Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

maningold

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

maningold's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. @gina9 Ευχαριστώ πολύ!! Το ΤΕΕ γιατί άραγε δεν κάνει μια παρέμβαση? Είμαστε δηλαδή σε χειρότερη κατάσταση από τους ανασφάλιστους που συνωστίζονται στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και τα "Κοινωνικά Ιατρεία" στις πλατείες?? Εκείνοι τουλάχιστον έχουν το χαρτάκι απορίας της Πρόνοιας...
  2. Μήπως θυμήθηκες να ρωτήσεις μέχρι πότε ισχύουν τα παλιά βιβλιάρια??
  3. Στην κεντρική σελίδα τού ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει ανακοίνωση ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ σύμφωνα με την οποία τα παλαιού τύπου βιβλιάρια (με τα οποία πλήρωνες γιατρό - εξετάσεις και προσκόμιζες αποδείξεις και παραπεμπτικά για να πάρεις τα χρήματα από το ΤΣΜΕΔΕ) δεν ισχύουν και πρέπει να αντικατασταθούν από τα βιβλιάρια νέου τύπου. (Αυτά με το barcode, με τα οποία ο γιατρός πληρώνεται απ΄ευθείας από το ΕΤΑΑ και το ίδιο και οι εξετάσεις αφού το μηχανογραφημένο πλέον παραπεμπτιικό εξετάσεων θεωρηθεί προηγουμένως στο ΕΤΑΑ). Υπήρξε ένα διάστημα μέχρι πολύ πρόσφατα, που ίσχυαν και οι δυο διαδικασίες: Και τού παλαιού και του νέου βιβλιαρίου, (Το μόνο που δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό είναι το παλιό συνταγολόγιο, αφού τα φάρμακα γράφονται πλέον με την ηλ/νική συνταγογράφηση). Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου πει αν οι διαδικασίες των παλαιών βιβλιαρίων έχουν καταργηθεί οριστικά ή εξακολουθούν να ισχύουν παράλληλα παλαιά και νέα? Ευχαριστώ πολύ!
  4. Λοιπόν φίλοι μου, ξεκίνησα αυτό το ποστ επειδή μού επιβλήθηκε ΟΑΕΕ για δεύτερη (εμπορική) δραστηριότητα. Βρήκα λύση! Την 31/12/2011 διέκοψα την 2η αυτή δραστηριότητα από την οποία έβγαζαν μεροκάματο και 2 μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι. Απλά δεν έβγαινε το "μαγαζί" με ΟΑΕΕ, τέλος επιτηδεύματος, "αλληλεγγύη", σκοτεινά επαπειλούμενα "τεκμήρια" κλπ. Πάει λοιπόν ο ΟΑΕΕ, πάει και το μεροκάματο των 2 υπαλλήλων. Η "Ανάπτυξη" στα πολύ ωραία της...
  5. @cna Κατανοητό, αλλά όχι λογικα αποδεκτό! Η "ασφάλιση" ενέχει την έννοια της ανταποδοτικότητας και όχι του κατά κεφαλή φόρου! Η διπλή ασφάλιση ενός μηχανικού που μπορεί να είναι και 60 χρονών, τι ανταποδοτικότητα υπόσχεται αφού το δικαίωμα της ελάχιστης σύνταξης από αυτή την ασφάλιση επέρχεται μετά από 15 χρόνια (και πού είσαι ακόμη, κάτσε αν δούμε μέχρι τότε και τί απαγορευτικό πλαίσιο θα έχει στηθεί για να μην την παίρνει κανένας). Επίσης η διπλή ασφάλιση δεν περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτική κάλυψη ή βελτίωση της υφιστάμενης. Άρα απλά πληρώνονται εισφορές που δεν εξυπηρετούν κανένα εκτός από τους εισπρακτικούς στόχους της κυβέρνησης που έχοντας εξαντλήσει την φοροεισπρακτική δυνατότητα, ανοίγει νέα κανάλια δημιουργίας δημόσιων εσόδων. Ευχαριστώ συνάδελφοι.
  6. Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ κατ' αρχάς που ασχολείστε. Το θέμα έχει έτσι ακριβώς: Αν κάποιος συνάδελφος εργάζεται σαν μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας ή μπλοκάκι ή οτιδήποτε, ανήκει στο ΤΣΜΕΔΕ (τώρα ΕΤΑΑ). Αν δεν του φτάνουν τα λεφτά και εργάζεται και σαν κτηματομεσίτης ή ανοίξει ένα κατάστημα ειδών υγιεινής ή παρέχει υπηρεσίες Ιντερνετ ή ανοίξει κέντρο ECDL ή οτιδήποτε τέλος πάντων, πρέπει να πληρώνει και ΟΑΕΕ !!! Απαλλάσσεται μόνο από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (χρειάζεται κάθε εξάμηνο να πηγαίνει στον ΟΑΕΕ βεβαίωση ΤΣΜΕΔΕ οτι τον καλύπτει ιατροφαρμακευτικά) και τελικά οι εισφορές είναι περίπου 200 ευρώ τον μήνα. Οπότε οι πιό πολλές από τις απορίες που διατυπωσα δεν υφίστανται πλέον. Το θέμα είναι τί κάνει το ΤΕΕ για τα μέλη του και πώς το κατάπιε αυτό "αμάσητο"!! Όλοι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κάνουμε μια δεύτερη δουλειά, οπότε με το που την ανοίγουμε υπολογίζουμε ΜΕΙΟΝ δυόμιση χιλιάρικα το χρόνο για την ΚΟΡΟΪΔΙΑ της πολιτείας! Νομίζω πρέπει κάποιος συλλογικος φορέας των Μηχανικών να αντιδράσει!
  7. Γεια σας. Είμαι παλιός μηχανικός, ιδιωτικός υπάλληλος, μισθωτός, σφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 1979. Παράλληλα διατηρώ εδώ και πολλά χρόνια μια ατομική επιχείρηση με αντικείμενο άσχετο με την ιδιότητα του Μηχ/κού. Με αξαίρεση ένα σύντομο χρονικό διάστημα που είχα αναγκαστεί να ασφαλιστώ και στο ΤΕΒΕ (με άλλη τότε παρανοϊκή ρύθμιση), μέχρι τώρα αρκούσε η ασφάλισή μου στο ΤΣΜΕΔΕ για όλες μου τις δραστηριότητες με την λογική του "Κύριου Φορέα Ασφάλισης" που επέτρεπε μια ασφάλιση για όλα. Τώρα πληροφορούμαι διαβάζοντας το ΦΕΚ 115 και συγκεκριμένα τον Ν. 3863, ότι για να διατηρήσω την ατομική μου επιχείριση θα πρέπει να ασφαλιστώ και στο ΟΑΕΕ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν σωστά το κατάλαβα, καθώς επίσης αν έχει υπάρξει καμιά μεταβολή, αν έχουν γίνει κάποιου είδους κλαδικές ενέργειες σχετικά και εν τέλει αν περιμένουμε κάτι εγώ και οι ομοιοπαθείς ή πρέπει να εγγραφούμε το ταχύτερο για να μην μαζεύονται και καθυστερούμενα Επίσης αν κάποιος γνωρίζει σε τί ύψος ανέρχονται αυτές οι επιπλέον εισφορές, αν έχουν κάποια μείωση λόγω διπλής κάλυψης (υγεία π.χ.) και (από περιέργεια) τί ισχυρίζεται ότι θα μας προσφέρει ανταποδοτικά ο ΟΑΕΕ, αφού εγώ προσωπικά θα πρέπει να περιμένω να γίνω 70 χρόνων για να θεμελιώσω συνταξιοδοτικό δικαίωμα...! Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την πολυλογία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.