Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Pangeos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Pangeos

  1. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους, Είμαι πτυχιούχος Αρχιτέκτονας Δ.Π.Θ. και ενδιαφέρομαι να κάνω διδακτορικό. Ενδιαφέρομαι για μηδενικής ενέργειας κτήρια και ψάχνω διδακτορικό σε κάποια σχολή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Σε ο,τι αφορά το εξωτερικό δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω δίδακτρα λόγω "στενών" οικονομικών. Υπάρχει κάποιο πανεπιστήμιο που γνωρίζετε που κάνει καλή έρευνα πάνω στον τομέα αυτό; (Αρχιτεκτονική, μηδενικής ενέργειας κτήρια). Επίσης πόσο δύσκολο είναι να δεχτούν κάποιον; Εκτός από το πτυχίο αρχιτεκτονικής έχω ένα πτυχίο γεωλογίας Α.Π.Θ. (Όταν είσαι νέος κάνεις και οικτρά λάθη) και το μεταπτυχιακό "Περιβαλλοντικός σχεδιασμός έργων υποδομής" του ΕΑΠ. Είμαι 34. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με μια μελέτη πυροπροστασίας που κάνω για δημοτικό σχολείο που χτίστηκε την δεκαετία του '30 στο οποίο έγινε προσθήκη επιπλέον χώρων την δεκατία του '90. Τηρώ την Π.Δ. 16/2015 " Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας εκπαιδευτηρίων" στην οποία αναφέρονται για τον φωτισμό και την σήμανση ασφαλείας τα εξής: Επιβάλλεται η εγκατάσταση φωτισμού ασφαλείας των οδεύσεων διαφυγής, εξόδων κινδύνου και των χώρων ανοικτής περιοχής. Δηλαδή παντού; Χώροι ανοικτής περιοχής τι εννοεί; Και πώς θα κρίνω που πρέπει να τοποθετηθούν τα φωτιστικά σώματα ασφαλείας; (Ανά πόσα μέτρα, αν πρέπει να είναι κοντά σε θύρες κτλ) Επιβάλλεται η σήμανση ασφαλείας των οδεύσεων διαφυγής ,εξόδων κινδύνου και του πυροσβεστικού υλικού/εξοπλισμού. Ομοίως, σε ποια σημεία προτιμάται να υπάρχει η σήμανση; Υποθέτω σε σημεία όπου το οπτικό πεδίο του οποιουδήποτε βρίσκεται μέσα στο κτήριο να μπορεί να τα αντιληφθεί, αλλά και πάλι δεν μπορώ να βασιστώ σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι όπως το αντιλαμβάνομαι μαθητές/τριες που βλέπουν την σήμανση εξόδου της αίθουσας διδασκαλίας, έπειτα έξω από τον διάδρομο φαίνεται ευκρινώς προς τα που θα πρέπει να κινηθούν και τέλος σήμανση 'Εξοδος" στην έξοδο κινδύνου. Αρκεί; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.