Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GPetr

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Γιάννενα

GPetr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι που εσάς θα σας φανεί απλό αλλά είμαι σχετικά καινούρια σε αυτά: πυλωτή διώροφης κύριας κατοικίας έχει μετατραπεί σε κατοικία 52 τ.μ. Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο περίπου θα είναι το πρόστιμο? (κύρια κατοικία εντός σχεδίου, με οικ.άδεια, 950 τιμή ζώνης, του 2011) Τι υπέρβαση είναι? Θεωρείται αλλαγή χρήσης? 52 μ2 x 950 (Τ.Ζ.) x 15% x ...................???? Eυχαριστώ πολύ όλους! Πολύ χρήσιμο το forum P.S το 2011 εννοώ έγινε το κλείσιμο της πυλωτής.
  2. Manolis gon, ναι έχει κλείσει πριν την 28-07-2011 αλλά αυτό πώς μπορώ να το αποδείξω? Επίσης, είδα τελικά και κάποια πράγματα στο forum σχετικά με το Ν.4014. Όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω γίνονται στο σύστημα του ΤΕΕ από ό,τι κατάλαβα.. -πρώτα πρέπει να ενταχθώ στον Νόμο-δήλωση -μετά παράβολο & προσωρινή υπαγωγή ως 30/06/2012 -ένα μήνα μετά η 1η δόση και -μέχρι 30/9/2012 σχέδια κλπ? (με τα σημερινά δεδομένα) Σωστά τα έχω καταλάβει η προσανατολίζομαι τελείως λάθος?????
  3. Σε ευχαριστώ πολύ. Μπορείς περιληπτικά να μου πεις τα γενικά βήματα (και θα ψάξω και στο forum για αναλυτικότερα) π.χ.είναι η ίδια διαδικασία με τον Ν3843 : - καταχώρηση του έργου στο ΤΕΕ-εντολή πληρωμής - ΑΠΥ στον πελάτη - Εθνική για κατάθεση αμοιβής (χαρτόσημο κλπ) -Εφορία - για ΦΕΜ, παράβολο -Μαζεύω άδεια, τοπογραφικό, κάτοψη, τεχνική έκθεση, αμοιβή κλπ και ΟΚ ή η διαδικασία είναι τελείως διαφορετική??? Κάτι πήρε το μάτι μου ότι υποβάλλονται ηλεκτρονικά πια??????
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τακτοποιήσω μια κλεισμένη πυλωτή ή αν έχει λήξει η προθεσμία( τώρα το αποφάσισε ο πελάτης) και πού υπάγεται η ρύθμιση τώρα πια? (έχω καιρό να ασχοληθώ με τακτοποιήσεις.Το 2010 που είχα ασχοληθεί ήταν ο Ν3843 . Τώρα υπάγεται στον Ν4014/11?) Ευχαριστώ πολύ
  5. Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τον Εργολήπτη. Συγκεκριμένα, πώς μπορώ να εισάγω τις επιμέρους εκπτώσεις των διαφόρων γκρουπ εργασιών. Π.χ έχουμε ένα έργο με μέση έκπτωση 45%. Βάζω τα αρχικά στοιχεία, τίτλο, μέση έκπτωση όλου του έργου, διαλέγω αυτή να γίνει με επιμέρους ποσοστά (και όχι ενιαία, εισάγω ένα ένα τα γκρουπ του προϋπολογισμού, και μετά??? Λογικά, πάω στο ''κόστος γκρουπ'' και ορίζω την έκπτωση του καθενός αλλά σε αυτή την καρτέλα δε μπορείς να κανεις καμία επεξεργασία! Όποιος μπορεί και ξέρει, ας βοηθήσει........Ευχαριστώ πολύ
  6. Σε ευχαριστώ συνάδελφε. Ναι, όντως αφορόυν μηχανολόγο. Κατέβασα το ΠΙΞΙΣ όμως τα δύο πακέτα πηγών που συνιστώνται να εγκατασταθούν πλέον δεν υπάρχουν (ούτε το μικρό ούτε το μεγάλο από το rapidshare). Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω να δω τι θα βγάλει μόνο του. Δε σου έχει τύχει ποτέ να μου πεις πόσο περίπου κατ'εκτίμηση σου βγηκε η αμοιβή για συνεργείο αυτοκινήτων? EDIT: Δε δουλεύει τελικάσε windows xp.
  7. Χαίρετε, συγνώμη αν γράφω σε λάθος κατηγορία (όποιος μπορεί να με παραπέμψει αλλού ας το κάνει, απλώς δεν έχω χρόνο να ψαφω αυτή τη στιγμή) θα ήθελα να ρωτήσω πόση είναι η αμοιβή μηχανικού για άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας συνεργείου αυτοκινήτων...ή πώς μπορώ να την υπολογίσω....δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο ποτέ. Ευχαριστώ πολύ
  8. Γεια σας, πρόκειται για μια άδεια λειτουργία συνεργείου αυτοκιμήτων. Ένα από τα διακιολογητικά είναι το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Γνωρίζει κανεία πώς βγαίνει? Δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ
  9. Χαίρετε, να ρωτήσω κάτι για το site του ΤΕΕ.Μία φίλη μου είχε δανειστεί τους κωδικούς μου και είχε εισάγει κάποια στοιχεία για ένα έργο.Τώρα που μπήκα να δω τι παίζει με τη φόρμα εισαγωγής στοιχείων για τους ημιυπαίθριους είδα ότι δεν έχει πουθενά να πατήσω''διαγραφή'' για να το σβήσω και να ξεκινήσω από την αρχή.Έχει αναίρεση αλλά δεν κάνει τίποτα.....τι να κάνω??δεν είχα ξανασχοληθεί με αυτά!!!
  10. Πήγα στην πολεοδομία να ρωτήσω και μου είπαν ότι αφαιρούνται όλες οι εξωτερικές τοιχοποιίες.''Μα, ναι του λέω,αυτό στην περίπτωση ημιυπαίθριου χώρου ξεκάθαρου στο σχέδιο,εδώ όμως που έχουμε τμήμα πυλωτής κ δεν έχει τοιχοποιία παρά μόνο στη μία πλευρά (βλ.χέδιο) και τα υπόλοιπα είναι τοιχεία?'' μου είπε ότι θα αφαιρέσω την αριστερή τοιχοποιία (όπως έκανα) καθώς και αυτή που εφάπτεται με την πλευρά της σκάλας. Τον ρώτησα για το τοιχείο και μου είπε ''αμα θες,βγάλ το κ αυτό, ντουβάρι είναι κ ντουβάρι θα παραμείνει''.....εγώ λέω να αφαιρέσω μόνο τις τοιχοποιίες κ τα υπόλοιπα θα τα αφήσω.Ούτως ή αλλως με αυτό,πολύ λίγο διαφέρει το πρόστιμο που θα βγει στο τέλος....τι λέτε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.