Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

spyridi

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spyridi

  1. Έχω ακριβώς την ίδια απορία, δεν έχω δει πουθενά ενεργοποιημένα τα πεδία που περιγράφει η YA 13096-1035/15-03-2018 Επιστροφή Προστίμου. Συγκεκριμένα, έχω οριστικοποιήσει τη δήλωση για την οποία θέλω να αιτηθώ επιστροφή προστίμου αλλά δεν υπάρχουν τα πεδία αυτά.
  2. Κι εμένα το ίδιο, με πέταγε εκτός τώρα δε μπορώ να μπω καν και γράφει το ίδιο μήνυμα.
  3. Καλημέρα σε όλους! Γνωρίζει κανείς εάν για τη Νέα Πεντέλη η οποία έχει και τιμή ζώνης 2300€, υπάρχει διαπιστωτική; Διότι δε βρίσκω κάτι.
  4. Είναι υπερσυντηρητικό, αλλά άντε να τα έχει σκάσει ο ιδιοκτήτης και να του τα μαζέψω πάλι. Θα το τολμίσω και θα σας πω αν έχω κάποιο νέο. Ευχαριστώ!
  5. Ναι έχουν ήδη αφαιρεθεί.. Έχει λογική να μην μπορούν να συμψηφιστούν, συνεπώς θα αφαιρείται και η έκπτωση του 10% και ότι μένει (μειον παραβολο) θα λογίζεται κατά το ήμισυ σαν εν δυνάμει ποσό προς συμψηφισμό. Το πιο αυστηρό είναι το α και μάλλον θα κινηθώ υπέρ της ασφαλείας
  6. Κι εμένα αυτά μου φαίνονται πιο λογικά. Πρέπει να ξακαθαριστούν γιατί θα φανούμε και άσχετοι. Τώρα που το helpdesk δε λειτουργεί, στο ΤΕΕ κάνουμε ερωτήσεις κανονικά, έτσι;;
  7. Καλημέρα σε όλους μας! Μετά από συνομιλία με ιδιοκτήτη, με ενημέρωσε ότι θέλει να ρυθμίσει μια μικρή πράβαση σε κτίσμα εξοχικής κατοικίας της μητέρας του. Επειδή βιαζόταν να μπει στο νόμο, χρεώθηκαν τα τετραγωνικα που ισχυριζόταν (περίπου 45 τ.μ.), ώστε να προλάβει να κάνει υπαγωγή. Το παράβολο ήταν 500€. Πλήρωσε αυτό λοιπόν ώστε να προλάβει την υπαγωγή πριν την καταληκτική ημερομηνία του νόμου. Μετά την αυτοψία αποδείχτηκε ότι τα αυθαίρετα τετραγωνικά ήταν πολύ περισσότερα, τα οποία και δηλώθηκαν σωστά. Είχαν μάλιστα καταβάλει στο παρελθόν ακόμη 2000€, άρα βάσει του αρχικού προστίμου των 20287€, με πληρωμένο παράβολο 500€ (αντί των 2000€) και τα ήδη καταβληθέντα ποσά της τάξεως των 2000€, επέλεξαν τρόπο πληρωμής 30% του προστίμου μπροστά και έκπτωση 10%. Διευκρινίζω πως παρόλο που τα τετραγωνικά διορθώθηκαν με τα σωστά, το παράβολο δεν άλλαξε, παρέμεινε 500€ και προσαυξήθηκαν οι δόσεις. Θέλοντας να βρούμε το ποσό που μπορεί να συμψηφιστεί με την ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτιρίου (50% του προστίμου χωρίς το παράβολο), η λογική είναι: α) 20278€ - 0.10*20278€ - 2000€ - 500€ = 15750/2= 7875€ ?? β) 20278€ - 0.10*20278€ - 500€ = 17750/2= 8875€ ?? γ) 20278€ - 500€ = 19778/2=9889€ ?? δ) 20278 - 2000€ (το παράβολο που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί εξ αρχής)= 18278/2=9139 ??
  8. Προσωπικά δε δέχτηκαν στην Εθνική να μου σπάσουν το ποσό και να πληρώσω μόνο υπέρ ΕΜΠ, ή πληρώνεις (1%+2%)*1.024 ή κάθεσαι και δεν πληρώνεις τίποτα... Αν κάποιος έχει πιο ευχάριστη εμπειρία να ενημερωθούμε
  9. Απλά είναι πλέον εντος σχεδίου και υποχρεούται να κάνει και Γ' φάση.. Τουλάχιστο έτσι ενημερώθηκα από πολεοδομία (όχι?). Μπορώ να συμψηφίσω τα καταβληθέντα ποσά από το 1983?
  10. Πολύ σωστό, ευχαριστώ Ιάσωνα. Ωστόσο δεν σημαίνει οτι απαγορεύεται η υπαγωγή τους αν ο ιδιοκτήτης θέλει, σωστά?
  11. Καλημέρα σε όλους, δεν έχω ξεκαθαρίσει το εξής: σε αυθαίρετο τμήμα νομίμως υφιστάμενης κατοικίας, που ολοκλήρωσε α' και β' φάσεις του ν. Τρίτση, έρχομαι τώρα να ρυθμίσω με τον 4178 ώστε να πάρει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Τα ήδη καταβληθέντα ποσά των δύο φάσεων συμψηφίζονται? Είναι πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης? Υπάρχει κάποια άποψη?
  12. Καλημέρα! Άκρη έβγαλα αλλά όχι απ' το ΤΕΕ..Έκανα ακριβώς αυτό που λες. Νέα δήλωση απ την αρχή, εισαγωγή του παραβόλου που είχε πληρώσει στην παλιά δήλωση και εγραψα στην περιγραφή της "Ακυρη δήλωση λόγου λανθασμένης επιλογής τρόπου πληρωμής - Συγχώνευση με τη δήλωση ΜΕ Α/Α ....".
  13. απλά δε θελει πλεον τις 102 που πασχίσαμε να πάρουμε αρχές Φλεβάρη και προτιμάει την έκπτωση..αν τις πληρώσει δεν εχει νοημα η δευτερη υπαγωγή
  14. Καλησπέρα σε όλη την παρέα και καλά μυαλά! Εάν έχει γίνει μια υπαγωγή του 4178 στο α' εξάμηνο με 102 δόσεις και έχει πληρωθεί μόνο παράβολο και θελήσει καποιος να το αλλάξει σε 30% και 10% έκπτωση, δεν γίνεται γιατί έχει περάσει η διορία του α' εξαμήνου. Κουλό, δεν τα θέλουν τα λεφτά μαζεμένα, αλλά έτσι είναι. Γίνεται λοιπόν να γίνει νέα δήλωση για το ίδιο ακίνητο και εισαγωγή παλαιότερων πληρωμών για να μη χάσει παράβολο? και πέρα από αυτό, οι δόσεις που θα τρέχουν στην υπάρχουσα δήλωση....πως σταματανε???????? έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο αντιστοιχο πρόβλημα? είναι μονοδρομος οι 102?
  15. Καλησπέρα!! άραγε οι κλειστοι εσωτερικοί εξώστες, δηλαδή τα αποθηκευτικά πατάρια πάνω απ τα WC αποτελούν ΥΔΒΧ? ή τα αγνοούμε? δεν έχω βρει άκρη ούτε από νόμους ούτε από εγκυκλίους.
  16. spyridi

    ΔΕΔΟΤΑ 2014

    ευχαριστούμε! πολύ καλό!
  17. Καλημέρα σε ολους και καλή δύναμη! Μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί είανι η εξής.. Μπαμπάς έχει μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα στο μοναχοπαίδι και έχει κρατήσει την επικαρπία, σε διαμέρισμα με 80 τ.μ. νόμιμους χώρους και 20 τ.μ. αυθαίρετους. Τόσο οι δυο γονείς όσο και η κόρη μένουν στο εν λόγω ακίνητο. Η κόρη είναι ενήλικη αλλά σπουδάζει, συνεπώς επιβαρύνει φορολογικά τους γονείς. Η κόρη τώρα (ψιλή κυριότητα), θέλει να τακτοποιήσει. Δεν υπάρχει άλλη ιδιοκτησία για την κόρη αλλά υπάρχει για τους γονείς δευτερεύουσα κατοικία. Το ακίνητο είναι κύρια και μοναδική για την κόρη ? Ή την παίρνει η μπάλα των γονέων?
  18. Παιδιά καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε περίπτωση ακινήτου εκτος σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια, με α' όροφο ημιτελή (μόνο σκελετός)..Πιστεύετε οτι μπορώ να πάρω άδεια αποπεράτωσης μετά την υπαγωγή στον 4178? Γιατί η εγλύκλιος προβλέπει οτι θα δοθεί άδεια βάσει όρων δόμησης περιοχής ακινήτου. Υπάρχει περίπτωση να μου ρίξουν ακυρο λογω του οτι ειμαι εκτος σχεδίου? Θα ρωτησω και στην πολεοδομία αλλά αναρωτιόμουν αν έχει κανεις αντιστοιχη εμπειρία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.