Jump to content

Megapad

Core Members
 • Content Count

  550
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Καλή

About Megapad

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Παντού και Πουθενά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,646 profile views
 1. Για αυτή την επισκευή απαιτείται συναίνεση ιδιοκτητών? Δλδ η οροφή του εξώστη θεωρείται τμήμα όψης ήτοι κοινόχρηστο?
 2. Συνάδελφοι να κάνω μία ερώτηση, ένας πελάτης μου θέλει να κάνει επισκευή επιχρισμάτων στον εξώστη του. Δεν θα κ΄νει χρήση ικριωμάτων από το πεζοδρόμιο. ότι εργασία γίνει θα γίνει από τον εξώστη του. Διάβασα το άρθρο 29 παρ. 2ιβ και αναφέρει πως επισκευές με χρήση ικριωμάτων απαιτούν ΕΕΜΚ. Να υποθέσω πως εννοεί σκαλωσιά, από το πεζοδρόμιο κλπ. Στην παρ. 4 για ορισμό επιβλέποντα μηχανικού δεν γίνεται καμί αμνεία σε τέτοια εργασία και τέλος στο άρθρο 30 παρ. 1γ , αναφέρει πως χωρίς χρήση ικριωμάτων επιτρέπεται η εν λόγω εργασία. Όποτε αν καταλαβαίνω καλά, δεν απαιτείται έκδοση ΕΕΜΚ για επισκευή επιχρισμάτων στην οροφή -ταβάνι ενός εξώστη. Δεν είναι παράλογο να υπάρχει ένας μηχανικός να επιβλέπει, να τηρεί τα μέτρα προστασίας κ.λ.π.. Και χωρίς ικριώματα, να βάλεις μία σκάλα ή 2 καβαλέτα σε ένα μπαλκόνι να δουλευεί πρέπει να πάρεις κάποια μέτρ, αυτά ποιος θα τα ορίσει αν δεν υπάρχει μηχανικός?
 3. Πάντα όταν εκδίδω βεβαίωση σε δικό μου αυθαίρετο από τον 4495/2017, τσεκάρω την δήλωση για να μην έχει γίνει κανένα λάθος. Αυτο λογικά το είχα πάθει πριν 2 χρόνια που έληγε η προθεσμία και είχαμε μπουκάρει όλοι στο σύστημα να ανεβάσουμε αρχεία. Arche και εμένα το σωστό είναι να ακυρωθεί η μια αίτηση.
 4. Συνάδελφοι σε αίτηση στον 4178/2013 που την έχω σε οριστική υπαγωγή εδω και 2 χρόνια παρατήρησα σήμερα καθώς πήγα να εκδωσω βεβαίωση για μεταβίβαση και έλεγξα ξανά την αίτηση, παρατήρησα πως έχω ανεβάσει λάθος κάτοψη (άλλου πελάτη - άλλο σπίτι). Προσπαθώ να ακυρώσω το σχέδιο και δεν με αφήνει. Πρέπει να την γυρίσω ξανά σε υπαγωγή?
 5. Συνάδελφοι καταχωρώ ενα τ/δ που ειναι σε περιοχή κτηματογράφησης. Βάζω το layer pst_kaek με κλειστο polyline το εμβαδον του καεκ και text το ονομα του kai moy βγαζει μη αποδεκτο καθως αυτο το layer θέλει text. Βγάζω το polyline και αφηνω το text και μου λεει αποδεκτο όμως δεν έχει polyline!!!! Εσεις στο ΚΑΕΚ βάζετε και το polyline ή μόνο τον άριθμο??? Να σημειώσω πως είναι τ/δ για μεταβίβαση και οχι ΔΓΜ
 6. Συνάδελφοι 2 ερωτήσεις: 1)Σε συμβόλαιο για δέσμευση θέσης στάθμευσης που συντάσσεται τωρα με τ/δ του 2020 απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή του??? 2)Σε τ/δ που είναι εντός σχεδίου και εντός αναρτημένου κτηματολογίου, έχουμε υποχρέωση πέραν από το καεκ να βάζουμε και τις συντεταγμένες του ΚΑΕΚ?
 7. Συγνώμη συνάδελφε, όταν κάνεις εκσκαφή σε νέο κτίριο δεν ενημερώνεις την αρχαιολογία?
 8. Συνάδελφοι είναι η 1η φορά που καταθέτω ο.α. με τον νέο τρόπο. Θέλω να αδειοδοτήσω μαιζονέτα εντός σχεδίου πόλεως, κατ. 3. Θέλω για να είμαι σίγουρος να πάρω προέγκριση! όπως κατέθετα την προέγκριση απέκτησα 3 ερωτήσεις. α) Στην καρτέλα χρήσεις θα βάλω ΚΤΙΡΙΟ-------- ΟΡΟΦΟΣ--------------ΧΡΗΣΗ----Τ,Μ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ----ΙΣΟΓΕΙΟ--------------ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-----100 ΚΑΤΟΙΚΙΑ-----1ΟΡΟΦΟΣ-----------ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-----55 Β) Επιλέγω στην καρτελα επιμέρους εγκρίσεις την Αρχαιολογια, Τα υψόμετρα και λοιπά εγγραφα όπου θέλω να ανεβάσω βεβαιώσεις και άλλα δικαιολογητικά και όταν πάω στο ανέβασμα εγγραφων δεν μου έχει πεδίο να τα ανεβάσω. Μου δίνει την δυνατότητα μόνο για τα υποχρεωτικά? Αυτά που τα ανεβάζω? Πως γίνεται η υπάλληλος να μου ελέγξει το τ/δ χωρίς να τις δώσω τα υψόμετρα-την βεβαίωση μη οφειλείς σε χρήμα/γη κλπ??? Γ) Μου είπε υπάλλήλος στην πολεοδομία να μην ξεχάσω να ανεβάσω υπεύυνη δήλωση οπου θα δηλώνω πως θα ανεβάσω τις εγκρίσεις που δεν έχω εκδόσει κατά την έκδοση ο.α.. Αυτην την αίτηση που την ανεβάζω? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι η 1η μου φορά...
 9. Με τις διαστάσεις δεν έχω θέμα! Είναι κατά πολύ μεγαλύτερες. Δεν γνωρίζω ή για την ακρίβεια δεν έχω δει κάπου να το απαγορεύει αν μπορώ να την θεσω κάτω από την περγκολα και μέσα στο δ*δ της διαγωνία απέναντι γωνίας του οικοπέδου που διασταυρώνονται οι 2 οδοί!
 10. Συνάδελφοι μπορώ σε γωνιακό οικόπεδο, εντός του δ μικρού στην απέναντι γωνία να δέσμευσω θέση στάθμευσης? Να σημειώσω πως σε αυτο το σημείο στην ο.α. που θα κατατεθεί θα υπάρχει και περγκολα. Δλδ η θέση θα είναι κάτω από την περγκολα! Στο άρθρο 17 δεν είδα να το απαγορεύει!
 11. Συνάδελφοι ρώτησα το helpdesk και μου απάντησαν πως μπορώ να επεξεργαστώ την δήλωση και αφού δεν υπάρχει αλλαγή του προστίμου άνω ή κατω του 20% δεν θα έχω θέμα, τα δε πρόστιμα υπολογίζονται με τον 4178!
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω να σας κάνω μια ερώτηση έχω δήλωση με τον 4178/2013 την οποία την έχω σε οριστική υπαγωγή! Η δήλωση αυτή είχε: 1 λοιπή παράβαση λόγω συνένωσης διαμερισματων --> 500 ευρώ 2 λοιπές παραβάσεις λόγω διαμόρφωσης ακαλύπτου--> 1000 ευρώ 1 παράβαση κατηγορίας 1 προ του 75 ---500 ευρώ και μια παράβαση κατηγορία 4 για 3 τ.μ εξωτερικό wc -150 ευρώ. Το συνολικό πρόστιμο είναι 2150. Θέλει ο πελάτης μου να κάνει τώρα σύμβολαια και όπως έκανα την έκδοση της βεβαίωσης παρατήρησα ότι στο επισυναπτόμενο σχέδιο είχα κάνει λάθος στις πράξεις και νομιμοποίησα 0,15 τ.μ. λιγότερα! Ο υπάλληλος στην εφορία το παρατήρησε στον έλεγχο με την παλιά άδεια(πάμε για σύσταση νέας οριζόντιας ). Το ερώτημα μου είανι το εξής: Αν ανοίξω την αίτηση για ν βάλω νέα κατοψη και διορθώσω αυτά τα 0,15 τ.μ. ο επαναυπολογισμός του προστίμου θ α γίνει με την λοιπή παράβαση στα 500 ευρω που ίσχυε στον 4178 ή στα 250 που ισχύει στον 4495??? Γτ αν πάει με τα δεδομένα του 4495, τότε το πρόστιμο είναι κατά 1000 ευρώ μικρότερο ήτοι >20% και περνάω από έλεγχο! Γνωρίζετε κατι συνάδελφοι γι'αυτο, σας έχει προκύψει τέτοια αλλαγή?
 13. Συνάδελφοι έχω τις εξής ερώτησεις: ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Σε αίτηση στο εξοικονομώ β κύκλος στα πεδία του μηνύματος μου αναφέρεται: Ημερομηνία 16/09/2019 12:25:18 Αποστολέας Θέμα Ενεργοποίηση Προθεσμίας επιλογής χρηματοδοτικού σχήματος : Κωδικός Αίτησης : !!!!!!! Μήνυμα Ενεργοποιήθηκε η προθεσμία επιλογής χρηματοδοτικού σχήματος για την αίτηση με κωδικό Λήξη Προθεσμίας : 24/01/2020 Η αίτησή σας θα πρέπει να μεταβεί στην κατάσταση 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή το αργότερο έως τις 24/01/2020. Συμβουλευτείτε το μενού "Προθεσμίες" και προβείτε έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες. Προσοχή: η μη τήρηση της προθεσμίας οδηγεί σε ακύρωση / απένταξη της αίτησης. Στην καρτέλα προθεσμίες αναφέρει: Κατάσταση Προθεσμίας ΕΝΕΡΓΗ 04.α Αίτηση οριστικά υποβληθείσα 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή 39 29/02/20 Τελικά ποιες από τις 2 ημερομηνίες λήγει? ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Για να πάει στην επόμενη φάση ν. 5 πρέπει να γίνει η έγκριση του δανείου ή οταν εγώ στείλω την αίτηση προς εγκριση δανειου? Αν είναι όταν γίνει η αίτηση εγω μπορώ πριν λήξει η προθεσμία να ακυρώσω την αίτηση και να πάω με ιδία κεφάλαια?
 14. Όχι. απλή μονοκατοικία! Ευχαριστώ συνάδελφοι. Χρόνια πολλά με υγεία
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.