Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

vasada

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vasada

  1. Σε παρομοια περιπτωση μιας μικρης μοναδας (150τμ) που θα κανει αποθηκευση φρουτων σε ψυκτικο θαλαμο, διαλογη, ταξινομηση κατα μεγεθος και συσκευασια, κατα τη γνωμη μου κατατασσεται στο 153.9 "Παρασκευή διατηρούμενων φρούτων και λαχανικών". Δεν εχω παει στις υπηρεσιες ακομα, αλλα αυτο μου μοιαζει το πιο κοντινο. Βεβαια η διαλογη και συσκευασια, δεν περιγραφονται με τον ορο "παρασκευη", αλλα τι να κανεις. Η αποθηκευση ειναι υποστηρικτικη δραστηριοτητα. Για την αδειοδοτηση πρεπει να περασει και απο Δνση Υγειινης? Κατα τα αλλα για την εσωτερικη διαρρυθμιση, ανηκει στις κατηγοριες της Υγειονομικης διαταξης? Το αρθρο 52 "Εργαστηρια τροφιμων και ποτων" με καλυπτει? Υπαρχει κατι νεοτερο ή πιο εξειδικευμενο?
  2. Σε μια αντιστοιχη περιπτωση, μου ζητηθηκε και Αδεια Διαθεσης Λυματων. Για την οποια χρειαστηκε σχετικη μελετη (λεμε τωρα) και βεβαιωση απο καποια γειτονικη ΔΕΥΑ οτι θα δεχεται τα λυματα που θα συλλεγονται σε βοθρο (φυσικα στεγανο) και θα μεταφερονται με βυτιο.
  3. Κι ομως, το ρωτησα και μου ειπαν οτι χρειαζεται μονο ΥΔ οτι η εγκατασταση υγραεριου αποξηλωθηκε. Καμια νεα μελετη.
  4. Μια ερωτηση οχι πολυ σχετικη. Αν η εγκατασταση υγραεριου με φιαλες, καταργηθει και χρησιμοποιειται πλεον φυσικο αεριο απο το δικτυο, αλλαζει κατι σχετικα με την πυρασφαλεια?
  5. Eχω παρομοιο θεμα, με απληρωτες εισφορες απο την εταιρια. Βεβαια, το κλιμα ειναι καλο, παρολο που το εμαθα οταν ζητησα να πληρωθω απο το ΤΣΜΕΔΕ για ιατρικες δαπανες. Η εταιρια ειχε κανει και παλιοτερα ρυθμιση, οι δοσεις της οποιας δεν πληρωθηκαν ποτε. Τελος παντων, συζητησα το ενδεχομενο να κανω καταγγελια, εφοσον δεν εχει οικονομικες συνεπειες για την εταιρια. Το ξερει κανεις αυτο? Υπαρχει καποιο επιπλεον προστιμο, εκτος απο την οφειλη η οποια θα παραμεινει για το μελλον? Η λογικη ειναι οτι με την καταγγελια θα με ξεκολλησει εμενα το ΤΣΜΕΔΕ και θα πρεπει να τα βρει με την εταιρια.
  6. Τελικως, να ενημερωσω οτι κατεληξα σε ενα συστημα πυροσβεσης για μικρους χωρους. Ας μην αναφερω εμπορικη ονομασια, να πω μονο οτι ειναι ενας μικρος κυλινδρικος περιεκτης, που στερεωνεται ευκολα στο τοιχωμα της ντουλαπας. Το αερολυμα που περιεχει δεν ειναι υπο πιεση και ειναι καταλληλο για φωτιες A,B,C,F. Ενεργοποιειται ηλεκτρικα και με ενα κορδονι σαν φυτιλι. Η τοποθετηση ειναι απλουστατη, με ξυλοβιδες. Ειναι απλη λυση, δεν χρειαζεται μερεμετι, και το κοστος ειναι πολυ μικροτερο απο ενα ισοδυναμο συστημα με CO2. Αρκει να δουλεψει οταν του ζητηθει, φυσικα.
  7. Λοιπον, επανερχομαι στο θεμα. Προκειται για μια ντουλαπα σε σχημα Γ, 2+3μ με υψος 2,5μ. Το μισο πανω κομματι εχει βαθος 30εκ και το μισο κατω 50εκ. Στη μια ακρη ενα φυλλο πανω και ενα κατω εχουν μεσα τα μηχανηματα. Στο κατω μερος λειπει ενα μεγαλο κομματι απο το φυλλο της πορτας για να αεριζεται, καθως εχει μεσα εναν υπολογιστη και το UPS. Εκει μαζευει πολλη ζεστη. Δεν υπαρχει χωρος για να τοποθετηθει μεταλλικο ερμαριο, και επισης ολη η καλωδιωση για τα παντα ξεκιναει απο εκει. Οποτε δεν μπορει να μεταφερθει σε αλλο σημειο. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος απο τη στεγανοποιηση και την τοποθετηση συστηματος με φιαλη διοξειδιου και ανιχνευτη καπνου με ηλεκτροβανα. Φυσικα ολο αυτο μου φαινεται πατεντα, αφου δεν βρισκω να εχει δοκιμαστει καπου. Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι εκτος απο δωματια, που εχει τοποθετηθει διοξειδιο. Το σιγουρο ειναι οτι κατι πρεπει να γινει γιατι υπαρχει κινδυνος. Υπαρχει καμια αλλη σκεψη?
  8. Παντως αν κατι μοιαζει "μη σοβαρο" ειναι αυτο που συμβαινει στην Αγγλια. Εκτος αν δε μιλαμε για το ιδιο πραγμα.
  9. Η ντουλαπα ειναι σε εμφανες σημειο, και ισως υπαρχει θεμα αισθητικης. Το απογευμα που θα παω θα ξερω περισσοτερα. Η πλακα ειναι οτι εχω και στο σπιτι μου μια παρομοια ντουλαπα (εσοχη με ξυλινη πορτα και ραφια) που ειναι ολα μεσα. Και δεν εχω ασχοληθει ποτε... Αλλα τι να βαλεις, εγκατασταση με CO2 στο σπιτι? Θα πεσει παντοφλα...
  10. Σε ιατρειο υπαρχει μια ξυλινη ντουλαπα στην οποια βρισκονται το τηλεφωνικο κεντρο, ενας κεντρικος υπολογιστης, ρουτερ, ενισχυτης ηχοσυστηματος και καποια αλλα ψιλα. Στο χωρο δεν υπαρχει κανενα μεσο πυρανιχνευσης, παρα μονο φορητοι πυροσβεστηρες. Αυτα ξερω απο περιγραφες του γιατρου, σημερα θα παω να δω ακριβως τι γινεται. Η εγκατασταση συστηματος πυρανιχνευσης σε ολα τα δωματια ειναι μια λυση ακριβη και ισως περιττη, αφου ειναι χωροι με πολυ μικρη επικινδυνοτητα και εχουν αρκετη κινηση απο το προσωπικο, ωστε να θεωρειται απιθανο να ξεχαστει κατι ή να συμβει κατι σε ωρες μη λειτουργιας. Το ζητουμενο ειναι η προστασια της ντουλαπας. Η αρχικη μου σκεψη ειναι η προφανης. Μια φιαλη CO2. Στεγανοποιηση της ντουλαπας, ενα μικρο ανοιγμα στην αντιθετη πλευρα απο τη φιαλη, ανοιγματα μεταξυ των ραφιων ή διανομη με σωληνες σε ολα τα ραφια. Δεν εχω δουλεψει ποτε διοξειδιο. Με το μυαλο μου λεω οτι δεν υπαρχει κινδυνος αν σε ενα χωρο 70-80 κμ, και συνολικα 500κ.μ. ανοιξει μια μικρη φιαλη και μετα μπουν ανθρωποι. Επισης, θεωρω οτι μπορει το διοξειδιο να εκτοπισει πληρως τον αερα μεσα στη ντουλαπα και να σβησει τη φωτια. Πως το βλεπετε γενικως? Ειναι κατι που χανω?
  11. Τελικως εγινε οπως τα λετε. Ευχαριστω. Το αξιοσημειωτο ειναι οτι εγινε αυτοψια. Ενω δεν κανουν σε πολυ μεγαλυτερες περιπτωσεις. Κατι αλλο για την απλη ΠΦ. Κατα (προφορικη) υποδειξη απο την ΠΥ σε παλιοτερη περιπτωση αρκουσε ενα λαστιχο που να μπορει να συνδεθει στη βρυση του WC και να φτασει μεχρι το πιο μακρινο σημειο. Αυτο για να αποφυγει ο ιδιοκτητης το μερεμετι και το οποιο κοστος. Τωρα αυτο δεν εγινε δεκτο.
  12. Απλη περιπτωση, αλλα ... Καταστημα εντος πολης σε κτιριο προ του 55, που προσφατα απεκτησε προσθηκη καθ'υψος, αλλαζει ενοικιαστη και γινεται κομμωτηριο. Χρειαζομαι μια βεβαιωση για το προ του 55. Δεν αρκει μια απλη κατοψη που φαινονται τα μεσα (οπως στα γραφεια) αλλα χρειαζεται μια πληρης μελετη πυρασφαλειας, με την 3/81? Ή μηπως με αλλη διαταξη? Τα μεσα ειναι τα στανταρ, 2 πυροσβεστηρες, 1 φωλια + φωτιστικα. Υπαρχει κατι που χανω? Ευχαριστω.
  13. Λοιπον για το συστημα δεν γνωριζω και πολλα. Το βρηκα στημενο και προσπαθω να καταλαβω με το ματι πως λειτουργει. Ο λεβητας παιρνει μπροστα οταν λειτουργει το καλοριφερ, με θερμοστατη. Κυκλοφορητης υπαρχει, τωρα σε ποια σειρα ειναι δεν μπορω να το διαπιστωσω. Υπαρχει επισης κατι σαν μικρο πιεστικο. Θα ανεβασω φωτογραφιες, ειναι ο μονος τροπος να το περιγραψω. Ευχαριστω για τη βοηθεια.
  14. Στο σπιτι μου ειναι εγκατεστημενο ενα τετοιο συστημα. Ειναι στο ισογειο διοροφης οικοδομης με υπογειο. Το δοχειο αποθηκευσης του ΖΝΧ ειναι στο υπογειο (υψος -2μ απο τη σταθμη που βρισκονται οι βρυσες στο σπιτι). Τα πανελ ειναι στην ταρατσα πανω απο την αποληξη του κλιμακοστασιου (υψος +8μ απο τη σταθμη που βρισκονται οι βρυσες στο σπιτι). Γενικως το συστημα λειτουργει καλα, με μονο προβλημα τη μικρη χωρητικοτητα του δοχειου. Υπαρχει μια εμφανης διαφορα στη μεγιστη θερμοκρασια του νερου οταν δουλεψει με ρευμα. Με τον ηλιο και τον καυστηρα του καλοριφερ, υπαρχει ζεστο νερο, αλλα οχι καυτο. Με τον ηλιο δικαιολογειται λογω της μεγαλης αποστασης απο την ταρατσα στο υπογειο. Ενα σοβαρο θεμα ειναι οτι το νερο κρυωνει γρηγορα. Δηλαδη το καλοκαιρι αν θεωρησουμε οτι μεχρι τις 7 ο ηλιος ζεσταινει νερο, στις 10 το νερο εχει κρυωσει. Το χειμωνα σε μια ωρα απο τοτε που θα σταματησει το καλοριφερ παρομοιως. Εβαλα μια βαλβιδα που λειτουργει θερμοστατικα, ωστε να κοβει το νερο απο τις πλακες του ηλιακου, οταν ειναι κρυο. Αλλα και παλι αισθητη διαφορα δεν ειδα. Θεμα μονωσης του δοχειου δε νομιζω οτι υπαρχει. Χωρις να ξερω, θεωρω οτι εχει διπλο τοιχωμα αφου λειτουργει ως εναλλακτης. Τι εχουν τα ερμα και ψοφαν? Τα υλικα που εχει βαλει ο κατασκευαστης δεν ειναι τα καλυτερα, αλλα ουτε και τα χειροτερα. Οι κυκλοφορητες ειναι WILO το δοχειο noname. Eχει κανεις καποια ιδεα?
  15. Παρα την ανακοινωση της ΔΕΗ οτι απο τη δημοσιευση του νομου, δεχονται αιτησεις, τωρα που μιλαμε δεν δεχονται. Αυτο που "λεγεται" ειναι οτι καποια στιγμη θα δεχτουν και τοτε οποιος προλαβει να παρει καλυτερο αριθμο πρωτοκολλου, εχει και προτεραιοτητα οταν κριθουν οι φακελοι... Ολα στο μιλητο, παρα το οτι τα πραγματα στα χαρτια ειναι πρωτοφανως ξεκαθαρα, κατι που δε συμβαινει συνηθως.
  16. Kανονικα η Πολεοδομια δεν θα επρεπε να ζηταει νεα Στατικη Μελετη, στην οποια να υπολογιζεται το εξτρα βαρος στη στεγη?
  17. Για τη ΔΕΗ, την ΔΙΠΕΧΩ, για απαλλαγη απο ΕΠΟ, για την Αδεια Μικρης Κλιμακας κτλ... Σε αυτη τη φαση ειναι δυνατον καποιος να εχει καταληξει σε εταιρια?
  18. Μα σε αυτη τη φαση ΔΕΝ ειναι δυνατον να εχεις καταληξει σε αυτα. Αυτα ουσιαστικα εξαρτωνται απο το ποιες εταιριες θα επιλεξεις. Αλλα αυτο θα γινει σε επομενη φαση.
  19. Σε περιοχη που "οικοδομισιμο" θεωρειται οικοπεδο απο 4.οοοτμ και ανω, εχω το εξης προβλημα. Για > 4.000 απαιτουνται 5μ αποστασεις απο τα ορια, ενω για μικροτερο 2,5μ. Ενα προσφατο τοπογραφικο το βγαζει 4.005τμ. Αν σε κατω των 4.000 δεν μπορω να εγκαταστησω ΦΒ γιατι δεν ειναι οικοδομισιμο, τοτε η λυση για να μεινω στα 2,5μ απο τα ορια ειναι να μαγειρεψει ο Τοπογραφος για να το βγαλει 4.000 ακριβως. Αυτο πως ακουγεται? Σε εμενα οχι πολυ καλο... Εκτος αν το "προσεχες μελλον" ηρθε, αλλα δεν εχω διαβασει κατι συγκεκριμενο για το θεμα.
  20. Διαβασα την Οδηγια της 23-07, στην οποια αναφερεται σε διαφορα σταδια "Τεχνικη Περιγραφη της εγκαταστασης". Τι ειδους περιγραφη ειναι αυτη? Με δεδομενο οτι ζητειται στα πρωτα σταδια, ειναι αδυνατον να ειναι ακριβης και λεπτομερης, αφου δεν εχει γινει μελετη. Φανταζομαι οτι ζητουν ενα δισελιδο, που να αναφερονται ενδεικτικα μεγεθη (<100KW) και μια συνοπτικη τυπικη περιγραφη μιας εγκαταστασης ΦΒ. Κανω λαθος? Υπαρχει καποιο υποδειγμα να κατατοπιστω?
  21. Αυτα ειναι δυο ξεχωριστα πραγματα. Η μελετη φωτισμου ειναι περισσοτερο αρχιτεκτονικου ενδιαφεροντος. Πρεπει να γνωριζεις τι επιπεδα φωτισμου χρειαζονται και μετα να δεις πως θα το επιτυχεις, αναλογα με το χωρο, το υψος και την αισθητικη. Η μελετη αερισμου ειναι πιο πολυπλοκη. Αναλογα με τη χρηση και τον πληθυσμο, απαιτουνται ορισμενες εναλλαγες αερα ανα ατομο, ανα ωρα. Σε συναρτηση με τον ογκο του χωρου, θα προκυψει ενα νουμερο σε κ.μ. αερα ανα ωρα. Αυτη η ποσοτητα πρεπει να προσαγεται και ιση ποσοτητα να απαγεται. Στη συνεχεια υπολογιζονται και οι απαιτησεις θερμανσης - κλιματισμου.
  22. Το συγκεκριμενο κτιριο, αλλα και πολλα αλλα στο κεντρο μεγαλων πολεων ειναι χαρακτηρισμενο ως "Διατηρητεο". Για τετοια κτιρια, ισχυουν "εκπτωσεις" στις απαιτησεις πυροπροστασιας? Για παραδειγμα, συστημα πυρανιχνευσης, η δικτυο νερου με sprinkler και φωλιες, μπορει να κριθει οτι δεν τοποθετειται επειδη ενα κτιριο ειναι διατηρητεο?
  23. Ποια χαρτια κατεθεσες στη Νομαρχια? Σε ποια ακριβως υπηρεσια? Tι ειδους αδειες ειναι αυτες που πηρες?
  24. Τελικως, το θεμα ξεκολλησε και εληξε. Επειδη η βεβαιωση οτι καποιος βιολογικος δεχεται τα λυματα ηταν απαραιτητη, αλλα κανεις απο τις κοντινες ΔΕΥΑ δεν την εδινε, εκανα μια διερευνηση σε ΔΕΥΑ γειτονικου νομου. Εκει μετα απο συντομη επικοινωνια ελαβα θετικη απαντηση και χρειαστηκε να απαντησω στην φιλοσοφικη ερωτηση "μηπως στην περιοχη σου εχουν κανει μαγαζακι και δε σου δινουν?" Εγω δεν πιστευω οτι γινονται τετοια πραγματα στις μερες μας. Τελος παντων το θεμα μου προχωρησε και γι'αυτο ενημερωνω κι εδω. ΥΓ. Σε ερωτηση που εκανα στους υπαλληλους, αν θα δεχονταν βεβαιωση απο πολυ μακρινη ΔΕΥΑ πχ της Ροδου, μου απαντησαν οτι δεν εχουν λογο να μην τη δεχτουν. ΥΓ2. Αν ειχα απορροφητικο βοθρο, δεν θα χρειαζοταν τετοια βεβαιωση και θα ειχα ξεκολλησει πολυ ευκολοτερα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.