Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikos87

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Nikos87

  1. Καλησπέρα. Έχω εγκαταστήσει το AutoCad 2014 με το classic view. Έχω τα windows 10. Δεν φαίνεται λοιπόν η quick access toolbar. Όταν πάω κοντά τον κέρσορα οι εντολές εμφανίζονται αλλά δεν φαίνεται η μπάρα με τις εντολές.Το ίδιο πρόγραμμα σε άλλους υπολογιστές με windows7 δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ.
  2. Nikos87

    Geodetis.NET 2009

    Καλά όλα αυτά τα προγράμματα που κάνουν την συγκεκριμένη μετατροπή αλλά ο πιο σωστός τρόπος είναι ο αφινικός μετασχηματισμός.
  3. Δημήτρη κατ αρχήν σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Δοκιμάζοντας το Hepos σε αρκετά τριγωνομετρικά της Αττικής διαπίστωσα ότι ενώ οριζοντιογραφικά η ακρίβεια του είναι ικανοποιητική (σύγκρινα τις συντεταγμένες του Hepos με αυτές της ΓΥΣ) στα υψόμετρα υπήρχε μια διαφορά της τάξης των δέκα μέτρων.Μίλησα με κάποια κοπέλα (προφανώς συνάδελφος ήταν) της υποστήριξης του HEPOS και μου είπε να κατεβάσω το λογισμικό που διαθέτει το HEPOS το οποίο μετατρέπει τις συντεταγμένες του HEPOS (HTRS 07) σε συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87,πράγμα που κάνει και το λογισμικό του χειριστηρίου του GPS. Η διαφορά από το λογισμικό του χειριστηρίου είναι ότι έχουν ενσωματώσει ένα ελλειψοειδές το οποίο δίνει ορθομετρικά υψόμετρα.Πράγματι ακολούθησα τις οδηγίες και το πράγμα μαζεύτηκε.Δεν υπάρχουν δηλαδή αυτά τα 10μετρα σαν διαφορές τα υψόμετρα.Αυτό που ρωτάω είναι αν μπορώ αυτήν την μετατροπή που κάνει το λογισμικό του HEPOS, να γίνεται αυτόματα την ώρα της μέτρησης,αλλάζοντας τις παραμέτρους του GRS 80 (a και 1/f) με τις παραμέτρους του ελλειψοειδούς που έχει ενσωματώσει το HEPOS, στο λογισμικό που διαθέτει.Αν αυτό γίνεται τότε πώς μπορούμε να βρούμε αυτές της παραμέτρους (a και 1/f)? Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση.
  4. Το λογισμικό που χρησιμοποιώ (surve CE) δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να φτιάξει ένα δικό του datum format.Λέω λοιπόν ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα format αντιγράφοντας όλες τις παραμέτρους απο το format HTRS-07 -> GGRS 87 (ΕΓΣΑ87) με μόνη τη διαφορά ότι στην θέση του ελιψοειδούς θα έβαζα τις παραμέτρους ( a και 1/f) του ελιψοειδούς που χρησιμοποιεί το HEPOS.Με αυτόν τον τρόπο θα είχα κατευθείαν τα X ,Y καθώς και τα συνορθομένα υψόμετρα.Αυτό που δεν γνωρίζω όμως είναι οι παράμετροι του ελιψοειδούς που έχει ενσωματόσει το Hepos στο λογισμικό που δίνει.Επίσης δεν ξέρω αν το ελιψοειδές καθορίζεται μόνο από τις ππαραμέτρους a και 1/f που ζητάει το λογισμικό του χειριστηρίου μου ή υπάρχουν και άλλες παράμετροι.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.