Jump to content

Megapad

Core Members
 • Content Count

  519
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Καλή

About Megapad

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Παντού και Πουθενά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,415 profile views
 1. Συνάδελφοι έιχα συντάξει ένα τοπογραφικό διάγραμμα το 2013. Στην περιοχή μου ο δασικός χάρτης έχει κυρωθει μερικά το 2017. Το γήπεδο που είχα αποτυπώσει εμβαδού ίσου 7 στρεμμάτων είχε ένα τμήμα του δασικό ίσο με 800 τ.μ.. Γιαυτά τα 800 τ.μ. έχει γίνει ένσταση και αναμένουμε το αποτέλεσμα. Ο μερικός χάρτης όταν υπάρχει ένσταση, έχω παρατηρήσει πως μεγαλώνει το πολύγωνο του δασικού τμήματος κατά 2.5 μέτρα σε κάθε πλευρά περιμετρικά (σαν να έχεις κάνει offset 2,5 m. ). Τελικά μου προκύπτει τώρα πως έχω στον μερικως κυρωμένο χάρτη 6 στρέμματα ΑΑ και 1 στρέμμα που δεν έχει χαρακτηριστεί μέχρι να εξεταστεί η ένσταση! Ο πελάτης μου, μου ζήτησε επικαιροποίηση του τ/δ και η συμβολαιογράφος μου ζητά να γράψω Εγηπέδου 7 ΚΑΙ ΕΑΑ όπου σε αυτό να συντάξω και την υ.δ. του 651/77 και θα μεταγραφεί αυτό το τμήμα και το υπόλοιπο όταν εκδικαστεί η ένσταση με συμπληρωματικό συμβόλαιο. Θα ήθελα να ρωτήσω τι ανεβάζετε στην πλατφόρμα του κτηματολογίου? Ποιο πολύγωνο? Το συνολικό ή το το ΕΑΑ μόνο?
 2. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε! Μόλις το έκανα, έχεις δίκιο. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα θέλω σε ένα άλλο τοπογραφικό να το επεξεργαστώ, έχω την δυνατότητα ή πρέπει να κάνω εκ νέου κατάθεση?
 3. Συνάδελφοι έχω ενα τοπογραφικό διάγραμμα όπου κάποια όρια είναι υλοποιημένα με κιγκλιδώματα και κάποια όρια ήταν μη υλοποιημένα. Πως θα περάσω κλειστά polyline? Σκέφτηκα να περασω μια τεθλασμένη γραμμη όπου μετά θα την γυρίσω πίσω στο σημείο αφετηρίας με τα υλοποιημένα και μια με τα μη. Όμως όπως ήταν λογικό στην θέαση μου δείχνει μόνο την μία τεθλασμένη γραμμή! Πως το αντιμετωπίζεται εσείς αυτό το πρόβλημα?
 4. Συνάδελφοι να σας ρωτήσω έχω ενα εξοικονομω σε διαμέρισμα όπου τώρα τελειώνουν οι εργασίες. Ο πελάτης μου βρήκε να το πουλήσει! Πότε μπορεί να προβεί στην αγοροπωλήσια χωρίς να χάσει το πρόγραμμα?
 5. Συνάδελφοι μπορώ να τακτοποιήσω υπόγειο ως χώρο κύριας χρήσης (κατοικία) ένω έχει ύψος μικρότερο από 2,40? Είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε τον κτιριοδομικό ή μπορούμε να τακτοποιοούμε ανεξάρτητα αυτού? Θεωρώ(αν και το βρίσκω παράλογο) πως δεν υπάρχει καμία έσμευση ο 4495/17 - ούτε και οι προηγούμενοι 4178.
 6. Δεν κατάλαβα σε ποια παράγραφο αναφέρεσαι!Το άρθρο 98 είναι για την κάθετη στις εκτός σχεδίου! Εγω αναφέρομαι σε αυτό: Πολύτεκνοι του προηγούμενου εδαφίου, για την υπαγωγή στο Αρθ-97 της δευτερεύουσας κατοικίας τους με επιφάνεια μικρότερη των 80 τ.μ, καταβάλλουν ποσοστό 50% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Άρα εγω που έχω 120 τ.μ. δευτερευουσα κατοικία. Μπορώ να εντάξω τα 80τ.μ. με την εκπτωση και τα άλλα 40 να τα βαλώ κανονικά ή αφού η κατοικία είναι πάνω από 80 τ.μ. θα βάλω και τα 120 χωρις καμία εκπτωση?
 7. Καλησπέρα συνάδελφοι να σας ρωτήσω πελάτης πολύτεκνος έχει δευτερεύουσα κατοικία ένα υπόγειο 120 τ.μ.. Μπορώ να δηλώσω τα 80 τ.μ. με έκπτωση 50% σύμφωνα με το άρθρο 5 και τα υπόλοιπα 40 κανονικά?
 8. Το 2 μ. είναι καθαρό στην πόρτα ή με την κάσα της?
 9. Συνάδελφοι λόγω ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μελέτης έχω 2,20 κάτω από δοκάρι(στο δοκάρι αυτό είναι ο δρομικός τοίχος και θύρα) και με τις τελικές επιστρ΄ωσεις και επικαλύψεις 2,03. Εχσω κάποιο πρόβλημα με τον ΝΟΚ? Εχω καταλάβει πως το 2,65 είναι για ελεύθερο ύψος κ.χ. και όχι για κάτω από θύρες και πως με τον ΝΟΚ δεν αναφέρεται πουθενά τπτ για ελάχιστο ύψος θυρών και εναπομείνων από την κρέμαση των δοκών. Το 2,00 μέτρα υπάρχει από τον κτιριοδομικό κανονισμό. Σωστά τα λέω? Ευχαριστώ!
 10. Από 3 μήνες πήγε στους 4 μήνες η παράταση και από τις 7 μέρες πριν την λήξη μπορούμς στις 3! https://www.b2green.gr/el/post/68162/exoikonomo-ii-nea-tropopoiisi-tou-odigou-tropopoiiseis-dapanon-nees-prothesmies-klp-oles-oi-allages • Παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, για επιπλέον διάστημα έως τεσσάρων (4) μηνών, από το πέρας της εν λόγω προθεσμίας. Για την χορήγηση της εν λόγω παράτασης ο Ωφελούμενος θα πρέπει να υποβάλλει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα αίτημα, αναρτώντας τυχόν υποοτηρικτικά έγγραφα. Το αίτημα πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν το πέρας της προθεσμίας για την οποία γίνεται το αίτημα παράτασης.
 11. Nα επανέλθω σε παλαιότερη ερώτηση μου, σχετικά με την παράταση. Το αρχείο με την αιτία που ανεβάζουμε ποιος το υπογράφει? Ο ενεργειακός, ο σύμβουλος έργου ή ο ιδιοκτήτης?
 12. Καλημέρα, έχει κάποιος συνάδελφος κάνει αίτημα παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου? Εχω 15 μέρες ακόμα και δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει το έργο. Τι αιτιολογία βάζετε για να μην έχω κάποιο πρόβλημα και μου απορρίψουν το αίτημα. Ευχαριστώ.
 13. Συνάδελφοι σε αυθαίρετο που έχω κατηγορία 1 - 2 και 3, έχω και κάτι στέγαστρα 30 τ.μ. που κατασκευάστηκαν το 2000. Τα υπολόγισα πως είναι μια λοιπή παράβαση. Αυτά τι κατηγορία τα βάζω? Δεν έχει υπάρξει καμία άδεια στο οικόπεδο, οπότε σκέφτομαι ή κατηγορία 5 ή κατηγορία 2 με την λογική ότι τις λοιπές παραβάσεις τις τραβάνε οι άλλες κατ. Πως τις αντιμετωπίζετε τις λοιπές παραβάσεις?
 14. Η ερώτηση μου είναι ενιαία! Δηλαδή, στο τ/δ που θα συντάξω τι θα γράψω στην δήλωση του 651. Είχα σκεφτεί πως αυτή είχε νόημα μόνο για το ΑΑ. Για τα υπόλοιπα τμήματα έλεγα πως πρέπει να τα εξαιρέσω καθώς αν δεν έχει κάνει αντίρρηση μπορεί μόνο να εξαγοράσει την χρήση, ενώ αν έχει κάνει αντίρρηση θα πρέπει να το αναφέρω κατά την γνώμη μου γιατί μπορεί με αυτά τα τ.μ. ένα μη άρτιο να γίνει άρτιο γήπεδο. Εσείς πως αντιμετωπίζετε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά την ανάρτηση των κυρωμένων δασικών χαρτών υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό που ανέφερες για ιδιωτικό δάσος, μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι γιατί δεν το γνωρίζω(κάποια νομοθεσία η παραπομπή). Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.