Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Zmak

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Zmak

  1. Καλημέρα! Έχω παρόμοιο πρόβλημα πολυκατοικία όπου για τους δυο ορόφους έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ενώ για τους άλλους δύο που πρόκριτε να ταχτοποιήσω δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και ανήκουν στο οικοπεδούχο ο οποίος το 79 έβγαλε την οικοδομική άδεια για όλη την οικοδομή με οικόπεδο 600 τμ στη πορεία το οικόπεδο χωρίστηκε και αυτός κράτησε 180 τμ του οικοπέδου το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αλλά η οικοδομή ξεπερνάει τον συντελεστή δόμησης που αντιστοιχεί στα 180 τμ. Θεωρώ όλη την οικοδομή αυθαίρετη?
  2. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει οικόπεδο με οικοδομική άδεια του 78 όπου το εμβαδόν του ήταν 600 τμ και η δόμηση 1500 τμ βάση της τότε άδειας. Οπότε ο ιδιοκτήτης έχτισε οικοδομή 500 τμ. Τώρα θέλει να νομιμοποίηση 50 τμ που έχτισε πάνω στο δώμα εντωμεταξύ το οικόπεδο όμως πλέον είναι 180 τμ (όπως αναφέρεται σε ένα συμβόλαιο του 96 όπου λέει ότι μετά από άτυπή διανομή(!!!!) το πήρε στην κατοχή του ως αυτοτελές οικόπεδο και συνοδεύεται και από τοπογραφικό που λέει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο). Το πρόβλημα είναι ότι με 180 τμ οικόπεδο η δόμηση του πλέον είναι 180τμ!!Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Με βάση ποια δεδομένα θα βγάλω ποσοστό υπέρβασης δόμησης? Δεν νομίζω να θεωρείται όλοι η οικοδομή αυθαίρετη?
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!Μια τελευταία ερώτηση εφόσον δεν έχω υπόλοιπο δόμησης και κάλυψης να υποθέσω ότι δεν μπορώ και να το νομιμοποιήσω το στέγαστρο?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το εξής.Αφορά ένα πρατήριο, εκτός σχεδίου, όπου εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2000 στην οποία δεν εμφανίζεται πουθενά το στέγαστρο (312τ.μ.). Μου ζητήθηκε να κάνω προσθήκη ενός αναψυκτηρίου. Κατέθεσα φάκελο με το παλιό τοπογραφικό (όπου δεν φαίνεται το στέγαστρο) αλλά από την πολεοδομία μου ζήτησαν νέο τοπογραφικό λόγο κτηματολογίου. Ο προβληματισμός μου είναι αν θα πρέπει στο νέο τοπογραφικό να δείξω το στέγαστρο και αν θα θεωρηθεί αυθαίρετο. Τα υπάρχοντα κτίρια συν το στέγαστρο ξεπερνάν το σδ. Τι γίνετε στην περίπτωση που θεωρηθεί αυθαίρετο και δεν έχω υπόλοιπο δόμησης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.