Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μιχάλης_Κον

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Μιχάλης_Κον's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Έχω ένα παρόμοιο θέμα που με απασχολεί, σε κτίσμα (σε τμήμα του και συγκεκριμένα κλειστό γκαράζ) προ του 83 έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες για νομιμοποίηση με άρθρο 22. Το πρόστιμο όμως θα είναι της τάξεως των 5.000 €, με συμβούλεψαν λοιπόν από την αρμόδια πολεοδομία να το δηλώσω με τον 4014 (όπου το πρόστιμο θα είναι πολύ μικρότερο) και να συνεχίσω ακολούθως με το αρθρο 22. Ο μηχανικός που έχει χρεωθεί τον φάκελο βέβαια μου λέει πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται και αν προχωρήσω με 4014 τότε δεν θα μπορέσω να το νομιμοποιήσω με άρθρο 22 (χωρίς να καταλάβω πως στέκει αυτό νομικά). Μπορείτε να με βοηθήσετε; ΥΓ Η νομιμοποίηση με άρθρο 22 μπορεί να γίνει καθώς έχω περάσει τους ελέγχους, απλώς προσπαθώ να δω τι θα κάνω με το πρόστιμο.
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ, και συγγνώμη που άνοιξα καινούργιο thread καθώς καλύφθηκα από ερώτηση άλλου μέλους.
  3. Σε ισόγειο κατάστημα με υπέρβαση δόμησης 5 τ.μ, αλλά καμία παράβαση κάλυψης, το σύστημα υπολογισμού του ΤΕΕ μου βγάζει πρόστιμο 2.000 €, με πιάνει το ελάχιστο πρόστιμο δηλαδή. Αν πάλι βάλω ότι υπάρχει παράβαση κάλυψης <20% μου βγάζει πρόστιμο (με τιμή ζώνης 990 €) 66,82€. Υπάρχει λογική σε αυτό το πράγμα, δηλαδή κάποιος που θα είχε κάνει και παράβαση κάλυψης θα πλήρωνε λιγότερο; Εννοώ καταλαβαίνω βάση νόμου πως προκύπτει αλλά ... πάνε καλά; Θα υπάρχει πρόβλημα δηλ αν βάλω υπέρβαση <20% και στα τετραγωνικά της υπέρβασης κάλυψης βαλω 0; Άλλωστε 0<20%.
  4. Σε οικοδομή που βρίσκεται επί γωνιαίου οικοπέδου και έχει κτιστεί σύμφωνα με ΓΟΚ '55 αντιμετωπίζω το εξής: χρειάζεται να κάνω ένα καινούργιο διάγραμμα κάλυψης αλλά η κάλυψη της οικοδομής φτάνει περίπου το 90%!!! ενώ σύμφωνα με τον τότε ΓΟΚ η επιτρεπόμενη είναι 70%. Ψάχνοντας τον ΓΟΚ '55 βρήκα (αρθ.16 παρ.3) ότι σε γωνιαία οικόπεδα στο συνεχές σύστημα έως 400τ.μ μπορεί να αφεθεί το μισό ακάλυπτο τμήμα από αυτό που προβλέπεται για τα μη γωνιαία. Άρα φτάνουμε με το ζόρι κάλυψη 85%. Το αστείο είναι ότι στο στέλεχος δεν αναφέρεται το ποσοστό καλύψης της οικοδομής αλλά τα τετραγωνικά αυτής και σύμφωνα με αυτά προκύπτει κάλυψη της τάξεως του 95%!!! Υπάρχει κάποια διάταξη που μου ξεφεύγει και μπορεί να είναι εφικτή τόσο μεγάλη κάλυψη;
  5. Καλησπέρα σε όλους. Μας ζητείθηκε να προχωρήσουμε σε ανασύσταση φακέλου άδειας του 1970 της οποίας τα σχέδια έχουν απωλεσθεί και υπάρχει μόνο το στέλεχός της στο αρχείο της πολεοδομίας. Η οικοδομή την οποία αφορά η άδεια είναι τριόροφη με υπόγειο και η είσοδός της βρίσκεται στο υπόγειο. Η ερώτησή μου είναι η εξής: ο διάδρομος στο υπόγειο που οδηγεί από την είσοδο στο κλιμακοστάσιο μετράει στον σ.δ. σύμφωνα με τον ΓΟΚ '55?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.