Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimitrisad

Members
 • Περιεχόμενα

  5
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Σχετικά dimitrisad

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός
 1. dimitrisad

  Νόμος 4495/2017 V4

  Ευχαριστούμε πολύ!!!!
 2. GEORGE MICHEAL Συμφωνώ με τη σύσταση καθέτου και οι πελάτες δεν έχουν πρόβλημα γιατί τους το είπα ήδη. Για το κομμάτι του δρόμου που αναλογεί στο οικόπεδο των πελατών μου το σκέφτηκα και γω να το αφήσω σαν ζώνη. Το πρόβλημα είναι πως θα γίνει η παραχώρηση από τον άλλον ιδιοκτήτη...δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική η παραχώρηση σε κοινη χρήση?
 3. Καλημέρα, Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: α) Το οικόπεδο δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας αλλά έχει 2 οικοδ. άδειες για αυτά που έχει κτίσει (η μια είναι του 79 και η άλλη του 95). Ο πατέρας (που απεβίωσε πριν 2 μήνες) με κάποια βεβαίωση επέτρεπε στα παιδία του να χτίσουν. Τώρα που επεβίωσε επειδή δεν υπάρχουν τίτλοι για το οικόπεδο πρέπει να γίνει χρησικτισία για να το πάρουν στη κατοχή τους. β) ΟΙ οικοδομικές άδειες που είχαν βγεί αφορούσαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο. Πρώτη άδεια για κτισματα στα τμήματα 1-3 και η δεύτερη για το κτίσμα στο τμήμα 2. Πάντα οι άδειες έδειχναν ένα ενιαίο οικόπεδο. Τώρα το οικόπεδο (τμήμα 1-2-3) όπως φαίνεται και στο σκαρίφημα είναι ξεκάθαρα χωρισμένο στα 3. γ)Το τμήμα 3 έχει πρόσωπο σε κοινοτική οδό, ενώ τα άλλα 2 έχουν πρόσβαση μόνο από τον "ιδιωτικό" δρόμο που έκαναν.(δες σκαρίφημα) δ) Και τα 3 τμήματα έχουν πολλές αυθαιρεσίες που θα πρέπει να τακτοποιηθούν! Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι καλές. Το πρόβλημα είναι οτι δρόμος που έχουν κάνει περνάει μέσα και από άλλο οικόπεδο, όπως φαίνεται στο σκαρίφημα. ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ.pdf
 4. Καλησπέρα, Αν και υπάρχουν παρόμοια θέματα στο blog, το ποστάρω γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύπλοκη και συγκεκριμένη. Οπότε όποιος έχει κάτι να προτείνει είναι ευπρόσδεκτος Υπήρχε ένα ενιαίο οικόπεδο εντός οικισμού<2000 κατ. (χωρίς σχέδιο), στο οποίο δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και έχουν κτιστεί 3 κτίσματα ξεχωριστά, τα οποία έχουν οικ. άδεια οι οποίες εκδόθηκαν για το ένα ενιαίο οικόπεδο. Οι κληρονόμοι (γιοί του αποθανόντος) το έχουν χωρίσει στα 3 με τοιχία,έτσι ώστε στη τωρινή τους κατάσταση να εμφανίζονται σαν τελείως 3 ξεχωριστά οικόπεδα, χωρίς καμία συμβ.πράξη. Το πρόβλημα είναι οτι μόνο το ένα οικόπεδο (έτσι που έχουν χωριστεί) έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό. Οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες για να έχουν πρόσβαση έκαναν έναν ιδιωτικό δρόμο μέσα στα οικοπεδά τους που δεν εμφανίζεται στις οικοδομικές άδειες. Το θέμα είναι ότι παραχώρηση οδού σε κοινή χρηση έχει καταργηθεί, οπότε το μεγάλο ερώτημα είνια τι γίνεται με τον δρόμο??? Όσον αφορά τις ιδιοκτησίες θα γίνει χρησικτισία και σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας Να σημειωθεί οτι ο δρόμος αυτός έχει ασφαλτοστρωθεί!
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.