Jump to content

spyridi

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About spyridi

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Κι εμένα το ίδιο, με πέταγε εκτός τώρα δε μπορώ να μπω καν και γράφει το ίδιο μήνυμα.
 2. Καλημέρα σε όλους! Γνωρίζει κανείς εάν για τη Νέα Πεντέλη η οποία έχει και τιμή ζώνης 2300€, υπάρχει διαπιστωτική; Διότι δε βρίσκω κάτι.
 3. Είναι υπερσυντηρητικό, αλλά άντε να τα έχει σκάσει ο ιδιοκτήτης και να του τα μαζέψω πάλι. Θα το τολμίσω και θα σας πω αν έχω κάποιο νέο. Ευχαριστώ!
 4. Ναι έχουν ήδη αφαιρεθεί.. Έχει λογική να μην μπορούν να συμψηφιστούν, συνεπώς θα αφαιρείται και η έκπτωση του 10% και ότι μένει (μειον παραβολο) θα λογίζεται κατά το ήμισυ σαν εν δυνάμει ποσό προς συμψηφισμό. Το πιο αυστηρό είναι το α και μάλλον θα κινηθώ υπέρ της ασφαλείας
 5. Κι εμένα αυτά μου φαίνονται πιο λογικά. Πρέπει να ξακαθαριστούν γιατί θα φανούμε και άσχετοι. Τώρα που το helpdesk δε λειτουργεί, στο ΤΕΕ κάνουμε ερωτήσεις κανονικά, έτσι;;
 6. Καλημέρα σε όλους μας! Μετά από συνομιλία με ιδιοκτήτη, με ενημέρωσε ότι θέλει να ρυθμίσει μια μικρή πράβαση σε κτίσμα εξοχικής κατοικίας της μητέρας του. Επειδή βιαζόταν να μπει στο νόμο, χρεώθηκαν τα τετραγωνικα που ισχυριζόταν (περίπου 45 τ.μ.), ώστε να προλάβει να κάνει υπαγωγή. Το παράβολο ήταν 500€. Πλήρωσε αυτό λοιπόν ώστε να προλάβει την υπαγωγή πριν την καταληκτική ημερομηνία του νόμου. Μετά την αυτοψία αποδείχτηκε ότι τα αυθαίρετα τετραγωνικά ήταν πολύ περισσότερα, τα οποία και δηλώθηκαν σωστά. Είχαν μάλιστα καταβάλει στο παρελθόν ακόμη 2000€, άρα βάσει του αρχικού προστίμου των 20287€, με πληρωμένο παράβολο 500€ (αντί των 2000€) και τα ήδη καταβληθέντα ποσά της τάξεως των 2000€, επέλεξαν τρόπο πληρωμής 30% του προστίμου μπροστά και έκπτωση 10%. Διευκρινίζω πως παρόλο που τα τετραγωνικά διορθώθηκαν με τα σωστά, το παράβολο δεν άλλαξε, παρέμεινε 500€ και προσαυξήθηκαν οι δόσεις. Θέλοντας να βρούμε το ποσό που μπορεί να συμψηφιστεί με την ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτιρίου (50% του προστίμου χωρίς το παράβολο), η λογική είναι: α) 20278€ - 0.10*20278€ - 2000€ - 500€ = 15750/2= 7875€ ?? β) 20278€ - 0.10*20278€ - 500€ = 17750/2= 8875€ ?? γ) 20278€ - 500€ = 19778/2=9889€ ?? δ) 20278 - 2000€ (το παράβολο που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί εξ αρχής)= 18278/2=9139 ??
 7. Καλησπέρα, έχω κι εγώ μια περίπτωση με παραχωρητήριο (οριστικός τίτπλος μεταβίβασης κυριότητος), στη Δραπετσώνα (προσφυγικό). Παραχωρείται κτίσμα και τμήμα οικοπέδου ε ξαδιαιρέτου. Δε βρήκα κάποιο σχέδιο, αλλά βρήκα ΦΕΚ που αναφέρονται αναλυτικά οι εκτάσεις και οι προβλεπόμενοι όροφοι. Από τα τετραγωνικά που προβλέπονταν και την παρατήρηση των λοιπών κτισμάτων μέσα στο οικόπεδο, βγάζω σχετικά εύκολα συμπέρασμα για τα αυθαίρετα κτίσματα. Το ερώτημα είναι εάν αντιμετωπίζεται το ακίνητο αυτό όπως και η παραχώρηση του ΟΕΚ, ενώ πάνω γράφει παραχωρητήριον από τη Νομαρχία Αττικής, Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών. Πληρώνουμε μόνο παράβολο σύμφωνα με το άρθρο 23?
 8. Προσωπικά δε δέχτηκαν στην Εθνική να μου σπάσουν το ποσό και να πληρώσω μόνο υπέρ ΕΜΠ, ή πληρώνεις (1%+2%)*1.024 ή κάθεσαι και δεν πληρώνεις τίποτα... Αν κάποιος έχει πιο ευχάριστη εμπειρία να ενημερωθούμε
 9. Απλά είναι πλέον εντος σχεδίου και υποχρεούται να κάνει και Γ' φάση.. Τουλάχιστο έτσι ενημερώθηκα από πολεοδομία (όχι?). Μπορώ να συμψηφίσω τα καταβληθέντα ποσά από το 1983?
 10. Πολύ σωστό, ευχαριστώ Ιάσωνα. Ωστόσο δεν σημαίνει οτι απαγορεύεται η υπαγωγή τους αν ο ιδιοκτήτης θέλει, σωστά?
 11. Καλημέρα σε όλους, δεν έχω ξεκαθαρίσει το εξής: σε αυθαίρετο τμήμα νομίμως υφιστάμενης κατοικίας, που ολοκλήρωσε α' και β' φάσεις του ν. Τρίτση, έρχομαι τώρα να ρυθμίσω με τον 4178 ώστε να πάρει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Τα ήδη καταβληθέντα ποσά των δύο φάσεων συμψηφίζονται? Είναι πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης? Υπάρχει κάποια άποψη?
 12. Καλημέρα! Άκρη έβγαλα αλλά όχι απ' το ΤΕΕ..Έκανα ακριβώς αυτό που λες. Νέα δήλωση απ την αρχή, εισαγωγή του παραβόλου που είχε πληρώσει στην παλιά δήλωση και εγραψα στην περιγραφή της "Ακυρη δήλωση λόγου λανθασμένης επιλογής τρόπου πληρωμής - Συγχώνευση με τη δήλωση ΜΕ Α/Α ....".
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.