Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sardanapalos

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sardanapalos

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διάβασα με πολύ προσοχή όλη την συζήτηση και οι πληροφορίες ήταν πάρα πολύ χρήσιμες. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Αφού τελείωσα τις σπουδές και το φανταρικό ασχολήθηκα ένα χρόνο 2010 - 2011 σαν ιδιώτης μηχανικός στην Ελλάδα. Το 2011 - 2012 έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία επέστρεψα τον Σεπτέμβρη με σκοπό να ξαναφύγω. Βρήκα λοιπόν δουλειά την οποία και ξεκινάω στις 2 Σεπτεμβρίου 2013. Έκανα διακοπή στην εφορία και σκοπεύω να κάνω όσες κινήσεις διάβασα παραπάνω για να διακόψω μόνιμα το ΤΣΜΕΔΕ μιας και σκοπεύω να μείνω μόνιμα έξω. Για το διάστημα που έκανα μεταπτυχιακό καθώς και την στιγμή που μιλάμε δεν πλήρωνα τις εισφορές μου μιας και αδυνατούσα οικονομικά και εξακολουθώ να αδυνατώ. Ερωτώ λοιπόν: 1)Γίνεται αφού αρχίσω δουλειά έξω, ασφαλιστώ, πάρω payslips κτλ να κινήσω τις διαδικασίες να διακόψω το ΤΣΜΕΔΕ ενώ θα χρωστάω δύο χρόνια ή είναι υποχρεωτικό να εξωφλήσω πρώτα; (Μιας και ούτως ή άλλως αδυνατώ να το εξωφλήσω τώρα αν πρέπει να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένω αρκετό καιρό μέχρι να μαζέψω τα χρήματα έξω, με συνέπεια να προστεθεί κι άλλος ένας χρόνος οπότε θα τους τα πληρώσεις και μετά θα τους κυνηγάς για επιστροφή του χρόνου που εξαιρέθηκε και τρέχα γύρευε) 2) Εάν πάλι γίνεται να εξαιρεθείς παρότι χρωστάς, μπορείς να τα ρυθμίσεις και να τα αποπληρώσεις σταδιακά ενώ θα έχεις διακόψει την ασφάλιση;
  2. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται όταν η κατοικίας της αποίας το ισόγειο π.χ. είναι προς ρύθμιση βρίσκεται σε Ζ.Ο.Ε. 3α όπου απαγορεύεται η δόμηση? Στην πολεδομία μου ανέφεραν ότι ρυθμίζεται κανονικά και ότι υπάρχει ρυθμιστική εγκύκλιος για αυτό. Έψαξα αλλά δεν βρηκά κάτι και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθώς ο νόμος λέει "να επιτρέπεται από της υπάρχουσες χρήσης γης" Γνωρίζει κανείς κάτι?
  3. Ναι ακομά έτσι είναι. Σύμφωνα με την άδεια ήταν απλά αδιαμόρφωτος χώρος. Έτσι τα κατασκέβαζαν λόγω έλλειψης χρημάτων. Όντως με την έκταση γης δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί τα στρέμματα επαρκούν για την δόμηση οπότε προκείπτει 0!! Το πρόστιμο προκύπτει 4500 euro με νομιμοποίηση μπλέκουν πολύ τα πράγματα πρέπει να αποδείξεις ότι κατασκεβάστηκε προ 10ετίας για να γλυτώσεις το ίκα (δύσκολο να το δεχθούν αφού σε προσθήκη στέγης μεταγενέστερη φαίνεται ακόμη αδιαμόρφωτο) και τα πρόστιμα βγαίνουν μεγάλα. Για αναθεώρηση εφ όσον είναι Ζ.Ο.Ε. δεν ξέρω αν γίνεται.
  4. Έχω παρόμοια περίπτωση αδιαμόρφωτου ισογείου και θα προσμετρήσω υποστηλώματα και τοιχία στην συνολική επιφάνεια.
  5. Σωστός ο τρόπος. Αν όμως έχεις περίπτωση γηπέδου 4 στρ με 200 τ.μ. κάλυψη όροφος και ισόγειο αδιαμόρφωτο που κλείστηκε χωρις άδεια μετράει όμως κανονικά στην δόμηση τότε π.χ. : Eμβαδόν οικοδομής βάση οικοδομικής αδείας =199 m2 Εμβαδόν διατηρούμενου χώρου = 99.50 μ2 Oλικό εμβαδόν oικοδομής εφόσον προσμετράτο στην δόμηση ο διατηρούμενος χώρος = με πραγματικό εμβαδόν = 199 τ.μ. Απαιτούμενο εμβαδόν γηπέδου = [(199-200)/0,02 ]+4000= 4000 περίπου = με πραγματικό εμβαδόν γηπέδου Προκύπτουσα έκταση γης = 4000-4000=0 m2 ??????????????????????????????????????????????????
  6. Ίσως δεν το θεσα σωστά.Ενοώ με την μορφή την σημερινή.Τότε ίσχυε επιτρ.κάλυψη=Σ.Δ. Έτσι είναι 100 τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. όροφος απλώς περατώθηκε αργότερα το ισόγειο χωρίς άδεια. Ο νόμος αναφέρει και ισόγειο εκτός από pilotis. Απλά το πρόβλημα είναι ότι επάρκει η δόμηση για να δικαιολογήσει το ισόγειο και η περιοχή χαρακτηρίστηκε αργότερα Ζ.Ο.Ε.
  7. Όλα αυτά καλά δύο απορίες όμως: 1ον αν εκτός σχεδίου σε γήπεδο 4 στρ με κάλυψη 200 τ.μ. έχει φτιαχτεί κατοικία με όροφο 100 τ.μ. και ισόγειο άλλα 100 τ.μ. αδιαμόρφωτο που κλέιστηκε χωρίς άδεια και έγινε κατοικία αλλά είναι εντός της επιτρεπόμενης δόμησης τι κάνουμε??? βάζουμε 0 καθώς δεν υπήρχε παράβαση σε δόμηση και επαρκούν τα τετραγωνικά για αυτό, απλά άλλαξε χρήση. 2ον αν είμαστε σε Ζ.Ο.Ε. με το ίδιο κτίσμα υφιστάμενο πριν γίνει η Ζ.Ο.Ε. τότε πάλι δεν υπάρχει ο Σ.Δ.????
  8. An_Archi και γω έτσι σκέφτομαι όμως επέιδή κάθε πολεοδομία λέει τα δικά της και δεν θέλω να βγει εκτεθιμένος ο ιδιοκτήτης και ταυτόχρονα και εγώ. Για αυτό και ρωτάω την γνώμη των συναδέλφων μήπως έχει τύχη σε κάποιον.
  9. Παιδία SOS ξέρει κανείς τι γίνεται όταν το ισόγειο που έχει κλειστεί είναι μέρος κτίσματος που βρίσκεται σε Ζ.Ο.Ε. ??? Στην πολεοδομία το ανέφερα αλλά δεν μου είπαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα αφού η κατοικία υπάρχει νόμιμα με άδεια. (οικόπεδο 4 στρ και κάλυψη 200.)
  10. Η ΟΑ. είναι του 79 οπότε δεν είχε εισηχθή η ένοια του Σ.Δ. αν δεν κάνω λάθος.
  11. Σε ευχαριστώ και πάλι. Όντως είχα διαβάσει όλη την συζήτηση και συμφωνώ και γω με την άποψή σου όμως δυστυχώς επειδή βρισκόμαστε στην ελλάδα κάθε πολεοδομία λέει τα δικά της. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα αν γνωρίζεις. Η περιοχή του κτίσματος είναι χαρακτηρισμένη Ζ.Ο.Ε. λες να υπάρχει πρόβλημα με της χρήσης γης ή δεν παίζει ρόλο στην τακτοποίηση που αφορά την κατοικία?
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι και γω νέος μηχανικός ασχολήθηκα με τον 3843 και χρειάζομαι βοήθεια. Έχω μονόροφη κατοικία με αδιαμόρφωτο ισόγειο (Ο.Α. του 79) εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού σε Ζ.Ο.Ε. Το οικόπεδο είναι 4στρ με κάλυψη 200 μ2. Το εμβαδόν ορόφου είναι 100 μ2 και του αδιαμορφωτου ισογείου αλλα 100 μ2. Το ισόγειο κλείστηκε και μετατράπηκε σε κατοικία. 1ον: μπορεί να ρυμιστεί με τον 3843 παρότι η κάλυψη επαρκεί? 2ον: μιας και τα 100 μ2 κάλυψης του ισογείου υπάρχουν παρότι αδιαμόρφωτα μήπως θα συνέφερε νομιμοποίηση αφού η οικοδομική άδεια είναι προ του 83 και το πρόστιμο που προκείπτει από τυχόν ρύθμιση με τον 3843 είναι 4500 ευρώ? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
  13. αγαπητέ συνάδελφε gousgouni κατα αρχην σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το σκέφτηκα ομώς ο νόμος 3843 δεν αναφέρεται σε περιπτώσεις περιπτώσεις που έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση?
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι πολύ νέος μηχανικός,έπεσα κατευθείαν στα βαθειά και έχω πελαγώσει. Διάβασα την περίπτωσή σου alterwasser είναι παρόμοια με την δική μου. Έχω μια διόροφη οικοδομή έκτος σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού με Ο.Α. του 79 με αδιαμόρφωτο ισόγειο το οποίο κλείστηκε και μετατράπηκε σε οικία χωρίς άδεια. Το οικόπεδο είναι 4 στρ και η επιτρεπόμενη κάλυψη 200 μ2 . Ο άνω όροφος είναι 100 οπότε επαρκή η κάλυψη και για τα 100 μ2 του ισογείου. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το νομιμοποιήσει και θέλει να ξέρει και το ύψος του προστίμου. Θα ήθελα αν μπορούσες να με κατατοπήσεις σχετικά με τους συντελεστές 3,0-11,50-1,0-0,1 που χρησιμοποίησε για να υπολογίσει την ειδική εισφορά και το π για τον υπολογισμό του προστίμου ανέγερσης. Τα 58 ευρώ είναι τιμή ζώνης? Τέλος θα ισχύσει το ίδιο και στην περίπτωσή μου με το πρόστιμο διατήρησης να μετράει από το 1983? ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απάντησεις και βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.