Μετάβαση στο περιεχόμενο

antithema

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

antithema's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ψάχνω ακριβώς το ίδιο, έχεις βρει κάτι, έβγαλες άκρη τελικά? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Για πες δηλαδή, τι εννοείς? Κάνοντας τη διαδικασία δήλωσης αυθαιρέτου, και φτάνοντας σε οριστική υποβολή σου βγάζει μια βεβαίωση για μεταβίβαση παρόμοια με αυτήν που σου βγάζει όταν κάνεις δήλωση χώρις καταγραφή (εννοείτε πως υπάρχουν οι διαφορες που αναφέρονται στο άρθρο 23 για το αν υπάρχουν αυθαίρετα ή όχι). Τώρα εννοείτε πως θα το παρουσιάσω ότι δεν αυθαιρετες κατασκευές, αλλά δεν ξέρω αν σου δίνει επιλογή, μπορώ? Σκέφτομαι όμως σωστά γιατί με αυτές τις διαδικασίες του παραλόγου και τις συνεχείς αλλαγές....
  3. Εχω πάει σε οριστική υποβολή δήλωσης αλλά η βεβαίωση έληξε πριν μερικές μέρες (αφού ισχύει απο την ημέρα αυτοψίας) και ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει τη μεταβίβαση που θέλει. Τι κάνω, αλλάζω χειρόγραφα την αρχική? (δεν νομίζω ότι είμαι καλυμμένος). Σκέφτομαι να κάνω καινούργια δήλωση χώρις φύλλα καταγραφής αυτή τη φορά, αφού έχει πληρωθεί το πρόστιμο και πλεον το κτίσμα ανήκει στην περίπτωση στ) της παραγράφου 2 του Άρθρου 23 και να εκδώσω νέα βεβαίωση...και όσο για την αμοιβή λέω να βάλω τυπικά 50 Ευρώ ας πούμε. Παρακαλώ τις γνώμες σας, μήπως και προλάβω να την βγάλω πριν τις 22.
  4. Έχω αυθαίρετο εντός σχεδίου με υπόγειο, κλιμακοστάσιο για πρόσβαση στο ισόγειο και εξώστη ισογείου, πως τα καταχωρώ? Ανοίγω 4 φύλλα καταγραφής, ένα για την κατοικία ΚΧ και απο ένα για υπόγειο ΒΧ, κλιμακοστάσιο ΒΧ και εξώστης ΒΧ?
  5. Έχω κτίριο του 68 χωρίς άδεια και στη συνέχεια επέκταση το 72 με άδεια. Εγώ πάω να τακτοποιήσω καθαρά το κτίριο του 68 οπότε συμπληρώνω πως υπάρχει άδεια? Δεν στέκει κατά τη γνώμη μου. Manolis gon που είναι αυτή η διευκρίνιση?
  6. Έχω και εγώ ίδια περίπτωση. Με μηχανικούς της πολεοδομίας που μίλησα καταλήξαμε πως απο τη στιγμή που δεν μπορεί να αποδειχτεί νόμιμο το αρχικό κτίσμα θεωρείτε αυθαίρετο, οπότε πάει με τον 4014.
  7. Και εγω φυσικα δεν θα μπορούσα να είμαι απο μέσα.... Με την πλειοψηφία και εγώ απο έξω με τα 3 μου, με μια τριετία στην πλάτη και με χαμηλό εισόδημα... παει ο γαιωδετικός σταθμός πάνε και τα προγράμματακια, αν και έστειλα email με τη μια να δω τι θα απαντήσουν και με βλέπω και για ένσταση και ότι βγεί.
  8. Και εγώ ρώτησα κάποιον που ασχολείτε με προγράμματα και μου είπε ότι μπορεί να γίνει αλλαγή προμηθευτή και αλλαγή των προιόντων αλλά....δεν μπορεί να δήλωσες παράδειγμα laptop και να πάρεις σταθερό η προγράμματα. Πρέπει να πάρεις laptop πάλι με παρόμοια χαρακτηριστικα και στην ίδια περίπου τιμή και ας μην είναι το ίδιο η απο τον ίδιο προμηθευτή. Μου ακούγετε λογικότατο το παραπάνω και ελπίζω να γίνει έτσι. Είχα δηλώσει laptop το οποίο εξαντλήθηκε αμέσως και τελικά πήρα άλλο με παρόμοιο επεξεργαστή. Δεν ξέρω αν τελικά θα μπώ στο πρόγραμμα ούτε αν θα πληρωθώ το laptop αλλά είναι κάτι που απ'οτι καταλαβα παίζει να γίνει και για το λόγο αυτό δεν προχωράω σε άλλες αγορές αν δεν πάρω το ok.
  9. Ελαβα email μη ταυτοποιησης της εδρας -μονο- (καμια αναφορα του τοπου εγκαταστασης) και εκανα την διορθωτικη την πρωτη μερα που ηταν διαθεσιμη. Τώρα ανακοινωσαν οτι πρεπει να γινει διορθωση και στον τοπο εγκαταστασης αλλα πλεον δεν έχεις περιθωρια για δευτερη διορθωτικη. Τι κανω τωρα....πολυ απλα με πεταν εξω? ----------------------- Μετά απο ερώτηση που έστειλα μέσα απο το πρόγραμμα και απο άμεση ανταπόκριση (4 φορές επικοινώνησα μέχρι τώρα και απάντησαν σε λίγοτερο απο 12 ώρες) έγινε αναιρεση της οριστικοποίησης της διορθωτικής υποβολής μου και έτσι άλλαξα τελικά και έδρα και τόπο εγκατάστασης αφου είναι η ίδια. Ελπίζω να μην προκύψει τίποτα άλλο....
  10. Ναι νομίζω κάτι τέτοιο νομίζω μου είχε βγάλει και εμένα αλλά μου είπαν ότι όλα οκ με την διορθωτική μου
  11. Ναι είχα το ίδιο πρόβλημα. Έστειλα email περιγραφοντας το πρόβλημα μου (γιατι είναι κρίμα για μια τεχνική μα@%&*^ στο συστημα να χαθει η επιδότηση) και με διαβεβαίωσαν ότι η άιτηση θα διορθωθεί βάση της διορθωτικής υποβολής. Τσέκαρε την διορθωτική σου και αν εκεί φαίνονται όλα σωστά τότε λογικά είσαι οκ (εκτος και αν μας προκύψει και κάτι άλλο μετά).
  12. οκ για τις χαμενες μερες μου το καταλαβα απο την αρχη αλλα τι γινεται με τα υπολοιπα. Διαβασα ολο το θεμα, μου λυθηκαν καποιες αποριες αλλα δεν βρηκα απαντησεις στα υπολοιπα γι'αυτο και ρωτησα. edit(σβήσιμο παράθεσης) μην ξανακάνεις παράθεση του ακριβώς προηγούμενου κειμένου. Δεν έχει νόημα και μόνο κακό κάνει. Μόνο αν έχουν ενδιάμεσα απαντήσει και άλλοι και θες να εστιάσεις σε αυτό που είπε κάποιος αρκετά ποστς πριν. Στην επόμενη έχει κάρτα. TheoTDM900
  13. Λοιπον οπως ολοι σας εχω και εγω μια υποθεση νομιμοποιησης αυθαιρετου. κανα 10 τμ καταστηματος , 45τμ αποθηκη και αλλα 70 τμ διαμερισμα, ολα αυθαιρετες προσθηκες σε νομιμο κτησμα του 79. Κανω υπολογισμο αμοιβων για Υπαρχον κτηριο, ετσι? μου ζητησαν απο πολεοδομια πληρες φακελο με ολες τις μελετες. Βαζω δηλαδη 1. αποτυπωση αρχιτεκτονικων - στατικων (χωρις οπλισμο φανταζομαι) 2. υδρευση, αποχετευση, παθητικη, θερμομονωση (αυτες τις κανω ακριβως οπως για καινουργιο κτηριο?) Βαζω μονο τα τετραγωνικα των αυθαιρετων η ολοκληρου του κτησματος (μιας και η αποτυπωση θα γινει αναγκαστικα για ολο το κτηριο - καποιο χωροι ειναι νομιμοι απλα ειναι μεγαλυτεροι απ'οτι θα επρεπε αρα θα πρεπει τωρα να φαινονται κανονικα)? Αξιζει τον κοπο και το τρεξιμο η τετοιου ειδους υποθεσεις ειναι κατα πολυ χασιμο χρονου? βαζω και επιβλεψη η μονο μελετες? Ξερω λιγο πολυ οτι ειναι πολυ τρεξιμο και ηδη εχω ταλαιπωρηθει για το συγκεκριμενο και στο παρελθον. Μηπως τα 3500 Ευρω που μου βγενουν απο το προγραμμα βαζοντας μονο μελετες ειναι λιγα για αυτα που με περιμενουν?
  14. Εχω και εγω λοιπον δυο ερωτησεις σε οτι αφορα τις νομιμοποιησεις αυθαιρετων. Α.Εχω μια περιπτωση σε ενα χωριο οπου υπαρχει ενα κτισμα με αδειες του 1977 για το αρχικο κτισμα και στη συνεχεις του 78 για προσθηκη οροφου και τελος το 78 για προσθηκη δυοροφης αποθηκης ενωμενης με τις προηγουμενες αδειες. Το προβλημα ειναι οτι ενω υπαρχουν οι αδειες ο τοτε μηχανικος και για αγνωστους λογους εχει κανει τα εξης. 1. στην 1η αδεια του ισογειου καταστηματος εχει αλλη κατοψη και εχει κανει αλλο κτισμα (περισσοτερα τετραγωνικα και αλλο σχημα). 2. στην 2η αδεια εχει κανει το ιδιο λαθος με την 1η + οτι εχει βγαλει αδεια για καταστημα ενω ειναι και παντα ηταν σπιτι. 3. τελος για την τριτη αδεια δεν εγινε ποτε η αποθηκη που περιγραφετε στη αδεια (εγινε κτισμα πολυ περισσοτερων τετραγωνικων και σε αλλο σχημα) αλλα εγινε μια αρκετα μεγαλητερη στο ισογειο και στον οροφο εγινε επεκταση του παραπανω σπιτιου. Ο ιδιοκτητης τωρα εχει προβλημα με το μαγαζι του ισογειου γιατι δεν μπορει να παρει βεβαιωση κυριας χρησης, οποτε αποφασισε να παει για νομιμοποιηση και να πληρωσει προστιμα ανεγερσης και διατηρησης του υπολοιπου καταστηματος η και ολων των αυθαιρετων κτισματων. Απο καλυψη και δομηση δεν εχει αλλα θα του κανει παραχωρηση συγγενικο προσωπο μεριδιο του οικοπεδου, οποτε το προβλημα αυτο το ξεπερναμε. Ποια λοιπον ειναι η διαδικασια? Πρεπει να βγει κανονικη αδεια απο οσο ξερω? ..... προσθηκης η κατι αλλο? χρειαζετε βεβαιωση στατικης επαρκειας? απο μελετες μου ειπαν απο την πολεοδομια οτι πρεπει να γινουν ολες οι μελετες απο την αρχη. Β. Δευτερη περιπτωση ενα βενζιναδικο εκτος οικισμουτο το οποιο πηρε αδεια λειτουργιας πριν χρονια αλλα τωρα εχει προβλημα. Το βενζιναδικο στεγαζετε και στεγαζοταν απο την αρχη σε αυθαιρετο κτηριο διπλα απο ενα νομιμο (η αδεια δειχνει οτι στεγαζετε στο ισογειο του νομιμου που στην αδεια φαινεται σαν εστιατορια αλλα ειναι κατοικια στην πραγματικοτητα - τρεχα γυρευε....βγαλε ακρη). Δομηση και καλυψη υπαρχει για το κτηριο οποτε αφου παρει βεβαιωση χρησης γης για βενζιναδικο απο την πολεοδομια πρεπει να βγει κανονικα αδεια σαν καινουργια προσθηκη η νομιμοποιηση αν δεν κανω λαθος. Υπαρχουν ομως και δεξαμενες οι οποιες δεν φαινονται πουθενα και πρεπει με καποιον τροπο να νομιμοποιηθουν. Αυτες μετραν στην καλυψη αλλα οχι στην δομηση? με ποιον τροπο νομιμοποιουνται. Ποια ειναι η διαδικασια? Οποιαδηποτε συμβουλη καλοδεχουμενη
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.