Jump to content

Megapad

Core Members
 • Content Count

  534
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Καλή

About Megapad

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Παντού και Πουθενά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,562 profile views
 1. Όχι. απλή μονοκατοικία! Ευχαριστώ συνάδελφοι. Χρόνια πολλά με υγεία
 2. χρόνια πολλά συνάδελφοι! Να ρωτήσω, απαιτείται ΣΑ για έκδοση ο.α. σε οικόπεδο απέναντι από πλατεία? Τόσο στον 4495 άρθρο 7 όσο και στο στον 4030 άρθρο 21 δεν αναφέρει τπτ! Με μπερδεύει λιγο η παρ. ι άρθρο 7 του 4495 όπου αναφέρει : Για κάθε περίπτωση που προβλέπεται από γενικές ή ειδικές διατάξεις.
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, απαιτείται μία θέση στάθμευσης σε ο.α. και θα την βάλω στον ακάλυπτο, μπορώ να την δείξω κάτω από πέργκολα ή δεν πρέπει αυτά τα 2 να ταυτίζονται? Επίσης στο τοπογραφικό για την δεσμευση θα πρέπει να το ανεβάσω στην παλτφόρμα?
 4. Συνάδελφοι να σας ρωτήσω, μπορέι σε ακίνητο να υπάρχουν ταυτόχρονα παραβάσεις κατηγορίας 4 & 5? Στον 4178 ανέφερε ρητά η εγκ'υκλιος 3 πως δεν γίνεται και η πλατφόρμα το εμπόδιζε. Έχω περίπτωση διώροφης οικοδομής όπου έχω κάνει αίτηση σε όλο το ακίνητο και κάποιες παραβάσεις στον ακάλυπτο και στο δώμα είναι κατηγορίας 5, ενώ κάποιες άλλες είναι κατηγορίας 4 στα διαμερίσματα και στο υπόγειο μια αλλαγή χρήσης σε χώρο κύριας χρήσης. Μπορώ να τα βάλω ή είναι λάθος? Ευχαριστώ!
 5. ναι συνάδελφε, δεν έχουμε ορίσει μ΄νο το πότε. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. αυτό.
 6. Οπότε συνάδελφε το αναφέρω στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ και μπορώ να την προωθήσω σε Οριστική υπαγωγή! Ευχαριστώ πολύ!
 7. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι τυπικό και ουσιαστικό συνάμα. Σε λίγες μέρες κλείνω ένα χρόνο από την υποβολή κάποιων αυθαιρέτων. Πήγα να κλείσω ένα αυθαίρετο που θέλει μελέτη στατικής επάρκειας! Οταν προωθώ την αίτηση σε οριστική υπαγωγή μου ζητά ότι εχω στην κατοχή μου τις μελέτες και τα λοιπά στοιχεία. Δεν μπορώ την δήλωση όταν χρωστάω την στατική επάρκεια να την πάω σε οριστική υποβολή ή αυτή η υπευθυνη δήλωση είναι για όλα πλην της στατικής επάρκειας? Είναι η 1η μου αίτηση που έχει στατική επάρκεια και δεν με έχει ξανα απασχολήσει το θέμα!
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι. μπήκαν σε κανέναν λογαριασμό χρήματα?
 9. Τι νόημα έχει να κάνεις ενημέρωση για εκτέλεση εργασίων σε άδεια με ισχύ? Δεν μπορείς πλέον να κάνεις αναθεώρηση για αλλαγές που έχεις σε άδεια με ισχυ?
 10. Συνάδελφοι να σας κάνω μια ερώτηση επειδή δεν γνωρίζω από που πρέπει να το πιάσω. Το 2013 είχα εκδώσει μία ο.α. για ενα ακίνητο 100 τ.μ. . Το 2014 ξεκινάμε τις εργασίες, περνάει ο 1ος έλεγχος και ήταν όλα σωστά. Κατα την διάρκεια της κατασκευής είχα κάποια προβλήματα συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη. Το 2017 οταν τελείωσε η οικοδομή κάλεσα τον ελεγκτή δόμησης ως όφειλα μετά από κάποιους καυγάδες με τον ιδιοκτήτη επειδή είχε προσθέσει / αλλάξει κάποια ανοίγματα! Ο ελεγκτής δόμησης έκανε τον έλεγχο και βρήκε εναν η/χ μικρότερο (δεν το είχα μετρήσει!!!) κατά 1,3 τ.μ. και τις αλλαγές στα ανοίγματα. Στο πόρισμα του ο άνθρωπος τα σημείωσε και το διαβίβασε στην ΤΕΔΚ. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι θέλει αναθεώρηση και αυτός δυστυχώς εξαφανίστηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να προχωρήσουμε την υπόθεση ''άμεσα' γτ θέλει να βάλει ρεύμα. Το ερώτημα μου είναι έχει κάποια κύρωση αυτός, κάποιο πρόστιμο? Μπορώ εγώ να κάνω αναθεώρηση μετα από τόσο καιρό? Μετά τον έλεγχο η άδεια κλείνει ή παραμένει ανοιχτή?
 11. Συνάδελφοι, να σας κάνω την εξής ερώτηση. Σε πρόγραμμα με ιδία κεφάλαια προυπολογισμου 11.000 (10000 αλουμινια + 1000 ηλιακός). θα καταθέσω τώρα τα χαρτιά μου για κλείσιμο αυτού. Ο αρχικός προυπολογισμός ήταν 11500 (500 ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΣΤΑ ΑΛΟΥΜΊΝΙΑ). Ο πελάτης μου είχε δώσει (70% επιδοτηση - 30% ιδια κεφάλαια) 3150 μεσω τραπέζης στον αλουμινά. 1)Τώρα που το κλείνω πρέπει να τα καταθέσει πίσω στον τραπεζικό του λογαριασμό λόγω μικρότερου προυπολογισμού? Και αν ναι θέλει κάποια συγκεκριμενη αιτιολογία? 2) Το συνεργείο με τον ηλιακό δεν έχει πάρει προκαταβολή . Μπορεί να πάρει λιγότερα (150 ευρω) αυτό το συνεργείο ούτως ώστε το συνολικό ποσό να είναι το 30% του προυπολογισμού και να μην χρειαστεί ο αλουμινάς να επιστρέψει τα χρήματα?
 12. Συνάδελφοι έχω ένα πρόβλημα με ένα τοπογραφικό στην πολεοδομία και με αυτή την ευκαιρία θέλω να ξεδιαλύνω τι ισχύει με το πρ'όσωπο των γηπέδων. Η περίπτωση μου είναι πως σε οικόπεδο του 1986(τότε ήταν το 1ο συμβόλαιο έχω πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο πριν του 85 μόλις 4,1 μέτρα-είμαι πάνω σε στροφή). Εγω θεωρώ πως είμαι άρτιο και οικοδομήσιμος γιατί από το 1985 έως το 2011 δεν υπήρχε συγκεκριμένη απαίτηση σε πρόσωπο. Υπήχε μόνο σύμφωνα με το ΦΕΚ 293Δ/1989 το άρθρο 6 που αντικατέστησε όπου ζητά πρόσωπο σε μια πλευρά σε Κ.Χ. 4 μ. και στην παρ. β θέτει πως σε οικόπεδα από κατάτμηση υπάρχει απαίτηση 12μ. προσώπου. Υπάρχει καμία εγκύκλιος ή κάποιο άλλο ΦΕΚ που να ορίζει ότι για τα πριν του 2011 θέλω πρόσωπο 12 μ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.