Jump to content

Lennon

Members
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About Lennon

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα Συνάδελφοι Σε κτήριο με οικ. ΄αδεια 1983 στην κάτοψη ισογείου αναφέρει 2 καταστήματα. Από το 1984 ο χώρος είχε μισθωθεί ως χώρος συνάθροισης κοινού. Σήμερα προτίθεται να λειτουργήσει ως ΚΔΑΠ. Θα εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις (θα συμπεριληφθεί η συνένωση σε ενιαίο χώρο), τουαλέτες και ανοίγματα δεν αλλάζουν σύμφωνα με την αρχική οικ. άδεια. Θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης? Ευχαριστώ.
 2. Καλησπέρα Σε διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εντός Σχ. Πόλεως το ύψος οροφής υπογείου είναι 1,20 μ. από το διαμορφωμένο πεζοδρόμιο και 1,50 μ. αν η κύρια χρήση του υπογείου χώρου δεσμεύεται συμβολαιογραφικά για την εξυπηρέτηση χώρων στάθμευσης. - Και στις δύο περιπτώσεις μιλά για την καθαρή απόσταση από πεζοδρόμιο μέχρι κάτω μέρος πλάκας υπογείου. Οπότε αν έχουμε πλάκα 20αρα+10 εκ. γέμισμα τότε η στάθμη διαμορφωμένου ισογείου γίνεται +1,50 μ. για την πρώτη περίπτωση και +1,80 μ. για την δεύτερη σωστά? - Για την δεύτερη περίπτωση του +1,50 (+1,80 μ.) τι εννοεί η κύρια χρήση του υπογείου να δεσμεύεται συμβολαιογραφικά για την εξυπηρέτηση χώρων στάθμευσης. Δηλαδή αν σε κατοικία 150,00 μ2 με υπόγειο 100,00 μ2 έχουμε 1 Θ.Σ. συμβολαιογραφικά δεν μας καλύπτει? Άσχετο με το παρόν νήμα αλλά αν δεν κάνουμε υπόγειο πόσο έχουμε δικαίωμα να πάει η στάθμη διαμορφ. ισογείου από την οριστική στάθμη πεζοδρομίου? Ευχαριστώ
 3. Καλησπέρα Συνάδελφοι Σε μία διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο έχω κεντρικό κλιμακοστάσιο σχήματος "Π" υπόγειο 11,40 μ2, ισόγειο 11,40 και ά όροφος 11,40 μ2 που καταλήγει σε απόληξη κλιμακοστασίου. Το υπόγειο δεν μετρά στον Σ.Δ., σύμφωνα με ΝΟΚ δεν πρέπει να αφαιρέσουμε το κλιμακοστάσιο του Ισογείου και του ορόφου σαν κλιμακοστάσιο που εξυπηρετούν στάθμες και είναι <12,00 μ2? Ευχαριστώ.
 4. Καλησπέρα Μπορείς να βοηθήσεις σε ποιο σημείο αναφέρεται ότι δεν προσμετρά στον Σ.Δ.? Μπορώ να την χρησιμοποιήσω στο Δ.Κ. για τον έλεγχο μεγεθών? Είναι ΚΛΕΙΣΤΉ Θ.Σ. εντός κτηριακού όγκου, όχι σε pilotis. Διαβάζοντας αντιλαμβάνομαι μόνο τις απαιτούμενες Θ.Σ. και ότι μπορείς να εξαγοράσεις. Ευχαριστώ και πάλι.
 5. Ναι θα γίνει Συμβ. Πράξη. Μπορείς να αναφέρεις την διάταξη? Υπάρχον συγκεκριμένες διαστάσεις και περιορισμοί (ύψος, μήκος, πλάτος) για να υπαχθεί σε αυτή την διάταξη?Στην περίπτωση μας θα έχει ύψος όσο το ισόγειο, ήτοι 2,90 μ + πάχος πλάκας. Επίσης στην κάλυψη θα μετρήσει στη δόμηση θα αφαιρεθεί και το μέσο του τοίχου? Επηρεάζονται τα επιτρεπόμενα ποσοστά H/X? Ευχαριστώ.
 6. Καλησπέρα Σε Διώροφη μονοκατοικία στο ισόγειο έχει προβλεφθεί κλειστή Θ.Σ. 3,50 Χ 5,50 μ. (Καθαρό) η οποία είναι εντός Κτηριακού όγκου, δηλαδή στην αντίστοιχη θέση στον Ά όροφο έχει χώρο κατοικίας + Η/Χ. Σύμφωνα με ΝΟΚ το εμβαδόν της Θ.Σ. μετράει στην κάλυψη (λόγω Ά ορόφου έτσι κ αλλιώς) μετράει όμως δόμηση? Αν όχι ποιο εμβαδόν το καθαρό ή μαζί με την μεσοτοιχία που συνορεύει με την κατοικία.? Σε ποιο άρθρο του ΝΟΚ, εγκυκλίου ή Τεχνικής οδηγίας αναφέρεται? Ευχαριστώ.
 7. Δυο διαφορετικά κτήρια σε δυο διαφορετικά οικόπεδα-ιδιοκτησίες με δυο ξεχωριστές άδειες. Οι οικ. άδειες δείχνουν σωστά περίγραμμα Οικοπέδων& κτηρίων και θέσεις κτηρίων έκαστη. Ο ίδιος Ιδιοκτητης. ΧΡΟΝΙΚΟ: αρχικά κατασκευάστηκε το ΚΤΗΡΙΟ 2 (1996) και μετά από τεσσερα χρόνια (2000) το ΚΤΗΡΙΟ 1 μαζι με το αυθαίρετο τμήμα που χωροθετείται στην ιδιοκτησία 2 αλλά έχει κοινό σκελετό με ΚΤΗΡΙΟ 1. Το 2004 μεταβιβαστηκε η ιδιοκτησία 1 με περιγραφή οικοπέδου + κτηρίου σύμφωνα με την άδεια για ΚΤΗΡΙΟ1,σωστα διότι η προσθήκη ανήκε σε δίπλανη Ιδιοκτησία και έπισης ήταν και αυθαίρετη. Ευσταθεί ως λύση ένα κλείσιμο με χώρισμα οπτοπλινθοδομής στα σημεία που επικοινωνούν το ΚΤΗΡΙΟ 1 με το αυθαίρετο τμήμα που χωροθετείται(«πατάει») στην ιδιοκτησία 2;;
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι Σε δύο όμορα οικόπεδα ίδιου ιδιοκτήτη είχαν ανεγερθεί το 2000 δύο βιοτεχνικά κτήρια σε επαφή. Το ΚΤΗΡΙΟ 1 έχει πωληθεί το 2004 σε συγγενικό πρόσωπο(συνέταιρο επιχείρησης) ενώ το ΚΤΗΡΙΟ 2 είναι ακόμα ιδιοκτησία του.(ΣΤΕΛΝΩ ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ). Ο ιδιοκτήτης ΚΤΗΡΙΟΥ 1 θέλει να μεταβιβάσει και κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε : (1) Οι στάθμες υπογείου, ισογείου και Α ορόφου του ΚΤΗΡΙΟ 1 είναι ενοποιημένες λειτουργικά με τις αντίστοιχες στάθμες αυθαίρετης προσθήκης όμορου διώροφου κτιρίου ΚΤΗΡΙΟ 2, ενώ το υπόγειο έχει αποκλειστική πρόσβαση από το όμορο κτήριο μέσω κλίμακας και ανελκυστήρα. (2) Αυθαίρετα ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ_MICHANIKOS.pdfκλεισμένος εξώστης στον Α΄ όροφο 22,85μ2 ΚΤΗΡΙΟ 1 (3) Αυθαίρετη υπερύψωση υπογείου κατά 0,60μ με αντίστοιχη υπέρβαση του συνολικού ύψους του ΚΤΗΡΙΟ 1 (4) Αυθαίρετη οπή στην πλάκα του δώματος, άνωθεν του κενού του α΄ ορόφου, και κατασκευή κεραμοσκεπής ύψους 1,40μ, εμβαδού 37,18μ2 ΚΤΗΡΙΟ 1. Το μείζων θέμα είναι η αντιμετώπιση του 1ου θέματος και αυτό γιατί κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η αυθαίρετη προσθήκη του όμορου διώροφου ΚΤΗΡΙΟ 2 είναι στατικά εξαρτώμενη (κοινός φέρον οργανισμός από beton) από το ΚΤΗΡΙΟ 1 στις στάθμες υπογείου και ισογείου. Πως θα το αντιμετωπίζατε? Με ένα κλείσιμο με χώρισμα οπτοπλινθοδομής στα σημεία που επικοινωνούν? Και αν μελλοντικά ο ιδιοκτήτης ΚΤΗΡΙΟ 2 θέλει να αποξηλώσει το αυθαίρετο τμήμα-επηρρεάζει στατικά το ΚΤΗΡΙΟ 1. Ευχαριστώ
 9. Αυτό εννοώ. Οπότε δώρο άδωρο γιατί το επιπλέον ποσό προστίμου λόγω των αποθηκών είναι μικρό.
 10. 1. Τα βάζω σαν αυτοτελής χώρους. 2. Σωστό και αυτό. 3. Στην οικ. άδεια του κτηρίου έτους 1989 δεν αποτυπώνονται αυτοί οι χώροι.
 11. Καλησπέρα Συνάδελφοι. Σε μία μονοκατοικία εντός σχεδίου Πόλεως παρατηρήθηκαν τα εξής : 1. Μετατόπιση κτηρίου σε σύννομη θέση 2. Προσθήκη εξώστη 8,64 μ2 (1,20 Χ 7,20) και μία εξ. σκάλα με οπλ. σκυρόδεμα. 3. χώροι αποθήκης εν επαφή μεταξύ τους στον ακάλυπτο του οικοπέδου με ύψος 1,90 μ., πλινθόκτιστοι με ελενιτ. α) Ο ένας χώρος έχει επιφάνεια 14,00 μ2 άρα <15,00 μ2 β) ο άλλος 4,00 μ2 Θέλω να μου πείτε αν είναι σωστός ο συλλογισμός. 1. ΚΑΤ.3 2. Αναλυτικ. προυπολογισμός -->1 παραβ. 3. α) ΚΑΤ3. β) Υ.Δ. & Υ.Κ. Σύμφωνα με Εγκυκλιος 2 ν4495_17 τα 1,2,3α ειναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ. 5 του άρθρου 100) προκειμένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο -->1 λοιπή και 3β) Υ.Δ. & Υ.Κ. Επίσης αν οι χώροι που περιγράφονται στο 3 ήταν ασκεπής (μόνο οι τοιχοποιία) θα δίνατε βεβαίωση εφόσον τα 1&2 τα τακτοποιούσαμε? Ευχαριστώ.
 12. Και για ελεγκτές δόμησης (Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ.9875/24.2.2012, Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης, Αριθμ. οικ.9875) Άρθρο 1 παρ. γ που αναφέρεται? Άρθρο 1 Αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργων και εργασιών δόμησης Ο αριθμός των ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργων και εργασιών δόμησης από τους Ελεγκτές Δόμηση καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία και το είδος των έργων και των εργασιών δόμησης ως εξής: 1. Κατηγορία Α': ένας (1) έλεγχος (τελικός) γ) Εργασίες κατεδαφίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και της κατηγορίας του έργου.
 13. 1) "Προς κατεδάφιση" δεν υπάρχει επιλογή....εννοείς "Έκδοση άδειας Νομιμοποίησης/έγκριση κατεδάφισης". Στο παράβολο γιατί λες 500€ και όχι 250€? Όχι δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα. 2) Οκ. Αυτό θεωρώ και εγώ.
 14. Καλησπέρα Συνάδελφοι Σε ένα οικόπεδο εντός βιομηχανικής περιοχής υπάρχει μία αυθαίρετη μεταλλική αποθήκη 15,00 μ2. Δεν έχει βεβαιωθεί πρόστιμο από υπηρεσία. Θέλουμε να κάνουμε κατεδάφιση δια της νομίμου οδού. 1) πρέπει να νομιμοποιηθεί το κτίσμα ? με ολοκλήρωση του Ν.4495/2017 πρόστιμα, αρχεία κλπ. ξαι έπειτα έκδοση άδειας κατεδάφισης? ή απευθείας πας για έγκριση κατεδάφισης χωρίς πρόστιμα και αμοιβές 4495. 2) θέλει ελεγκτή δόμησης;;1 τελικό έλεγχο 150€+ΦΠΑ; Ευχαριστώ.
 15. Σχετικά νέος είμαι ναι... Το ενδεχόμενο της τακτοποίησης προσθήκης κατ'επέκταση (αφήνοντας την "προεξοχή" εκτός) και προχωρώντας την διαδικασία (με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται στην Τεχν. έκθεση αλλά έχουμε αποσπάσει και Υ/Δ. γνώσης του ιδιοκτήτη), το αποδεχόμαστε σαν διαδικασία?ώστε να προχωρήσει την διαδικασία σύνδεσης με το ρεύμα. Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.