Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

leoV300

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by leoV300

  1. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

    • ΠΩΛΗΣΗ
    • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

    Πωλείται ο δέκτης R8s της Trimble μαζί με το χειριστήριο TDC600 σε κατάσταση καινούργιου. Είχαν αγοραστεί 2 ίδιοι δέκτες με δύο χειριστήρια και το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν χρησιμοποιήθηκε πάνω από 10 φορές. Οπότε δίνεται λόγω μη χρήσης.

    4.000 €

  2. Το αντικείμενο αφορά πολυκατοικία εντός σχεδίου με αποπερατωμένο σκελετό όπου αλλάζουν οι όψεις (έγκριση ΣΑ), αλλαγή στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και στο είδος της τοιχοποιίας πλήρωσης. Στην αναθεώρηση που θα κατατεθεί (εντός 4 μηνών όπως προβλέπεται στο άρθρο 42) θα γίνει και αλλαγή επιβλέπων Μηχανικού.
  3. Σε έντυπη άδεια που είναι σε ισχύ μέχρι 31-12-2020 θέλω να καταθέσω εκτέλεση πρόσθετων εργασιών αλλά δεν είμαι ο επιβλέπων μηχανικός της αρχικής άδειας. Στο αρθρο 42 παρ. 6 αναφέρει ''Η δήλωση γνωστοποίησης εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών υπογράφεται από τον κύριο του έργου και συνοδεύεται από τεχνική έκθεση του εξουσιοδοτημένου επιβλέποντος μηχανικού''. Δεν λέει ο επιβλέπων Μηχανικός αλλά ένας εξουσιοδοτημένος Μηχανικός. Επίσης το σύστημα στα διακιολογητικά ζητάει να κατατεθεί ανάθεση/ανάληψη επίβλεψης. Άρα σου δίνει τη δυνατότητα να γίνει η αίτηση από άλλον Μηχανικό, σωστά?
  4. Στο σύστημα για τον 4014 του ΤΕΕ στις δηλώσεις, στην καρτέλα πρόσθετα στοιχεία υπάρχει ένα κουτάκι που λέει ᾽᾽Συμφωνηθείσα αμοιβή μηχανικών᾽᾽. Το έχει συμπληρώσει κανείς αυτό;
  5. Αν έκανε η Πολεοδομία αυτοψία πριν ένα χρόνο και έβρισκε μόνο την υπέρβαση ύψους ως αυθαιρεσία, τι πρόστιμο θα έβαζε; Θα έβγαινε όλος ο όροφος αυθαίρετος;
  6. Καλησπέρα. Έχω εδώ ένα παράδειγμα μόνωσης σε πετρόκτιστο. Ανάμεσα από τα φύλλα θερομομονωτικού υλικού μπαίνει ένα πλέγμα για να κρατάει την επένδυση. Πως σας φαίνεται αυτό κατασκεταστικά?
  7. Έχεις δοκιμάσει να πατήσεις το γράμμα (m) καθώς σχεδιάζεις?
  8. Το ΠΔ 209/98 δεν λέει για αγροτικούς αλλά για δημοτικούς/κοινοτικούς. Ο Ν. 3155/4-3-55 όμως λέει εμμέσως ότι οι αγροτικοί (αν είναι αναγνωρισμένοι/κοινόχρηστοι δηλ. προ του 23) θεωρούνται δημοτικοί/κοινοτικοί.
  9. Τελικά βρήκα απάντηση στην ερώτηση μου. Στον Ν. 3155/4-3-55 άρθρο 4 λέει: Άρθρον 4. Χαρακτηρισμός Δημοτικών και Κοινοτικών οδών. Δημοτικαί και Κοινοτικαί οδοί είναι αι εξυπηρετούσαι τας πάσης φύσεως ανάγκας ενός Δήμου ή μιας Κοινότητος εντός των διοικητικών ορίων αυτού. και σε συνδυασμό με το Π.Δ. 209/98 παίρνουμε από τον άξονα της αγροτικής οδού 15 μ αλλά μόνο σε περίπτωση που είναι προ του 23. Τώρα άμα έχουμε έναν αγροτικό δρόμο που δεν ξέρουμε αν είναι προ του 23 και φαίνεται στον χάρτη του οικισμού και αναφέρεται και στα συμβόλαια μπορεί να μας απαιτήσουν από την πολεοδομία απόσταση 15μ από τον άξονα! Αυτό γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι προ του 23... και σε αυτήν τη περίπτωση θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι αν θέλουμε να πάρουμε απόσταση από το όριο του δρόμου πχ 7.50 , 5.00 ή 2.50.
  10. Αρχικά να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας… Στο ΠΔ 209/98 αρθρο 2 παρ. 1ζ λέει: ζ) Στο Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των νήσων πλην Κρήτης, Εύβοιας, Ρόδου, Κέρκυρας και σε ολόκληρο το Δημοτικό ή Κοινοτικό Οδικό Δίκτυο, 15 μέτρα από τον άξονα της οδού. Η κύρια δημοτική οδός από ανατολικά είναι αναγνωρισμένη με Απ. Νομ. Για την αγροτική οδό τώρα μήπως επειδή είναι προ του 23 θεωρείται ότι ανήκει στο κοινοτικό οδικό δίκτυο?
  11. Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας! Έχω γωνιακό αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 850 τμ προ του 62 με πρόσωπο σε αναγνωρισμένη κύρια δημοτική οδό από ανατολικά (πρ. 30μ, βάθ. 49μ ή πρ. 27μ και βάθ. 37 μετά την τήρηση της Ο.Γ. 15μ από τον άξονα). Από νότια έχω αγροτική οδό προ του 23. Θεωρώ λοιπόν ότι έχω τις εξής αποστάσεις κτιρίου (κατοικία) από τα όρια σύμφωνα με το ΠΔ/24-5-85 και την εγκ. 104/86: βόρεια: 5,00μ (20μ <= πρ. <= 45μ) νότια: 5,00μ (20μ <= πρ. <= 45μ) δυτικά: 5,00μ (20μ <= βάθ. <= 45μ) ανατολικά: 15μ από τον άξονα. Στην Πολεοδομία τώρα μου λένε ότι πρέπει να πάρω τα εξής: νότια: 15μ από τον άξονα της αγροτικής οδού! βόρεια: 2,50μ Και ρωτάω: Διαβάζοντας το ΠΔ209/98 δε βλέπω πουθενά να αναφέρει υποχρέωση τήρησης κάποιας απόστασης από αγροτικές οδούς. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη νομοθεσία που διαφεύγει? Η αγροτική οδός δεν λαμβάνεται ως γειτονική ιδιοκτησία άσχετα άμα είναι ή όχι προ του 23? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.