Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

κατερινα1980

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

κατερινα1980's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Καλημέρα σε όλους..Εχω το εξής πρόβλημα: Πριν 2 χρόνια έκανα ένα ΠΕΑ σε ένα οίκημα με σκοπό την πώληση του, το σπίτι πουλήθηκε και ο νεος ιδιοκτήτητης εκανε καποιες μικροπαρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού. Εχει πάρει ήδη προέγκριση για το πρόγραμμα και θέλει να κάνει ένα καινουριο ΠΕΑ για να καταθέσει τα δικαιολογητικά του στην τράπεζα. Τι πρέπει να γίνει? Ένα προσάρτημα στο ήδη υπάρχον? Μου ζητάει να κάνω ανάκληση του παλιού, όμως αυτό έχει διαδικασία και δε θέλω να χρεωθώ μια ανάκληση για κάτι που είχε γίνει σωστά. Τι προτείνετε να κάνω?
  3. Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ακόμα η έκδοση οικοδομικής άδειας (εώς 20τ.μ. για σπίτια, 50τ.μ για αποθήκες) από τη δημοτική αρχή?
  4. Καλημέρα! Μπορεί καποιος να με βοηθήσει και να μου εξηγήσει ακριβως τη διαδικασία έκδοσης ενος τοπογραφικού? έχω να κάνω αρκετό καιρό και δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να γράψω στην τεχνική έκθεση, αν πρέπει να μπω στο σύστημα του ΤΕΕ, αν πρέπει να κάνω ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη για μικρότερη από ότι προβλέπει το ΤΕΕ αμοιβη κλπ... Έχω μετρήσει ήδη το οικόπεδο με συν/νες ΕΓΣΑ. Πρέπει να το υποβάλλω και αυτό ηλεκτρονικά? Τι διαδικασία ακολουθώ για τη βεβαίωση της μη ύπαρξης αυθαιρέτων? Ευχαριστώ...
  5. Καλησπέρα! Μπορεί καποιος να με βοηθήσει και να μου εξηγήσει ακριβως τη διαδικασία έκδοσης ενος τοπογραφικού? έχω να κάνω αρκετό καιρό και δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να γράψω στην τεχνική έκθεση, αν πρέπει να μπω στο σύστημα του ΤΕΕ, αν πρέπει να κάνω ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη για μικρότερη από ότι προβλέπει το ΤΕΕ αμοιβη κλπ... Έχω μετρήσει ήδη το οικόπεδο με συν/νες ΕΓΣΑ. Πρέπει να το υποβάλλω και αυτό ηλεκτρονικά? Ευχαριστώ...
  6. καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται τακτοποιηση στην περιπτωση που ενας ιδιοκτητης εχει κανει το διαμερισμα του 5μ2 μεγαλυτερο απο οτι προεβλεπε η αδεια, εκμεταλλευομμενος κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας (χωρο εισοδου). Ευχαριστω!
  7. Καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να τακτοποιηθει μια περιπτωση που αφορα στεγη με υψος πιο μεγαλο απο το επιτρεπομενο. Η στεγη δεν εχει κατασκευαστει ακομα, προβλέπεται να εχει υψος μεχρι 1,00M και ο ιδιοκτητης θελει να την κανει 2,50μ. Νομιζω πως δε γινεται γιατι υπερβαινει το νομιμο υψος του κτιριου, απλα θελω να βεβαιωθω πριν του απαντησω... Ευχαριστω!
  8. Καλημερα! Ειχα μια περιπτωση παρομοια με τη δικη σου, με μια αγροτικη αποθηκη που ειχε αδεια απο τη Δ/νση Γεωργίας. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας αρχικά μου ειπε οτι μπορει να τακτοποιηθεί αλλα στην πορεια αρχισε να δημιουργεί προβλήματα( "δε βρισκω το φακελο", 'ελα αυριο"...κτλ). Αργότερα μου ειπε ότι δεν μπορει να τακτοποιηθει γιατι είναι χωρος κύριας χρησης. Πηρα τηλεφωνο στο υπουργείο κ μου ειπαν οτι γίνεται κ να πιεσω τον υπάλληλο! Τελικά, τακτοποιήθηκε η υπόθεση, μετα από 10 τουλαχιστον επισκεψεις μου στην πολεοδομια, μετα από απειρα νευρα κ πολυ χαμενο χρονο...μαλλον ο υπάλληλος ηθελε κατι παραπανω...που με 232 ευρω αμοιβη, δε νομιζω οτι ποτε θα επαιρνε τιποτα!!! Τελος παντων, η αγροτική αποθηκη ΔΕΝ ειναι χωρος κυριας χρησης, απλα καποιοι προσπαθουν απο καμια διφορουμενη κατασταση να κερδισουν κατι... Κουραγιο
  9. Η αποθήκη (που εγινε κατοικια) ειναι ανεξάρτητο οικημα στο χωρο του οικοπεδου, ισόγεια. Απλα αντι για 50 που ελεγε στη αδεια, κατασκευασε 65μ2 Ευχαριστω για την βοηθεια!!
  10. Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθεια σας... Προκειται για άδεια αποθηκης 50m2 που ο ιδιοκτητης την μετετρεψε σε κατοικία 65m2. Η τακτοποιηση μπορεί να γίνει μόνο για τα 50? και με τα υπόλοιπα 15m2 τι γίνεται? θα πληρώνει κάποιο πρόστιμο που θα του καθορίσει η πολεοδομία? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.