Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kgeorgou

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kgeorgou

  1. Ευχαριστουμε και πάλι, καλή δύναμη!
  2. Να θεσπισθει kan-όσημο. Καλή δυναμη και πάντα με το ίδιο πάθος κε συνάδελφε!
  3. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι κε συνάδελφε.
  4. kgeorgou

    Νόμος 4495/2017

    Συγχαρητηρια κε συναδελφε.
  5. Σε ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε
  6. Συνάδελφοι καλημέρα. Γνωριζει κανείς με ποια διαταξη / ΠΟΛ του Ν4172/2013 δικαιούμαστε ως μηχανικοι απαλλαγη από ΦΕΜ λόγω ιδιοκατοίκησης? Είναι ένα από τα απαιτούμενα δικαιολοηγτικα για την απαλλαγη παρακρατουμενης αμοιβης μηχανικου για μελετη - επιβλεψη . Στην εφορια μου ειπαν να ψαξω τον νομο να το βρω - δεν ξερουν τιποτα.Ο νομος δεν αναγραφει κατι. Εχει τυχει σε κανεναν μετα το 2014 ? Ευχαριστώ προκαταβολικα
  7. Καλημέρα. Μια φαινομενικα απλή αλλά λίγο ερωτηση - "παγίδα": Οι αυθαιρεσίες της κατηγορίας 3 (Αυθαιρετες μικρες παραβασεις) βάσει νόμου μπορουν να τακτοποιηθουν ανα πάσα χρονική στιγμή ("ακομα και μετά την λήξη του Ν4178").Οπερ μεθερμηνευόμενον, ακίνητο που έχει ενταχθεί στο Νομο μονο και μονο για να δοθεί βεβαιωση μηχανικού για μεταβίβαση - και η οποία έχει εκτελεσθεί - μπορεί να ενταχθεί από τον νέο ιδιοκτητη εκ νεου στον Ν/4178 για αυτές τις παραβάσεις? Και αν ναι, για όλες? Ούτως ή αλλως 500 € παράβολο θα πλήρωνε και ο προηγούμενος και αυτός. Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση!
  8. φιλε apier, εννοείς - αν καταλαβα καλά - πως εφ΄οσον τα όποια καλώδια βρίσκονται εντός της ζώνης μέν προβολικά , αλλά σε πολύ μεγάλο ύψος (π.χ ανω των 30μ) τότε δεν υφίσταται θέμα απαγόρευσης ένταξης. Φαντάζει πιο λογικό - και βεβαια με συμφέρει!
  9. Σωστή (και αμεσοτατη ) η τοποθετησή σου φίλε Dimitris.Απλα σημειωνω ότι ο πελατης μου το ειχε αγορασει το 1985 και ηταν ηδη ηλεκτροδοτουμενο (ενώ βεβαίως ηταν πλήρως παρανομο). Εξ΄αλλου , αν τα καλωδια ηταν εως 150 kv τι θα αλλαζε με την λογική του Ν4178 και μπορουσε να ενταχθεί?
  10. Καλησπέρα και από εμένα, Μιας και ξανααπασχολησε το θεμα που εχω και εγώ, το επανυποβαλλω: Με τον 4178 απαγορευεται η τακτοποιηση κατω από γραμμη υπερυψηλης τασςη 400 ΚV.Με τον 4014 όμως δεν απαγορευοταν! Ο πελατης μου πληρωσε το προστιμο κανονικά (εξοφληση) και εγω, τηρώντας το "γραμμα του Νομου" δεν ολοκληρωσα την υπαγωγη με τα σχεδια και τα λοιπα δικαιολογητικα , αφου δεν υπηρχε ΦΕΚ για το ΔΕΔΩΤΑ εως την ημερομηνια καταργησης του. Τώρα τι κανω? Ευχαριστώ εκ των προτερων για την οποια απαντηση.
  11. Φίλε tzeno κρινοντας απο το σχεδιο που αναρτηθηκε σε προηγουμενη ανάρτηση , μαλλον ειναι 400kw, αλλα θα το επιβεβαιώσω. Φίλε apier, δεν καταλαβα ακριβως τι εννοείς, πάντως το 1 καλώδιο περνάει οριακά λίγο πάνω από το κτίσμα σε μεγάλο βεβαια ύψος>20μ
  12. Καλημέρα συνάδελφοι.Διαβάσα όλες τις προηγούμενες άναρτήσεις αλλά το ερώτημα που θα θέσω δυστυχώς δέν έχει εμφανισθεί. Εχω προβεί σε τακτοποίηση βασει 4014 αυθαίρετης κατοικίας σε περιοχή εκτός σχεδίου χωρίς Ο.Α προ 1983 (με αεροφωτογραφία). Ο πελάτης (και φιλος) έχει πληρώσει όλο το πρόστιμο. Άνωθεν της ισόγειας οικίας διέρχονται καλώδια υψηλής τάσης , που έχουν δειχθεί τόσο στο Τοπογραφικό αλλα και έχουν αναγραφθεί σαφώς στην Τεχνική Έκθεση , με σαφή αναφορά στις τυχόν δουλείες που προκύπτουν από΄την ύπαρξη των πυλώνων.Με την λογική του "ότι δέν απαγορεύεται - επιτρέπεται" που άλλωστε είχε αναγραφθεί και για το συγκεκριμένο θέμα στο site, ενεταξα το ακίνητο στον νόμο. Τώρα που ο 4178 το απαγορεύει ρητά τί γίνεται? Έχει καμία ελπίδα να μπεί ή τουλάχιστον να πάρει λεφτά πίσω? Σημειωτέον ότι δέν είχα προβεί σε κατάθεση σχεδίων - αφού περίμενα ΦΕΚ για τα ΔΕΔΟΤΑ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις - απόψεις.
  13. Δηλαδη ψωλενγνρ (συγνωμη, δεν το γυρισα στα αγγλικα) δεν το κατεβασες? ΗΜΑΡΤΟΝ!
  14. kgeorgou

    Acad Templates

    Σε ευχαριστουμε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.