Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Megapad

Core Members
  • Περιεχόμενα

    599
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Παντού και Πουθενά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.063 profile views

Megapad's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

29

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι κατά κάποιο τρόπο σίγουρος ότι οι δικές μου μετρήσεις είναι πιο σωστές καθώς έκανα αποτύπωση πάνω από 9 Ο.Τ. και κούμπωσα με το Πυκοδομημένο. Επίσης οι νέες οικοδομές 'παντρεύονται' πιο πολύ με εμένα (10 -20 εκ), παρά με το κτηματολόγιο. Υπάρχει κάπου νομοθεσία ή κάποιο υπόδειγμα?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, δεν έχω εμπειρία σε ΔΓΜ, θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω τις ανοχές που υπάρχουν ούτως ώστε να μην απαιτείται η σύνταξη του. Μου έτυχε μία ιδιάζουσα περίπτωση κατά την άποψη μου. Σε ακίνητο πράξης εφαρμογής, όπου στο κτηματολόγιο έχω 0,05 τμ διαφορά και 1 εκ. σε μία μόνο πλευρά, έχω μετάθεση του ακινήτου κατά 0,49 εκ. δυτικά και 0,42 εκ νότια.
  3. Καλησπέρα, σε κατάστημα ΚΥΕ(εστιατόριο) όπου έχω 110 τ.μ. ωφέλιμη επιφάνεια τραπεζοκαθισμάτων, έχω τοποθετήσει 1 wc ΑΜΕΑ, ένα wc αντρών και 1 γυναικών. Ο προθάλαμος είναι κοινός και για τα 3 wc και οι νιπτήρες (πλην του αμεα) είναι 2 στο προθάλαμο κοινοι. Υπάρχει πρόβλημα με αυτή την διάταξη? Θα έπρεπε να τα ξεχωρίσω τα 2 wc με ξεχωριστούς προθαλάμους και εισόδους? Στο ΦΕΚ 2161Β/17 ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ 11 πως επιτρέπεται κοινός προθάλαμος χωρίς να αναφέρει για αντρες και γυναίκες, με καλύπτει? Ποια είναι η άποψη σας?
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, σε ο.α. που έχω εκδώσει ενώ σε όλα τα σχέδια φαίνεται ένας εξώστης(ΤΟΜΕΣ-ΚΑΤΟΨΕΙΣ-3D SXEDIA), στο ΔΔ το ξέχασα να το περάσω σε όλ το μήκος πλευράς. (ΔΕΝ έγινε με δόλο -έγινε λόγο των πολλαπλών αλλαγών και πιθανόν επειδή δουλεύαμε δύο άτομα την εν λόγω δουλειά) Μπορώ να κάνω ενημέρωση καθώς δεν μετράει στην δόμηση και δεν μεταβάλλεται κάποιο πολεοδομικό μέγεθος ο εξώστης και έχω πολύ περιθώριο από τα επιτρεπόμενα?
  5. Δεν έχει λογική - να βγεί ο τύπος 1, παλιά δεν βγάζαμε βεβαίωση αδόμητου, τώρα γτ να αλλάξει?
  6. Γι'αυτό σταμάτησα την τακτοποίηση, όταν είδα το συμβόλαιο. Αν το είχα από την αρχή δεν θα έμπλεκα!
  7. @Pavlos33 ο προηγούμενος συνάδελφος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί ο ίδιος. Εγώ αυτό το σκέφτηκα καθώς έχω οριζόντια ιδιοκτησία χωρίς σχεδια οπότε θα δηλώσω όλο το διαμέρισμα ως αυθαιρετο κατ'.2. Δεν παραβιάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι. Όταν ζήτησα το e9 οι ιδιοκτήτες μου έφεραν και το συμβόλαιο...εκει είδα την βεβαίωση το 2013.
  8. Συνάδελφοι Καλησπέρα, τον Σεπτέμβριο του 2013 συντάχθηκε γονική παροχή σε οριζοντια ιδιοκτησια όπου συνάδελφος έδωσε βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών. Σήμερα κλήθηκα εγώ να δώσω εκ νέου βεβαίωση καθώς το ακίνητο πωλείται. Το πρόβλημα είναι πως μετά από έλεγχο στην υδομ δεν υπάρχουν αρχεία για την λόγω άδεια. Το ακίνητο έχει κατασκευαστεί το 80 και έχει συσταθεί τότε συμβόλαιο σύστασης οριζόντιων ν ιδιοκτησιών. Σε επικοινωνία με τον συνάδελφο, δήλωσε πως δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει καθώς ο νόμος ήταν καινούργιος (και η ανασυσταση ήταν αδύνατη τεχνικά και οικονομικά)και καθώς το εμβαδόν ήταν ίδιο με των συμβολαίων την έδωσε. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Εγώ σκοπεύω να το τακτοποιήσω ως κατηγορία 2. Θα χρειαστεί να γίνει Τροποποιητικό συμβόλαιο από την συμβολαιογράφο; Θα υπάρχει γενικά κάποιο πρόβλημα με το νέο και το παλαιό συμβόλαιο;
  9. Νομίζω πως οι στέρνες έχουν ακανόνιστο σχήμα κάτω από την στάθμη του εδάφους, που μοιάζει με αυτό της μπουκάλας. Δεν υπήρχε παλιά η χρήση σκυροδέματος, αλλά με πέτρες και μετά κονιάματα την στεγανοποιούσαν. Δεν νομίζω να συνιστά κατασκευή με δόμηση. Θα έδινα αδόμητου!
  10. Συνάδελφοι μετά από συζήτηση με συνάδελφο μου προκλήθηκε η αμφισβήτηση σε μια πεποίθηση που είχα μέχρι πρότινος. Συγκεκριμένα πίστευα πως αν έχω σε ένα γήπεδο - μια αυθαιρεσία έως 25 τ.μ. ( εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο) εμπίπτει στο άρθρο 2 παρ. ι. Ωστόσο, έπειτα από σχετική συζήτηση έχω αμφιβολία, καθώς στο άρθρο 1 αναφέρεται πως οι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές απαιτούν Μ.Σ.Ε. και στο άρθρο 2 όλες οι περιπτώσεις πλην της ι, στην οποία δεν είναι σαφή η διατύπωση, αφορούν αυθαίρετα με οικοδομική άδεια, δλδ αυθαίρετα που δεν είναι εξ ολοκλήρου. Ως εκ τούτου μήπως ένα εξ ολοκλήρου αυθαίρετου σε γήπεδο / οικόπεδο που δεν έχει εκδοθεί ποτέ οικοδομική άδεια, απαιτεί μελέτη στατικής επάρκειας ανεξαρτήτων τ.μ.??
  11. Στην δήλωση 651 θα γραψω πως το εδαφικό τμήμα των 1200 τμ είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ή όλο το ακίνητο?
  12. Καλημέρα, σε οικισμό προ του 23 έχω μετρήσει ακίνητο 3,5 στρεμμάτων. Εντός του οικισμού βρίσκεται τμήμα 1.200 τ.μ. ενώ το υπόλοιπο είναι εκτός οικισμού. H κατά κανόνα αρτιότητα είναι 2.000 τμ ενώ η κατά παρέκκλιση 300 τμ πριν του 81 και 150 πριν του 89. Στο ΦΕΚ δεν βρήκα κάποια διάταξη σαν αυτή που υπάρχει στους οικισμούς του 85(μικρότερων των 2000 κατοικων) όπου έστω και ένα τμήμα του οικοπέδου να είναι εντός, θεωρείται πως εμβαδόν ίσο με την αρτιότητα του οικισμού είναι εντός οικισμού. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Επειδή έχω συμβόλαιο από το 1969, μπορώ να θεωρήσω πως το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση καθώς το τμήμα των 1200 τ.μ.>150 τμ είναι εντός του οικισμού?
  13. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το κατάλαβα σωστά. Πόση ώρα θα πρέπει η μία στρώση να έχει διαφορά με την δεύτερη? Φοβάμαι μήπως λόγω μεγάλου πάχους μου ρηγματωθεί από την έκλυση θερμότητας.
  14. Για τον λόγο που αναφέρει ο KF - απλά κατασκευαστικά από συμβατά συνεργεία με αγχώνει ο οριζόντιος αρμός.
  15. Καλησπέρα, έχω ραντιέ 80 εκατοστά ύψος.Μπορώ να το ρίξω μονοκόμματο ή ενδείκνυται αρμός διακοπής εργασιών καθ' ύψος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.