Μετάβαση στο περιεχόμενο

FANIS79

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μοίρες Ηρακλείου
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FANIS79's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. FANIS79

    Νόμος 4495/2017

    απλά ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ..... Ευχαριστούμε πολύ συναδελφε
  2. Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά ! Θέλω να ξεκινήσω εκμάθηση του Archicad. Υπάρχει κάποιος φορέας ή κάποιος συνάδελφος ( αρχιτέκτονας ή πολ. μηχ. ) στο Ν. Ηρακλείου ή Ν. Ρεθύμνου που μπορεί να βοηθήσει? ( Με αμοιβή εννοείται..) Ψάχνω για ταχύρρυθμη εκμάθηση συγκεκριμένων λειτουργιών του προγράμματος.
  3. Συνάδελφε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου! Να είσαι πάντα καλά!
  4. Αγαπητε Πονηρεα Εύρεση κατηγορίας : Άρθρο 9 Δ. Κατηγορία 4. 16..................Ο έλεγχος για την επιλογή της κατηγορίας 4 ή 5 γίνεται με τα πολεοδομικά μεγέθη που προβλέπονται να υλοποιηθούν βάσει της οικοδομικής άδειας ( Δηλαδη αυτα που σου εγκρίθηκαν-χορηγηθηκαν απο το Δ/μα καλυψης) . Μετά την επιλογή της κατηγορίας, για τον υπολογισμό του προστίμου εφαρμόζονται οι συντελεστές που προκύπτουν από τη σύγκριση των αυθαιρέτων επιφανειών προς τις επιτρεπόμενες επιφάνειες από τους όρους δόμησης που ισχύουν σήμερα στην περιοχή του ακινήτου. Απο που συμπερανες αυτο με την επιτρεπομενη επικρατουσα χρηση στον παρονομαστη ??? Αναφερεται μονο στο Αρθρο 11 για το ΔΕΔΟΤΑ και αυτο πιστευω για τον υπολογισμο των φορτιων σε σχεση με τη κρισιμοτητα ως προς τη συναθροιση ανθρωπων για τη καθε χρηση.Μονο ετσι έχει εννοια.Που αλλου αναφερεται ο ορος επικρατουσα χρηση?? Οι οροι δομησης που ισχυουν σημερα στην περιοχη προκειμένου για κτιρια μικτης χρησης ειναι παντα αυτοι της δυσμενεστερης χρησης. Παρε παραδειγμα το εξης ΦΕΚ 270/Δ , Αρθ. 6 παρ 3 "Σε περίπτωση ανέγερσης οικοδομών μικτής χρήσης (κατοικία και καταστήματα) η μεγίστη επιτρεπόμενη κάλυψη του γηπέδου δεν δύναται να υπερβεί την οριζόμενη κατά περίπτωση από το παρόν άρθρο." , ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!! . Οποτε σιγουρα θα εχω συντ/η καλυψης ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΙΚΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΌΡΟΣ "ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΧΡΗΣΗ" ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ 11.8α.
  5. Συναδελφοι καλημέρα Ενα πολυ σημαντικο ερωτημα για το παραδειγμα της εγκυκλιου 4 του αρθρου 19 με την αλλαγη χρησης στα εκτος σχεδιου καταστηματα σε κατοικια : Εχω περιπτωση διώροφης οικοδομης εκτος σχεδιου σε οικόπεδο 4000 τ.μ άρτιο που της χορηγηθηκαν οροι δομησης για αμιγη χρηση γραφειων-καταστηματων με εξαντληση του ΣΔ δηλ 600 τ.μ. Αναλυτικά εχω 350 τ.μ. ΚΧ ( ισογειο ) + 50 τ.μ Η.Χ ( ισογειο ) και 250 τ.μ. (οροφος). Στον όροφο εγινε αυθαιρετη αλλαγη χρησης απο καταστημα σε κατοικια ( ΚΧ ΣΕ ΚΧ ) και στο ισόγειο κλεισιμο των Η.Χ και μετατροπή τους σε χωρο ΚΧ (καταστημα ). Πως ενεργουμε σε αυτη την περιπτωση οπου τμήμα της οικοδομης , και οχι όλη όπως αναφερει το παραδειγμα , αλλάζει χρηση ?? Οποτε εχω περιπτωση κτιριων μικτης χρήσης? Τι ισχυει επιπλεον με το κλιμακοστασιο και το ανελκυστηρα που οδηγουν στον οροφο των οποιων η χρηση παραμενει ως έχει? Το σκεπτικό μου έχει ως εξής : Ευρεση κατηγορίας : 250 τ.μ ( ΑΧ ) + 50 τ.μ (ΗΧ) / 600 ( οροι δομησης που χορηγηθηκαν απο Δ/μα Καλ. ) = 0.50 > 0.40 αρα Κατ. 5 Ευρεση συν/ων υπερβασης για υπολογισμό προστιμου : Συντ/ης Δόμησης : { 400 τ.μ ( 600-200 ) + 50 τ.μ (ΗΧ) } (τ.μ κύριων χώρων) / 200 ( οροι δομησης περιοχης για εκτος σχεδιου Κατοικιας ) = 2,25 Ή 225% ,αρα > 200% Συντ/ης Υψους : Δεν εχω Συντ/ης Κάλυψης : { 350 τ.μ ( ισογειο ) + 50 τ.μ (ΗΧ ισογειου) } (καλυψη απο Δ/μα Καλ. Αδειας / 200 ( οροι δομησης περιοχης για εκτος σχεδιου Κατοικιας ) = 2,0 Ή 200% ,αρα > 20% Ειδος χρησης : υπηρεσιες ( δ ) Οπότε ενεργώ ως εξης : 1 ΦΚ με Κατηγ. 3 που ίσως υπάρχουν... 1 ΦΚ με αναλυτικο για τα 200 τ.μ της αλλαγης χρησης 1 ΦΚ με τους συν/ες που υπολογιζω πιο πανω + το συντ/η αλλαγης χρησης ( 1.4 ) { *** ιδιους συντ/ες θα εβαζα εαν ειχα και υπογειο και ειχα κανει και εκει ΑΧ προσαυξημενους και με το ΣΔ που θα επέρχοταν απο το υπογειο ,χωρις ομως στο επιπλέον ΦΚ που θα χρειαζομουν για το υπογειο να εβαζα το συντ/η ΑΧ } ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ....
  6. Καλημέρα σε όλους.Εμένα απο την παραπανω ερωτο-απαντηση μου δημιουργηθηκαν περισσοτερες αποριες : Εχουμε και λεμε....Πρεπει νομιζω καταρχην να αποσαφηνιστει για τι είδους οικοδομη μιλαμε. Μονοκατοικια ή Πολυκατοικία? Υπάρχει ΣΟ ή ΣΚ? Σε ποιον είναι χρεωμένη ή σε ποιόν θα χρεωθει τελοσπαντων η αυθαιρεσία?Σε ένα ιδιοκτητη ή στο συνολο των ιδιοκτητών ? Σε αυτο μου έχει δημιουργηθει η απορια εάν όντως συναντησουμε περίπτωση αυθαιρετου κτίσματος με οποιαδηποτε χρηση , εκτος νομιμου περιγραμματος σε Πολυκατοικία όπου υπαρχει Σ.Ο.Ι ,το οποίο αυθαίρετο ανήκει σε καποιον εκ των συνιδιοκτητων , τοτε δεν θα πρέπει να εξετασουμε τους συν/ες υπερβασης με βάση τα χιλιοστα ή το ποσοστο δομησης επι του οικοπέδου που θα αντιστοιχουσε στη συγκεκριμένη Ο.Ι ?? Εαν γνωρίζει καποιος συναδελφος ας βοηθησει... Επισης εάν το υπογειο δεν προσαυξάνει το ΣΔ συμφωνα με τα οριζόμενα στα αρθρα 11παρ6θ και 17παρ6β του ΝΟΚ και κατ επέκταση ούτε το ΣΚ Τότε δεν το υπολογιζεις καθόλου στις υπερβασεις.Σωστα?
  7. Πολύ καλο το αρχειο και συγχαρητηρια στο συναδελφο για την προσπαθεια!! Ενα αρχειακι read me για το πως το χρησιμοποιουμε δε θα ηταν ασχημη ιδεα γιατι ''κολαω'' σε καποια σημεια για το πως να βαλω τους συντελεστες Και παλι ευχαριστω..
  8. Καλησπέρα σε όλους Πρόκειται να εκδόσω άδεια δόμησης για ισόγεια κατοικία με πρόβλεψη ενός ορόφου (εντός οικισμού) Η πλάκα του ισογείου θα καλύπτεται ( προσωρινά τουλάχιστον ) με κεραμοσκεπή . Η ερώτηση μου είναι η εξής : Το κενό που θέλω να αφήσω στη πλάκα αυτή για να κατασκευαστεί μελλοντικά η σκάλα όταν με το καλό φτιαχτεί και ο όροφος , μετράει στη δόμηση ?? Αυτό το κενό θα καλύπτεται τώρα από τη κεραμοσκεπή και κάποιου είδους προσωρινής μόνωσης. Έχω ψάξει στο ΝΟΚ και τις Τεχνικές Οδηγίες , αλλά άκρη δε βγάζω. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη... Ευχαριστώ
  9. Συνάδελφοι οι λόγοι για τους οποίους κοπηκαμε οι περισσότεροι από ότι καταλαβαίνω κάτω της 5ετιας(και γω μέσα) νομίζω ότι είναι γελοίοι.Δηλαδή γραφειοκρατικά και ''κομπιουτεριστικα'' του στυλ δεν ταυτοποιηθηκε η ημερομηνία τρέχουσας έναρξης με αυτή της εφορίας!!Όταν κάναμε οι περισσότεροι τις διορθωτικές υποβολές δεν είχαμε καμιά ενημέρωση για το αν ήτανε τελικά σωστές!!Και ούτε πιστεύω θα μας γνωστοποιηθεί ο λόγος απόρριψης μας.Γι αυτό προτείνω μαζικές ενστάσεις για να δούνε ότι δε τρώμε κουτόχορτο!!Όποιος νομίζει ότι έχει το κουράγιο και την όρεξη να καταθέσει τις πληροφορίες και τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε από δω και έπειτα. Καλό κουράγιο σε όλους , αλλά και συγχαρητήρια στους συναδέλφους που εγκρίθηκαν γιατί οι περισσότεροι το άξιζαν και το δικαιούταν.
  10. ΑΠΟ ΕΣΠΑ-ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΧΑΛΙΑ... Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις (στη σελιδα του ΕΣΠΑ τα παρακατω) 16. Τι σημαίνει ημερομηνία τρέχουσας έναρξης; Στο πεδίο "Ημ/νία τρέχουσας έναρξης" συμπληρώνεται η ακριβής ημερομηνία τελευταίας (τρέχουσας) έναρξης δραστηριότητας για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος σε περίπτωση επανέναρξης/ μεταβολής/ επέκτασης. Σε κάθε άλλη περίπτωση συμπληρώνεται η ημερομηνία πρώτης έναρξης. 27. Τι σημαίνει ταυτοποίηση στοιχείων μητρώου και ποιος είναι ο ορθός τρόπος αναγραφής τους; Κατά το πρώτο στάδιο αξιολόγησης των προτάσεων πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση...μπλα , μπλα , μπλα.. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως ημερομηνία έναρξης επιχείρησης θεωρείται αυτή κατά την οποία έχει γίνει η πρώτη έναρξη (αρχική). Ως τρέχουσα ημερομηνία έναρξης θεωρείται η έναρξη της επιχείρησης μόνο σε περίπτωση που είχε προηγηθεί διακοπή. ΗΜΑΡΤΟΝ!!!ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!! για επανεναρξη/μεταβολη ή επέκταση μιλάει το 16 και συγκεκριμμενα αν κανεις αλλαγη ή αντιστοιχη ΚΑΔ αυτο θεωρείται μεταβολη της επιχειρησης σύμφωνα με το χαρτι της εφορίας.Το 27 όμως μας λέει μονο για διακοπη δηλ επανέναρξη!!ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι.Θα ήθελα αν γίνεται κάποιος/α να εξηγήσει αναλυτικά τη διαδικασία φόρτωσης μιας raster image στο autocad χωρίς να κρατάει το path έτσι ώστε όταν η εικόνα αλλάξει folder να μη μου εμφανίζονται τα ενοχλητικά γραμματακια στο αρχείο μου αντί της εικόνας.Διάβασα κάποια προηγούμενα post εδώ , αλλά δεν κατάλαβα που είναι η εντολή do not retain path. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  12. Ευχαριστω και τους δυο!Παραλιγο να την πατησω.Τωρα το επιασα το νοημα..
  13. Φιλε netmin909 σε ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση σου.Δηλ αν καταλαβα καλα για να κατατμησεις εκτος οικισμου,εντος ζωνης(500μ) πρεπει να δημιουργησεις αρτια οικοπεδα συμφωνα με την εκτος σχεδιου νομοθεσια (4000μ ,25μ).Οποτε δεν μπορω να τα κοψω σε οικοπεδα των 2000 και να ειναι κατα παρεκκλιση αρτια ως εντος ζωνης ετσι ? Παντως Ζ.Ο.Ε δεν υφισταται στην περιοχη , Γ.Π.Σ ομως ΝΑΙ , αλλα οπως προανεφερα το γεωτεμαχιο δεν ανηκει σε αυτο και ενω εχει εγκριθει η Π.Μ . δεν εχει γινει ακομη η πραξη εφαρμογης.Ο δρομος φυσικα και υπαρχει.Ειναι του αναδασμου.
  14. Συνάδελφοι καλημέρα.Εχω την εξης περιπτωση.Γεωτεμαχιο αναδασμου εμβαδου περιπου 9,5στρ. με προσωπο σε αγροτικη οδο 113μ.Ο αναδασμος εγινε το 1976(δεν γνωριζω ακομα αν το εν λογω γεωτεμαχιο εχει επελθει απο κληρο ή ιδιοκτησια).Το γεωτεμαχιο ανηκει σε πατερα που θελει να το μοιρασει στα παιδια του.Βρισκεται εντος ζωνης οικισμου προ του 23 μη οριοθετημενου (δηλ στα 500μ απο τα παλαιοτερα σπιτια).Ο εν λογω οικισμος ενταχθηκε το 2006 σε επεκταση σχεδιου πολεως με εγκριμενη την Πολεοδ. Μελετη , οχι ομως κυρωμενη τη πραξη εφαρμογης.Το γεωτεμαχιο δεν ανηκει στην επεκταση του σχεδιου πολεως , αλλα ειναι οπως προανεφερα στη ζωνη των 500μ του οικισμου.Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης : 1)Καταρχην γινεται να κατατμηθει σε επιμερους τεμαχια απο 2στρεμ και ανω? 2) και αν ναι , τα δημιουργηθεντα ακινητα ειναι οικοδομησιμα και με ποιουσ ορους δομησης οικοδομουν? Οποιοα βοηθεια ή παρατηρηση ευπροσδεκτη και καλοδεχουμενη..Ευχαριστω ------------------------------------------------------------------------------------------- Συγνωμη να συμπληρωσω στα πιο πανω στοιχεια οτι το γεωτεμαχιο δεν ειναι κληρος δηλ δεν το εχει δωσει το κρατος για αποκατασταση προσφυγων,αλλα προερχεται απο αναδιανομη ιδιοκτησιων αναδασμου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.