τελευταίου δελτίου). Έχει κανείς καμία πρόταση?
  11. Πήρα τηλέφωνο την υπηρεσία και μου είπαν ότι αφού το ένταλμα πληρωμής βγήκε στις αρχές Φεβρουαρίου δεν μπορούσε πια να συμπεριληφθεί στο 2013... Ισχύει αυτό? Αν ναι. τι κάνω? Θα υπάρχει διαφορά στα έσοδα που δηλώνω στο Ε3 από τα έσοδα που δήλωσα στην εκκαθαριστική ΦΠΑ? Γίνεται αυτό?
  12. Έκοψα ένα δελτίο στις 31/12/2013. Το πέρασα στα βιβλία μου και με βάση αυτό έκανα και την περιοδική και εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ τον Ιανουάριο. Το ένταλμα πληρωμής του δελτίου βγήκε αρχές Φεβρουαρίου και τώρα βλέπω ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στη βεβαίωση αποδοχών του 2013 και επομένως δεν έχει περαστεί στην προσυμπλήρωση της δήλωσης. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Στο Ε3 που θα κάνω θα το συμπεριλάβω?
  13. Όντως βγήκε σήμερα ο οδηγός για τις φορολογικές δηλώσεις και λέει τα εξής: ΠΡΟΣΟΧΗ: ... Επίσης, οι κάθε είδους καθαρές αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, αποζημιώσεις, συντάξεις που καταβλήθηκαν αναδρομικά μέσα στο 2013 σε μιςθωτούς και συνταξιούχους με βάση νόμο, δικαστική απόφαση ή ςυλλογική σύμβαση, και για τις οποίες οι δικαιούχοι επέλεξαν να φορολογηθούν στο χρόνο είσπραξης (2013) καθώς και οι δεδουλευμένες καθαρές αποδοχές προηγούμενων ετών που ειαπράχθηκαν καθυστερημένα μέσα στο έτος 2013 λόγω επύσχεσης εργασίας από τους μιςθωτούς ή ο εργοδότης τους κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, συμπληρώνονται αφού εκπέσει ποσοστό 20% του καθαρού ποσού, στους αντίστοιχους κωδικούς του πίνακα αυτού, συναθροισμένες με τυχόν άλλα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες του έτους 2013. Φυσικά αν η μείωση του 20% στα αναδρομικά έχει υπολογιστεί και εμφανίζεται στην οικεία βεβαίωση που δόθηκε από τον εργοδότη ή συνταξιοδοτικό φορέα, οι ενδείξεις θα συμπληρωθούν με τα ποσά που γράφονται στην υπόψη βεβαίωση. Για τις αποδοχές ή συντάξεις που καταβλήθηκαν αναδρομικά μέσα στο 2013 σε μιςθωτούς και συνταξιουχους με βάση νόμο, δικαστική απόφαση ή συλλογική σύμβαση και για τις οποίες οι δικαιούχοι επέλεξαν να φορολογηθούν στα έτη που ανάγονται καθώς και στις περιπτώσεις που χορηγούνται καθυστερημένα συντάξεις, αναδρομικά από ασφαλιςτικούς οργανισμούς, χρόνος απόκτησης των αναδρομικών αυτών αποδοχών θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε δικαίωμα είσπραξης και θα δηλωθούν με συμπληρωματικό δήλωση στο χρόνο που αφορούν. Μετά πιο κάτω γράφει: Κωδικοί 343-344. Συμπληρώνεται το εισόδημα των περιπτώσεων 1 -7 του πίνακα 4Α για το οποίο σας έχει χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση και το οποίο δεν είναι ήδη προ-συμπληρωμένο στους αντίστοιχους κωδικούς του ίδιου πίνακα κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης. ... Από μπορώ συμπεράνω ότι είναι στη διακριτική μου ευχέρεια τις αναδρομικές αποδοχές που φαίνονται στη βεβαίωση αποδοχών να τις περάσω στους κωδικούς 343-344 και τον παρακρατηθέντα φόρο επί αυτών να τον βάλω στους κωδικούς 345-346 και να γλυτώσω την ταλαιπωρία να πάω να κάνω τροποποιητικές δηλώσεις προηγούμενου έτους; Και αν το κάνω αυτό στους κωδικούς 343-344 θα βάλω το ποσό της βεβαίωσης μειωμένο κατά 20%;
  14. Άρα αυτό που σας ενόχλησε τις προηγούμενες μέρες που έγραψα, ότι δηλαδή γράφουμε ότι γουστάρουμε όπου γουστάρουμε μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό αλλά σε ένα βαθμό ισχύει. Μπορεί να το διατύπωσα λίγο (πολύ) τραβηγμένα αλλά για να το πω πιο κομψά θεωρώ πως αν πάρεις τα βιβλία και τις δηλώσεις δύο μηχανικών που έχουν διαφορετικούς λογιστές δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να έχουν πανομοιότυπες καταγραφές (ως προς τη μορφή εννοώ) και δεν υπάρχει περίπτωση να ελεγχθούν από την εφορία και να μην έχει ενστάσεις για το πως έχουν περαστεί ακόμα και στις απλούστερες των περιπτώσεων. Αυτό το βλέπω και από συζητήσεις μεταξύ φίλων και συναδέλφων αλλά και από αυτά που διαβάζω στο φόρουμ όπου για το κάθε θέμα υπάρχουν οι μύριες όσες διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Αναρωτιέμαι αν στις άλλες χώρες επικρατεί τέτοιο μπάχαλο...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.