Jump to content

itzanis

Members
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About itzanis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα Σε μία ερώτηση μου στην Υπ. Δόμησης μου είπαν ότι εφόσον δεν διαφοροποιούνται τα μεγέθη σε Δ.Κ. τότε μπορεί να πάει με "ενημέρωση". Αν όντως ισχύει αυτό πως μπορούν να "βγούν" κάποια ένσημα ώστε να είναι καλυμμένη από πλευράς ελέγχου η όλη διαδικασία. Ευχαριστώ
 2. Καλησπέρα Συνάδελφοι Σε 2 όμορα ακίνητα που βρίσκονται σε προσφυγικό συνοικισμό(ευεργετικές διατάξεις για δόμηση 1957) έχει γίνει αυθαίρετη συνένωση στο ισόγειο και στον ά όροφο. Τα ακίνητα ρυμοτομούνται και δη το ΑΚΙΝΗΤΟ_1 ρυμοτομείται το κτίσμα έπειτα από την εφαρμογή επέκτασης σχεδίου Πόλεως το 1986(σκαρίφημα). Με πιο αναλυτική περιγραφή : Αρτιότητα κατά ΚΑΝΟΝΑ 200,00 μ., 112,00 μ2 (προ 1962) και 70,00 μ2 (προ 1923) * Το ΑΚΙΝΗΤΟ_1 είναι διώροφο με εμβαδόν οικοπέδου 39,25 μ2 (έπειτα από ρυμ. 36,17 μ2) και το ΑΚΙΝΗΤΟ_2 τριώροφο με εμβαδόν οικοπέδου 35,33 μ2 (έπειτα από ρυμ. 32,56 μ2) . Ιδιοκτησιακά είναι αυτοτελή γήπεδα με κτίσμα το καθένα το οποίο προήλθε από παραχωρητήριο στις διαστάσεις που είναι το οικόπεδο. * Το ΑΚΙΝΗΤΟ_1 ανήκει στον γιο και το ΑΚΙΝΗΤΟ_2 στον πατέρα. * Έχει γίνει αυθαίρετη συνένωση στα κτίσματα δημιουργώντας ένα ισόγειο διαμέρισμα(που αναπτύσσετε στα δύο οικόπεδα) και μία μεζονέτα που αναπτύσσεται στον Ά και β' ΄όροφο. * Τώρα θέλουν να τακτοποιήσουν την συνένωση και να κάνουν οριζόντιες ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΙΣΟΓΕΙΟΥ και ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Α-Β ΟΡΟΦΟΥ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : - Μπορεί να μπει για τακτοποίηση (αυθαίρετη συνένωση) ανεξάρτητα αν το κτίσμα(περίγραμμα) στο ΑΚΙΝΗΤΟ_1 είναι εντός ρυμμοτομικής διότι προυφίστανται της ρυμοτόμησης. Σωστά? Σε ερώτηση μου στην συμβολαιογράφο μου είπε ότι πράξη(δλδ σύσταση οριζόντιας ιδ. μπορεί να γίνει επί ρυμ. κτίσματος). - Με την συνένωση, αλλά και την ρυμοτόμηση, πλέον χάνονται οι ευεργετικές διατάξεις ως ενιαίο οικόπεδο και κατακτάται ως μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Έχει πέσει στην αντίληψη σας κάτι αντίστοιχο που να συνεχίζει τις ευεργετικές διατάξεις οικοδομησιμότητας και στο ενιαίο οικόπεδο? Ευχαριστώ. topo.pdf
 3. Καλημέρα συναδελφοι σε οικόπεδο άρτιο λόγω παλιού συμβολαίου μπήκε σε σχέδιο πόλεως και η οικοδομική αφήνει βάθος οικοπέδου 2,39 μ. Το οικόπεδο χαρακτηρίζεται ως άρτιο κατα παρέκκλιση αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω μη δυνατότητα κατασκευής κανονικού κτηρίου κάτοικιας;; ευχαχριστω
 4. Που σημαίνει τοπογρ. διάγραμμα, διαγρ. δόμησης κλπ. Αν ξέρετε από λοιπές μελέτες? Υδρευση - Αποχ. , Στατικά κλπ? ή θέλει τπτ άλλο? Ευχαριστώ.
 5. Καλημέρα Συνάδελφοι Σε μία μονοκατοικία πρέπει να καταργηθεί η υφιστάμενη σηπτική δεξαμενή(βόθρος) και να κατασκευαστεί νέα μη απορροφητική διαστάσεων 3,00 Χ 4,00 Χ 2,00 (βάθος). Τι είδους άδεια χρειάζεται (μικρής κλίμακας ή άδεια δόμησης). Επίσης οι διαστάσεις μπορούν να τροποποιηθούν σε περίπτωση που γίνει πιο "απλή" η αδειοδότηση. Ευχαριστώ.
 6. Καλημέρα συνάδελφοι Σε εξώστη σε οροφοδιαμέρισμα β ορόφου έχει τοποθετήσει λέβητα πετρελαίου 20.000 cal και δεξαμενή πλαστική 1tn περίπου που εξυπηρετεί μόνο το διαμέρισμα. Λόγω κάποιων συστάσεων θέλει να τα νομιμοποιήσει. Σύμφωνα με τον Ν.4495/2017 παρ. 2 του άρθρου 29, Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες : λ) εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης, Μπορεί να προχωρήσει σε νομιμοποίηση? Αν ναι τι δικαιολογητικά απαιτούνται? Το κτήριο βρίσκεται σε ιστορικό κέντρο αλλά η κατασκευή βρίσκεται στην πίσω όψη προς τον ακάλυπτο(αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο). Χρειάζεται έγκριση συμβουλίου αρχιτεκτονικής? Ευχαριστώ
 7. Καλημέρα συνάδελφοι Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αλλάξει κάτι στα ιδιοκτησιακά σχετικά με τις εκτός σχεδίου(εκτός οικισμού) ιδιοκτησίες. Γνωρίζετε αν επιτρέπεται η σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας στα εκτός σχεδίου(εκτός οικισμού) γήπεδα, είτε ασκεπή είτε με κτίσμα. Η' αν υπάρχει κάποιος άλλος ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των γηπέδων επί εδάφους.(όχι σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας δλδ) Ευχαριστώ.
 8. Καλημέρα Συνάδελφοι. Σε ακίνητο (οικόπεδο και ισόγειο κατάστημα) εντός σχεδίου Πόλεως θέλει να τοποθετήσει σταθερούς ανεμοθώρακες (σύστημα αλουμινίου με τζάμι) στο όριο της ιδιοκτησίας του. Μπορεί να ενταχθεί στο ΦΕΚ Β 4520/18, αρθρο 2 παρ. κβ' ως περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή? 1) Αν ναι μέχρι ποιο ύψος μπορεί να τοποθετηθεί?π.χ. 1,20 μ. από το διαμορφωμένο. 2) Αν όχι τότε με ποια είδους άδεια μπορεί να τα τοποθετήσει? Ευχαριστώ.
 9. Συνάδελφε ίσως το διατύπωσα λάθος. Το "σε αυτό το στάδιο" εννοώ μετά από την έγκριση της μελέτης. Μετά από την προσωρινή οριοθέτηση ποια είναι τα βήματα? Ευχαριστώ.
 10. Οκ. Όπως το αντιλαμβάνομαι εκπονείται, κατατίθεται και εγκρίνεται η μελέτη σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 2-3 μηνών. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης. Έπειτα αυτό που καθυστερεί είναι η δημοσίευση της και η αναγγελία της σε ΦΕΚ. (6-8 μήνες από την εκπόνηση). Εφόσον γίνει και αυτό το στάδιο μετά υπάρχει υποχρέωση να αναθεωρηθεί η άδεια δόμησης και να ενημερωθεί το τοπ. διάγραμμα με την δημοσιευμένη μελέτη?Τουλάχιστον σε επίπεδο αναφοράς εφόσον δεν θίγονται τα μεγέθη. Αν κάνω λάθος μπορείτε να μου αναφέρετε επιγραμματικά τα βήματα από την εκπόνηση μέχρι την δημοσίευση της και χρήση της για άδεια δόμησης
 11. Ευχαριστώ συνάδελφοι. Άρα η "προσωρινή οριοθέτηση" δεν υφίσταται? ώστε να χρησιμοποιηθεί για την έκδοση της οικοδ. άδειας. Ευχαριστώ και πάλι.
 12. Καλημέρα συνάδελφοι Σε ένα αγροτεμάχιο που στην μία πλευρά του συνορεύει με ρέμα το τελευταίο τοπογραφικό αναφέρει ότι είναι άρτιο και θα καταστεί οικοδομήσιμο με την οριοθέτηση του ρέματος/ποταμού ( Νόμος 4258/2014 - ΦΕΚ 94/Α/14-4-2014 ). 1) Γνωρίζει κάποιος ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μελέτης? 2) Υπάρχει κάποιος τρόπος (π.χ. με μελέτη/απόφαση προσωρινής οριοθέτησης ρέματος/ποταμού) να μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση άδειας δόμησης? και να προσκομισθεί η τελική οριοθέτηση όταν εκδοθεί. Σημειώνω ότι το αγροτεμάχιο έχει αρκετά μεγάλη έκταση 15.000 μ2 όπου η οριοθέτηση δεν θα εμποδίσει την οικοδομησιμότητα του και ο σ.δ. θα επαρκεί (και μετά την οριοθέτηση) για την δραστηριότητα που θέλει να αναπτύξει. Ευχαριστώ.
 13. Αυτό είναι μεταξύ ιδιοκτητών και συμβολαιογράφων. Η πολεοδομική αντιμετώπιση όμως είναι δική μας. Με ποιον τρόπο θα κάνατε την υπαγωγή? Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα Το α) Τα σχέδια οικ. άδειας και σύστασης συμπίπτουν και έγινε αυθαίρετη επέκταση σε βάρος των κοινοχρήστων. Μίλησα με την συμβολαιογράφο και μου είπε ότι είτε ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ είτε ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ από την στιγμή που καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για να το περάσει θέλει τροποπ. σύστασης. Αλλά ο τρόπος καταχώρησης σε φύλλο παρέμβασης είναι δική μας αρμοδιότητα. Ποιον στηρίζεται? α) Υπέρβαση δόμησης? ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ ή ενσωμάτωση σε λοιπή παράβαση? Την περίπτωση μου 3α να το χαρακτηρίσω ως απόκλιση στα επιτρεπτά όρια δεν βασίζεται? Σε τέτοιες περιπτώσεις, που οι αποκλίσεις είναι εντός των ορίων, στα σχέδια περνάτε τις πραγματικές διαστάσεις ή αυτές της οικ. άδειας? Ευχαριστώ
 15. Καλησπέρα Συνάδελφοι Σε ένα διαμέρισμα Ά ορόφου σε τριώροφη οικοδομή με οικ. άδεια 2005 παρατηρήθηκαν τα εξής : 1) Κλείσιμο Η/Χ 5,00 μ2 2) Διαφοροπ. εξωστών και ανοιγμάτων 3) Κατάληψη κλιμακοστασίου κατά 0,53 μ2 σύμφωνα με οικ. άδεια(και σχέδια σύστασης). οικ. άδεια 2,30 Χ 4,05 = 9,31 μ2 πραγμ. 2,25 Χ 3,90 = 8,77 μ2 Πως θα τα αντιμετωπίζατε? 1) Υπέρβαση δόμησης 2) ΚΑΤ 3 ή 1 λοιπή παραβάση 3) α) Εμπίπτει στις επιτρεπτές/ανεκτές διαφορές δεδομένου ότι οι πραγματικές διαστάσεις είναι μετρημένες με επίχρισμα δλδ η πραγματικότητα είναι 2,30 Χ 3,85 περίπου ή β) θα βάζατε μία παράβαση ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ(ξεχωριστή). Μπορεί κάποιος να αναφέρει το σημείο του νόμου ή εγκυκλίου που σημειώνει ότι η ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ είναι ξεχωριστή παράβαση. γ) Θα την ενσωματώνατε στην 1 λοιπή παράβαση? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.