Jump to content

batzmav

Core Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

1 Follower

About batzmav

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Κοζάνη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ-HELPDESK μου ανέφεραν πως κάλλιστα μπορώ να προχωρήσω σε ενεργειακές επεμβάσεις παρόλο που δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών. Ωστόσο μου είπαν πως το πιο σωστό είναι να εξεταστεί συνολικά η διώροφη κατοικία,να βγει δηλαδή ένα ΠΕΑ.
 2. Το καθαρό μέσα είναι 2,75μ, (γιαυτό λέω 2,82 αν αφαιρέσω μόρφωση).Ναι τριώροφη είναι η οικοδομή (ισόγειο/πυλωτή και δύο όροφοι).Το ισόγειο/πυλωτή και ο πρώτος όροφος παρουσιάζουν και αυτά αύξηση του ύψους τους με μεγαλύτερη αυτήν της πυλωτής.Το πραγματοποιούμενο (9,20μ,) το έβγαλα μετρώντας εσωτερικά τα ύψη σε κάθε στάθμη.Πυλωτή 2,80, 1ος όροφος 2,75 , 2ος όροφος 2,75 , όλα καθαρά (πλακάκι -οροφή) Εάν λάβω τελικά υπόψιν την ΥΥ είναι σωστό το σκεπτικό μου, δηλαδή να βάλω τον κλειστό η.χ. με ΥΥ 1,20 και τα υπόλοιπα τετραγωνικά του διαμερίσματος με 0,2? Και με την στατική επάρκεια τι γίνεται, μπλέκει κι αυτό μετά.
 3. Αυτό που έκανα ήταν να μετρήσω εσωτερικά όλους τους ορόφους της οικοδομής. Βγαίνει 9,20 το πραγματοποιούμενο, 8,40 της οικοδομικής άδειας και 9,00 το μέγιστο της περιοχής.
 4. Σε διαμέρισμα β΄ορόφου διώροφης οικοδομής καλούμαι να ρυθμίσω η/χ που έκλεισε.Πέραν αυτού υπάρχει και μια παραβίαση ύψους (εγκεκριμένο ορόφου 2,65 και πραγματοποιούμενο 2,82).Μετρώντας το συνολικό ύψος της οικοδομής αυτό υπερβαίνει κατά 0,20μ. το επιτρεπόμενο της περιοχής καθώς όλοι οι όροφοι πήραν ανάλογο ύψος.Πιθανή αντιμετώπιση? 1) Βάζω σε ένα ΦΚ τον η.χ με Υ.Δ. και ΥΥ <20% και σε ένα άλλο τα τετραγωνικά του νόμιμου διαμερίσματος τικάροντας το ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ (0,20) 2) ¨ξαναμετράω¨ το 2,82 το βρίσκω 2,78 και πάω με κατηγορία 3 !!
 5. Καλησπέρα, Σε διώροφη κατοικία σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων στην οποία δεν έχει συσταθεί κάποια σύσταση ιδιοκτησίας πρόκειται να γίνει ρύθμιση για αλλαγή χρήσης του υπογείου( πλέον ισόγεια κατοικία) καθώς και κάποιες αυθαίρετες ισόγειες αποθήκες. Τα ερωτήματά μου είναι δύο: 1) Το πρώτο ερώτημά μου είναι αν μπορώ να εξετάσω μόνο την ισόγεια κατοικία όσον αφορά τις ενεργειακές επεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν ή αν πρέπει να εξεταστεί συνολικά η διώροφη κατοικία. Σημειωτέον πως το 90% του προστίμου αφορά την εν λόγω ισόγεια κατοικία. 2) Το δεύτερο ερώτημά μου είναι αν μπορεί να ενταχθεί η εν λόγω διώροφη κατοικία στην ευνοϊκή ρύθμιση ή αυτό είναι εφικτό μόνο σε οριζόντιες και κάθετες ιδιοκτησίες όπως αναφέρεται στο άρθρο 102 του νόμου.
 6. Καλημέρα, σε μονοκατοικία υπάρχει ως σύστημα θέρμανσης λέβητας πετρελαίου. Μπορεί να γίνει εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού αερόθερμου σε συνδυασμό με δοχείο αδρανείας στο λέβητα πετρελαίου ή υπάρχει κάποιος περιορισμός? Και αν γίνεται σε ποια κατηγορία παρέμβασης εντάσσεται το δοχείο αδρανείας?
 7. Πράγματι εννοώ ένα ανοιχτό στέγαστρο με bbq κάτω από αυτό. Και τελικά αν το αντιμετωπίσω έτσι θα εξαιρεθεί της οριστικής ρύθμισης το τμήμα αυτό με βάση την τεχνική μου έκθεση ή θα τακτοποιηθεί ολόκληρο το στέγαστρο μιας και δεν υπολογίζεται με τετραγωνικά παρόλο που είναι εντός προκηπίου?
 8. Καλησπέρα, σχετικά με τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών εντός προκηπίου αφορά η περίπτωσή μου. Πιο συγκεκριμένα καλούμαι να ρυθμίσω μεταξύ άλλων και δύο υπόστεγα που βρίσκονται στον ακάλυπτο χώρο μονοκατοικίας. Ωστόσο στο ένα υπόστεγο,τμήμα του σχεδόν το μισό, βρίσκεται εντός προκηπίου. Το ερώτημά μου είναι αν θα συντάξω ξεχωριστό φύλλο καταγραφής για το τμήμα αυτό που βρίσκεται εντός προκηπίου και υπολογίσω μία επιπλέον λοιπή παράβαση? Σημειώνω πως το σύνολο των αυθαιρεσιών για τις οποίες συντάσσεται αναλυτικός προϋπολογισμός είναι πολύ κάτω των 15.000€
 9. Καλησπέρα, σε διώροφη οικοδομή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για ισόγειο κατάστημα,ισόγειο διαμέρισμα και διαμέρισμα στον πρώτο όροφο και έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Σήμερα καλούμε να ρυθμίσω καθολικά τις αυθαιρεσίες της οικοδομής με μία δήλωση (όλες οι ιδιοκτησίες ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη) οι οποίες συνοπτικά είναι κλείσιμο η.χ. και επέκταση του ισόγειου καταστήματος και μικρές παραβάσεις στο υπόλοιπο κτίριο. Το ερώτημα μου είναι εάν θα υπολογίσω τις αυθαιρεσίες του καταστήματος ως χρήση ¨άλλη κατοικία¨ καθότι είναι η επικρατέστερη στην οικοδομή συνολικά ή σαν ¨υπηρεσίες¨ σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής.
 10. Καλησπέρα, για την εύρεση της κατηγορίας συνεχίζουμε να πατάμε στο σκεπτικό της εγκυκλίου του 4178 ότι προσμετρούνται οι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προασαυξάνουν το συντελεστή δόμησης? Δηλαδή ισόγειες αποθήκες είτε Κατηγορίας 3 είτε όχι μένουν εκτός αριθμητή?
 11. Πρόκειται να ρυθμιστεί κατάληψη εξώστη (κλείσιμο με τζαμαρία) σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως η οποία είχε ανεγερθεί το 1972 σύμφωνα με το συνεχές οικοδομικό σύστημα. Πρόκειται για γωνιακό οικόπεδο όπου στο τοπογραφικό διάγραμμα της αδείας αναφέρεται ως επιτρεπόμενη κάλυψη στο 85% και πραγματοποιηθείσα 79,79%. Η οικοδομή κολλάει στη ρυμοτομική και σε τμήμα του πίσω ορίου του οικοπέδου. Το ερώτημα μου είναι πως θα χειριστώ σχετικά με τις πλάγιες αποστάσεις την αυθαιρεσί α αυτή? Υπάρχει παραβίαση πλαγίων αποστάσεων?Τι ίσχυε με το συνεχές σε τέτοιες περιπτώσεις? Τα φώτα σας!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.