Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikolis290280

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikolis290280

  1. ωραίο το σχήμα!!!κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου !!!!τώρα μένει να δω με τις βάσεις τι αντοχές θα έχουν...με τον αέρα που έχει τώρα στα Βόρεια προάστια θα θέλει γερή κατασκευή !!!!ευχαριστώ myri!!!
  2. @darlas :τα έχω δει αυτά !!thanks anyway!!! @tsilena :δεν το κάνω γενικά αυτό και προσέχω πολύ στις χωροθετήσεις !απλά είναι μελέτη για φίλο και μετά από μελέτη σε pvsyst για να χωρέσει 10 kw και να εχει την καλύτερη δυνατή απόδοση ,κατέληξα σε αυτή τη χωροθέτηση !!ευχαριστώ για τη βοήθεια!να είσαι σίγουρη για τις βάσεις θα το ψάξω και άλλο πριν γίνει η εγκατάσταση !!!το θέμα ήταν να μην με κόψει η νομοθεσία!!!!
  3. καμία απάντηση???μήπως δεν ήμουν σαφής??
  4. καλημέρα σε όλους πέρα από τη στατική πλευρά των βάσεων και κτηρίου έχω κάποιες απορίες για το ύψος των πλαισίων στο δώμα! για παράδειγμα ο ΣΔ της περιοχής που θέλω να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά ήταν πριν χρόνια 1,6 και τώρα είναι στο 1!!οπότε από ότι λέει ο ΓΟΚ είμαι στο 16 μέτρα μέγιστο ύψος !!!δλδ αυτό θα είναι και το όριο του ιδεατού μου????μέγιστο περιοχής και μέγιστο κτηρίου είναι το ίδιο πράγμα???? ο νόμος έλεγε πριν λίγο καιρό για 1,5 μέτρο πάνω από το μέγιστο ύψος της περιοχής και μετά το Σεπτέμβρη αναφέρει απλά μέσα στο ιδεατό !!!δλδ μπορώ να βάλω και πάνω από τα 16 μέτρα ???το κτήριο μου είναι 9 μέτρα και πλάτος δρόμου 8*1,5 = 12 μέτρα ιδεατό!!!λογικά είμαι οκ έτσι κ αλλιώς απλά θέλω να καταλάβω γενικά τη λογική με το ιδεατό κ τα μέγιστα ύψη !!!!!
  5. tsilena μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε κάποια στατική μελέτη πέραν της μελέτης σε στατικότητα κτηρίων !δεν γνωρίζω για αυτό που λες !ίσως έχεις δίκιο !θα το κοιτάξω πάντως με τις εταιρείες βάσεων ! ευχαριστώ
  6. στατική μελέτη συνήθως μπορεί να χρειαστεί στο κτήριο λόγω του βάρους που δέχεται ....οι βάσεις έχουν πιστοποιήσεις και εγγυήσεις .τώρα αν κάπου έχει 10 μποφόρ ίσως να χρειαστεί άλλη μελέτη αλλά για τις περιοχές που δεν έχουν τέτοιο αέρα δεν έχεις πρόβλημα !
  7. δεν κανει τιποτα!θα το ψάξω και εγω με τη ΔΕΗ και θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα !!
  8. καταρχήν πριν κάνεις οτιδήποτε βεβαιώσου ότι όλα είναι νόμιμα με το δώμα του πελάτη και έχει για όλα άδεια.απο εκεί και πέρα δες λίγο το τελευταίο ΦΕΚ των φωτοβολταϊκών που σου είπα και δες και το ιδεατό στερεό στην οικοδομή του πελάτη να είσαι μέσα στα όρια ΄.τα αναφέρει όλα στο ΓΟΚ που σου είπε η tsilena !!!αν είσαι οκ απο εκεί μπορείς και να πάς στη ΔΕΗ για διευκρίνιση ή ακόμα και σε πολεοδομία .
  9. Καταρχήν θα μπορούσε πολύ απλά να γκρεμίσει το στηθαίο ή να το κατεβάσει στα 50 cm .Ναι από τη ΔΕΗ αυτό λέγανε σε συναδέλφους μου τη μέρα της ενεργοποίησης αλλά συγκεκριμένα στα Βόρεια προάστια ,όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα !Και δεν νομίζω ότι κάνεις βοηθητικό χώρο μέσα στο περίγραμμα του δώματος σου !ο βοηθητικός χώρος είναι μην ξεκινήσεις να φτιάχνεις καμιά καινούργια στέγη με πλαίσια που να προεξέχουν από το δώμα .
  10. ακριβώς για τον ίδιο λόγο το ψάχνω γιατί στην εταιρεία που εργάζομαι μας το ζητάνε απο τη ΔΕΗ να είναι μέχρι 1,5 μέτρα το ύψος των πλαισίων ( τουλάχιστον για την ΔΕΗ που υπάγονται τα βόρεια προάστια Αττικής ) και είχα κάνει μελέτη μέχρι το ύψος του κλιμακοστασίου .απο ότι φαίνεται μάλλον μπορώ να το κάνω αλλά θα πρέπει να το διευκρινήσω γιατί δεν θέλω να ρισκάρω να μου το κόψει ο ΔΕΗτζής τη μέρα της ενεργοποίησης .Από την άλλη ο νόμος απαγορεύει να τοποθετηθούν πάνω από την απόληξη .Τι γίνεται όμως αν την ξεπεράσεις την απόληξη σε ύψος βάζοντας τα πλαίσια στο δώμα .Λογικά το ιδεατό στερεό σε νοιάζει .τι διάταξη πλαισίων έχεις?τριπλό portrait με 25 μοίρες είναι ?
  11. την ίδια απορία είχα κ εγω !δες τι βρηκα λοιπόν όσο το έψαξα !μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 ίσχυε το 1,5 μέτρο πάνω απο το μέγιστο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό για εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και ήθελε έγκριση μικρής κλίμακας εργασιών .Το Σεπτέμβρη βγήκε το ΦΕΚ 376/6.9.2010 το οποίο καταργεί το 1,5 μέτρο (καταργεί δηλαδή την απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ 1945/134/17.01.2003 σε ότι αφορά τα φωτοβολταϊκά )και αναφέρει μόνο εντός του ιδεατού στερεού και δεν απαιτείται οικοδομική άδεια και έγκριση μικρής κλίμακας εργασιών .
  12. πιστεύω πως είναι αξιόπιστο!!!βρίσκεις συντεταγμένες του χώρου από gps που συνοδεύει το suneye και με τη φωτογραφία που βγάζει βλέπει όλα τα εμπόδια και βγάζει σκιάσεις....αλλά είναι πολύ ακριβό και δεν ξέρω αν τελικά αξίζει αφού ίσως με λίγο παραπάνω κόπο θα κάνεις δουλειά και με το pvsyst - pvgis αρκεί να τα δουλεύεις σωστά....και ένα ποσοστό λάθους να έχεις στην τελική μελέτη και τι έγινε??δεν θα είναι και τόσο τρομερά μεγάλο αν δεν είσαι τελείως άσχετος με το θέμα!!!εγώ το έχω στη δουλειά μου και έτσι το δουλεύω....αν ήταν να το αγοράσω θα το σκεφτόμουνα πολύ!!!πάντως είναι ωραίο εργαλείο!!!
  13. το έχω δουλέψει κάμποσες φορές....αν σε ένα χώρο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών έχεις πολλά εμπόδια αυτό θα σου δείξει πόσες απώλειες από σκιάσεις θα έχεις...βέβαια αυτό μπορείς να το κάνεις και με το pvsyst απλά θα πρέπει να μετρήσεις όλα τα εμπόδια περιμετρικά της εγκατάστασης...ενώ το suneye το δουλεύεις επί τόπου!! τι ακριβώς θες να μάθεις εσύ ???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.