Μετάβαση στο περιεχόμενο

Christine1312

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Ορεστιάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christine1312's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο σεμινάριο που έγινε την Τετάρτη 20/01, που παρακολούθησα, έγινε ερώτημα και το απάντησαν. Όπως και τώρα για αποδοχές κληρονομιάς δε ζητείται βεβαίωση 4495 έτσι και με την ΗΤΚ δεν απαιτείται (έτσι κατάλαβα). Πάντως τώρα που πελάτης μου κάνει τροποποίηση σύστασης για αλλαγή χρήσης στην οριζόντια του, μου είπε η συμβολαιογράφος ότι θα χρειαστεί ΗΤΚ για την οριζόντια και βεβαίωση φυσικά, παρόλο που δε μεταβιβάζεται το ακίνητο. Οπότε μάλλον ισχύει το "δικαιοπραξία εν ζωή" Συμφωνώ ότι θα γίνει μεγάλο μπάχαλο κι ας ελπίσουμε να δώσουν λίγο χρόνο να εξοικειωθούμε και να απαντηθούν κάποια βασικά ερωτήματα τουλάχιστον.
  2. @Elounda στην ερώτηση αν θα χρειάζεται για αποδοχές κληρονομιάς είπαν όχι. Προς το παρόν ισχύει όπως και στις βεβαιώσεις για δικαιοπραξίες εν ζωή. Εγώ έχω απορία για τα κοινόχρηστα μιας οικοδομής που είπαν ότι χρειάζεται να γίνει ξεχωριστή καταχώρηση. Ποιος υποχρεούται να την κάνει και σε ποιο στάδιο? Αν ένας μηχανικός καταχωρήσει ένα διαμέρισμα (μία οριζόντια) οικοδομής για να εκδώσει βεβαίωση, θα πρέπει να ασχοληθεί και με τα κοινόχρηστα όλης της οικοδομής? Αυτό με την ενημέρωση φακέλου της άδειας σε περίπτωση διαφορετικής εσωτερικής διαρρύθμισης οριζόντιας, είναι θέμα και έλεγαν συνέχεια ότι πρέπει το υπουργείο να πάρει θέση και δώσει κατεύθυνση. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται?
  3. Σας ευχαριστώ πολύ ΚΑΝΑ. Δεν την είχα υπόψη μου αυτή την εγκύκλιο. Αν διαβάζω καλά την εγκύκλιο, ως πρόστιμο διατήρησης βάζουμε το 50% της αξίας αυθαίρετου (και είναι μόνο αυτό) ή μετράμε 50% ανά έτος από το χρόνο δημιουργίας του αυθαιρέτου (λαμβάνοντας υπόψη εικόνες δορυφόρου ή άλλο αποδεικτικό δημιουργίας)?
  4. Καλημέρα σας, αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος. Σε οικόπεδο με επαγγελματικούς χώρους (γραφεία) γίνεται τακτοποίηση με το 4495/17 για αυθαίρετες κατασκευές. Υπάρχει ένα υπόστεγο 45τμ, με μεταλλικές κολώνες και λαμαρίνα (επικάλυψη και 3 σε πλευρές κλειστό με λαμαρίνα) το οποίο ανεγέρθηκε μετά το 2011 και θέλει ο ιδιοκτήτης να βγάλει άδεια νομιμοποίησης (είναι εντάξει με τους όρους δόμησης). Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, εάν ισχύει ακόμα το 20% της αξίας του αυθαιρέτου για το προστίμο ανέγερσης σε περίπτωση νομιμοποίησης (στην οικεία ΥΔΟΜ λένε τη μία ότι ισχύει και την άλλη ότι δεν ισχύει) . Επιπλέον αν κατά τη γνώμη σας η αξία ενός τέτοιου αυθαιρέτου υπολογίζεται με Τ.Μ. * Τ.Ζ ή μπορεί να πάει με αναλυτικό επειδή δεν είναι χτιστό και είναι ανοιχτός χώρος? Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.Ευχαριστώ
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όντως πρόκειται για πελάτη που θέλει να υπαχθεί στο νέο ΕΚΟ ΙΙ που θα ανοίξει και το βλέπουμε για να δούμε ποιες παρεμβάσεις μπορεί να βάλει στο πρόγραμμα (χωρίς να απαιτείται έκδοση ΕΕΔΜΚ) TBT θα κοιτάξω αυτό με το αρ. 107 που αναφέρεις, αν και στην τοπική Υ.ΔΟΜ ήταν απόλυτοι στην απάντηση τους. Dryianni σχετικά με το ερώτημα σου: "πως εντάχθηκε η ιδιοκτησία στο ΕΚΟ ΙΙ?" Υπάρχει περιορισμός για την ένταξη στο πρόγραμμα λόγω του οικοπέδου? (εκτός από τον περιορισμό έκδοσης άδειας για τις εργασίες)
  6. Καλησπέρα σας ένα ερώτημα έχω. Πελάτης μας θέλει να εντάξει την κατοικία (εντός σχεδίου πόλης) που απέκτησε πρόσφατα στο ΕΚΟ ΙΙ. Η κατοικία είναι τακτοποιημένη, το οικόπεδο όμως δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Μπορεί να εκδοθεί η άδεια μικρής κλίμακας που θα χρειαστεί για τις εργασίες (μόνωση, θέρμανση κλπ) ? Στην τοπική πολεοδομία μου απάντησαν πως δε γίνεται λόγω του οικοπέδου. Μήπως γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάτι διαφορετικό?
  7. Στην εδώ πολεοδομία, μου είπαν ότι απαιτείται συναίνεση του 100% (!!) των συνιδιοκτητών και όχι μέρους αυτού. "Δεν ισχύει αυτό που ισχύει για τις υπαγωγές" μου είπαν. Όσο για την επικύρωση, μου είπαν καλό είναι να είναι επικυρωμένες αλλά όχι απαραίτητο. Εδώ βέβαια υπάρχουν οικοδομές όπου οι ιδιοκτήτες λείπουν εξωτερικό και δεν μπορούν να τους βρουν οι πελάτες. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα μπορέσουμε να βρούμε λύση σε αυτό! Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω εγώ κάτι: 1) Για εγκατάσταση ή αντικατάσταση λέβητα χρειάζεται μικρής κλίμακας (περίπτωση λ)? Στην εδώ πολεοδομία μου είπαν ότι ναι μεν είναι στη λίστα για τη μικρής κλίμακας, αλλά δεν το δέχονται να μπει στο έντυπο ΜΚ και να εκδώσουν άδεια γι αυτό, διότι δεν τους έχουν στείλει διευκρινιστικό έγγραφο με ποια δικαιολογητικά απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση!! 2) Μόνωση στέγης ή δώματος...Περιέργως απουσιάζει από τις εργασίες για άδεια μικρής κλίμακας! Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι εντάσσεται στην περ. στ (του αρ. 30, του Ν. 4495/17) και ότι γι αυτές τις εργασίες δεν απαιτείται άδεια? Στην εδώ ΥΔΟΜ μου είπαν πως αν θέλουμε να βγάλουμε άδεια θα πρέπει να είναι άδεια δόμησης! (χαχα!) Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη
  8. Παρακαλώ μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά?
  9. Τη βοήθεια σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει!!! Εκδόσαμε το Δεκέμβρη του 2011 άδεια για ανέγερση κατοικίας με κεραμοσκεπή. Οι εργασίες άρχισαν το Μάρτιο του 2012. Στο δεύτερο έλεγχο (τον τελικό) το πόρισμα βγήκε αρνητικό και ακολούθησε διακοπή εργασιών από την πολεοδομία. Τώρα κάναμε αναθεώρηση αδείας πάλι με το παλιό σύστημα και το ΓΟΚ διότι μας συνέφερε. Ο ιδιοκτήτης έκανε αίτηση μετά την αναθεώρηση και ζήτησε άρση διακοπής εργασιών και η πολεοδομία την έδωσε!! Τώρα κατάλαβαν το λάθος και επέβαλλαν ξανά διακοπή εργασιών και μας είπαν να καλέσουμε ελεγκτή για να πιστοποιήσει την άρση των παραβάσεων που οδήγησαν στη διακοπή και μετά να καλέσουμε δεύτερο ελεγκτή για να πάρει ρεύμα η οικοδομή. Μου τόνισαν όμως στην πολεοδομία να μην κάνω καμία εργασία πριν έρθει ο ελεγκτής. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αφού δεν μπορούμε τυπικά να κάνουμε εργασίες πως θα διαπιστωθεί η άρση των παραβάσεων (μετά από αναθεώρηση, ενημέρωση ή κατεδάφιση) όπως λέει η απόφαση 299/16-01-2014 αφού δεν μπορούμε να κάνουμε εργασίες? Κι αν δεν κάνουμε τίποτα τι θα έρθει να δει ο ελεγκτής ακριβώς? Και επίσης, εφόσον η οικοδομή έχει τελειώσει, δεν μπορεί να γίνει μια και καλή ένας τελικός έλεγχος και όχι δύο? Το έχω θέσει το ερώτημα και στην ΕΥΕΔ Β. Ελλάδας αλλά δεν ξέρω πότε θα πάρω απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Αυτά τα δικαιολογητικά ζητούνται για την έγκριση από τη Δ/νση Γεωργίας που απαιτείται να προσκομιστεί στην ΥΔΟΜ για την ΕΕΜΚ για λιθόκτιστη αποθήκη, η οποία βγαίνει εύκολα και γρήγορα! Η ερώτηση μου όμως είναι αν γνωρίζει κανείς αν για την ΕΕΜΚ για λιθόκτιστη αποθήκη, όντως απατούνται έγκριση ΕΠΑΕ, Δασαρχείου και αρχαιολογιών (τρεις διαφορετικές αρχαιολογίες μάλιστα!!!) τα οποία μου ζητούνται από την ΥΔΟΜ Ορεστιάδας, λόγω εκτός σχεδίου (τα ίδια ζητάνε και για περίφραξη σε εκτός σχεδίου) Γνωρίζετε αν είναι βάσιμο αυτό??
  11. Καλημέρα σας, σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και πολλές φορές έχω αντρέξει στο φόρουμ για βοήθεια, αλλά πρώτη φορά γράφω ζητώντας τη βοήθειας σας. Πελάτης μας έχει βγάλει άδεια το 2011 για μονοκατοικία στην Ορεστιάδα. Στον τελικό έλεγχο του ελεγκτή δόμησης (οι εργασίες άρχισαν το Μάρτιο του 2012) το πόρισμα βγήκε αρνητικό για κάποιες αναντιστοιχίες των σχεδίων με τα πραγματοποιούμενα και τώρα προχωράμε σε αναθεώρηση αδείας. Στεκόμαστε σε δύο σημεία κυρίως. Πρώτον σε ισόγειο εξώστη (απέχει περίου 50εκ από το έδαφος) ο οποίος είναι νόμιμος μέσα στην πρασιά (60εκ εντός πρασιάς ), έχει γίνει από πάνω πλάκα (μαρκίζα) και ενώ στα σχέδια καθ' υπόδειξη της πολεοδομίας δείξαμε ξύλινη κεραμοσκεπή έως την οικοδομική γραμμή ο ιδιοκτήτης την έκανε μέχρι το τέλος της μαρκίζας (όπως ήθελε αρχικά), οπότε η στέγη μπαίνει 60εκ μέσα στην πρασία (3,00μ) Οι γνώμες διχάζονται σχετικά, με μερικούς συναδέλφους να υποστηρίζουν ότι επιτρέπεται εφόσον δεν είναι φέρουσα κατασκευή, αλλά επικάλυψη πλάκας (αν και η πολεοδομία προφορικά το απορρίπτει δια της ατόπου απαγωγής εφόσον δεν περιλαμβάνεται στις κατασκευές που επιτρέπονται ξεξάθαρα άρα απαγορεύεται) Με την ΠΕΧΩ στην Κομοτηνή που μίλησα μου είπαν ότι είναι θέμα ερμηνείας διατάξεων και μου πρότειναν να βρω κάποια διάταξη που να αφήνει κάποιο "παράθυρο" να βασιστώ. Επειδή δε βρίσκω κάτι απευθύνομαι σε εσάς μήπως σε κάποιον έχει τύχει κάτι σχετικό και μπορέσουμε να γλυτώσουμε το ξήλωμα της στέγης. Επιπλέον κάνοντας κατάχρηση της στήλης, αλλά στο ίδιο πνεύμα θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει υπόγειο (φαίνεται στην ΟΑ), αλλά το μισό το έκανε ψηλότερα από το επιτρεπόμενο και τώρα πρέπει να μπαζώσει γύρω στα 70εκ ώστε να μη μετρήσει στη δόμηση. Θέλοντας όμως να αποφύγουμε την κάλυψη των ανοιγμάτων με χώμα δείξαμε κουρακλέ στα πατάθυρα του υπογείου, το οποίο επίσης το απέρριψε η πολεοδομία λόγω ότι δεν επιτρέπεται κουρακλέ σε ανοίγματα στο υπόγειο αφού είναι βοηθητικοί χώροι (ας μην τα δείξει στα σχέδια και ας τα κλείσει με γυψοσανίδα μου είπε η υπάλληλος) Αυτός όμως έχει βάλει τα κουφώματα οπότε και να τα κλείσει με γυψοσανίδα απέξω θα φαίνονται από μέσα και αμφιβάλλω αν θα το δεχτεί αυτό ο ελεγκτής δόμησης, Έχετε να προτείνετε κάτι σχετικά? Συγνώμη για το μεγάλο ποστ κι ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.