Μετάβαση στο περιεχόμενο

bebis1

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bebis1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επίσης μπορώ να πληρώσω τον τρέχοντα λογαριασμό 14Α, δίχως να έχω πληρώσει το 13Β, το οποίο και να διακανονίσω?
  2. Οφείλω και εγώ το 13Β (1900+ Ευρώ). Το 13Α το είχα πληρώσει. Οπότε το βιβλιάριο μου έχει ισχύ μέχρι 12/2013. Πήγα να κάνω διάφορες γενικές εξετάσεις προ 2 εβδομάδων και μου το δέχτηκαν, λέγοντας πως το ΤΣΜΕΔΕ έχει ανακοινώσει ότι έχει ισχύ το βιβλιάριο για τους πρώτους μήνες του 2014! Πρόκειται να κατέβω κεντρικά Αθήνα να πληρώσω το 13Α. Επειδή μένω εκτός Αθήνας και ο χρόνος μου περιορισμένος ήθελα να διευκρινήσω: πληρώνω μετρητοίς το πόσο όλο, ή θέλουν επιταγή αφού είναι γύρω στα 2000Ε? Αν είναι έτσι να μην κουβαλάω μετρητοίς, αλλά να βγάλω επιταγή ή μπορώ να πληρώσω με κάρτα χρεωστική/πιστωτική...? Όποιος έχει εμπειρία σχετική, ας ενημερώσει. Ευχαριστώ!
  3. Το ότι πάει κάποιος στο εξωτερικό δεν σημαίνει ταυτόχρονα πως θα κάνει και καλό διδακτορικό η μάστερ. Εχει σημασία κατά κύριο λόγο με ποιούς ανθρώπους θα συνεργαστείς και με ποιό καθηγητή. Υπάρχουν και στην Ελλάδα αρκετά/πολλά μάστερ ή διδακτορικά, που είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με αντίστοιχα του εξωτερικού, σε ποσότητα αλλά και ποιότητα. Νομίζω, πως οι φοιτητές στο Ελληνικό Πολυτεχνείο, επείδη ακριβώς είναι πενταετείς οι σπουδές, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα εξαιρετικό background μηχανικού. Βέβαια αυτο δεν ισχύει για όλους, αλλά οσοι το επιδιώξουν, θα το αποκτήσουν. Το αποτέλεσμα είναι ένας Ελληνας μηχανικός να είναι πολύ καλά προπονημένος/προετοιμασμένος και, έτσι, να δύναται να βγάλει καλή δουλειά σε μεταπτυχιακό/διδακτορικό επίπεδο, με την προυπόθεση βέβαια, πως έχει και καλό supervisor. Μπορεί να πας στο καλύτερο πανεπιστήμιο/ερευνητικό κέντρο, αλλά αν τα άτομα που συνεργάζεσαι σε καθημερινή βάση, είναι μάπα, δεν αξίζει... Ταυτόχρονα, μπορεί να πας στο τελευταίο ΤΕΙ της Ελλάδας και να κάνεις εξαιρετική δουλειά, απλά επειδή θα πέσεις σε καλό άνθρωπο/καθηγητή/επιβλέποντα. Οπότε, κατ' εμέ, οι τίτλοι και η γκλαμουριά ενός πανεπιστημίου δεν λένε και πολλά και ας μη θαμπώνεται κάποιος -για μεταπτυχιακό/phd επίπεδο κυρίως.
  4. Έχω πρόβλημα να διαβάζω το teemail.gr απο το Mozzila που χρησιμοποιώ. Βάζω στη ‘Ρύθμιση λογαριασμού αλληλογραφίας’: Το όνομα σας: (βάζω το όνομα μου, όπως θα το βλέπουν οι άλλοι, όχι το login) Διεύθυνση email: [email protected] Εισερχόμενων: Pop3.teemail.gr Auto Aυτοματος Aυτοματος Εξερχόμενων: SMTP.teemail.gr Auto Αυτόματος Αυτόματος Όνομα χρήστη: (εδώ βάζω το Loginname ή Loginname-teemail) To μήνυμα που παίρνω είναι: 'Ο Thunderbird απέτυχε να εντοπίσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το λογαριασμό σας'. Υπάρχει καμία ιδέα τι κάνω λάθος, ή πρόταση τι άλλο να δοκιμάσω? Ευχαριστώ
  5. Ήθελα να θείξω κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κατ' εμέ, όσοι ζούνε και εργάζονται στο εξωτερικό, φεύγοντας από τη χώρα τους. Μοναξιά. Από προσωπική εμπειρία, έχοντας ζήσει ακρετά χρόνια στο εξωτερικό, θεωρώ πως η μοναξιά είναι αβάσταχτη σε ένα μεγάλο βαθμό. Είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους, να μοιραστείς μια χαρά ή λύπη. Στην πρώτη περίπτωση πολλαπλασιάζεται, στη δεύτερη διαιρείται και ελαφρώνεις. Πιστεύω πως τα λεγόμενα μου θα τα κατανοήσουν καλύτερα, μόνον όσοι έχουν πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό. Όσοι δεν έχουν ζήσει κάποια χρόνια εκτός, φοβάμαι δύσκολαι το αντιλαμβάνονται. Αν πας έξω, τον πρώτο καιρό είσαι ενθουσιασμένος, μετά πέφτει η χρυσόσκονη και αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Πιστεύω οι στιγμές μοναξιάς είναι αισθητές, επίσης, όταν αρρωστήσεις - ασθαινήσεις, σε στιγμές ανθρώπινης αδυναμίας δηλαδή. Κοινωνικές συναναστροφές - Εξέλιξη ζωής. Πηγαίνοντας σε ένα νέο τόπο, στην ουσία κάνεις μια νέα αρχή σχεδόν σε όλους τους τομέις. Ειδικά μετά από μια ηλικία (30+), οι φιλικές σχέσεις γίνονται πιο δύσκολα, ο κύκλος διαμορφώνεται πιο δύσκολα, τα χρόνια περνάνε, οι συναισθηματικές σχέσεις επίσης ζορίζονται, πόσο μάλλον αν είσαι αλλόεθνος και πας σε μια άλλη χώρα. Δεν ισχυρίζομαι πως υπάρχει ρατσισμός, αλλά μια διστακτικότητα στις σχέσεις με τους ντόπιους. Θαλπωρή. Επίσης σου λείπει η εστία σου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συγκρίνονται η οικονομική ευμάρια και η επαγγελματική εξέλιξη με τη ζεστασιά του σπιτιού σου?
  6. Όχι είναι Ηochscule. Ποιά η διαφορά με τα Fachhochscule τελικά και το Universitaet? Επίσης, λέει 'there will be a monthly mobility allowance of € 700 (without family)'. Δηλαλή στο μηναίο μισθό θα προστίθενται 700 Ε για ταξίδια, ή μόνο όταν ταξιδεύω? Ένα ποσό 3000 Ε δεν είναι καλά να ζεις σε πρωτεύουσα κρατιδίου της Γερμανίας -όχι Βερολίνο? Ευχαριστώ!
  7. Πρόκειται να εργαστώ σαν ερευνητής σε Hochschule στη Γερμανία. Τελικά αυτά τι είναι ακριβώς? Σαν τα ΤΕΙ? Αν και λίγο πρόκειται να εμπλακώ στη διδασκαλία των προπτυχιακών, κοίταξα τον οδηγό σπουδών τους. To Μechanical engineering κλπ διαρκούν 6-7 εξάμηνα το πολύ και παίρνουν bachelor. Συγνώμη, αλλά εμείς τι κάνουμε και σπουδάζουμε 5 χρόνια -το λιγότερο- στο πολυτεχνείο? Πρέπει να έμειναν όταν είδαν το cv μου, πως έχω τελειώσει 5ετές πρόγραμμα σπουδών. Επίσης, λέει 'Employers gross for this post will be paid in Euro € 58,500 per annum' και είναι Marie Curie FELLOW IAPP (4875 Ε το μήνα δηλαδή). Τελικά πόσα σου μένουν καθαρά μετά από κρατήσεις? Aν κάποιος συνάδελφος έχει εμπειρία, ας απαντήσει σχετικά. Ευχαριστώ
  8. Δεν έχω παρακολουθήσει κανένα αλλα ΜΒΑ από άλλο φορέα, οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση, έχω όμως την αίσθηση πως στο ΕΑΠ, επειδή είναι distance, και υπάρχει η πεποίθηση πως άρα θα είναι εύκολο, έχουν αυξήσει σκοπίμως την ποσότητα ύλης, με αποτέλεσμα να είναι τόσο δύσκολο, εκ των πραγμάτων... Θυμάμαι πως ο καθηγητής μας, στις συναντήσεις μας έλεγε πως οι ασκήσεις που κάνουμε με τις τάδε εξισώσεις, ούτε κατά διάνοια οι αντίστοιχοι καθηγητές στο ΑΛΒΑ δεν γράφανε καν στον πίνακα. (Είχε συναδέλφους του εκεί, οπότε είχε μέτρο σύγκρισης.)
  9. Τελείωσα τη ΘΕ50 του ΕΑΠ το άρτι ολοκληρωθέν ακαδημαικό έτος. Σκέφτομαι να πάρω την 51 (χρηματοοικονομική) το επόμενο. Συγκριτικά με την 50, είναι δυσκολοτερη η 51? Το ρωτάω διότι σκέφτομαι να πάρω και μια δεύτερη το 2013-14. Τι προτείνετε? Όσοι έχουν εμπειρία, ας την καταθέσουν σας παρακαλώ. Επίσης, σχετικά με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου στο ΕΑΠ, 8α έλεγα καλή η οργάνωση, πολύ όμως η ύλη... Πιστεύω πως αν κάποιος μελετάει κατά τη διάρκεια του έτους, παραδίδει τις 4 wa, στο τέλος δεν έχει πρόβλημα, αφού οι εξετάσεις είναι παραπλήσιες των 4 wa. Επίσης, σε αυτά τα ΜΒΑ που διαρκούν 1 έτος, δηλαδή οι φοιτητές παρακολουθούν τις 4 ΘΕ + τη διπλωματική και τα βγάζουν πέρα, επιτυχώς? Πως είναι εφικτό αφου, η ύλη είναι τόσο μεγάλη, και απαιτείται ο απαραίτητος χρόνος για την αφομίωσή της. Ευχαριστώ!
  10. Παρακολουθώ τη θεματική ενότητα ΜΒΑ50 στο ΕΑΠ. Αναζητώ το βιβλίο 'Managerial Economics with student cd, SC. Maurice, CR Thomas'. Eίναι το βιβλίο που προτίνουν οι διδάσκοντες. - Μήπως το έχει κάποιος σε pdf? - Εψαξα στις βιβλιο8ηκες και το βρήκα στην ΑΣΟΕΕ. Επειδή είμαι επαρχία, θα μεταβώ προσεχώς στην Αθήνα, αλλά σκέφτομαι πως, αφού δεν έχω πασο του πανεπιστημίου αυτού, δεν θα μπορέσω να το δανιστώ και να φωτοτυπίσω ό,τι εγώ χρειάζομαι. Παίζει να δεχτούν την ταυτότητα του ΕΑΠ? - Αν κάποιος έχει περάσει τη σχετική ενότητα και το επιθυμεί, ας μου στειλει πμ. - Επίσης, το σχετικό cd, που έστειλαν ταχυδρομικώς, εμένα δεν μου παίζει όλα τα λινκ. Mήπως δεν κάνω κάτι καλά? Καλή συνέχεια!
  11. θα ζητούσα μια διευκρίνηση, συνάδελφοι, όσον αφορά τα δικαολογητικά για την εφορία. Μου ζήτησαν για έναρξη επαγγέλματος: 1- βέβαιωση εγγραφήσ στο ΤΕΕ με πρόσφατη ημερομηνία. (Αυτά από που θα την πάρω? Δεν αρκεί η ταυτότητα μέλους του ΤΕΕ, μου είπαν. Υπάρχει κάποιο σιτε από όπου να την κατεβάσω?) 2- βέβαιωση εγγραφήσ στο ΤΣΜΕΔΕ με πρόσφατη ημερομηνία. (το ίδιο με παραπάνω) 3- Αστυνομικη ταυτότητα 4- Συμφωνητικό έδρας. (Τους εξήγησα πως 8α χρησιμοποιώ ένα δωμάτιο στην κατοικία μου. Μου ζήτησαν το Ε9 του πατέρα μου και το δικό μου, μια υ/δ του πατέρα μου πως μου παραχωρεί το συγκεκριμένο δωμάτιο και μια υ/δ δική μου πως πρόκειται να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο δωμάτιο για το συγκεκριμένο λόγο.) 5- Το μπλοκ απυ σφραγισμένο και το βιβλίο εσόδων-εξόδων. 6- Κάτι έγγραφα να συμπληρώσω. Μου έδωσαν το Μ2 (δήλωση έναρξη μεταβολής εργασιών φυσικου προσώπου) και το Μ1 (απόδοση ΑΦΜ). Όλη η δουλειά γίνεται αυθημερόν, όταν με το καλό τους προσκομίσω όλα τα έγγραφα? Ευχαριστώ
  12. Προκειμένου να κάνω αίτηση για ΑΠΥ, για πρώτη φορά, τι χρειάζεται να κάνω? Ισχύουν τα ακόλουθα ή υπάρχει και κάτι επιπλέον? Για θεώρηση μπλοκ Α.Π.Υ. χρειάζεσαι: 1. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ για πληρωμένες εισφορές 2011 2. Βεβαίωση εξόφλησης συνδρομών Τ.Ε.Ε. 2011 3. Υπεύθυνη δήλωση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. σου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σε Κ.Ε.Π., όπου δηλώνεις ότι: α. Είμαι φυσικό πρόσωπο που δεν είναι υπόχρεο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. β. Δεν είμαι μέλος κοινοπραξίας, αστικής εταιρείας, Ο.Ε., ομόρρυθμο μέλος Ε.Ε., διαχειριστής Ε.Π.Ε., διευθύνον σύμβουλος Α.Ε. γ. Είμαι φυσικό πρόσωπο που δεν είναι υπόχρεο καταβολής εισφορών οικοδομικού έργου. 4. Μπλοκάκι αριθμημένο και σφραγισμένο σε κάθε του σελίδα 5. Σημείωμα Κ.Β.Σ. (αίτηση ουσιαστικά για θεώρηση των μπλοκ) το οποίο το συμπληρώνεις στη Δ.Ο.Υ. ή στο ετοιμάζει νωρίτερα ο λογιστής σου. - Το ''1'' μπορώ να το κατεβάσω από το διαδίκτυο, από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ? - Πρέπει να κάνω τη σχέτιση αίτηση για ΑΠΥ στη ΔΟΥ μου υποχρεωτικά, ή μπορώ να τα κατεθέσω και σε οποιαδήποτε άλλη? - Αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν χρησιμοποιώ το ΑΠΥ, μπορώ να καταργήσω/απενεργοποιήσω (με ποιο τρόπο) και ακολουθως αν χρειαστεί να το επανενεργοποιήσω? Ευχαριστώ!
  13. Προκειμένου να κάνω αίτηση για ΑΠΥ, για πρώτη φορά, τι χρειάζεται να κάνω? Ισχύουν τα ακόλουθα, που τα βρήκα στο παρόν θρεντ, ή υπάρχει και κάτι επιπλέον? Για θεώρηση μπλοκ Α.Π.Υ. χρειάζεσαι: 1. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ για πληρωμένες εισφορές 2011 2. Βεβαίωση εξόφλησης συνδρομών Τ.Ε.Ε. 2011 3. Υπεύθυνη δήλωση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. σου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σε Κ.Ε.Π., όπου δηλώνεις ότι: α. Είμαι φυσικό πρόσωπο που δεν είναι υπόχρεο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. β. Δεν είμαι μέλος κοινοπραξίας, αστικής εταιρείας, Ο.Ε., ομόρρυθμο μέλος Ε.Ε., διαχειριστής Ε.Π.Ε., διευθύνον σύμβουλος Α.Ε. γ. Είμαι φυσικό πρόσωπο που δεν είναι υπόχρεο καταβολής εισφορών οικοδομικού έργου. 4. Μπλοκάκι αριθμημένο και σφραγισμένο σε κάθε του σελίδα 5. Σημείωμα Κ.Β.Σ. (αίτηση ουσιαστικά για θεώρηση των μπλοκ) το οποίο το συμπληρώνεις στη Δ.Ο.Υ. ή στο ετοιμάζει νωρίτερα ο λογιστής σου. - Το ''1'' μπορώ να το κατεβάσω από το διαδίκτυο, από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ? - Η σφραγίδα μου τι ακριβώς πρέπει να αναγράφει? (Ονομα Επίθετο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, ειδικότητα, διεύθυνση έδρας, ...?) (Μπορώ να τη φτιάξω και μόνος μου, από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τύπου ''built to order'') - Πρέπει να κάνω τη σχέτιση στη ΔΟΥ μου, ή μπορώ να τα κατεθέσω και σε οποιαδήποτε άλλη? - Αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν χρησιμοποιώ το ΑΠΥ, μπορώ να καταργήσω/απενεργοποιήσω (με ποιο τρόπο) και ακολουθως αν χρειαστεί να το επανεενεργοποιήσω? Ευχαριστώ!
  14. Έχω ήδη υποστηρίξει τη διδακτορική διατριβή μου επιτυχώς. Κρίνοντας τουλάχιστον από το ότι στο τέλος όλοι με συνεχάρηκαν. Να σημειώσω πως από την παρουσίαση μου απουσίαζε για λόγους υγείας ο τυπικά επιβλέπων καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο. Ο ουσιαστικά επιβλέπων μου (ερευνητής και όχι καθηγητής) ήταν παρών βέβαια, αλλά δεν δέχεται να υπογράψει το πρακτικό. Οι πέντε λοιπόν το έχουν υπογράψει από την 7μελη. Ο ουσιαστικά επιβλέπων με εκβιάζει να κάνω και άλλες αναλύσεις των πειραματικών δεδομένων μου, τις οποίες μόνο εγώ δύναμαι να κάνω από τους συναδέλφους-συγγραφείς, προκειμένου να συνεχίσουμε την υποβολή αρ8ρων σε περιοδικά. Σημειωτέον πως αυτές οι αναλύσεις ανήκουν στο κεφάλαιο ‘Μελλοντικά σχέδια’. Δηλαδή, θέλει να με εκμεταλλευτεί και με εκβιάζει πως αν δεν κάνω αυτές τις δουλειές, όπως και άλλες, κατόπιν…, δεν πρόκειται να υπογράψει. Κοινώς με τρενάρει για να με έχει υπό τον έλεγχο του. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχουν ήδη πέντε υπογραφές που αρκούν για την απονομή του τίτλου. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Πόσο καιρό μπορούν αυθαίρετα να κρατούν το πρακτικό στο γραφείο τους; Aν κινήσω νομικές διαδικασίες (αξίζει?), τι πιθανότητες υπάρχουν? Ευχαριστώ!
  15. θα μπορούσα κάποιος, εργαζόμενος στην ΕΕ ως μηχανικός, να παρακολουθεί το ΜΒΑ του ΕΑΠ? 8α πρέπει να έρχεται όμως στην Ελλάδα συχνά για τις γραπτές εξετάσεις και για τα homework. Πόσο συχνά αυτό γίνεται? Είναι πρακτικά εφικτό κάτι τέτοιο, ή θα πρέπει απλά... να σκοτώσει το ΜΒΑ? Σίγουρα αυτό είναι το νόημα της εξ' αποστάσεως διδασκαλίας, αλλά πρακτικά πρέπει να ζεις εντός των τειχών. Το έχει αποτολμήσει κάποιος, ζώντας στο εξωτερικό και συνδυάζοντας και τα δύο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.