Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

blop

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

blop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πήρα τηλέφωνο στο νομικό πλαίσιο της ΕΥΕΠΕΝ. Η απάντηση ήταν ότι καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Στην προκειμένη περίπτωση αφού δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση λαμβάνουμε υπόψη τη σόμπα για τα 30μ2 και για τα υπόλοιπα το θεωρητικό. Δεν απαιτείται υπέυθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, ούτε φύλλο ελέγχου -ούτε υπάρχει νομική ευθύνη για τον επιθεωρητή. όλα αυτά βεβαια προφορικά.
  2. Έχω αντίστοιχη περίπτωση με κεντρική θέρμανση που δεν λειτουργει εδώ και 2 χρόνια και δεν υπάρχει φύλλο συντήρησης λεβητα. Δεν υπάρχουν λοιπόν στοιχεία ούτε για την ισχύ ούτε για την απόδοση του λέβητα. Το να ζητήσω να συντηρήσουν το λέβητα που δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν μου φαίνεται εκτός πραγματικότητας. . Μήπώς είναι πιο σωστό να θεωρήσω ότι δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση? στη πράξη το διαμέρισμα μόλις νοικιάστηκεκαι θερμαίνεται με τζάκι και μια ξυλόσομπα.
  3. Moυ ζητείται βεβαίωση μηχανικού σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του 75 στο οποίο δεν υπάρχουν υπερβάσεις δόμησης κάλυψης ύψους στο περίγραμμα του διαμερίσματος.. Η διαφορές με τα σχέδια της άδειας αφορούν: α. σε 80 εκ στο χώλ του κτιρίου όπου προφανώς εκ κατασκευής έχει μεγαλώσει εις βάρος του κοινοχρήστου από την μια μερια (κατά 25 εκ )και του διπλανού διαμερίσματος από την άλλη. β. σε 50 εκ στη διασταση του σαλονιού που έχει γίνει εις βάρος του διαμερίσματος (προφανώς ο εργολάβος έκανε εκ κατασκευής το διπλανό διαμέρισμα μεγαλυτερο) γ. σε διαφορές στα εξωτερικά ανοίγματα (στο σαλόνι αντί για 2 μπαλκονόπορτες κατασκευάστηκε 1 κεντρικά , στο χωλ αντι για μια μπαλκονόπορτα κατασκευάστηκε παράθυρο) . δ. σε εσοχή κατά 50 εκ τμήματος του εξωτερικού τοίχου (εις βάρος των τετραγωνικών του διαμερίσματος) Σε ερώτηση που έκανα στο ΚΕΠ του ΥΠΕΚΑ στην οδό Αμαλιάδος ο υπάλληλος μου είπε να υπολογίσω κάθε μια από τις αλλαγές αυτές ως λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις -κατηγορία 13, (συνολικά δηλαδή 5 παραβάσεις επί πρόστιμο 500 € =2500€) Σε ερώτηση στο ΤΕΕ μου είπαν να περιμένω διευκρινήσεις και να μην δώσω βεβαίωση ακόμα. Σημειωτέον στο φάκελο της άδειας δαπίστωσα αλλαγές μεταξύ αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής κάτοψης- η μηχανολογική είναι πιο κοντα στην πραγματικότητα - οπότε βάσει ποιάς κάτοψης ελέγχω???? Δεδομένου ότι για αλλαγές στη διαρρύθμιση χορηγείται βεβαίωση (βάση της απάντησης 19 από το μέρος Β των απαντήσεων του ΥΠΕΚΑ που αναφέρει ότι "η διαφοροποίηση των εσωτερικών διαρρυθμίσεων δεν συνιστά παράβαση κατά το ν. 4014/11 και οι εκτελεσθείσες εργασίες δεν επιβάλλεται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του") θεωρώ παράλογο να πρέπει οι πελάτες να πληρώσουν πρόστιμο για τις αλλαγές που έκανε ο εργολάβος εκ κατασκευής. Εδώ όμως πρόκειται για εσωτερικές διαρρυθμίσεις εντός του περιγράμματος του κτιρίου και μεταξύ των ιδιοκτησιών ! Δεδομένου ότι τέτοιες μικρές αλλαγές υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα και οι υπερβάσεις δεν είναι εις βάρος του δομημένου χώρου θεωρώ ότι είναι παράλογο να ζητείται πρόστιμο και νομιμοποίηση από τον ιδιοκτήτη. Μπορώ όμως να τροποποιήσω το κείμενο της βεβαίωσης που δεν λαμβάνει υπόψιν διαφορές πέραν του 2% των διαστάσεων ?
  4. Στην δήλωση της β' φάσης εχουν συνυποβληθεί τοπογραφικο,διάγραμμα κάλυψης, κατοψη, τομή,τεχνικη έκθεση ,δήλωση αντοχής αυθαιρέτου υπογεγραμμένη από 2 μηχανικούς, και η απόδειξη πληρωμής της τράπεζας. Δεν έχω καταλάβει τι απαιτείται για την γ' φαση στα εκτός σχεδίου και μη άρτια οικόπεδα.
  5. πώς γίνεται η γ' φάση? δεν είναι θέμα απόφασης νομάρχη στα εκτός σχεδίου? μπορώ να ενταχτω στη γ΄φάση όταν δεν είναι άρτιο το οικόπεδο?
  6. Πρόκειται για κατοικία εκτός σχεδίου σε μη άρτιο οικοπεδο. Αρχικά είχε βγει άδεια για αντλιοστάσιο 20μ2 και μετά κτίστηκε υπόγειο και 1 όροφος 46μ2. Εχει πληρωθεί το πρόστιμο του Νόμου Τρίτση (α και Β Φάση του Ν. 1337/83). Πώς θα μάθω αν έχει πάρει εξαίρεση από την κατεδάφιση? Κάνω αίτηση στο τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας? Είδα σε μια απάντηση του φόρουμ ότι αυθαίρετο που έχει πάρει εξαίρεση για να μπορέσει να συνεχίσει σε αποπεράτωση θα πρέπει το οικόπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο-πράγμα που δεν ισχύει. Αν δεν έχει πάρει εξαίρεση πρέπει να υποβληθεί νέα δήλωση με το νέο Νόμο και να ξαναπληρωθεί πρόστιμο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.