Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

matho

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by matho

  1. Καλησπέρα, να θέσω το εξής ερώτημα που ψάχνω μέρες και άκρη δεν έβγαλα. Για εργαστήριο κεραμικής βγάζεις άδεια από το ανάπτυξης, οκ? αν θες να κάνεις και μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες ξέρει κανείς απο που αδειοδοτήσε? για ενήλικες ΕΟΠΠΕΠ (ΚΔΒΜ1) για παιδιά ως ΚΔΑΠ? έχω ρωτήσει α'βαθμια, β'βαθμια, υπουργείο παιδείας, εοππεπ, σύλλογο κερμαιστών και κανείς δε ξέρει να μου πει με σιγουριά που να απευθυνθώ.
  2. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111447460 παμε παλι για παραταση....??
  3. Καλή σας μέρα! έχω η/χ και μπαλκόνι που έχει ενωθεί και έχει γίνει αποθήκη. Για το μπαλκόνι ξέρω ότι δεν υπαγεται στη ρύθμιση. Ο η/χ που μετατράπηκε σε αποθήκη μπορεί να υπαχθεί ή είναι από βοηθητική χρήση σε βοηθητική, οπότε όχι? Στην πολεοδομία που ρωτησα μου είπαν να το δηλώσω ως χώρο κατοικίας και να το βάλω. Είναι σωστό ή θα μπει ο ιδιοκτήτης στη διαδικασία να πληρώσει για κάτι που δε γινόταν?
  4. Να ρωτήσω κατι σχετικά με την "ενοικίαση" ΜΕΚ Α. Αν πάρω εγω το έργο, μπορώ να υπογράψω κάτι σαν συμφωνητικό, υπεργολαβία με την εταιρια,δε ξέρω πως να το πω, ότι δηλαδή δίνω εγω το εργό στην εταιρία να το κατασκευασει? είχα ακούσει καποια στιγμη παλιότερα ότι αν γίνει κατι τέτοιο και κατατεθεί και στον φορεα που δημοπρατει το εργο, οποιαδηποτε ευθύνη μετατιθεται από μενα και παει στον αλλον. ισχύει κατι τετοιο? ελπιζω να εθεσα σωστα τον προβληματισμο μου και να καταλαβαινετε τι εννοω. ξερω ζηταω πολλα: και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο...
  5. παλιότερα είχα κάνει και εγω σε ΙΕΚ μαθημα (2006). Τοτε δεν ηθελαν ΑΠΥ, δηλώναμε λογαριασμο σε τραπεζα, τα λεφτα εμπαιναν εκει. Ειχα και μητρωο ΙΚΑ, ερχοταν μια βεβαιωση- κρατησεις(την εβαζα στην φορολογικη) και κατι σε ένσημα (μη φανταστεις πολλα, οι ωρες ηταν 2 την εβδομαδα) που στην ουσια ηταν αχρηστα. Απο ΤΣΜΕΔΕ δεν ειχαν προβλημα γιατι οι ωρες ηταν πολυ λιγες. Στην εφορια δε χρειαστηκε να κανω τιποτα. Προφανως αλλαξαν πολλα απο τοτε. Νομιζω παντως οτι εχει εναν κωδικο για εκπαιδευση ενηλικων, αν εννοούν αυτο. Αλλα με το ΤΕΒΕ γιατι να μπλεχτείς? Ξερω δικηγορους που είναι ωρομισθιοι που δεν εχουν μπλεχτει με ΤΕΒΕ (εχει διαφορά? ελευθεροι επαγγελματιες ειμαστε ολοι) και κοβουν αποδειξη. Ελπιζω να μη σε μπερδεψα παραπανω, αλλά ρώτα τους ξανά για αυτο με το ΤΕΒΕ
  6. α) Για σοφίτα τι πρέπει να γραφτεί στις υπευθυνες δηλώσεις και στην τεχνική έκθεση πέρα από τα γνωστα? θέλει να αναγραφεται και το ύψος? β) αν είναι εκτός σχεδίου σ.δ τι να βάλω? (σόρι που το ρωταω, κάπου πρέπει να έχει απαντηθεί αλλά δεν το βρίσκω) γ) μπορώ να καταθέσω το φάκελο με αμοιβες, παραβολο, Υπ.Δ,αιτηση και στη συνεχεια να βάλω τα σχεδια, σωστα? επειδη δε γνωρίζω ακριβώς το εμβαδόν μπορώ να το γράψω στο περίπου και όταν καταθέσω τα συμπληρωματικα στοιχεια να βάλω και διορθωμενη Υπ.Δ και τεχν.εκθεση? (δεν υπαρχουν σχεδια, περιμενω την πολεοδομια, και ο ιδιοκτητης στο περιπου ξέρει το εμβαδο) δ) αν στην αμοιβή του ΤΕΕ βάλω κάποιο εμβαδόν και μετά διαπιστωθεί ότι το εμβαδόν είναι άλλο, πειράζει? δεν επηρεαζει κάπου ε?
  7. Ευχαριστώ! φλασιά μου ήρθε: ακόμα και αν έχει γίνει μπάνιο πάλι δε χρειάζεται διαρρύθμιση?
  8. Σε περίπτωση κλειστού γκαραζ ή σοφίτας, που έχουν γίνει δυο δωμάτια, χρειάζεται και στην κάτοψη να βάλουμε και τα χωρίσματα ή αρκει το περίγραμμα τα τ.μ. δεν αλλαζουν, αλλα αν περάσει έλεγχος θα πουν κάτι για τη διαρρύθμιση? γνωρίζει κανείς ποια είναι τα ελάχιστα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουμε στο φάκελο ώστε να πρωτοκολληθεί η αίτηση και εντός 10 ημερών (ή 15 μερες δε θυμάμαι καλά) να συμπληρωθούν οι ελλείψεις? ρωτάω γιατί αν αργήσει να δοθεί η παράταση κερδιζουμε έτσι λίγες μέρες παραπάνω!!
  9. Καλημέρα! και στον ΑΝΤ1 περνάει σε τίτλους "διμηνη παραταση για ημιυπαιθριους"
  10. σε ευχαριστώ!! να δω αν αυτα που ελεγε τα πραγματοποιήσε? αν έλεγε για ράμπα που έστω ότι την έκανε όπως ακριβώς την περιέγραφε, αλλά π.χ. σε διαστάσεις δεν καλύπτουν τους κανονισμούς, τι να κάνω? περιμένω να μου δώσει η τράπεζα και άλλα έντυπα σχετικά με το πρόγραμμα, απλά θα θέλα να είμαι προετοιμασμένη για το τι θα συναντησω και έλεγα μήπως σε κάποιον έτυχε κάτι παρόμοιο.
  11. βρηκα αυτο στη σελιδα http://blog.moudaniwn.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF-5589 και το παραθετω ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΙΒΕΛΓΚΑΣ Τροπολογία για παράταση μέχρι τις 30-4-2011 της ισχύος του Ν. 3843/10, «με τον οποίον προβλέπεται η τακτοποίηση ημιυπαιθρίων χώρων και λοιπών πολεοδομικών παραβάσεων εντός του όγκου των κτιρίων βάσει των νόμιμων οικοδομικών αδειών», κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δριβελέγκας Ιωάννης, Ζωίδης Νικόλαος και Περλεπέ / Σηφουνάκη Αικατερίνη. Η παράταση του εν λόγω νόμου έληγε στις 28-2-2011, αλλά, «επειδή, όπως προκύπτει από πληροφορίες των πολεοδομικών γραφείων, υπάρχει διάθεση από τους πολίτες για την τακτοποίηση των οικοδομών και με δεδομένο: α) την υποστελέχωση των πολεοδομιών, β) την αλλαγή του καθεστώτος στις πολεοδομίες λόγω «Καλλικράτη» και τη μη ουσιαστική λειτουργία πολλών απ’ αυτές, προκύπτει η αναγκαιότητα για παράταση ισχύος του ως άνω νόμου», προτάθηκε νέα παράταση μέχρι τις 30-4-2011. Πηγή: http://www.gnomihalkidikis.gr εχει ακουσει κανεις κατι αλλο?
  12. είναι ο δισταγμος που τους εφαγε. το γνωστο: να το κανουμε τι θα γινει μετα κλπ... οκ! ευχαριστω!!!
  13. δεν ανεφερα οτι προκειται για συγγενικο προσωπο και θα ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν το καλύτερο! ευχαριστω
  14. σοφιτα σε περιπτωση σοφίτας: αν έχει υπερβει το υψος για 30εκ, τι προτείνετε? να κάνουμε την τακτοποίηση? ή να περιμένουμε νέα εγκύκλιο? επίσης, χρειάζεται στην κάτοψη να σχεδιαστούν οι εσωτερικοί χώροι της σοφίτας ή αρκεί το περίγραμμα?
  15. έτρεξε κάποιο διάστημα ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα μεσω εσπα 2007-2013 για επιχειρησεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς μεταποίησης, εμπορίου, τουρισμού, υπηρεσιών. Σε αυτό το πρόγραμμα ο επιχειρηματίας έπαιρνε ας το πούμε "μπόνους" αν συνέβαλε στη διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με αναπηρία (έτσι έγραφε το κριτήριο). Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν έτυχε σε κανέναν να κάνει τεχνική έκθεση σε κάποιο κατάστημα και τι ακριβώς προδιαγραφές πρέπει να τηρούνται. Είδα από προηγούμενα ποστς κάποιες συνδέσεις με νομοθεσία πολύ αναλυτικές. Πρέπει να τηρούνται όλα αυτά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή αρκεί π.χ. μια ράμπα? έχω δει πολλα καταστηματα και τράπεζες που βάζουν μια απλή ράμπα, άλλες φορές μεταλλική, άλλες φορές χωρίς κάγκελο κλπ. Ρωτάω γιατί πρόκειται να κάνω μια τέτοια αυτοψία. Η προκήρυξη δεν είναι καθόλου αναλυτική, για το συγκεκριμένο λέει μόνο διευκόλυνση στην πρόσβαση ατόμων με αναπηρία. κάποιος?
  16. Σε περίπτωση που θέλω να τακτοποιήσω η/χ του σπιτιού του πατέρα μου, από το οποίο μου παραχωρεί τ.μ. για επαγγελματική έδρα, έχω κάποια απαλλαγή ή δεν έχει σχέση?
  17. Πρόκειται να κάνω τακτοποίση η.χ. Είδα στα σχέδια ότι έχει αλλάξει η είσοδος του δαμερίσματος, όπως επίσης και το ένα wc έγινε αποθήκη. Τι κάνω? τακτοποιώ κανονικα τον η.χ. και μέτα κάνω καποια ενημέρωση φακέλου για τις αλλαγές? ή δε χρειάζεται? και αν χρειάζεται τι δικαιολογητικα πρέπει να καταθέσω?
  18. ΕΣΠΑ, επιδότηση επιχειρησεων αν διευκολύνουν την προσβαση αμεα έτρεξε κάποιο διάστημα ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα μεσω εσπα 2007-2013 για επιχειρησεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς μεταποίησης, εμπορίου, τουρισμού, υπηρεσιών. Σε αυτό το πρόγραμμα ο επιχειρηματίας έπαιρνε ας το πούμε "μπόνους" αν συνέβαλε στη διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με αναπηρία (έτσι έγραφε το κριτήριο). Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν έτυχε σε κανέναν να κάνει τεχνική έκθεση σε κάποιο κατάστημα και τι ακριβώς προδιαγραφές πρέπει να τηρούνται. Είδα από προηγούμενα ποστς κάποιες συνδέσεις με νομοθεσία πολύ αναλυτικές. Πρέπει να τηρούνται όλα αυτά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή αρκεί π.χ. μια ράμπα? έχω δει πολλα καταστηματα και τράπεζες που βάζουν μια απλή ράμπα, άλλες φορές μεταλλική, άλλες φορές χωρίς κάγκελο κλπ. Ρωτάω γιατί πρόκειται να κάνω μια τέτοια αυτοψία. Η προκήρυξη δεν είναι καθόλου αναλυτική, για το συγκεκριμένο λέει μόνο διευκόλυνση στην πρόσβαση ατόμων με αναπηρία.
  19. και εγώ δεν τα πάω καλά με αυτά. και αν κόψω μία ΑΠΥ θα βάλω παρακρατήθηκε ΦΕΜ 10% = 46,5 ?
  20. θα ηθελα να ρωτήσω κάτι και sorry αν άχει απαντηθεί. Ένας ιδιοκτήτης έχει δύο σπίτια. Κάνω δύο φακέλους, δύο αμοιβές, δύο φεμ και γενικά όλα εις διπλούν, σωστά? μπορώ να του κόψω μία απόδειξη (286,01+286,01)? ή όχι? γιατί και στο φεμ αναφέρεται ο αριθμός της απυ. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλαβέτε τι εννοώ, ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.