Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

i_nikol

Members
  • Περιεχόμενα

    69
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by i_nikol

  1. Άψογο, λιτό, περιεκτικό κείμενο. Γιατί ο μηχανικός οφείλει να μην πλατειάζει.
  2. Όχι. ΘΑ υπάρξει κάποιο μητρώο ενεργειακών ελεγκτών οι οποίοι ΘΑ πιστοποιηθούν με μια διαδικασία που ΘΑ καθοριστεί.
  3. Η Οδηγία 27 έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στην Ελληνική νομοθεσία εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχει να κάνει με ενεργειακούς επιθεωρητές. Στην Αγγλία (ανεξαρτήτως Brexit!) έχει γίνει πολλή δουλειά (πληκτρολογήστε ESOS στο Google). Ο νόμος είναι προσχηματικός, για να μη συνεχίζουμε να τρώμε πρόστιμα από την ΕΕ.
  4. Διότι ήταν προσανατολισμένος στη ζώσα τεχνική πραγματικότητα ο άνθρωπος, κύριε. Υ.Γ. Ωραίο το cardetailing.gr!
  5. Μπακάλικου τύπου υπολογισμοί των κρατούντων για να βάλουν ακόμα περισσότερο χέρι στην ιδιοκτησία. Θυμίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ.
  6. Οι απόψεις του κυρίου στα επαγγελματικά είναι ανάλογης σοβαρότητας με τις απόψεις του στα αθλητικά.
  7. Κύριος. Κάθε παραγωγική μονάδα με κινητήρια ισχύ μικρότερη ή ίση των 37 kW και θερμική ισχύ μικρότερη ή ίση των 70 kW.
  8. Τι να πει κανείς... ηλεκτροπληξία στο σπίτι εν έτει 2016... όλα στο πόδι.
  9. Ωραία ιδέα η ενεργειακή επιθεώρηση και κατ' επέκταση η μελέτη ενεργειακής απόδοσης, αλλά: 1. Όπως έχει επιβληθεί, είναι ένας κυκεώνας νομικών και νομικίστικων διατάξεων που δίνει απασχόληση σε άσχετους γραφειοκράτες. 2. Το ISO13790 μπάζει από παντού. 3. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί δεν συναινούμε σε κανενός είδους πιστοποίηση/εξέταση/αξιολόγηση.
  10. Αφορά όλα τα γραφεία, και τα μικρώτερα. Θα κάνω και στο δικό μου (52 τ.μ.), να μην έχουμε το φαινόμενο «δάσκαλε που δίδασκες». Θετική είναι η έκδοση αυτής της πυροσβεστικής διάταξης, το θέμα είναι ότι δεν θα συμμορφωθούν πολλοί.
  11. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και αγγελία για την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης σε δυάρι, σύντομα.
  12. Δεν είνα έτσι. Στο θέμα αυτό το ταμείο δείχνει κάποια σύνεση, τόσο με τις παρατάσεις όσο και με τη δυνατότητα ένταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση, η οποία όμως κόπηκε από τους «θεσμούς».
  13. Έκθεση παραγωγού αποβλήτων απαιτείται κάθε χρόνο. Δεν αφορά μόνο τα επικίνδυνα απόβλητα, αλλά όλα τα απόβλητα.
  14. Καλησπέρα. Να επισημάνω τα εξής: Το έγγραφο στο σάϊτ μου είναι μηχανολογική μελέτη όπως απαιτείται από τις κατα τόπους διευθύνσεις ανάπτυξης και όχι μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία έτσι κι αλλιώς με την εισαγωγή των ΠΠΔ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται. Η μελέτη αυτή αφορά σε ελαιοτριβείο διφασικό όπου ο πυρήνας παραδίνεται για περαιτέρω επεξεργασία σε ξηραντήριο και πυρηνελαιουργείο. Το διφασικό ελαοτριβείο είναι το μόνο που αποδεδειγμένα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Όλες οι άλλες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών ξήρανσης έχουν αποτύχει με αποτέλεσμα την απαράδεκτη κατάσταση που εμφανίζεται στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές κάθε φθινόπωρο. Φυσικά η ίδρυση διφασικών ελαιοτριβείων και των συνοδών πυρηνελαιουργίων απαιτεί επενδύσεις αλλά και νοοτροπία βιομηχανικής οργάνωσης η οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα προς το παρόν. Όπου στη μελέτη αναφέρεται επεξεργασία λυμάτων με βιολογικό καθαρισμό εννοείται ότι αφορά στα λύματα από δευτερεύουσες δραστηριότητες του ελαιοτριβείου και όχι στα υγρά απόβλητα από την κύρια παραγωγική διαδικασία.
  15. 720 downloads

    Το ιχθυάλευρο (fish meal) και το ιχθυέλαιο (fish oil) είναι σημαντικά προϊόντα τα οποία σαν πρώτη ύλη έχουν τα υπολείμματα ψαριών από εργοστάσια επεξεργασίας αλιευμάτων και τα μη εμπορεύσιμα ψάρια. Παράγονται μαζί από την ίδια μονάδα. Το ιχθυάλευρο χρησιμοποιείται σαν ιχθυοτροφή και σαν λίπασμα, ενώ το ιχθυέλαιο χρησιμοποιείται από τη χημική βιομηχανία. Μια μονάδα παραγωγής ιχθυαλεύρου και ιχθυελαίου είναι σημαντικός οικονομικός παράγοντας σε μια παραθαλάσσια περιοχή. Η εγκατάστασή της απαιτεί εκτεταμένες μελέτες. Αυτές που επισυνάπτονται είναι ενδεικτικές και σχηματικές και προορίζονται μόνο για την αδειοδότησή της. Στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν συμπεριλαμβάνεται μελέτη διάθεσης αποβλήτων η οποία είναι έργο εξειδικευμένων Χημικών Μηχανικών.
  16. Πολύ όμορφο συνάδελφε. Αλλά και ενδεικτικό του πόσο έχει αυξηθεί η συμβολή του μηχανολόγου στις κτιριακές κατασκευές. Τότε ασήμαντη, σήμερα σε ορισμένα κτίρια τα Η/Μ φτάνουν το 50% του κόστους.
  17. Η οποία όμως δεν υποβαλόταν/υποβάλλεται εάν δεν εζητείτο/ζητείται μελέτη αποχέτευσης
  18. Εφόσον δεν απαιτείται μελέτη αποχέτευσης δεν απαιτείται και μελέτη βόθρου (μιλάμε για ΟΑ βέβαια)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.