Μετάβαση στο περιεχόμενο

aloha

Members
  • Περιεχόμενα

    94
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

aloha's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να υποθέσω είτε και ήδη να είχε υποβάλλει κάποιος αίτηση ή αυτοί που πλήρωσαν το προηγούμενο εξάμηνο με κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δε θα καταφέρουν να πέσουν κατηγορία τελικά ή αντίστοιχα θα τους ζητήσουν την διαφορά ξανά; ή είναι όσοι πρόλαβαν τον κυριο είδαν και οι υπόλοιποι την πάτησαν;; φαντάζομαι δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; (όχι πώς έχουμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα που χρωστάμε και τα επόμενα που θα χρωστάμε αλλά κουβέντα να γίνεται)
  2. Έχοντας φάει κάμποσα χρόνια στο ελεύθερο, έχοντας εμπειρία και χαρτούρα μπόλικη, και περίπου δύο χρόνια χωρίς μία, ναι σκέφτεσαι και το δημόσιο γιατί αλλιώς είσαι άνεργος, ανασφάλιστος και μ@@#$ς (τώρα ειδικά που είδα γνωστούς χωρίς κάτι επιπλέον από το πτυχίο και με πλασματική εμπειρία να διορίζονται έχοντας λιγότερα μόρια από εμένα σε ειδικές κατηγορίες χωρίς καν να ανηκουν στην πραγματικότητα σε αυτες, ε ναι είμαι άνθρωπος και κάπως μου κακοφάνηκε....). Στα υπόλοιπα σε θεματα δουλειας σε δημοσιο και ιδιωτικό τομέα με έχει καλύψει ότι έχει πει ο ικαρος. Τι να συζητάμε τώρα; Μακάρι συνάδελφε η κρίση να μην σε έχει αγγίξει εσένα.
  3. Καλημέρα συνάδελφοι! Να καταθέσω και εγώ το ερώτημα μου για τροφή για σκέψη: πως κάποιος είναι πολύτεκνος ή τρίτεκνος (όχι ο ίδιος αλλά ως τεκνο αυτός) και έχοντας σπουδες πολυτεχνείου (5 χρόνια min), διδακτορικό (3 χρόνια min), προυπηρεσία πάνω από την max που μετράνε (δηλαδή πάνω από τα 5 χρόνια) να πληροί ταυτόχρονα και το ηλικιακό όριο που απαιτείται απο τους αντιστοιχους νόμους που επικαλείται το ασεπ, που είναι το μαξ τα 25 χρόνια (σε κάποιες ειναι λιγότερο). ;;;; Άρα εγώ κάνω κάτι λάθος στο μέτρημα σαν τον Τσάκωνα στην ταινία... Προβληματισμός για τον ελέυθερο χρόνο σας.
  4. Όχι Σωτήρη, ρητά σε αντίστοιχη ερώτηση μου μου είπαν ότι θα τους το δίνω, θα το πληρώνουν, δεν θα κόβω κανένα τιμολόγιο εγώ για το τσμεδε. Και εμένα μου έκανε περίεργο, για το πως θα το δικαιολογούσαν αυτοί (και για αυτό το ρώτησα πολύ ξεκάθαρα). Πράγματα τα όποια δεν γνωρίζω και δεν είναι στα χωράφια μου, αλλά ωστόσο δεν μου "έστεκαν". Έτσι για να ενημερώνομαι, υπάρχει τρόπος νόμιμος να γίνεται κάτι τέτοιο που έλεγαν αυτοί?
  5. την έστειλα χθές βράδυ, ούτε τροποποιητική κάνω ούτε τίποτα, οπως τα έχω και αν είναι σωστα, αφου ειναι σχεδον απίθανο. Καλή επιτυχία να έχουμε πάντως όλοι!
  6. Στο είπα αυτό με βάση τι μου είπαν στο τηλεφωνο που ειχα πάρει στον ΑΣΕΠ. Προφανώς ανάλογα με τον εκαστοτε υπάλληλο!
  7. @requiem_for_a_dream ευχαριστω! @vi13 προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκεί δηλώνεις και την εμπειρία, και την διάρκεια που είσαι ασφαλισμένος και την αδεια, και απλά όταν δηλώνεις επιδιωκόμενες θέσεις δεν βάζεις καθόλου την εμπειρία στα κριτήρια κατάταξης και έτσι διαγωνίζεσαι μόνο για τις θέσεις που δεν χρειάζεται εμπειρία. @nvadikol θέλει παράβολο δημοσίου (ή ηλεκτρονικό παράβολο), αμφιβάλλω αν κάνει το διπλότυπο είσπραξης. @Dirtybit θεωρώ ότι πρέπει να γράψεις και εμπειρία και ασφαλιστική κάλυψη ακόμη και αν δεν αναφέρεσαι σε θέσεις με εξειδικευμενη εμπειρια. Εσείς βάζετε βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερώτητας ή την βεβαιωση που ειναι για συμμετοχη σε ασεπ (απο τσμεδε εννοω)?
  8. Και στη σελιδα 191 του φεκ τους εχει, και στις σελιδες 199-201. Και όχι δεν εννοω τα αστερακια. (Εντελως προφανες είναι και μάλιστα τοσο που με κάνεις να ανησυχώ..)
  9. Απόλυτα (εννοω απόλυτα μπορουν οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι και μηχανικοι υπολογιστων). Γιατι? Αφου το λέει η προκήρυξη ρητα.
  10. Την απορία σου την πρώτη την έχω και εγω. Δηλαδη συμπληρωνει καποιος απο την στιγμη που πηρε την αδεια μεχρι τωρα και μια αντιστοιχη βεβαιωση απο τσμεδε τον καλυπτει (αν δεν μιλαμε για εξειδικευμενη εμπειρια). Γιατι αν μεσα σε αυτο το διαστημα ειχε και καποια διαστηματα παραλληλα μισθωτος αλλα και μπλοκακι-ελευθερος τι γινεται? Πρέπει να τα συμπληρωσει συμφωνα με την βεβαιωση που εκδιδει το τσμεδε για ασεπ ή αρκει μια ασφαλιστικη ενημερωτητα του τσμεδε και ολα οκ? Στο δευτερο που ρωτας εαν δεν εχεις καποιο απο τα προσθεντα προσοντα αποριπτεσαι. οποτε δεν εχει νοημα να το δηλωσεις και δεν εχει νοημα εαν εχεις λιγοτερη εμπειρια απο την ελαχιστη απαιτουμενη εξειδικευμενη να την δηλωσεις. (ειχα αντιστοιχο ερωτημα και τηλεφωνησα χθες παρασκευη στον ασεπ και μου ειπαν αυτο). Δεν παιζουν επικουρικοι πινακες κτλ σε πε και τε, μονο σε δε.
  11. Εννοώ τις θέσεις των ΠΕ Ηλεκτρολογων: 420,421,422, 460-469. σύνολο αυτές οι θέσεις είναι 27, δεν τις λες και λιγες... Για αυτες που λες δεν τις εχω προσεξει γιατι απλα δεν με ενδιεφεραν, αλλα λογικα κατι τετοιο που περιγραφεις θα συμβαινει.
  12. Ερώτηση: εαν σε μια θέση με κωδικο πχ. 401 έχει δυο θέσεις γενικές, εκ των οποίων για τη μια μετραει για τη σειρα καταταξης η εμπειρια και για την αλλη όχι και εμεις εστω οτι θελουμε να δηλωσουμε και για τις δυο. Οταν δηλωνουμε επιδιωκομενες θεσεις τοτε μια φορα βαζουμε τον κωδικο αυτο και γραφουμε και την αντιστοιχη εμπειρια σε μηνες που ζητα? ή πρεπει να δηλωσουμε δυο φορες των κωδικο και στην μια να συμπληρωσουμε την εμπειρια μας και στην αλλη οχι. Εννοω με την πρωτη εκδοχη ειναι αυτονοητο οτι μας ενδιαφερει ειτε το ενα ειτε το αλλο και ας ληφθει η εμπειρια εκει που πρεπει ή θα πρεπει να δηλωνεται αυτο ξεχωριστα?
  13. Αντικειμενικα θα γινουν, αλλα συμφωνα με τα κριτηρια που ηδη εχουν οριστει. Τα κριτηρια ομως οριστηκαν με αντικειμενικό τροπο? Το κανω πιο απλο: εαν μεχρι τωρα στο δεδδηε ηταν ορισμενοι συμβασιουχοι βισματα με συγκεκριμενη εμπειρια και οι θεσεις που θελει ο δεδδηε να καλυφθουν οριζει ως απαραιτητο προσον την ταδε εξειδικευμενη εμπειρια τοτε τι κανει νιαου νιαου? Σε καποιες θεσεις ηλεκτρολογων (αρκετες) η εξειδικευμενη εμπειρια που ζητειται θεωρω πως παραειναι εξειδικευμενη... (Και βεβαια αν σκεφτεις οτι έχω δυο χόντρα παραδειγματα μεσα απο τον κυκλο μου για το πως διοριστηκαν, μεχρι να συμβει σε εμενα αμφισβηττω τα παντα)
  14. Σε ορισμένες θέσεις ηλεκτρολόγων απαιτείται 2 χρόνια εξειδικευμένη εμπειρία σε διάφορα πράγματα, εάν η εμπειρία σου αυτή προκύπτει από συμβάσεις έργου, ιδιωτικά συμφωνητικά, συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιων κτλ τότε δεν αρκεί η βεβαίωση του τσμεδε. Εαν αυτή η εμπειρια δεν έχει αποκτηθεί ως μισθωτος κάπου αλλά ως μπλοκάκιας τοτε πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Για τα αγγλικα παράδειγμα που λες εαν εχει ως απαραιτητο προσθετο προσον καλη γνώση αγγλικης και εσυ έχεις άριστη και το αποδεικνύεις αυτό με το αντίστοιχο δικαιολογητικό τοτε δεν θα παρεις τα 30 μόρια της καλης αλλα τα 70 μορια της άριστης. Η εμπειρια μετραει μέχρι 5 έτη, τα υπόλοιπα δεν τα μετρανε. Και μεταπτυχιακα και διδακτορικα μεχρι 2 απο το καθενα μετραει με τον συνδυασμο που αποδιδει τα περισσοτερα μορια. (ενταξει δεν νομιζω καποιος να εχει παραπανω απο τεσσερα, θα ηταν εκτος λογω ηλικιας που περιοριζει).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.