Μετάβαση στο περιεχόμενο

artemis81

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

artemis81's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όταν λες ιδιοκτήτες αναφέρεσαι στους οικοπεδούχους ή σ'αυτούς που πλέον έχουν αγοράσει τα διαμερίσματα? Οι αγοραστές όλων των διαμερισμάτων πλην του ενός που είναι σε εκκρεμότητα έχουν εξοφλήσει την κατασκευάστρια. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι η κατασκευάστρια δεν έχει πληρώσει την επίβλεψη άρα και δεν μπορεί να θεωρηθεί η άδεια.
  2. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα η μόνη λύση είναι να επωμιστούν οι ιδιοκτήτες τις οφειλές της εργολήπτριας (εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, αμοιβή επίβλεψης κλπ) προκειμένου να μπορέσει να θεωρηθεί η άδεια? Επίσης να σημειώσω εδώ ότι οι ιδιοκτήτες έχουν συμβουλευθεί δικηγόρο και τους πρότεινε να κηρύξουν έκπτωτη την εργολήπτρια. Όσο για τις οφειλές στο ΙΚΑ είναι δικές μου υποθέσεις. Όταν έγινε η μεταβίβαση δεν είχε περατωθεί η πολυκατοικία άρα υποθέτω πως μπορεί να προέκυψαν μετά χρέη προς το ΙΚΑ. Έχουν μεταβιβασθεί όλα τα διαμερίσματα εκτός από ένα για το οποίο υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην εργολήπτρια και τον ιδιοκτήτη. Υ.Γ. Προφίλ συμπληρώθηκε
  3. Θα παρακαλούσα για πληροφορίες στο παρακάτω θέμα: Έχει αγοράσει κάποιος ένα διαμέρισμα πριν αποπερατωθεί. Η οικοδομή έχει γίνει με το σύστημα της αντιπαροχής.Έχουν παρέλθει 2 χρόνια από την ημερομηνία αποπεράτωσης σύμφωνα με το συμβόλαιο και δεν έχει γίνει ακόμα σύνδεση στην ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ. Οι ιδιοκτήτες μένουν ήδη μέσα καθώς η οικοδομή είναι σχεδόν τελειωμένη αλλά με το εργοταξιακό νερό και ρεύμα.Ύστερα από πολλές συζητήσεις με την εργολήπτρια κατέληξαν ότι αυτή αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις οι οποίες πέρα από κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με το φυσικό αέριο είναι και η αμοιβή της επίβλεψης. Άρα κατ'επέκταση δεν μπορεί να θεωρηθεί η άδεια προκειμένου να ρευματοδοτηθούν τα διαμερίσματα. Στο συμβόλαιο υπάρχουν ρήτρες και μάλιστα ύστερα από 6 μήνες καθυστέρηση μπορούν να κηρύξουν έκπτωτη την εργολήπτρια. Το θέμα που προκύπτει λοιπόν είναι: 1. Ακόμα κι αν κηρύξουν έκπτωτη την εργολήπτρια λύνεται το θέμα της αμοιβής της επίβλεψης? 2.Αν δεν λύνεται μ'αυτόν τον τρόπο, τότε πως μπορεί να λυθεί (η πρόταση του μηχανικού ήταν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες την επίβλεψη, αλλά αυτό είναι αδύνατο από οικονομικής άποψης) 3. Τέλος τα τυχόν χρέη απέναντι στο ΙΚΑ βαραίνουν την εργολήπτρια ή και τους ιδιοκτήτες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.