Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimitrisad

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimitrisad

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά! Μια επιπλέον απορία σε σχέση με το αρ.33, παρ 3, υποπαρ. δγ) "Για γήπεδα με εμβαδόν πολλαπλάσιο του κατά κανόνα αρτίου (4.000 τ.μ.), για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις κατάτμησης, η μέγιστη επιφάνεια κτιρίου ισούται με το άθροισμα του εμβαδού των κτιρίων που θα επιτρεπόταν να ανεγερθούν σε κάθε γήπεδο μετά την κατάτμηση, μειωμένη κατά δέκα πέντε τοις εκατό (15%), και υπό τις προϋποθέσεις ότι: α) θα ανεγερθεί μια οικοδομή και β) το γήπεδο θα παραμείνει ενιαίο. Μεταβιβάσεις κατά παράβαση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτοδικαίως άκυρες." Τι εννοεί συντρέχουν οι προϋποθέσεις κατάτμησης? Ποιες θεωρεί ότι είναι αυτές δηλ?
  2. Καλημέρα Σε αγροτεμάχιο 10στρ, που προέρχεται από Διανομή του Υπ. Γεωργίας το 1938, έχει γίνει πράξη χαρακτηρισμού και 3 τμήματα του έχουν χαρακτηριστεί Δάσος. Το αγροτεμάχιο ανήκει εξ αδιαιρέτου σε 2 ιδιοκτήτες. Ο ένας εκ των 2 θέλει να κάνει το μερίδιο του γονική παροχή στον γιό του. Για να προχωρήσει η μεταβίβαση πρέπει να γίνει εκ νέου τοπογραφικό, που να δείχνει τα δασικά τμήματα, όπως έχουν οριστεί και μετά να μεταβιβάσει το ποσοστό του στον γιό του απ ότι μένει? πχ αν το δασικό είναι 3 στρ. να γίνει για τα 7 η μεταβίβαση?
  3. Καλησπέρα, έχω ακόμα 2 απορίες αν μπορείς να με βοηθήσεις!!! α) Στην καρτέλα με τους ιδιοκτήτες επειδή είναι Δημοτικό ακίνητο βάζω σαν ιδιοκτήτη τον Δημοτική επιχείρηση με το ΑΦΜ της (έτσι έκανα) η΄τον νόμιμο εκπρόσωπο? β)Στην υπεύθυνη δήλωση που ζητάει το σύστημα να ανεβάσω ποίον βάζω να υπογράψει? Θεωρώ τον νόμιμο εκπρόσωπο?
  4. Καλησπέρα, Μια ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες που δηλώνουμε τα κτίρια. Αν έχω σε μια ιδιοκτησία ΝΠΙΔ (κατ. η), διάφορα κτίρια, όπως πχ κτίριο διοίκησης, γκαράζ, αποθήκες κτλ, όταν κάνω την δήλωση τι κατηγορία τα βάζω? Τα δηλώνω κανονικά, όπως τα ιδιωτικά με κατηγορία 5(αν δεν έχω άδεια?) ή στο λοιπές παραβάσεις?
  5. dimitrisad

    Νόμος 4495/2017

    Εξαιρετική δουλειά!!!Ευχαριστούμε για τον χρόνο που ξοδεύεις
  6. Καλημέρα, Σε απάντηση του τελευταίου post μου, ήθελα να ενημερώσω απλά ότι μετά από συνάντηση με την συμβολαιογράφο, δεν υπάρχει κανένας προγενέστερος τίτλος, οπότε μετράει σαν χρόνος δημιουργίας ο θάνατος του πατέρα του (2017)
  7. Καλημέρα Pavlos33 , Απ' ότι μ έχει ενημερώσει ο πελάτης θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς, αλλά ο πατέρας του δεν έχει κανένα τίτλο. Οπότε σ αυτή την περίπτωση μετράει σαν χρόνος δημιουργίας του αγροτεμαχίου ο θάνατος του κληρονομούμενου (το 2017). Σωστά? Σε 2 μέρες θα πάμε και από την συμβολαιογράφο και θα ξέρω ακριβώς.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση dimitris GM Άρα στην περίπτωση που αναφέρω( αγροτεμάχιο μετά το 2003 με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό ) ισχύει η περίπτωση β του Π.Δ 85 λάχιστο πρόσωπο 45 μ. Ελάχιστο βάθος 50 μ. Ελάχιστο εμβαδόν 4.000 μ2
  9. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Θα ήθελα την βοήθεια σας! Ένα αγροτεμάχιο εκτός οικισμού, με χρόνο δημιουργίας μετά το 2003 και πρόσωπο σε επαρχιακή οδό, για να είναι άρτιο θέλει 25 μέτρα στον κοινόχρηστο δρόμο, βάσει του ΦΕΚ 308/Α/2003 ή ελάχιστο πρόσωπο 45 μ και βάθος 50 μ βάσει του ΦΕΚ 270/Δ/85?
  10. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Σε οικισμό <2000 κατοίκων με αρτιότητα 300τ.μ (με απόφαση νομάρχη 1986), έχει ο πελάτης οικόπεδο 450τ.μ. τυφλό. Το οικόπεδο προέρχεται από αποδοχή κληρονομιάς (θάνατος κληρονομούμενου 1999) και είναι τυφλό. Η ερώτηση μου είναι αν είναι το εν λόγω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο παρότι δεν έχει πρόσωπο, εφόσον έχει τα 300τμ.
  11. dimitrisad

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε πολύ!!!!
  12. GEORGE MICHEAL Συμφωνώ με τη σύσταση καθέτου και οι πελάτες δεν έχουν πρόβλημα γιατί τους το είπα ήδη. Για το κομμάτι του δρόμου που αναλογεί στο οικόπεδο των πελατών μου το σκέφτηκα και γω να το αφήσω σαν ζώνη. Το πρόβλημα είναι πως θα γίνει η παραχώρηση από τον άλλον ιδιοκτήτη...δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική η παραχώρηση σε κοινη χρήση?
  13. Καλημέρα, Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: α) Το οικόπεδο δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας αλλά έχει 2 οικοδ. άδειες για αυτά που έχει κτίσει (η μια είναι του 79 και η άλλη του 95). Ο πατέρας (που απεβίωσε πριν 2 μήνες) με κάποια βεβαίωση επέτρεπε στα παιδία του να χτίσουν. Τώρα που επεβίωσε επειδή δεν υπάρχουν τίτλοι για το οικόπεδο πρέπει να γίνει χρησικτισία για να το πάρουν στη κατοχή τους. β) ΟΙ οικοδομικές άδειες που είχαν βγεί αφορούσαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο. Πρώτη άδεια για κτισματα στα τμήματα 1-3 και η δεύτερη για το κτίσμα στο τμήμα 2. Πάντα οι άδειες έδειχναν ένα ενιαίο οικόπεδο. Τώρα το οικόπεδο (τμήμα 1-2-3) όπως φαίνεται και στο σκαρίφημα είναι ξεκάθαρα χωρισμένο στα 3. γ)Το τμήμα 3 έχει πρόσωπο σε κοινοτική οδό, ενώ τα άλλα 2 έχουν πρόσβαση μόνο από τον "ιδιωτικό" δρόμο που έκαναν.(δες σκαρίφημα) δ) Και τα 3 τμήματα έχουν πολλές αυθαιρεσίες που θα πρέπει να τακτοποιηθούν! Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι καλές. Το πρόβλημα είναι οτι δρόμος που έχουν κάνει περνάει μέσα και από άλλο οικόπεδο, όπως φαίνεται στο σκαρίφημα. ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ.pdf
  14. Καλησπέρα, Αν και υπάρχουν παρόμοια θέματα στο blog, το ποστάρω γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύπλοκη και συγκεκριμένη. Οπότε όποιος έχει κάτι να προτείνει είναι ευπρόσδεκτος Υπήρχε ένα ενιαίο οικόπεδο εντός οικισμού<2000 κατ. (χωρίς σχέδιο), στο οποίο δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και έχουν κτιστεί 3 κτίσματα ξεχωριστά, τα οποία έχουν οικ. άδεια οι οποίες εκδόθηκαν για το ένα ενιαίο οικόπεδο. Οι κληρονόμοι (γιοί του αποθανόντος) το έχουν χωρίσει στα 3 με τοιχία,έτσι ώστε στη τωρινή τους κατάσταση να εμφανίζονται σαν τελείως 3 ξεχωριστά οικόπεδα, χωρίς καμία συμβ.πράξη. Το πρόβλημα είναι οτι μόνο το ένα οικόπεδο (έτσι που έχουν χωριστεί) έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό. Οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες για να έχουν πρόσβαση έκαναν έναν ιδιωτικό δρόμο μέσα στα οικοπεδά τους που δεν εμφανίζεται στις οικοδομικές άδειες. Το θέμα είναι ότι παραχώρηση οδού σε κοινή χρηση έχει καταργηθεί, οπότε το μεγάλο ερώτημα είνια τι γίνεται με τον δρόμο??? Όσον αφορά τις ιδιοκτησίες θα γίνει χρησικτισία και σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας Να σημειωθεί οτι ο δρόμος αυτός έχει ασφαλτοστρωθεί!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.