Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αδαής

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Κύριοι, συγνωμη που σας αναστάτωσα τόσο, δεν ήταν η πρόθεσή μου, και μάλλον δεν ήμουν και πολύ κατατοπιστικός, οπότε δικαίως αγανακτείτε. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω το σκεπτικό μου. Συμφωνούμε όλοι νομίζω ότι υπάρχει 'χάσμα μέγα' μεταξύ οικονομικού και 'φτηνού' (μην καθόμαστε να το αναλύσουμε-όλοι ξέρουμε τί σημαίνει το ένα και τί το άλλο) Το πρόβλημα της εμπιστοσύνης πηγάζει από τισ πολλές στρεβλώσεις της αγοράς: 1. ΔΕΝ είστε όλοι μηχανικοί όσοι χτίζετε σπίτια.......(μηχανικοι πολυτεχνείου, μηχανικοί ΤΕΙ, εμπειροτέχνες εργολάβοι, χτίστες εργολάβοι, κτλ) 2. Αυτή η χώρα έχει Μητρώο κατασκευαστών, αλήθεια?????? 3.Τα συνεργεία που χρησιμοποιείτε είναι εκπαιδευμένα -πιστοποιημένα -καταρτισμένα???? 4.Αφού όλα είναι κέρδος, πόσο χρόνο αφιερώνουν (-ετε) όσοι συνάδελφοι γνωρίζετε στηναναγνώριση των αναγκών των πελατών σας??? 5. Και αφού οι πλειοψηφία των πελατων είναι όπως τα περιγράψατε παραπάνω (ξερόλες-αδαείς (!!!!!) πόσους διώξατε από το γραφείο σας πρόσφατα????? Σηκώνει πολύ κουβέντα η ιστορία μας, αλλά εμπιστοσύνη από και προς τον μηχανικό σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι κάτι δύσκολο. ΥΓ και μόνο τόση κουβέντα που γίνεται και ερωτήματα από πελάτες σας, δεν σας προβληματίζει για τα προβλήματα του κλάδου σας???
  2. I stand corrected Προφανώς ο αρχιτέκτονας είναι μηχανικός, και εννοείται ότι ο πολ.μηχανικός δεν κάνει κοτέτσια....δεν πήγαινε να προσβάλλει το σχόλιο ουτε να υποτιμήσει. Όμως είναι γνωστό ότι πολύ κόσμος πάει κατευθείαν σε ένα γραφείο πολ.μηχ. και παρακάμπτει τον αρχιτέκτονα λόγω κόστους. Μπορεί να κάνεις Γέφυρες ικανές να ΑΝΤΈΞΟΥΝ ΌΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΏΝΑς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να σχεδιασεις μία οικία που θα γίνει το ΣΠΙΤΙ κάποιου. Και νομίζω ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα, αυτό ανέφερε ''μηχανικό εμπιστοσύνης''. Εσύ σε ποιο κλάδο του πολυτεχνείου νομίζεις αναφερόταν????
  3. Δεν είμαι μηχανικός, αλλά μπορώ να πω ότι με ...καίει και εμένα το θέμα, γιατί και εγώ πάω για ...κτίσιμο. Αν επιτρέπει ο ιδιώτης φίλος θα πω και εγώ μια σκέψη..... Η κατασκευή σπιτιού στην χώρα μας είναι πολύ μπερδεμένη ιστορία. Πολλοί άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, επιστήμονες, εμπειροτέχνες, ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι,έμποροι, Έλληνες, Αλβανοί, και ό,τι βάλει ο νους σου, ασχολούνται δικαίως ή αδίκωςμε την οικοδομή και έχουν δημιουργήσει ένα μάλλον απίστευτο μπάχαλο, το οποίο έχει κάνει πολύ κακό σε όλους μας. 1) Αντε να ξεχωρίσει ο κακομοίρογλου που θα χτίσει, τον σωστό επαγγελματία.(άρα χάνετε εσείς οι καλοί μηχανικοί) 2) Οι τιμές έχουν πάει στο Θεό κα η ποιότητα...στο...δ.... 3) όλοι οι απέξω θεωρούν τους μηχανικούς (τους γιατρούς, τους δικηγόρουσ, τουσ παπάδες) άτιμη φάρα. (παρντόν φίλοι μου, έτσι δεν είναι???) Υ.Γ (όλοι απέξω είμαστε) Συμπέρασμα, Μην ψάξεις να βρείσ μηχανικο εμπιστοσύνης...... ΞΕΚΙΝΑ από Αρχιτέκτονα γιατί σπίτι θα χτίσεις, όχι κοτέτσι.....μετά πάνε σε μηχανικό. Μηχανικός εμπιστοσύνης είναι αυτός που θα δεχτεί να υπογράψει το συμφωνητικό που θα έχει συντάξει ο δικηγόρος σου και θα περιλαμβάνει οικονομικές ρήτρες σε περίπτωση αθέτησης του .
  4. παρεπιπτόντως, σωστά μετέφερες το θέμα , παρντόν για την αβλεψία!!!!
  5. Ακριβώς,αυτό. χαλκινες σωλήνες, με αλουμινενιες ψυκτρες κλεισμένα σε ενα καλαίσθητο λουκι αλουμινίου με ανοιγμα στο πανω μέρος που δημιουργεί ένα ήπιο ρεύμα αέρα ,το οποίο ακολουθεί την επιφάνεια του τοίχου (coanta effect) θερμαίνοντας την επιφάνεια του τοίχου,ο οποίος και θερμαινόμενος ακτινοβολεί την θερμότητα στον χώρο, κτλ...... Θεωρητικώς οκ, πρακτικά έχει δει κανείς κατι τέτοιο σε λειτουργία???
  6. Παρακαλώ τα φώτα σας όσον αφορά στο περιμετρικό σύστημα θέρμανσης. Αποτελεί κατά την άποψη σας εναλλακτική λύση ανάμεσα στην ενδοδαπέδια και το κλασικό καλοριφέρ???? Θεωρητικά (μια μελέτη του πανεπ.του Μιλάνου) φαίνεται να έχει πολύ καλή κατανομή θερμοκρασιών στο χώρο (καλύτερη από ενδοδαπέδια και καλοριφέρ) Αλλά σε ένα θερμοκρασιακά ακραίο κλίμα όπως η (πολύ) Βόρεια ελλάδα, μπορεί να αποδώσει??????? Δεν είδα πουθενά αλλού να έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο σύστημα, αν έκανα λάθος, συγνώμη, αν όχι, πείτε καμμιά ...γνώμη!!!!
  7. Αγαπητοί μηχανικοί, γιατί μιλάτε με ορολογίες δικές σας σε post που απλά ρωτάει ένας χριστιανός (μη μηχανικός) τι τοίχο να έχει το σπίτι του??? Παρεπιπτόντως και εγώ θέλω να χτίσω σύμμικτη κατοικία με τοιχοποιία 3δ-πανελ, και η μόνη μου αμφιβολία είναι η διάρκεια ζωής του υλικού. Γιατί σνομπάρετε το φελιζόλ???? Τόσα χρόνια τι χρησιμοποιείτε για μόνωση???? Τελικα όλοι εμείς που απλά θέλουμε να χτίσουμε ένα σπίτι, που να καταλήξουμε??????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.