Jump to content

Megapad

Core Members
 • Content Count

  583
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Καλή

About Megapad

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Παντού και Πουθενά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,023 profile views
 1. Είναι διαφορετικός ιδιοκτήτης του μελλοντικού ορόφου* Η ταράτσα υπάρχει και είναι αδόμητη στο 100%. Η φύση και η θέση της ο.α. είναι διαφορετική από αυτα που δείχνει η ο.α. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ έκλεινα στο να μην δοθεί η βεβαίωση.
 2. Συνάδελφοι μήπως έχετε κάποια άποψη καθώς ακόμα με βασανίζει η εν λόγω υπόθεση?
 3. Συνάδελφοι, καταθέτω αίτηση για προέγκριση ο.α. κατ.1 και στο πεδίο Εντός Σχεδίου έχει τις εξής επιλογές: ->εντος οικισμού προ 23 χωρίς όρια ->εκτός σχεδίου περιοχή με ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ ->Εκτός Σχεδίου ->Εντος οριοθετημένου οικισμού Το οικόπεδο βρίσκεται σε οικισμό του 85 ακτινικό! Δηλαδή έχει οριστεί ένα κέντρο στον οικισμό και υπάρχει μία ακτίνα 800 μέτρων. Εκτός της ακτίνας εξαιρούνται κατά τα γνωστά Δασικές περιοχές-περιοχές ΓΥΠ κλπ. Τι επιλέγετε σε αυτές τις περιπτώσεις? Θεωρείται οριοθετειμένος οικισμός?
 4. Καλημέρα συνάδελφοι. Κλήθηκα να δώσω βεβαίωση για μελλοντικό όροφο πάνω από το ισόγειο. Πρόκειται για ισόγεια κατοικία επί οικοπέδου με αποθήκες στον ακάλυπτο. Εχω τις εξής ιδιαιτερότητες. α) Έχει εκδοθεί ό.α το 80 για ανέγερση του ά ορόφου στις διαστάσεις του ισογείου ήτοι 80 τ.μ.. β) Το 80 έγινε η σύσταση της οριζόντιας και περιέγραψε τα 2 διαμερίσματα των 80 τ.μ.. Ο ά όρφος διέθετε εξωτερική σκάλα. γ) Το 81 έγινε αναθεώρηση της ο.α. και προστέθηκε τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο ένα υ/δ. (δεν έγινε τροποποίηση της σύστασης μετά την αναθεώρηση) Η υφιστάμενη κατάσταση είναι
 5. Συνάδελφοι, έχω εκδώσει τον Νοέμβριο αδεια κατ.1 χωρις προέγκριση! Διάβασα στον 4495/2017 όπως τροποποιήιηκε με τον 4759/2020 πως πλέον ισχύει το κάτωθι: "1. Η διαδικασία προέγκρισης για την έκδοση οικοδομικής άδειας είναι υποχρεωτική για τις κατηγορίες ένα (1) και δύο (2) του Αρθ-36 και προαιρετική για την κατηγορία τρία (3) του ιδίου άρθρου. Η διαδικασία προέγκρισης άδειας αναθεώρησης είναι υποχρεωτική, εφόσον αφορά σε μεταβολή των πολεοδομικών μεγεθών κάλυψης, δόμησης και όγκου" Θέλω να κάνω αναθεώρηση γιατί άλλαξε και η κάλυψη και η δόμηση καθώς συντάχθηκε νέα
 6. Καλημέρα συνάδελφοι, σε ο.α. Κατηγορίας 1 που έχω εκδώσει πριν 3 μήνες θέλω να κάνω αναθεώρηση όπου αλλάζει το ΔΔ, αρχιτεκτονικά και λοιπές μελέτες. Στα απαιτούμενα δικαιολγητικά προς υποβολή μου ζητά κωδ. εγγραφου 35 -> Προγενέστερο Πόρισμα Ελεγκτή Δόμησης. Να σημειώσω πως ΔΕΝ έγινε καμία εργασία ποτέ!!! Άλλαξε γνώμη ο πελάτης μετά την έκδοση ο.α.. Θεωρώ πως δεν απαιτείται καθώς ο 1ος έλεγχος γίνεται στο σιδέρωμα, αλλαγή επιβλέποντος ΔΕΝ εχουμε για να απαιτείται. Έχει αλλάξει κάτι, μου διαφεύγει κάτι ή ανεβάζω μια δήλωση πως ΔΕΝ απαιτείται έλεγχος από ελεγκτη δόμησης?
 7. Καλημέρα συνάδελφοι, θέλω να εντάξω μια κατοικία στο εξοικονομώ. Η εν λόγω κατοικία βρίσκεται σε διώροφη οικοδομή με 2 ανεξάρτητες κατοικίες. Μία στον πρώτο – μία στο δεύτερο. Ο κάθε όροφος αποτελείται από 80 τ.μ. κατοικία και 10 τ.μ. κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Η συμβολαιογραφική υπόσταση στο εν λόγω ακίνητο έχει ως εξής: Υπάρχει ένα συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου και μόνο. Μετά από το συμβόλαιο εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την ανέγερση διώροφης οικοδομής με μία κατοικία σε κάθε όροφο. Δεν υπάρχει καμία παράβαση. Το πρόβλημα & το ερώτημα είναι το εξής: Αφού δεν υπάρχει συμβ
 8. Συνάδελφοι είχα εκδώσει προέγκριση για ο.α. κατ. 3. Επειδή αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σχέδιο αιτήθηκα αναθεώρηση προέγκρισης στο σύστημα. Μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως δεν μου έχει πεδίο να ανεβάσω τ/δ και δ/δ. Για την ακρίβεια ανεβάζω ΜΟΝΟ αναθεση - αναληψη και Τεχνική εκθεση. Το ερώτημα μου είναι δεν θα μου ελέγξουν το τ/δ και το /δ/δ? Που θα τα ανεβάσω αυτά τα αρχεία ούτως ώστε να μην υπάρχουν τα παλαιά?
 9. Συνάδελφοι κάνω προσθήκη β΄ορόφου. Επιτρέπεται η τοποθέτηση Αναβατορίου ΑΜΕΑ εντός της πρασιάς?
 10. Συνάδελφοι έχω υπέρβαση πλάγιων αποστάσεων μεγαλύτερη του 20% . Όμως η υπέρβαση δόμησης και κάλυψης είναι κατά πολύ μικρότερης του 20%. Μπορώ να το βάλω κατ. 4 ή πρέπει να το βάλω κατηγορία 5 (δλδ έχει ίδια αντιμετώπιση με το προκήπιο)?
 11. Συνάδελφοι σε εδαφική έκταση 4 στρεμμάτων ΄περίπου το 1995 παραχωρήθηκε δρόμος πλάτους 4 μ. και δημιουργήθηκαν 4 οικόπεδα του 1 στρέμματος. Το 2000 με απόφαση ορίζεται νέο πλάτος οδού για οτν εν λόγω οισμό στα 6 μ. Τότε παραχωρήθηκε εδαφική λωρίδα από τον ιδιοκτήτη των οικοπέδων για να καταστούν τα οικόπεδα οικοδομήσιμα. Τα 2 από τα 4 απέκτησαν εμβαδόν μικρότερο των 1000 τμ το οποίο είναι όριο αρτιότητας. Γνωρίζω πως τα οικόπεδα τώρα δεν είναι οικοδομήσιμα εξαιτίας του νόμου της Μπιρμπίλη. Ωστόσο εμένα με ενδιαφέρει αν το οικόπεδο το 2000 ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς εκδοθήκαν ο.α. και εγ
 12. Καλημέρα έχω στείλει και mail στην πλατφόρμα του κτηματολογίου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.