Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsapraniotis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tsapraniotis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θέλω να κάνω μια εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας αλλά ο πελάτης δεν θέλει κλώβό Faraday, οπότε μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ακίδες. Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσω και πως να το κάνω; Επίσης εχεί κανείς να προτείνει βιβλιογραφία πάνω σε αυτό το θέμα;
  2. Καλησπέρα, έχω έναν dc κινητήρα 0,6w στα 6v, και θέλω να ελέγξω τις στροφές του (σε σύστημα αυτόματου ελέγχου). Έχω ήδη δοκιμάσει κύκλωμα γέφυρας H-Bridge, αλλά δεν κάνει δουλειά. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το ένα mosfet της γέφυρας σε κύκλωμα Μετατροπέα υποβιβασμού τάσης (Buck/Step-Down converter). Θα κάνει δουλειά ή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο κύκλωμα που να περιέχει mosfet; Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα, έχω έναν κινητήρα (9V dc)και έχω εφαρμόσει πάνω του έναν έλικα. Βρήκα ότι η ώθηση που παράγει ο κινητήρας υπολογίζεται από τον τύπο kv (μπορεί να είναι και λάθος) όπου k:αναλογική σταθερά (proportionality constant) και v: η τάση που εφαρμόζεται στον κινητήρα. Η αναλογική σταθερά μάλλον εξαρτάτε από τα στοιχεία του κινητήρα καθώς και το μέγεθος του έλικα. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως να υπολογίσω το k, ή αν είναι λάθος ο τύπος να μου δώσει τον σωστό; Ευχαριστώ. (Ζητώ συγνώμη αν έβαλα το θέμα σε λάθος κατηγορία-ειδικότητα)
  4. Καλημέρα. Ξέρει κάποιος κανένα site σαν το κτηματολόγιο το οποίο να υπολογίζει τον προσανατολισμό της σκεπής, καθώς και τις διαστάσεις της; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.