Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Christina_poros

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Christina_poros

  1. Καλησπέρα σας. Δεν βρήκα παρόμοιο θέμα για να αναζητήσω πληροφορίες. Θέλω να κάνω αίτηση μέσα από το e-adeies ώστε η αρμόδια ΥΔΟΜ να βεβαιώσει τους όρους δόμησης για να ξέρουμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άδεια. Δεν βρίσκω κάπου οδηγίες. Έχω αδόμητο γήπεδο και επιλέγω Βεβαίωση Όρων Δόμησης αρθ. 38§2 ν.4495/2017. Στο πεδίο κατηγόρια τι επιλέγω;
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Σε ταυτότητα που έχω ήδη οριστικοποιήσει εκ παραδρομής έγραφα λάθος εμβαδόν γηπέδου με αποτέλεσμα η συμβολαιογράφος να θέλει νέα ταυτότητα. Υπάρχει τρόπος να διορθώσω την υπάρχουσα χωρίς να εκδώσω νέα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Θα πρέπει δηλαδή να έχω μία ενιαία polyline για το layer PST_KAEK που να τα περιλαμβάνει όλα; Έχω κολλήσει κι εγώ στο ίδιο και δεν ξέρω τι πρέπει να δείξω.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ετοιμάζω ένα Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών και έχω την εξής απορία. Το τεμάχιο που θέλω να διορθώσω επηρεάζει 4 όμορα του τεμάχια από τα οποία πρέπει να κοπεί τμήμα και προσαρτηθεί στο δικό μου. Κάνω τις τοπολογίες και έχω στο Layer AREA_D 4 κλειστές polylines (1 για κάθε όμορο επηρεαζόμενο). Από την στιγμή που πρέπει να είναι κλειστές οι polylines, πως θα κάνω τοπολογία του συγκεκριμένου Layer; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Δεν έχω ασχοληθεί με τα αυθαίρετα αλλά η βεβαίωση που εξέδωσα είναι περί μη ύπαρξη αυθαιρεσίας. Το υπέθεσα ότι δεν επιτρέπεται να επέμβω στη δήλωση αλλά είπα να ρωτήσω. Οι δασικοί χάρτες τώρα καταρτίζονται οπότε δεν έχω την πληροφορία του δασικού για την περιοχή. Θα διαβάσω το ερμηνευτικό έγγραφο και θα προσπαθήσω να έρθω σε συνεννόηση με την συμβολαιογράφο.
  6. Η κατάρτιση του δασικού χάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη οπότε δεν έχω πληροφορία για την περιοχή. Έχω εκδώσει και την βεβαίωση αδόμητου και θεωρώ πως δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Επίσης, στο τοπογραφικό αναφέρω ότι βάσει του Ν. 651 δηλώνω ότι το ακίνητο είναι άρτιο αλλά θα καταστεί οικοδόμησιμο κατόπιν επι μέρους εγκρίσεων (Δασαρχείο, Αρχαιολογία κλπ). Δεν είναι λογικό να μου ζητάει στην ουσία μια ψευδή δήλωση που να βεβαιώνω ότι είναι οικοδομήσιμο. Επίσης έλεγξα την ΟΑ του δεύτερου ακινήτου και όντως δεν βρήκα παράβαση, έχει εφαρμοστεί κανονικά. Να της τυπώσω το πολυσέλιδο και να της γράψω με το χέρι ότι δεν έχει αυθαιρεσία; Υ.Γ.: Καταλήγω ότι στόχος των συμβολαιογράφων είναι να μας τρελάνουν,. Γνώμη μου!
  7. Σχετικά με την βεβαίωση του Ν.651 περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας που μου ζήτησε συμβολαιογράφος σε μεταβίβαση αγροτεμαχίου 4000 τμ ξέρω ότι είναι άρτιο σαν πρόσωπο και εμβαδό αλλά το οικοδοήσιμο δεν εξαρτάται από το δασαρχείο; Ή κάπου τα έχω μπλέξει; Και επίσης ζητάει πεντασέλιδη τεχνική έκθεση για ένα δεύτερο προς μεταβίβαση οικόπεδο όπου να βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Τι θα πρέπει δηλαδή να περιέχει αυτή η έκθεση;
  8. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω οικόπεδο εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων και πρέπει να συνταχθούν τα συμβόλαια. Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο >4μ και σε κοινόχρηστο δρόμο <4μ. Θεωρώντας ότι αφού η μία πλευρά του έχει πρόσωπο στο δρόμο >4μ πέρασα από την πολεοδομία και μου είπαν ότι πρέπει να έχει και στις 2 πλευρές 4μ δρόμο χωρίς όμως να μου πουν βάσει ποιου ΦΕΚ ορίζεται. Γνωρίζει κάποιος αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο; Σας ευχαριστώ πολύ.
  9. Μέχρι σήμερα δεν εχει γίνει κάποια ενέργεια. Είτε αυτό λέγεται διανομή είτε σύσταση οριζόντιου από κάθετου. Είναι εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτήτες και γνωρίζουν ποια διαμερίσματα ανήκουν σε ποιον. Τώρα θέλουν να τα μοιράσουν για να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις χωρίς να δημιουργηθεί μελλοντικά κάποιο πρόβλημα.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Έχω οικόπεδο εντός σχεδίου με σύσταση κάθετης. Στο τμήμα κάθετης των πελατών μου υπάρχει 2όροφο κτίριο καθώς και ισόγειο κτίσμα. Θέλουν να χωρίσουν το 2όροφο κτίριο ανα στήλες ώστε να έχουν και οι 3 από ένα διαμέρισμα ισογείου, ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου και ένα διαμέρισμα δευτέρου ορόφου. Μιλώντας με την συμβολαιογράφο που θα συντάξει την συμβολαιογραφική πράξη μου είπε ότι μπορεί να γίνει σύσταση κάθετης επάνω στην ήδη υπάρχουσα κάθετη. Δεν μου έχει τύχει ξανά τέτοια περίπτωση και έψαξα την σχετική νομοθεσία και δεν έχω βρει κάτι. Θεωρώ πιο σωστά ότι θα πρέπει να γίνει σύσταση οριζόντιας επί καθέτου. Μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει; Σας ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.