Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανδρέας Κωνσταντινου

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ανδρέας Κωνσταντινου's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, άρα μάλλον θα πρέπει να περιμένω να δω το κόστος μετά από την μελέτη που θα κάνουν που με ενημέρωσαν ότι κάνει γύρω στις 20 ημέρες.
  2. Το σχέδιο ηλεκτρολόγου θα το υπογραψει βεβαίως ο ηλεκτρολόγος, αλλά δεν ξέρω τον λόγο που δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να πει κάτι για το πόσο θα χρεώσει η ΔΕΔΔΗΕ για την αλλαγή της ασφάλειας στον μετρητή και ότι άλλο χρειαστεί να κάνει. Ίσως κάποιος από εδώ να έχει κάνει πρόσφατα την εργασία αυτή της επαύξησης από παροχή Νο 03 σε Νο 05 και να μπορούσε να με ενημερώσει.
  3. Δεν ρωτάω για το κόστος του νέου παροχικού καλωδίου που θα πέσει από τον ηλεκτρικό πίνακα του διαμερίσματος, έως τον ήδη υπάρχοντα μετρητή. Οι ηλεκτρολόγοι δεν μπορούν να πούν για το κόστος των εργασιών που θα κάνει η ΔΕΔΔΗΕ για την συγκεκριμένη επαύξηση της παροχής και άλλωστε τους έχω ρωτήσει και δεν ξέρουν. Απλώς έλεγα μήπως κάποιος από εδώ, είχε κάνει τέτοια εργασία πρόσφατα για κάποιο διαμέρισμα και γνώριζε το κόστος που του δώσανε από την ΔΕΔΔΗΕ μετά από την σχετική μελέτη της.
  4. Γεια σας. Σε αίτημα που έκανα στην ΔΕΔΔΗΕ για επαυξηση της ισχύος σε ηλεκτροδότηση διαμερίσματος από 35Α στα 63Α, ήρθε τεχνικός τους και αφού κατέγραψε την υπάχουσα κατάσταση στην πολυκατοικία, μου απάντησε την επόμενη ημέρα ότι η επαύξηση αυτή είναι δυνατή. Μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω το αίτημα ηλεκτρονικά και ότι θα έχω μία απάντηση από την ΔΕΔΔΗΕ , αφού γίνει η σχετική μελέτη, για το πόσο θα στοιχίσει αυτή η επαύξηση. Επειδή υπάρχουν ηλεκτρολόγοι που εργάζονται στο διαμέρισμα αυτή την στιγμή, θα ήθελα να ξέρω από τώρα για το κόστος που θα μου ζητηθεί, που θα είναι για την αλλαγή της ασφάλειας στον μετρητή, ίσως αλλαγή στα καλώδια προς τον μετρητή από το κεντρικό κουτί που γίνεται η είσοδος της ΔΕΗ στο κτίριο στον χώρο των μετρητών και η σύνδεση του νέου παροχικού καλωδίου που θα εγκατασταθεί, με δαπάνη δική μου, από το διαμέρισμα έως τον υπάρχοντα μετρητή 3x16 και με αγωγό για το νυκτερινό, θα ήθελα αν κάποιος έχει κάνει τέτοια επαύξηση τώρα τελευταία, να μου πει το σχετικό κόστος της ΔΕΔΔΗΕ. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με την ΔΕΔΔΗΕ μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω να μάθω το κόστος όταν γίνει η μελέτη, δηλαδή μετά από 20-25 ημέρες. Ευχαριστώ πολύ
  5. Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθεια των συναδέλφων, σχετικά με ένα πρόβλημα που υπάρχει στην πολυκατοικία που κατοικεί ο γιός μου και είναι το ότι όταν σταματάει στους ορόφους ο ανελκυστήρας, κάνει μεγάλο θόρυβο σαν κρότο. Ο θόρυβος αυτός, ειδικά τις νυκτερινές ώρες και νωρίς το πρωί, είναι ικανός να ξυπνήσει τους κατοίκους του ορόφου αλλά και των άλλων ορόφων πάνω και κάτω. Σε επανειλημμένες ερωτήσεις του συντηρητή του ανελκυστήρα, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι αυτό στο συγκεκριμένο ανελυκυστήρα είναι κάτι το φυσιολογικό. Δεν γνωρίζω εάν μπορεί κάποιος να ζητήσει την γνώμη και από άλλη εταιρία, όχι από αυτήν που έχει εγκαταστήσει τον ανελκυστήρα και τον συντηρεί, μήπως και προταθεί κάποια λύση. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν συμβιβαστεί με το να ακούνε το θόρυβο αυτόν, πράγμα που είναι κατά την γνώμη μου μη αποδεκτό. Με δεδομένο ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τους ανελκυστήρες, τι θα προτείνατε για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού; Σας ευχαριστώ όλους.
  6. Αν και λίγο καθυστερημένα, σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.
  7. Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθειά σας για να καταλάβω τα κοινά σημεία, τις διαφορές και τον τρόπο χρήσης των πιό κάτω: Μποιλερ ΖΝΧ τριπλής ενέργειας 500 λίτρα Δοχείο Αδρανείας ΖΝΧ τριπλής ενέργειας 500 λίτρα Δοχείο ΖΝΧ τριπλής ενέργειας 500 λίτρα Σας ευχαριστώ πολύ.
  8. Το 😪 δείχνει το πόσο θα έπρεπε να προβληματίσει αρκετούς από εμάς, μια εικόνα από δικαστική αίθουσα και που όσοι την είδαν δεν είχαν να πούνε και να σχολιάσουν τίποτε...
  9. Πίστευα ότι κάποιος συνάδελφος μηχανολόγος ίσως, να είχε τέτοια εμπειρία σε δικό του έργο, με κάποιον καυστηρατζή που θα άναβε καυστήρα αερίου ή από προσωρινό λάθος ή για να δει τις διαφορές που θα υπάρξουν.
  10. Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος, για ενημέρωσή του περισσότερο, έχει κάνει μετρήσεις με την βοήθεια ψηφιακού αναλυτή καυσαερίων, στα καυσαέρια λέβητα που έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο και έχει ρυθμίσει τον αναλυτή για καύσιμο το υγραέριο και αντίστροφα. Εάν έχει κάποια δεδομένα από τις μετρήσεις που έκανε με την "λάθος ρύθμιση", θα τον παρακαλούσα να τα ανεβάσει εδώ για ενημέρωσή μας. Ευχαριστώ.
  11. Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν έχει κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ώστε να γνωρίζει και τον τρόπο επίλυσής του.
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είναι και αυτό ένα θέμα, αλλά επειδή το οικόπεδο το έχω βάλει σε αγγελία για πώληση εδώ και αρκετά χρόνια, οι υποψήφιοι αγοραστές όταν ρωτάνε ή οι μηχανικοί τους τι μπορεί να κτίσει το οικόπεδο, παίρνουν την απάντηση από το πολεοδομικό γραφείο που έδωσαν και σε μένα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τους ενδιαφέρει να αγοράσουν ένα οικόπεδο χωρίς να μπορούν να κτίσουν κάτι σε αυτό.
  13. Γειά σας. Θα ήθελα τις πολυτιμότατες απόψεις σας, για ένα θέμα που με προβληματίζει εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόκειται για ένα οικόπεδο που με πράξη εφαρμογής του 1995 εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης σε μία περιοχή Δήμου της Αττικής. Στο οικόπεδο αυτό υπάρχει από το 1970 έως σήμερα, πρόσβαση από ένα χωματόδρομο που περνάει μέσα από 3 ιδιοκτησίες που από όσο θυμάμαι από παλιά, είναι χωρίς περίφραξη. Στο σχέδιο πόλης υπάρχουν 3 σημεία με διαγράμμιση όχι όμως στο σημείο που υπάρχει ο χωματόδρομος, που θα πρέπει να γίνει διάνοιξη δρόμου, ώστε το οικόπεδο που σας λέω και άλλες 6 ιδιοκτησίες να έχουν πρόσβαση σε δρόμους που υπάρχουν ήδη. Έως σήμερα όμως, αν και έχω ζητήσει από το 2013 εγγράφως πάνω από 10 φορές από τον αρμόδιο Δήμο να προχωρήσει στην διάνοιξη του δρόμου, δεν έχει γίνει τίποτε και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όλο το ψάχνουν και τίποτε δεν κάνουν σαν αποτέλεσμα. Στο ένα σημείο μάλιστα υπάρχει κήπος στην θέση που θα έπρεπε να γίνει δρόμος, από καταπάτηση που φαίνεται και από το ότι ο ιδιοκτήτης του “κήπου” αυτού το κομμάτι αυτό δεν μπόρεσε να το δηλώσει στο κτηματολόγιο που έχει γίνει εδώ και χρόνια. Στην πολεοδομία που ρώτησα πριν 5 χρόνια αν το οικόπεδο αυτό μπορεί να κτιστεί, η προφορική τους απάντηση από το τοπογραφικό ήταν δεν μπορεί γιατί δεν έχει νόμιμη πρόσβαση από πουθενά και ότι θα πρέπει ο Δήμος να ανοίξει τον δρόμο όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης που υπάρχει για την περιοχή εκείνη. Επειδή υπάρχει πλήρης αδιαφορία εκ μέρους του Δήμου, από τον εκάστοτε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών και τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών που όλο λένε εδώ και πολλά χρόνια ότι θα το τακτοποιήσουν αλλά τίποτε δεν κάνουν, θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου αυτής της αδιαφορίας από κάποια υπηρεσία, ίσως της Περιφέρειας. Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω εάν μπορώ να ζητήσω βεβαίωση από την πολεοδομία που να γράφει για το οικόπεδο αυτό ότι δεν είναι οικοδομήσιμο αν και είναι εντός σχεδίου, λόγω μη ύπαρξης δρόμου. Κάθε πρότασή σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεκτή. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
  14. Συνάδελφοι γεια σας. Θα ήθελα τις γνώσεις σας σχετικά με ένα θέμα που μου ζητήσανε την γνώμη μου, σχετικά με τον τρόπο χρέωσης στα κοινόχρηστα, της εκκένωσης βόθρου. Υπάρχουν 4 κατοικίες σε ένα συγκρότημα, σε περιοχή που δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει αποχέτευση και αρχικά στο καταστατικό αναγραφόταν ότι για συντήρηση του βόθρου, η χρέωση θα γίνεται βάσει των χιλιοστών των κατοικιών. Θα πρέπει να σας πω πως τα χιλιοστά είναι ανάλογα των τμ των κατοικιών δηλαδή είναι 100, 200, 350 και 350. Όταν κατοικήθηκαν οι κατοικίες πριν 8 χρόνια, συμφωνήθηκε από όλους τους ιδιοκτήτες η χρέωση να γίνεται δια του 4 και όχι βάσει χιλιοστών. Αυτό υπάρχει μόνο σαν απόφαση γεν. συνέλευσης και δεν έχει γίνει συμβόλαιο για αλλαγή καταστατικού. Τα 2 τελευταία χρόνια όμως, η κατοικία με τα 100 χιλιοστά, κάνει 5-6 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση νερού που έχει μετρηθεί από τον διαχειριστή κατά τις ημερομηνίες των αδειασμάτων του βόθρου, από τις υπόλοιπες κατοικίες. Συνεχίζεται όμως η χρέωση να γίνεται δια του 4. Η ερώτησή μου είναι κατά πόσο δικαιότερη θα είναι η χρέωση βάσει της κατανάλωσης του νερού που γίνεται από την κάθε κατοικία και πως αυτό μπορεί να γίνει, μιας και ο ιδιοκτήτης της μικρότερης κατοικίας δεν συμφωνεί να γίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζετε κάποια παρόμοια περίπτωση που ίσως έγινε αλλαγή μέσω της δικαστικής οδού; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.