Jump to content

Megapad

Core Members
 • Content Count

  531
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Καλή

About Megapad

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Παντού και Πουθενά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,529 profile views
 1. Συνάδελφοι να σας ρωτήσω, μπορέι σε ακίνητο να υπάρχουν ταυτόχρονα παραβάσεις κατηγορίας 4 & 5? Στον 4178 ανέφερε ρητά η εγκ'υκλιος 3 πως δεν γίνεται και η πλατφόρμα το εμπόδιζε. Έχω περίπτωση διώροφης οικοδομής όπου έχω κάνει αίτηση σε όλο το ακίνητο και κάποιες παραβάσεις στον ακάλυπτο και στο δώμα είναι κατηγορίας 5, ενώ κάποιες άλλες είναι κατηγορίας 4 στα διαμερίσματα και στο υπόγειο μια αλλαγή χρήσης σε χώρο κύριας χρήσης. Μπορώ να τα βάλω ή είναι λάθος? Ευχαριστώ!
 2. ναι συνάδελφε, δεν έχουμε ορίσει μ΄νο το πότε. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. αυτό.
 3. Οπότε συνάδελφε το αναφέρω στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ και μπορώ να την προωθήσω σε Οριστική υπαγωγή! Ευχαριστώ πολύ!
 4. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι τυπικό και ουσιαστικό συνάμα. Σε λίγες μέρες κλείνω ένα χρόνο από την υποβολή κάποιων αυθαιρέτων. Πήγα να κλείσω ένα αυθαίρετο που θέλει μελέτη στατικής επάρκειας! Οταν προωθώ την αίτηση σε οριστική υπαγωγή μου ζητά ότι εχω στην κατοχή μου τις μελέτες και τα λοιπά στοιχεία. Δεν μπορώ την δήλωση όταν χρωστάω την στατική επάρκεια να την πάω σε οριστική υποβολή ή αυτή η υπευθυνη δήλωση είναι για όλα πλην της στατικής επάρκειας? Είναι η 1η μου αίτηση που έχει στατική επάρκεια και δεν με έχει ξανα απασχολήσει το θέμα!
 5. Καλησπέρα συνάδελφοι. μπήκαν σε κανέναν λογαριασμό χρήματα?
 6. Τι νόημα έχει να κάνεις ενημέρωση για εκτέλεση εργασίων σε άδεια με ισχύ? Δεν μπορείς πλέον να κάνεις αναθεώρηση για αλλαγές που έχεις σε άδεια με ισχυ?
 7. Συνάδελφοι να σας κάνω μια ερώτηση επειδή δεν γνωρίζω από που πρέπει να το πιάσω. Το 2013 είχα εκδώσει μία ο.α. για ενα ακίνητο 100 τ.μ. . Το 2014 ξεκινάμε τις εργασίες, περνάει ο 1ος έλεγχος και ήταν όλα σωστά. Κατα την διάρκεια της κατασκευής είχα κάποια προβλήματα συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη. Το 2017 οταν τελείωσε η οικοδομή κάλεσα τον ελεγκτή δόμησης ως όφειλα μετά από κάποιους καυγάδες με τον ιδιοκτήτη επειδή είχε προσθέσει / αλλάξει κάποια ανοίγματα! Ο ελεγκτής δόμησης έκανε τον έλεγχο και βρήκε εναν η/χ μικρότερο (δεν το είχα μετρήσει!!!) κατά 1,3 τ.μ. και τις αλλαγές στα ανοίγματα. Στο πόρισμα του ο άνθρωπος τα σημείωσε και το διαβίβασε στην ΤΕΔΚ. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι θέλει αναθεώρηση και αυτός δυστυχώς εξαφανίστηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να προχωρήσουμε την υπόθεση ''άμεσα' γτ θέλει να βάλει ρεύμα. Το ερώτημα μου είναι έχει κάποια κύρωση αυτός, κάποιο πρόστιμο? Μπορώ εγώ να κάνω αναθεώρηση μετα από τόσο καιρό? Μετά τον έλεγχο η άδεια κλείνει ή παραμένει ανοιχτή?
 8. Συνάδελφοι, να σας κάνω την εξής ερώτηση. Σε πρόγραμμα με ιδία κεφάλαια προυπολογισμου 11.000 (10000 αλουμινια + 1000 ηλιακός). θα καταθέσω τώρα τα χαρτιά μου για κλείσιμο αυτού. Ο αρχικός προυπολογισμός ήταν 11500 (500 ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΣΤΑ ΑΛΟΥΜΊΝΙΑ). Ο πελάτης μου είχε δώσει (70% επιδοτηση - 30% ιδια κεφάλαια) 3150 μεσω τραπέζης στον αλουμινά. 1)Τώρα που το κλείνω πρέπει να τα καταθέσει πίσω στον τραπεζικό του λογαριασμό λόγω μικρότερου προυπολογισμού? Και αν ναι θέλει κάποια συγκεκριμενη αιτιολογία? 2) Το συνεργείο με τον ηλιακό δεν έχει πάρει προκαταβολή . Μπορεί να πάρει λιγότερα (150 ευρω) αυτό το συνεργείο ούτως ώστε το συνολικό ποσό να είναι το 30% του προυπολογισμού και να μην χρειαστεί ο αλουμινάς να επιστρέψει τα χρήματα?
 9. Συνάδελφοι έχω ένα πρόβλημα με ένα τοπογραφικό στην πολεοδομία και με αυτή την ευκαιρία θέλω να ξεδιαλύνω τι ισχύει με το πρ'όσωπο των γηπέδων. Η περίπτωση μου είναι πως σε οικόπεδο του 1986(τότε ήταν το 1ο συμβόλαιο έχω πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο πριν του 85 μόλις 4,1 μέτρα-είμαι πάνω σε στροφή). Εγω θεωρώ πως είμαι άρτιο και οικοδομήσιμος γιατί από το 1985 έως το 2011 δεν υπήρχε συγκεκριμένη απαίτηση σε πρόσωπο. Υπήχε μόνο σύμφωνα με το ΦΕΚ 293Δ/1989 το άρθρο 6 που αντικατέστησε όπου ζητά πρόσωπο σε μια πλευρά σε Κ.Χ. 4 μ. και στην παρ. β θέτει πως σε οικόπεδα από κατάτμηση υπάρχει απαίτηση 12μ. προσώπου. Υπάρχει καμία εγκύκλιος ή κάποιο άλλο ΦΕΚ που να ορίζει ότι για τα πριν του 2011 θέλω πρόσωπο 12 μ?
 10. Συνάδελφοι, στα τοπογραφικά στην δήλωση για την ΔΕΗ, αναφερόμαστε μόνο στις υψηλές τάσεις ή και στις μεσαίες? Στο υπόδειγμα τοπογραφικού του υπεκά αναφέρει μόνο τις υψηλές. Εχω σε ένα οικόπεδο όπου υπάρχουν 2 ξύλινοι στύλοι με οριζόντια τα καλώδια και δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω ότι διέρχονται ή δεν διέρχονται καλώδια. Σημείωση: Εννοείται πως έχω αποτυπώση την θέση των στύλων!
 11. Συνάδελφοι έιχα συντάξει ένα τοπογραφικό διάγραμμα το 2013. Στην περιοχή μου ο δασικός χάρτης έχει κυρωθει μερικά το 2017. Το γήπεδο που είχα αποτυπώσει εμβαδού ίσου 7 στρεμμάτων είχε ένα τμήμα του δασικό ίσο με 800 τ.μ.. Γιαυτά τα 800 τ.μ. έχει γίνει ένσταση και αναμένουμε το αποτέλεσμα. Ο μερικός χάρτης όταν υπάρχει ένσταση, έχω παρατηρήσει πως μεγαλώνει το πολύγωνο του δασικού τμήματος κατά 2.5 μέτρα σε κάθε πλευρά περιμετρικά (σαν να έχεις κάνει offset 2,5 m. ). Τελικά μου προκύπτει τώρα πως έχω στον μερικως κυρωμένο χάρτη 6 στρέμματα ΑΑ και 1 στρέμμα που δεν έχει χαρακτηριστεί μέχρι να εξεταστεί η ένσταση! Ο πελάτης μου, μου ζήτησε επικαιροποίηση του τ/δ και η συμβολαιογράφος μου ζητά να γράψω Εγηπέδου 7 ΚΑΙ ΕΑΑ όπου σε αυτό να συντάξω και την υ.δ. του 651/77 και θα μεταγραφεί αυτό το τμήμα και το υπόλοιπο όταν εκδικαστεί η ένσταση με συμπληρωματικό συμβόλαιο. Θα ήθελα να ρωτήσω τι ανεβάζετε στην πλατφόρμα του κτηματολογίου? Ποιο πολύγωνο? Το συνολικό ή το το ΕΑΑ μόνο?
 12. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε! Μόλις το έκανα, έχεις δίκιο. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα θέλω σε ένα άλλο τοπογραφικό να το επεξεργαστώ, έχω την δυνατότητα ή πρέπει να κάνω εκ νέου κατάθεση?
 13. Συνάδελφοι έχω ενα τοπογραφικό διάγραμμα όπου κάποια όρια είναι υλοποιημένα με κιγκλιδώματα και κάποια όρια ήταν μη υλοποιημένα. Πως θα περάσω κλειστά polyline? Σκέφτηκα να περασω μια τεθλασμένη γραμμη όπου μετά θα την γυρίσω πίσω στο σημείο αφετηρίας με τα υλοποιημένα και μια με τα μη. Όμως όπως ήταν λογικό στην θέαση μου δείχνει μόνο την μία τεθλασμένη γραμμή! Πως το αντιμετωπίζεται εσείς αυτό το πρόβλημα?
 14. Συνάδελφοι να σας ρωτήσω έχω ενα εξοικονομω σε διαμέρισμα όπου τώρα τελειώνουν οι εργασίες. Ο πελάτης μου βρήκε να το πουλήσει! Πότε μπορεί να προβεί στην αγοροπωλήσια χωρίς να χάσει το πρόγραμμα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.