Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

achrysov

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by achrysov

  1. Γεια σε όλους, ήρθε η επιθεώρηση εργασίας σε επιχείρηση που διατηρώ και ανάμεσα σε όλα τα άλλα μου ζητήσανε να προσκομίσω σε 5 ημέρες (!!!) μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου....(μάλλον βεβαίωση στατικής επάρκειας εννοούνε αλλά δεν ξέρουν καλά ελληνικά). Το ερώτημά μου είναι εάν έχουν το δικαίωμα (αν το προβλέπει κάποιος νόμος) να ζητάνε τέτοιο έγγραφο. Ευχαριστώ
  2. Μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Αλλά η δουλειά μου δεν είναι να λύνω εγώ τα προβλήματα του παρελθόντος και τα προβλήματα που παλιοί μηχανικοί και ιδιώτες δημιούργησαν. Έχω βάλει ποσοστό 100% στην ιδιοκτησία(η οποία ιδιοκτησία αφορά το σπίτι σήμφωνα με τη δήλωσή μου-αλλιώς είναι λάθος το ποσοστό). Νομίζω μόνο έτσι περνάει στο σύστημα.
  3. Ευχαρίστως....επισυνάπτω φωτογραφία. Τα όρια του γηπέδου με μαύρο και 4 διαφορετικοί ιδιοκτήτες (με πράσινο). http://s11.postimage.org/pexar5b9v/Model.jpg
  4. Από τα 4 κτίσματα δηλώνονται/τακτοποιούνται τα 3 από διαφορετικούς μηχανικούς (από εμένα και άλλους δύο). Στο τοπογραφικό φαίνονται τα πάντα. Στο διάγραμμα κάλυψης τι θα φαίνεται δηλαδή ? Τι πραγματοποιούμενη δόμηση, κάλυψη κτλ πρέπει να δείξουμε...εκεί μέσα γίνεται το έλα να δεις......
  5. Με το διάγραμμα κάλυψης τι γίνεται ? Πως προχωράμε σε αυτές τις περιτπώσεις ? Η περίπτωσή μου είναι εξ'αδιαιρέτου σε άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο. Έχω κολήσει σε αυτό το θέμα εδώ και 3 μήνες και δεν μπορώ να κάνω οριστική υπαγωγή....
  6. Α ναι αυτό είναι πρόβλημα όμως. Στην εφορία μπορούν να σου βγάλουν αποδεικτικό για μόνο όσα πρόστιμα πληρώθηκαν από τότε που μπήκε το TAXIS . Για προηγούμενες πληρωμές νομίζω δεν γίνεται.
  7. Έχω 30+ αποδεικτικά για πληρωμές που έχουν γίνει από το 1994 και μετά. Αυτά εάν τα σκανάρω το αρχείο βγαίνει σίγουρα μεγαλύτερο από 20MB (με μέτρια ανάλυση για να διαβάζεται κιόλας). Μήπως ξεμπερδεύεουμε με μι ΥΔ ιδιοκτήτη καλύτερα ?
  8. Ακριβώς αυτό θέλω, δεν βρήκα κάτι στα downloads.
  9. Αν υπάρχει τοπογραφικό τότε οκ. Εγώ λέω να αναφέρουμε το Α/Α της αμοιβής, ώστε σε περίπτωση κάοποιου ελέγχου να είσαι καλυμένος και εσύ και ο τοπογράφος.
  10. Στα σχόλια πρέπει να μπει το όνομα του τοπογράφου μηχανικού (και ο Α/Α της αμοιβής του) που κάνει τοπογραφικό για το υπό ρύθμιση ακίνητο. Τουλάχιστον έτσι είπαν στο ΤΕΕ.
  11. Αλλάξτε κτήριο! Η Ελλάδα είναι γεμάτη από αξιοσημείωτα κτήρια από φέρουσα τοιχοποιία.
  12. Κάνω αρχιτεκτονικά στο Autocad και χρειάζομαι βοηθεια. Μπορεί κάποιος να μεταφορτώσει στα downloads ή εδώ, κάποιο αρχιτεκτονικό που έχει κάνει (κάτοψη, τομή και όψη) που να είναι πλήρες (με τα πινακάκια και όλα) ? Πιστεύω θα βοηθήσει αρκετό κόσμο. Ευχαριστώ! ----------- Κανένας ??????
  13. Ρώτησα στο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης για αυτό το μηδενικό ανεξόφλητο. Μην σε απασχολεί, προχωράς κανονικά σε οριστικοποίηση (αν βιάζεσαι).
  14. Αυτά έχουν ξανασυζητηθεί και επίσης για αυτό που ρωτάει ο Loaderini υπάρχουν και οδηγίες από το ΤΕΕ στην σελίδα του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα. Έχει γεμίσει η ενότητα από καινούργια θέματα!
  15. Τελικά το θέμα λύθηκε. Στις αυτοψίες που κάνουν οι πολεοδομίες υπολογίζουν "αξία αυθαιρέτου" και βάζουν χοντρικά όλα τα τετραγωνικά που έχεις κτίσει ανεξάρτητα εάν είναι κλειστοί ή ανοιχτοί χώροι, πιλοτές ή οτιδήποτε άλλο. Είναι θέμα υπαλλήλου το εάν θέλει να σε ζορίσει ή όχι.
  16. Καλημέρα! Αντιμετωπίζω το εξής με την πολεοδομία: Πελάτης από το 1995 πληρώνει προστιμα ανέγερσης και διατήρησης μετά από αυτοψία πολεοδομίας για Χ τετραγωνικά. Εντάσετε στο νόμο 4014 για Χ+20 τετραγωνικά (στο 2011) και κάνω ταυτόχρονα κάνω άιτηση στην πολεοδομία για αναστολή του προστίμου (μέσα στο 2012 ήρθε κι άλλο προστιμο) λόγω υπαγωγής στο νόμο. Με πάιρνουν τηλέφωνο από την πολεοδομία και μου λένε ότι έχεις πρόβλημα επειδή αλλα βλέπουν στην αυτοψία που κάνανε πριν 15 χρόνια κι άλλα έχω δηλώσει τώρα και τα πρόστιμα δεν μπορούν να ανασταλούν . Έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο νόμος λέει ότι τυχόν βεβαιωμένα πρόστιμα από άλλους νόμους διαγράφονται ?
  17. 'Αρα: όσοι πλήρωσαςν παράβολο μέσα στο 2011 πρέπει να κάνουν προσωρινή υπαγωγή και πληρώσουν πρώτη δόση ή εφάπαξ καταβολή προστίμου μέχρι τις 31/1/2012. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Σε περίπτωση που βγαίνει μηδενικό το πρόστιμο με εφάπαξ καταβολή (η οποία εμφανίζεται και ανεξόφλητη) πρέπει να κάνω οριστική υπαγωγή μέχρι τις 31/1 ή θα έχω κάποιο πρόβλημα ?
  18. Αυτό το μύνημα εμφανίζεται σε περίπτωση που μεταβληθεί κάποιο από τα στοιχεία της δήλωσης όσο αυτή είναι σε προσωρινή υπαγωγή.
  19. Συνάδελφοι, έχω περίπτωση αυθαιρέτου χωρίς Ο.Α. και έχει γίνει μπάζωμα περίπου 1,5μ περίπου από τη στάθμη του εδάφους. Το ύψος του κτηρίου υπολογίζεται από την τελική στάθμη του μπαζώματος?
  20. 1975 πας με αναλυτικό όλο (στέγαστρο και BBQ) /5000 = αριθμός παραβάσεων. Έτσι μου φαίνεται σωστό
  21. ενώ τα καθ’ υπέρβαση αυτών τμήματα...... Εφόσον ο καθένας χτίζει όσο θέλει, όροι δομησης δεν υπάρχουν, ποια είναι τα καθυπέρβαση τμήματα? Με στέγη, pilotis, τι γίνεται? Αναλυτικός ή τίποτα ? Έχει κάνει κανείς τίποτα παρόμοιο ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.