Μετάβαση στο περιεχόμενο

e_alexand

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

e_alexand's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Το θέμα είναι ότι δεν το πιστεύει η υπάλληλος της πολεοδομίας η οποία είναι και σίγουρη χωρίς καμία κουβέντα ότι ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στις όψεις και τη στέγη του κτιρίου. Θα ήθελα σας παρακαλώ αν ξέρει κάποιος σε ποια υπηρεσία του υπουργείου πρέπει να απευθυνθώ ώστε να κάνω επίσημο ερώτημα μπας και μου απαντήσουν εγγράφως για το τι εννοεί η συγκεκριμένη παράγραφος του νόμου. Και αν μπορώ να το κάνω φυσικά ως μηχανικός ή τα ερωτήματα αυτα πάνε μόνο μέσω πολεοδομίας?
  2. Καλημέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά την επ αόριστον παράταση οικοδομικής άδειας. Σε άδεια του 2005 για υπόγειο, πιλωτή και 3 ορόφους έχει γίνει κατασκευή του φέροντος οργανισμού όλου του κτιρίου και έχουν αποπερατωθεί υπόγειο ,πυλωτή και Α όροφος κατά την 1η 4ετία(έως το 2009). Μετά την λήξη της 4ετίας δεν έγινε αναθεώρηση για παράταση ισχύος. Τώρα θέλουν να ολοκληρώσουν τους Β και Γ ορόφους. Ρώτησα λοιπον στην πολεοδομία που υπάγεται η περιοχή και μου είπαν ότι αρχικά βάση του Ν4067/12 άρθρο 29 παρ. 6 με έγγραφη ενημέρωση παίρνω παράταση ισχύος για ολοκλήρωση μόνο των όψεων του κτιρίου. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα του νόμου: 6. Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3α του άρθρου 6 του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 795), έως και τις 31.12.2014, προκειμένου να ολοκλη− ρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παρ. 4γ του άρθρου 6 του ν. 4030/2011. Για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα. και αφού ολοκληρώσω τις όψεις τότε θα μπορώ να πάρω επ' αόριστον παράταση βάση της παρ. 4γ του άρθρου 6 του ν. 4030/2011 4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας: α. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανι- σμός του κτιρίου. β. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. γ. Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι τι εννοούμε όταν λέμε όψεις του κτιρίου γιατι η συγκεκριμένη υπάλληλος μου ανέφερε ότι θα πρέπει να τελειώσουν εκτός από τούβλα και σοβάδες, δάπεδα εξωτερικά, κουφώματα και κάγκελα. Ενώ απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε εργασία εσωτερικά. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να τα διευκρινίζει όλα αυτά? Επίσης είναι δυνατόν να μου επιτρέπει να κάνω εξωτερικά ΜΟΝΟ εργασίες και όχι εσωτερικά?
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!! Απ' ότι κατάλαβα πάλι θα περιμένω να βγεί εγκύκλιος ή οποία ελπίζω να το ξεκαθαρίζει.
  4. Καλημέρα σας, Επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω μια νομίμως υφιστάμενη δυώροφη κατοικία η οποία έχει ύψος 6,00μ (έχει κατασκευαστεί βάση οικοδομικής άδειας η οποία αναφέρει ύψος 6.00μ). Στο δώμα της κατοικίας υπάρχει παράνομη απόληξη κλιμακοστασίου ύψους 2,40μ (στην οικοδομική άδεια δεν υπάρχει απόληξη). Το μέγιστο ύψος της περιοχής είναι 11,00μ. Προφανώς για την επιφάνεια της απόληξης θα έχω ΥΔ & ΥΥ. Το ερώτημα είναι αν η υπέρβαση ύψους θα πάει με αναλυτικό ή με τον συντελεστή 1,4 μια και 2,40μ>20%*11,00=2,20μ. Γενικότερα όταν έχω υπέρβαση συντελετσή δόμησης τις ΥΥ πώς τις υπολογίζω?
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω στην περίπτωση που έχουμε κατασκευή απόληξης κλιμακοστασίου το οποίο δεν υπήρχε στην άδεια (οπότε έχω υπέρβαση συντελεστή δόμησης) θα πρέπει να δηλώσω κανονικα υπέρβαση ύψους? Να σημειώσω ότι δεν ξεπερνάω το μέγιστο ύψος της περιοχής.
  6. Καλημερα, Έχω την εξής περίπτωση. Δύο σύζυγοι είναι συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου (δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών) σε ακίνητο. Η γυναίκα έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%. έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Η έκπτωση λόγω αναπηρίας αφορά το σύνολο του προπστίμου ή υπολογίζεται στο 50% αυτού? 2) εφόσον το πρόστιμο πληρωθεί εφάπαξ ισχύει η επιπλέον έκπτωση του 20% λόγω της εφάπαξ πληρωμής? Ευχαριστώ
  7. Καλημέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την επιλογή ή όχι της Κατηγορίας 1. Έχω μια κατοικία στον Α όροφο διώροφης οικοδομής κατασκευασμένη πρό του έτους 1975(στο ισόγειο της συγκεκριμένης οικοδομής υπάρχουν καταστήματα μεγαλύτερης επιφάνειας από την κατοικία του Α ορόφου). Εντός του οικοπέδου υπάρχουν ακόμη μία αναξέρτητη διώροφη οικοδομή (με άδεια) η οποία διαθέτει κατάστημα στο ισόγειο και κατοικία στον Α όροφο (το κατάστημα και η κατοικία έχουν την ίδια ακριβώς επιφάνεια) , και μια ισόγεια ανεξάρτητη κατοικία (αυθαίρετη). Συνολικά δηλαδή τρία κτίρια. Εγώ εξετάζω την κατοικία του Α ορόφου της 1ης οικοδομής η οποία αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών). Η κύρια χρήση που αναφέρει ο νόμος για την επιλογή της Κατηγορίας 1 προκύπτει ανά κτίριο ή αφορά όλες τις κατασκευές που υπάρχουν σε ένα οικόπεδο?
  8. Η δικά μου γνώμη είναι ότι εφόσον το ισόγειο και ο Α όροφος έχουν την ίδια ακριβώς επιφάνεια θα πρέπει να μπεί σαν υπέρβαση ύψους το 3,40 για όλη την επιφάνεια. Αν ο όροφος είναι μικρότερος από το ισόγειο, η επιφάνεια του ισογείου που δεν έχει απο πάνω Α όροφο μπαίνει με ΥΥ 0,40μ και η επιφάνεια του Α ορόφου με 3,40μ υπέρβαση. Τώρα για το ποσοστό υπέρβασης συγκρίνεις με το επιτρεπόμενο της περιοχής τώρα.
  9. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο η οποία βάση αδείας έχει ύψος υπογείου 2,90 και ισογείου 3,00 στην πραγματικότητα όμως έχει κατασκευαστεί το υπόγειο 3,00μ και το ισόγειο 2,90μ. Η στάθμη θεμελίωσης είναι ίδια με αυτή της άδειας. Θεώρησα ότι, επειδή το τελικό ύψος του κτιρίου δεν έχει αλλάξει, δεν πρέπει να βάλω υπέρβαση ύψους αλλά να υπολογίσω αυτή την ασυμφωνία της άδειας με την πραγματικότητα με αναλυτικό. Έχει κανείς κάποια άλλη άποψη? Επίσης τί εργασίες του αναλυτικού θεωρείτε ότι πρέπει να μπούν?
  10. Σύμφωνα με την απάντηση Νο 6 του ΥΠΕΚΑ μπορείς http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=jW5vVDXOm9M%3D&tabid=502&language=el-GR
  11. Καλησπέρα, Θα ήθελα παρακαλώ την αποψή σας στο εξής: Έχω μια τριόροφη οικοδομή, με ισόγεια καταστήματα και κατοικίες στους ορόφους, η οποία έχει οικοδομική άδεια που εκδόθηκε με τον ΓΟΚ του 73.Για τον υπολογισμό της κάλυψης των καταστημάτων του ισογείου έχει εφαρμοστεί η 10μ λωρίδα, και επειδή το οικόπεδο έχει διαστάσεις 10,65μ*10,65μ έχει καλυφθεί όλο, εκτός από ένα μικρό τμήμα στη μια γωνία του 1,00μ*1,00μ. Για τους ορόφους, οι οποίοι είναι κατοικίες, το ποσοστό κάλυψης είναι 85% ώς γωνιακό οικόπεδο και ορίζεται Δ=3,25μ. Να σημειωθεί ότι έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Ελέγχω την οριζόντια ιδιοκτησία Α1 του Α ορόφου, η οποία έχει αφενώς επεκταθεί προς τον κοινόχρηστο ακάλυπτο του Α ορόφου και αφετέρου έχει αλλάξει χρήση από κατοικία σε ιατρείο. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι: 1) Για την επέκταση της ιδιοκτησίας Α1 επί του ακαλύπτου του Α ορόφου εκτός από ΥΔ και παραβίαση Δ θα βάλω και ΥΚ επειδή η κάλυψη του Α ορόφου της άδειας είναι μικρότερη ή το συγκρίνω με την κάλυψη του οικοπέδου οπότε είναι εντός κάλυψης? Δηλαδή με άλλα λόγια για να δω αν έχω ΥΚ σε εναν όροφο συγκρίνω με την κάλυψη της άδειας του συγκεκριμένου ορόφου ή με την κάλυψη του οικοπέδου? 2) Η αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ιατρείο θα δηλωθεί με αναλυτικό ή κάπως αλλιώς?
  12. Καλημέρα, Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στα εξής: Έχω μια αγροτική αποθήκη σε καλλιεργήσιμο οικόπεδο η οποία έχει κατασκευαστεί χωρίς άδεια και έχει δηλωθεί με τον Ν4014 ως ΒΧ. Το πρόστιμο έχει εξοφληθεί αλλά δεν έχω ανεβάσει τα σχέδια. Προκειμένου να ανεβάσω τα σχέδια έκανα μεταφορά στο Ν4178. Βάση του Ν4178 οι αγροτικές γεωργικές αποθήκες είναι ΚΧ οπότε το πρόστιμο διπλασιάζεται. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι: 1. Θα πρέπει να δηλωθεί στο Ν4178 ως ΚΧ ή να το αφήσω ως ΒΧ 2. Αν το δηλώσω σαν ΚΧ το νέο πρόστιμο που θα υπολογιστεί, το οποίο λογικά θα είναι διπλάσιο, θα πρέπει να πληρωθεί για να ολοκληρωθεί η δήλωση? Να σημειώσω ότι δεν αλλάζει κάτι ως προς τα τετραγωνικά.
  13. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον. Σε ένα οικόπεδο υπάρχει άδεια του 1972 για δύο ισόγεια διαμερίσματα (κατοικίες)τα οποία ακουμπάνε μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα όμως τα δύο διαμερίσματα είναι ανεξάρτητα ενώ κάτω από αυτά υπάρχουν και δύο υπόγεια τα οποία από την μπροστινή πλευρά τους είναι ξεμπαζωμένα και χρησιμοποιούνται ως κατοικίες. Ο ιδιοκτήτης του ενός εκ των δύο διαμερισμάτων θέλει να εντάξει το ισόγειο διαμέρισμα που του ανήκει στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ'οίκον.Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: 1. Το ΠΕΑ που θα εκδοθεί θα πρέπει να βγει μόνο για το ισόγειο και άρα θα αφορά τμήμα κτιρίου και όχι ολόκληρο το κτίριο? 2. Η χρήση κτιρίου που θα δηλωθεί θα είναι μονοκατοικία ή πολυκατοικία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.