Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sgeorg

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sgeorg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η Νομοθεσία για τις πισίνες (καθώς και άλλες πληροφορίες για τις πισίνες) βρίσκεται στο http://www.poolforum.gr/viewforum.php?f=1
  2. Η φυσική πισίνα έχει κανονικό εξοπλισμό με φίλτρα και αντλίες και προϋποθέτει εκσκαφές κλπ, επομένως είναι σίγουρο ότι χρειάζεται άδεια. Δεν ξέρω αν στο ζεστό κλίμα της ελλάδας ταιριάζουν οι φυσικές πισίνες. Νομίζω ότι παρουσιάζουν προβλήματα και ότι το νερό θα πρασινίζει συχνά. Ίσως αξίζει να κάνεις μια ερώτηση σε μια από τις εταιρίες του χώρου.
  3. τα έχετε κάνει πολύπλοκα. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα για πισίνα που υπολογίζουν τις θερμιδικές ανάγκες. Υπάρχουν εταιρίες που ειδικεύονται στη θέρμανση της πισίνας και μπορεί να σε βοηθήσουν (πχ Pahlen, Σουηδία και Bowman, Αγγλία). Θα σου πρότεινα να τις ρωτήσεις απευθείας. Για εξειδικευμένες ερωτήσεις πάνω στις πισίνες μπορεί επίσης να επισκεφτείς και το poolforum.gr όπου σίγουρα θα πάρεις μια πιο ειδική απάντηση.
  4. Δες εδώ για τη νομοθεσία κολυμβητικών δεξαμενών και ό,τι άλλο σε απασχολεί σχετικά με τις πισίνες.
  5. Το συνηθέστερο βάθος είναι 60cm χωρίς να ορίζει κάτι η νομοθεσία. Να δώσεις μεγάλη προσοχή στα ανοίγματα των skimmer και στα φρεάτια, ναι είναι ασφαλείας που δεν ανοίγουν εύκολα και αποτρέπουν ατυχήματα.
  6. Διαφωνώ γενικά με την λογική "κάνω τα στραβά μάτια" και "τα βρίσκω με τον αρχαιολόγο". Είναι αντιεπαγγελματικό και υποτιμάει και τον εαυτό σου και τις γνώσεις σου αλλά και τον αρχαιολόγο. Είναι η εύκολη λύση του δεν κοπιάζω και με λίγο "αξιοπρεπές" γλείψιμο τα καταφέρνω. Είναι η τακτική του κακού επαγγελματία που "κλαίγεται" λίγο για να πάρει τη δουλειά και να του βάλουν μια υπογραφή στην εφορία. Αξιοπρέπεια μηδέν, αρκεί να γίνεται η δουλειά. Είναι πολλοί μηχανικοί όμως που δυσκολεύονται να λαδώσουν και να παραβούν το νόμο. Γιατί να ενθαρρύνουμε μια τέτοια συμπεριφορά; Το θέμα είναι να βρεις λύση που να είναι νόμιμη και αποδεκτή για τον πελάτη σου. Εκεί είναι η πρόκληση! Αν θες πάλεψε το αλλιώς άνοιξε ένα ψιλικατζίδικο να μην κάνεις τίποτα. Τα λαδώματα κάποτε πρέπει να τελειώσουν, η μηχανή είναι τόσο σάπια που όσο λάδι και να βάζεις δε δουλεύει πλέον καλά.
  7. δεν ισχύει, καλύτερα μίλα με την τοπική Πολεοδομία και το μηχανικό σου. ουπσ! τώρα πρόσεξα την ημερομηνία του post. Πιαθνότατα η πισίνα θα είναι ήδη έτοιμη.
  8. προς sdim: το link με τα 17 δικαιολογητικά αφορά μόνο επαγγελματικές πισίνες (εστιατόρια, ξενοδοχεία, νοικιαζόμενα κλπ). Στις ιδιωτικές πισίνες τα πράγματα είναι πιο απλά. Όσον αφορά τα compact, τα έχω δουλέψει αρκετά και είναι πολλές εταιρίες στο χώρο που κάνουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Δεν έχω ακούσει για προβλήματα στην αδειοδότηση.
  9. δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, η πισίνα έχει μόνο το μοτέρ που τραβάει πολλά amps, αλλα με σωστή μελέτη δε θα έχεις πρόβλημα. δες κι εδώ για θέματα πισίνας (κλικ)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.