Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Buz

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Παιδιά εγώ διαβαζοντας ολα όσα μου βάλατε (ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας) σε ΟΛΑ τα λινκ, καταλαβα οτι ΔΕΝ πρέπει οι Δημοι να χρεώνουν. Αν κατάλαβα λαθος και μπορεί καποιος να μου το εξηγήσει διαφορετικά (λολα να ενα μηλο, καθότι άσχετη) θα σας ήμουν ευγνωμων.
  2. ναι, εχει δίκιο, και σε ξαναρωτησα
  3. μπερδευτηκα............. δηλαδη δεν ισχυει το γ) ∆εν λαµβάνονται υπ’ όψη για των υπολογισµό των δηµοτικών τελών (των τελών του ν. 25/1975 και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989, όπως ισχύει) μπορει ο δημος να χρεώσει παρολο που λεει η εγκυλιος εγκύκλιος 1463/1/28-01-2011 το ανωτέρω ???
  4. Καλησπέρα σας, Έψαξα λίγο στο search του φόρουμ αλλα δεν πολυκατάλαβα γι αυτο με συγχωρείτε αν εχει ξανασυζητηθεί κάπου το θεμα. Οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι πρέπει να πληρωνουν ΤΑΠ στου Δημους? Κάπου διαβασα ότι βγαλανε σχετικό νομο και μετά τον αναιρέσανε? Αν μπορεί καποιος να μου βάλει κάποιο λινκ η κάποιο ΦΕΚ με το τι ισχύει για να μην σας ταλαιπωρώ , θα το εκτιμούσα πολύ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Ευχαριστώ παρα πολυ για την απαντήση σας Προσωπικά στο δικο μου διαμέρισμα (92 τμ) για 23 ωρες μου ρθε να πληρώσω γυρω στα 105€ (και παραπάνω νομίζω ) πετρέλαιο. Να κλείσω το καλοριφέ και να βάλω τα a/c? να πάρω καμια σόμπα υγραερίου ? Φτηνοτερα δεν θα μου'ρθει? Κάθε βοηθεια ή γνώμη δεκτη
  6. Καλημέρα σας Βρηκα αυτό το θέμα το οποίο είναι παρόμοιο με το προβλημά μου και είπα να μην ανοιξω άλλο και να ρωτήσω εδώ αν επιτρέπεται (είμαι ιδιωτης). Ειμαστε μια γωνιακή πολυκατοικία 5 όροφη με 10 διαμερίσματα, αυτονομία θέρμανσης, σωστές μονώσεις και σωστή μελέτη για την θέρμανση. Από τα 10 διαμερίσματα τα 3 δεν αναβουν ποτέ το καλοριφέρ. Η κατανάλωση του πετρελαίου μας νομιζω ήταν πάντα τσιμπημένη αλλά τώρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Δηλαδή ο Ιανουάριος είχε κατανάλωση 900lt με 235 ωρες. Είχαμε φέρει και καυστηρατζή είχαμε αλλάξει και το κιβώτιο με του ωρομετρητες κλπ κλπ. Μπορείτε να με συμβουλευσετε που να απευθυνθώ για να τσεκάρω το γίνεται? Σε καυστηρατζή? σε μηχανολόγο? σε κάποια αλλη ειδικότητα μηχανικου ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μίλησα με το επιμελητήριο και μου είπαν ότι γίνεται πραγματογνωμοσύνη αρκεί να τους αναφέρω στην αίτηση και τα ονόματα των άλλων διαφωνούντων συνιδιοκτητών,να έρθουν εκεί και να μας καλέσουν όλους να είμαστε στην αυτοψία, αλλά δεν θέλω να το τραβήξω μέχρι τα άκρα... ακόμα. Οπότε μάλλον θα απευθυνθώ σε ιδιώτη μηχανικό και μετά στο δικηγόρο μου για τις υπόλοιπες οδηγίες. Να'σται καλά.
  8. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Η πολυκατοικία είναι μόλις 5 χρόνων αν αυτό σας βοηθάει για το κατασκευαστικό θέμα. Σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο το τρέξιμο αλλά δυστυχώς η ταράτσα είναι το λιγότερο από αυτά που γίνονται εδώ μέσα (και σε ποιά πολυκατοικία δεν γίνονται να μου πείτε?) Απλά θέλω μια "πιστοποίηση" έστω από ιδιώτη μηχανικό για το "κατασκευαστικό των συγκεκριμένων λουκιών (και όχι μόνο για το περιστατικό της πλημμύρας-αυτό έληξε). Σε άλλο σημείο ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας δεν έχει αφήσει εξαερισμό σε μια στήλη σωλήνων στην ταράτσα με αποτέλεσμα να βγαίνουν όλες οι μυρωδιές στο διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου. Και παρόλο που πολλοί από τους συνιδιοκτήτες έχουν υπογράψει ότι αποδέχονται τις κατασκευές του εργολάβου μεταξύ αυτών και τις κοινόχρηστες, τώρα καλούμαι εγώ να πληρώσω για παραλήψεις και ζημιές που προκαλούνται από τα κοινόχρηστα, σε σπίτια άλλων. Το γενικό μου ερώτημα πλέον είναι αν μπορώ να φέρω έναν ιδιώτη μηχανικό να μου κάνει μια έκθεση για τις κακώς κείμενες κοινόχρηστες κατασκευές στην πολυκατοικία και πόσο "μετράει" (ας πούμε) μια τέτοια έκθεση ιδιώτη επαγγελματία έναντι ενός δημόσιου εγγράφου.
  9. Καλησπέρα σας Επειδή έχω ένα θέμα στην πολυκατοικία μου με τους συνιδιοκτήτες για την ταράτσα θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι: Κάποια στιγμή με πολύ δυνατή βροχή η ταράτσα πλημμύρισε. Και από τα σκουπίδια που υπήρχαν στα λούκια και δεν είχαν καθαριστεί αλλά και από την κακή κατασκευή τους. Εγώ υποστηρίζω ότι ναι μεν τα λούκια είχαν σκουπίδια αλλά έχουν και κατασκευαστικό πρόβλημα. Οι άλλοι υποστηρίζουν ότι φταίγανε μόνο τα σκουπίδια. Θα ήθελα μια πιστοποίηση (δεν ξέρω αν το λεω σωστά) από κάποιο Δημόσιο φορέα για το αν τα συγκεκριμένα λούκια έχουν κατασκευαστικό πρόβλημα ή όχι. Μπορώ να απευθυνθώ στο ΤΕΕ για να έρθει να κάνει "αυτοψία" και να πάρω κάποιο επίσημο έγγραφο ή τεχνική έκθεση για την συγκεκριμένη κατάσταση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.