Μετάβαση στο περιεχόμενο

Athanaselos

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Athanaselos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σχετικά με το ΚΕΑΟ να υποθέσω ότι οσων συναδέλφων οι οφειλές ξεπερνούν τις 5000€, έχουν αποσταλεί αυτομάτως απο το τσμεδε και έπειτα αναλόγως με τα κριτήρια που εφαρμόζει αυτός ο φορέας, κάνει την κρούση του για καταναγκαστική εξόφληση τους? υπάρχει καποιος συναδελφος που έχει μπλεξίματα με το κεαο? εχει αρχίσει να με φοβίζει πολύ αυτό το θέμα.
  2. Εχει κανεις συνάδελφος νεα σχετικά με την αίτηση του για αναδρομική διαγραφή? Τι τύχη έχουν πλέον οι αναδρομικές με παράλληλη διαγραφή των οφειλών? Εκείνη η είδηση που είχε κυκλοφορήση στα μεσα Δεκεμβρίου που έλεγε οτι η Δ.Ε. του τσμεδε ετοίμαζε πρόταση προς υπουργίο εργασίας και Δ.Ε. του ΕΤΑΑ, οτι πλέον οι μηχανικοί να έχουν το δικαίωμα με αίτηση τους να διαγράφονται τα χρέη και να αφαιρούντε απο τα συντάξιμα χρόνια, αλλα παράλληλα να είναι εξαγοράσιμα απο τον οφειλέτη περιτό να σας πω ότι μεσα στο τσμεδε (που πήγα σήμερα) δεν γνώριζε κανείς τίποτα. και ας ειναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ.
  3. Μια ερωτηση, Οταν θελεις να κανεις αίτηση ένστασης σχετικα με την απόριψη του τσμεδε σε αίτημα σου για αναδρομικη διαγραφη, υπάρχει καποιο σχετικό έντυπο που μπορεις να προμηθευτεις απο εκεί, ή γράφεις μια δικη σου ιδιόγραφη αίτηση με μπλα μπλα όπου ενίστασαι κατά της απόφασης τους. ευχαριστω
  4. Οταν παίρνεις την αρνητική απάντηση απο ΤΣΜΕΔΕ για αναδρομική διαγραφή, ξερει καποιος συναδελφος τι γράφεις στην αίτηση ένσταση? φτιάχνεις δικό σου έντυπο αίτησης ή χρησιμοποιείς έντυπο του τσμεδε για αυτη την ένσταση? απο ΤΕΕ την εχουν δεχτεί την αναδρομική με αιτιολόγηση οτι ειχα κλείσει τα φορολ. βιβλία μου απο 2012 αλλα στο τσμεδε κρύβονται πίσω απο εναν νομο του'40 που λεει η ημερομηνία διαγραφής είναι αυτή της αίτησης στην περιφέρεια τεχνικών υπηρεσιών.
  5. μου τηλεφωνησαν απο τσμεδε και με ενημερωσαν οτι μπορώ να παρευρίσκομαι κατά την διαβούλευση της αίτησης μου. και μου είπαν εκ των προτέρων οτι η απάντηση τους θα είναι αρνητική στην πρώτη αίτηση. με άλλα λόγια...... "έλα να σε γλεντήσουμε μωρέ..."
  6. Ισχύει οτι η απάντηση του ΤΣΜΕΔΕ στις ενστάσεις των μηχανικών (για αναδρομική διαγραφή) διαρκεί μεχρι και ενα χρόνο? αυτο μου είπαν τηλεφωνικά απο το τμήμα ασφάλισης, γιατί λέει εκκρεμούν και χιλιάδες άλλες τέτοιες υποθέσεις πριν απο εμένα. ΕΛΕΟΣ! εντωμεταξυ σε ολο αυτό το διάστημα δεν μπορείς να ασφαλιστείς και σε άλλο φορέα επειδή θεωρήσαι ήδη ασφαλισμένος σε έναν κύριο φορέα? δεν ξερω.
  7. Εχει κανενας συνάδελφος νεα σχετικά με τις αναδρομικές διαγραφές στο ΤΣΜΕΔΕ? εννοώ το κλασσικό που σου αρνούνται την αρχική αίτηση βάσει καποιου αρχαίου νόμου που λαμβάνουν υπόψη μόνο την ημερομηνία διαγραφής απο την περιφέρεια, και μετά κάνεις ένσταση και περιμένεις... αυτό εννοώ. Εγω εχω κάνει την βασική αίτηση και περιμένω ακόμα. το ΤΕΕ εχει δεχθει την αναδρομική διαγραφή. το βασικό ειναι να την δεχθεί και το ασφαλιστικό ταμείο μπας και διαγραφούν και οι οφειλές εκει.
  8. φίλε συναδελφε, δεν εχει σημασία τι θα κανεις πρώτο και σίγουρα στην περιφέρεια δεν σε ρωτάνε καν τι κανεις με την ΔΟΥ σου. και επειτα αφου θα πας στο ΤΕΕ για διαγραφή, προφανως θα μπεις και στη διαδιακασια να κλεισεις τα βιβλια σου στην ΔΟΥ.
  9. Σε 3-4 μερες θα βγει το χαρτι απο ΤΕΕ και αμεσως μετά παω ΤΣΜΕΔΕ για το τρικούβερτο γλέντι. Αιτήθηκες και εσύ για αναδρομική διαγραφή? Απ'οτι καταλαβαίνω και απο άλλους συναδέλφους η πρώτη απαντηση είναι αρνητική πάντα και μετά όλοι κάνουν ένσταση. Αλλα δεν έχουμε νέα απο κανέναν σχετικά με την τύχη της ένστασης. Είμαι πάντως αισιόδοξος οτι θα τα καταφέρουμε στο τέλος. απο τη στιγμή που δέχεται το ΤΕΕ την αναδρομική διαγραφη, τότε τσμεδε τι ακριβώς μας ασφαλίζει στα κενα χρόνια? δεν βγάζει νόημα! αλλα, άσε... ξέρω την απαντηση σας!
  10. Δεν νομίζεις? Γνωρίζεις κάτι επίσημα ή πιθανολογείς? Γιατί μόλις σας είπα ότι αυτά ενημερώθηκα, επισήμως απο το ΤΕΕ, σήμερα!
  11. Επειδή έχει ερωτηθεί αρκετές φορές σε αυτό το νήμα αλλα δεν έχει απαντηθεί ακόμα με σαφήνια, το θεμα της επαναγραφής σε ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ μετά απο αναδρομική διαγραφή. Σημερα πήγα στο ΤΕΕ για να αποπληρώσω τις οφειλές σε συνδρομές για να ολοκληρωθεί η αναδρομική διαγραφή που αιτήθηκα. Ρώτησα την κα. Κοσμά στο 203 γραφείο το εξής: Εαν ξανα εγγραφώ στο μέλλον, ας πούμε το 2018 (γιατί ας πούμε βρήκα καλή δουλειά). Θα πρέπει να πληρώσω συνδρομές σε ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ απο την ημερομηνία αναδρομικής διαγραφής μού (2012) ή απο την ημερομηνία της επανεγγραφής (2018)? Μου απάντησε με αρκετή σιγουριά και σαφήνια ότι θα πληρώνω απο το 2018 και έπειτα. Δεν θα μου ζητηθούν αναδρομικά για τα χρόνια που ήμουν διεγραμμένος στο ταμείο. και επίσης μου διευκρίνησε πως αυτό είναι ενα απο τα λίγα πράγματα που συμφωνούν ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ. ΟΜΩΣ, (και εδώ είναι που μπερδεύονται συνήθως καποιοι συνάδελφοι στις ερμηνίες τους). Μπορούμε, όταν θα επαναγγραφούμε στο μέλλον να ζητήσουμε ΑΝΑΚΛΗΣΗ της διαγραφής μας και η διαγραφή που κάναμε στο παρελθόν να θεωρείται ως μη γενόμμενη. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθούν αναδρομικά όλες οι εισφορές και συνδρομές απο την ημερομηνία που διαγραφήκαμε έως την στιγμή που ζητήσαμε την ανάκληση της διαγραφής μας. Θα μου πείτε γιατί να το κάνει αυτό κάποιος? Αυτό θα συνέβαινε εαν καποιος συνάδελφους έβρισκε ξαφνικά πολύ χρήμα και θέλει να μην χάσει ασφαλίσημα χρόνια ώστε να βγεί έγκαιρα στη σύνταξη και πάλι, απο το να έχει αλλά επιπλέον 4-5 χρόνια ασφάλιστρα λόγω της περιοδικής του απουσίας απο το ταμείο. Ελπίζω να σας διαφώτισα σχετικά γιατί το θέμα με έκαιγε και εμενα. Επομένως υπάρχουν ακόμη λύσεις, αρκεί να είχαμε δουλειά... Τουλάχιστον το ΤΕΕ φαίνεται πολύ πιο εξυπηρετήσιμο με τα μέλη του σε σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ.
  12. αν και δεν ελαβα την απάντηση απο το ΤΕΕ. εδώ και 2 μήνες, είδα στο σύστημα οτι εχουν διαγραφεί οι οφειλές μου απο το 2013 έως σήμερα, και εκκρεμούν μόνο οι παλαιότερες. αρα συμπεραίνω οτι έχουν αποδεχθεί την αναδρομική διαγραφή, και θα πρέπει να παω απο εκεί να εξοφλήσω και τις παλαιότερες οφειλές.
  13. Έχω κανει και εγω αίτηση για αναδρομική διαγραφή πριν 2 μήνες και περιμένω την απάντηση τους, αλλα δεν εχω πληρώσει τις συνδρομες του ΤΕΕ (για τις οποίες χρωσταω 6-7 χρόνια τώρα). Δεν με ρωτήσαν κατι σχετικό οταν τους έδωσα την αίτηση. Απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω οτι θα υπάρξει πρόβλημα ή χρονοτριβή στην έκβαση της απαντησης τους? Να ξανα παω να τους ρωτήσω μηπως πρεπει να τα εξοφλήσω για να ξεμποκάρει η υπόθεση? γιατι εχουν περάσει δυο μηνες και δεν εχω λάβει απάντηση, αν και μου είπαν οτι ~2 μηνες θελει η υπόθεση.
  14. Δεν νομίζω οτι χρειάζονται επανεξετάσεις όπως την πρώτη φορά που εγγραφήκαμε. Έλεος πια, εαν ισχύει πάλι αυτό!
  15. εννοείς τις εισφορές σε τσμεδε απο την ημερομηνία αναδρομικής διαγραφής μου μέχρι την ημερομηνία που θα ξανα εγγραφώ? ειναι ενα αξιόλογο ερώτημα αυτό!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.