Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

oikoenergy

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oikoenergy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κωσταντίνε ακριβώς αυτό του είπα, ότι είναι ανέκδοτο η απόφαση του να με απειλήσει με μήνυση. Μου έχει τύχει με άδεια μικρής κλίμακας να κόψουμε δέντρα σε μια πολυκατοικία, αλλά τέτοια περίπτωση δεν μου έχει τύχει ποτέ, να με απειλούν επειδή έκοψα δύο κλαδιά που έμπαιναν στον χώρο μου, γι'αυτό και θα ήθελα να ήμουν σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.
  2. Στην πολυκατοικία δυστυχώς δεν έχει γίνει ποτέ γενική συνέλευση, γι'αυτό και έχει πάρει αέρα ο διαχειριστής! Το άρθρο 1008 του ΑΚ λέει για γειτονικό οικόπεδο, λογικά θα ισχύει και για τον κοινόχρηστο χώρο οικοπέδου σε πολυκατοικία ( φυτευσιμος χώρος) . Επίσης, επιτρέπονται όλα ήδη δέντρων να φυτευτούν στον φυτευσιμο χώρο ή υπάρχουν συγκεκριμένα ήδη; Αυτά που έχουν φυτευτεί και έχουν μεγαλώσει στα 6 μέτρα είναι δέντρα ακακίας.
  3. Καλησπέρα σας. Μένω στον πρώτο όροφο μίας πενταόροφης πολυκατοικίας. Στο πίσω μέρος του μπαλκονιού έχουν φυτευτεί από τον διαχειριστή δύο δέντρα ακακίας τα οποία έχουν μεγαλώσει αρκετά με αποτέλεσμα τα κλαδιά να εισέρχονται στο μπαλκόνι μου. Μίλησα με τον διαχειριστή ότι πρέπει να κλαδευτεί, αλλά δεν μου έδωσε καμία απάντηση και λόγω του όταν βρέχει τα νερά πέφτουν μέσα στο μπαλκόνι μου από τα κλαδιά και ας έχω κατεβασμένη την τέντα ή τα ρούχα που απλώνουμε γεμίζουν με διάφορα φύλλα και μυρμήγκια ή τα τρωκτικά που σκαρφαλώνουν και έχουν βρεθεί στο μπαλκόνι μου ή το ότι μπορούν άνετα κλέφτες να σκαρφαλώσουν στο μπαλκόνι μας, πήρα την πρωτοβουλία να κόψω αυτα τα κλαδιά που βρίσκονταν μέσα στο χώρο μου. Το αποτέλεσμα ήταν να νευριάσει ο διαχειριστής και να με απειλήσει νομικά. Δεν υπάρχει καταστατικό στην πολυκατοικία και γενικά μιλάμε για διαχειριστή που είναι χρόνια ο ίδιος χωρίς να έχει την συναίνεση όλων των διαμερισμάτων. Προσπαθώ να καταλάβω πως μπορώ να αμυνθώ από την τρέλα αυτού του ανθρώπου. Έχει κάποιος την παραμικρή ιδέα? Ευχαριστώ πολύ
  4. το αν χρησιμοποιώ το πτυχίο μου ανεύθυνα η όχι δεν πιστεύω οτι είναι το θέμα μας! Το θέμα μας είναι τί κάνουμε εμείς σαν μηχανικοί για να πάμε μπροστά, και τα λέω με σεβασμό και φιλικά πάντα. Στην αρχή θα είναι καλά μέχρι να βρεθεί αυτός ο κάποιος που θα ρίξει την τιμή και αυτόματα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όπως γίνετε παντού!!!!
  5. Την ευθύνη την έχεις πάρει απο την στιγμή που πήρες το πτυχίο στα χέρια σου συνάδελφε, απο την στιγμή που είσαι σωστός δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, και γω θα ήθελα αυτά τα 150-200 ευρώ να ήταν 1500-2000 σε κανέναν πιστεύω δεν θα τον χάλαγαν αυτα τα χρήματα, αλλά βλέποντας την κατάσταση προσαρμόζεσαι σε αυτήν... Όσο για τον κηπουρό με τα 80 ευρώ είναι κατι που επέτρεψες εσύ να γίνει, δεν πιστεύω να είναι δύσκολο για έναν μηχανικό να φροντίσει έναν κήπο, έδω μπορούμε να κτίσουμε μεγαθήρια, δεν πιστεύω οτι φταίει ο κηπουρος, ισα ισα μαγκιά του !
  6. Ειναι καθαρα θεμα πολιτικης και ιδεολογιας. Διαλεγεις και παιρνεις... Και θα σε παρακαλουσα να συμπληρωσεις την ειδικοτητα σου για να ξερουμε με ποιον συνομιλουμε. Με κάλυψες πλήρως ! Ευχαριστώ συνάδελφε.
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Όταν ο νόμος ορίζει αυτές τις τιμές δεν θα ήταν παράλογο να τις υπερβώ? Αν ένα κτήριο έχει αυθαιρεσίες για την νομιμοποίηση τους και καταγραφή τους είναι λογικό οτι θα ζητήσεις περισσότερα, (ανάλογα την δουλειά και ευθύνη που έχεις). Τυχαίνει να είμαι και ενεργειακός επιθεωρητής και πολύ συνάδελφοι μου έχουν ρίξει τις τιμές σε βαθμό που έχω ακούσει παράπονα απο πελάτη μου, θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια ή θα παίξω μπάλα με τις ίδιες τιμές κυριε ΙΝΖΑΓΚΙ??? Αν με την ηλεκτρονική καταγραφή κτηρίων γίνει το ίδιο? υπάρχει κάποιος νόμος που μας προστατεύει στο θέμα ΠΙΑΤΣΑΣ?????
  8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ είμαι νέος μηχανικός που βγήκα στην αγορά την περίοδο που όλο αυτό το κράτος κατέρρεε και η λέξη κρίση άρχισε να μπαίνει στην καθημερινότητα ! Γράφουν κάποιοι οτι τα 150-200 ευρώ είναι λίγα για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων. Για μένα συνάδελφοι τα 150-200 ευρώ το διαμέρισμα είναι πολύ καλά, γιατί αν τολμήσω στις μέρες μας να ζητήσω παραπάνω το μόνο σίγουρο είναι να ψάχνω για μια άλλη δουλειά ( πχ. κομμωτής,λαντζιέρης κ.α) Δεν ξέρω τις καλές μέρες προ κρίσης τι λεφτά έπαιρνε ένας μηχανικός αλλά μπορώ να φανταστώ με τα συμφραζόμενα σας, επίσης όλοι ξέρουμε ότι τα 150-200 ευρώ απο κάποιους επιτήδειους θα γίνουν 50-100 ευρώ για καλύτερη τιμή στην αγορά, βλέπε τα ΠΕΑ που απο 150 - 300 ευρώ για κάθε ΠΕΑ τώρα βγαίνουν στην αγορά και με 50 ευρώ! Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίων που αναμένουμε όλοι οι μηχανικοί θα είναι μια ανάσα για όσους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το ζόρι, σε αυτούς επάγομαι και εγώ !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.