Μετάβαση στο περιεχόμενο

mitsos_m83

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

mitsos_m83's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. To βιβλιο που αναφερει ο βασιλης ειναι πολυ καλο αλλα τωρα αν θες να κανεις απλως μια εργασια που περιγραφεις τις τεχνικες στεγανοποιησης κανε ενα search στο google θα βρεις αρκετες εργασιες απο φοιτητες εγω στο πολυ γρηγορο βρηκα κανα δυο που σου δίνουν γενικες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις
  2. Είδα χθες την πρόσκληση απο το Υπεκα ,βλέπω όλοι οι μηχανικοί,δυο χρόνια εμπειρία, σεμινάρια κτλ(1η γρήγορη ανάγνωση χωρίς σκέψη) και λεω αντε μπας και κανουμε καμια δουλεια... χαίρομαι. Πάω σε μια δεύτερη ανάγνωση.... λες η εμπειρία να μην είναι απο τότε που γράφτηκες στο ΤΕΕ????? Διαβάζω σήμερα εδώ αποδεδειγμένη να έχεις κοψει ΑΠΥ Σχετικά με οικοδομικά (Φτου....@$%%^#%$^%#$#@$) Συμφωνώ με τα λεγόμενα και τις εύλογες απορίες που εξέφρασε και έχωσε στην καημένη υπάλληλο και συνεχίζω και ρωτώ εσάς γιατί η πρόσκληση αναφέρεται σε όλους μηχανικούς αφού λίγο ή πολύ απευθύνεται στις παλιές καλές κλασσικές ειδικότητες που όλοι μάθαμε και αγαπήσαμε (όπως είδα και εδώ μια άποψη για το ποιοι πρέπει να γίνουν ενεργειακοί επιθεωρητές http://drasi.skai.gr/?p=8825) Πείτε μου ενα τρόπο για να μπορεσω και εγω οπως και οι άλλες νέες ειδικότητες, μαζι και οι χημικοί μηχανικοί να αποδείξουμε 2ετη εμπειρία? Και τέλος ας μου εξηγήσει κάποιος τι κάνουν πια αυτοί οι Τοπογράφοι στη σχολή και μπορούν να υπογράφουν στατικά,ενεργειακά,αυθαίρετα,ημιυπαιθριους, περιβαλλοντικα, βγάζουν άδειες και δεν ξέρω και εγω τι αλλο (για τουσ πολιτικούς μηχανικούς ξέρουμε είναι οι θεοί μας) Συγχωρέστε το μέγεθος του μηνύματος και το υφος μου σε σημεία αλλά νιώθω οτι μας πεταν παλι απ'εξω ... αμα είναι όλοι εμείς απο τις νέες ειδικότητες ας τον βγάλουμε την λέξη Μηχανικός απο τον τίτλο να μην πληρώνουμε και τα γ@μησ@@τικα!!!
  3. Καλημέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας!!!Μου ζήτησε ενας φίλος να του υπολογίσω το πρόστιμο, ετσι χονδρικά για να δει αμα τον παίρνει να τακτοποίησή μια αυθαιρεσία που έχουν. Λοιπον η κατάσταση έχει ως εξής: Έχει οικοδ.αδεια(1996)για τετραώροφη οικοδομή με υπόγειο.Αυτοί όμως έχουν κανει την απόληξη του κλιμακοστασίου και την υπόλοιπη ταράτσα την έκαναν τρία δωμάτια.Έχω υπολογίσει σαν υπέρβαση δόμησηςολοκληρο τον όροφο (μαζι και τα τετραγωνικά της απόληξης) και εβαλα και υπέρβαση υψους.Το βασικο μου ερωτημα ειναι οτι στο διάγραμμα κάλυψης φαίνεται στέγη στον τελευταίο όροφο και αυτοί έχουν φτιάξει στέγη στον αυθαίρετο όροφο, θα την συμπεριλάβω σαν παράβαση και θα παει με αναλυτικο ή δεν θα τη βάλω καθόλου στο πρόστιμο?
  4. Δεν μπορω να καταλαβω τι καθομασται και μαλλονουμε για μηχανικους που θα βγουνε απο κολλεγια στην Ελλαδα ενω τοσα χρονια οι μισοι περιπου πολ.μηχανικοι που ειναι στην αγορα ειναι απο τα ιδια πανεπιστημια της Αγγλιας κ.α Τελος απο την στιγμη που θελαμε να μπουμε στην Ε.Ε και να αντιγραφουμε οτι γινεται στις ΗΠΑ τι φωναζουμε τωρα.Θα τα κανουμε και εμεις οπως ειναι εξω για καμια 10αρια χρονια θα σπουδαζουν ολοι μηχανικοι, δικηγοροι κ.α επειδη θα ειναι ελευθερα ολα και μετα θα ερθει να ισορροπισει το πραγμα αυτη ειναι η δικια μου γνωμη
  5. Τι εγινε ρε παιδια???Υπογραφτηκαν τα Π.Δ? και απο ποτε θα ισχυει το Διευρυμενο ΤΕΕ?Δωστε οτι πληροφορια γιατι εχω κατι μηνες να ενημερωθω!
  6. Στο σαιτ που κοιταξα τώρα εχει ύλη για μηχανική Ι αρα μονο την Ι θες.Τώρα για το αν χρειάζεσαι φροντιστήριο ειναι εσύ πως το νιώθεις.Εχεις καμια ιδέα απο τα μαθήματα?Παντος για την μηχανική αν δεν θες φροντιστήριο θα σου προτεινα να ρωτήσεις καποιον φοιτητη να σου δειξει λιγο γιατι απο το βιβλιο δεν νομιζω να βγαλεις και πολυ άκρη μονος.Τώρα για τα υλικά διάβασμα είναι(αν και ο Σιδερης ειναι λιγο ψείρας αλλα πολύ κάλος καθηγητής) και για την φορτραν τι να σου πω οτι να ναι!! Αυτα αλλα πιστεύω οτι ειναι κάλο την επόμενη φορα που θα πας Ξάνθη ρωτά κανεναν φοιτητή (ολοι στο αναγνωστήριο ειναι αυτη την περιοδο) θα σου τα πει καλύτερα. Καλό κουράγιο και καλή τύχη!
  7. Δεν θέλουν τιμολόγια επι πιστώσει, θελουν να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον τα πρώτα 6000.
  8. Μήπως ξέρεις τι παίζει με την ιστοσελίδα του συλλόγου γιατί πάω να μπώ και το αντιβαιρους τρελαίνεται. Μακάρι να συντονιστούμε μπας και γίνει τίποτα
  9. Οχι ρε παιδια δεν ισχύει εμένα με είχαν πάρει τηλέφωνο με ρώτησαν αν θέλω να συνεχίσω τους είπα οχι και τέλειωσε το θέμα.(ετσι πιστεύω τουλάχιστον) Καλά μα τι γίνεται κάθε ΟΑΕΔ κάνει οτι του γουστάρει?
  10. Επειδή ακριβώς είναι ένα τόσο απλό θέμα μια γεώτρηση, δεν έχουμε καμία υποβάθμιση,μείωση στα υπόγεια υδατικά αποθέματα! Και άλλωστε, σιγά, δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό απο το περιβάλλον γιατί δεν ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ απο τίποτα και ειναι ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ σε οποιαδήποτε παρέμβαση απο την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη.
  11. Παιδια εγω νομιζω πως ολος αυτος ο πανικος με τα μεταπτυχιακα που εχει γινει την τελευταια δεκαετια εχει γινει περισσοτερο για τα μορια στο δημοσιο.Δεν νομιζω πως ολοι αυτοι γουσταραν να μαθουν κατι περισσοτερο αλλα το εκαναν απλως για να εχουν ενα βελος ακομα στην φαρετρα τους. Δεν το κατακρινω μην παρεξηγηθώ, οτι γνωση περνεις μονο καλο μπορει να κανει κακο δεν κανει. Και μια άλλη ερώτηση επειδή είχαμε μια συζήτηση τις προάλλες με κατι φίλους πιστεύεται οτι θα ηταν καλο το μεταπτυχιακό να μπορεί να σου δώσει καποιο εππαγγελματικο δικαιωμα επιπλεον?(ενοειται με προϋποθέσεις παντα)
  12. Συγνώμη, ηταν ο πρώτος ελεγχος για την προκαταβολη ή για την πρώτη δόση? απλος ρωτάω επειδή δεν έχουν έρθει σε εμένα για δευτερο ελεγχο ακομα και ηθελα να δω τι κοιτάνε ενημερωτικά.
  13. Ξεκίνησαν οι έλεγχοι?Πήραν κανα τηλέφωνο ή έσκασαν απροειδοποίητα?Ετσι για να δουμε πανω κατω πως το δουλεύουν οι ελεγκτές. Για πες λιγο έλεγξαν πάλι οτι είχες στα πρώτα τιμολόγια και αν τα εχεις στο γραφειο?
  14. Δεν ξερω, μαλλον, στην Ελλαδα ειμαστε πολλα πραγματα γινονται καλα ή ασχημα ή αχρηστα για να βολεψουμε κοσμο. Αλλα περισσοτερο ηθελα να δωσω την δικια μου αποψη, γιατι τα ελληνικα πολυτεχνεια δεν ακολουθουν την νοοτροπια των ξενων πολυτεχνειων ή δεν την εχουν Τωρα πιο απο τα δυο συστηματα δουλευει ή ειναι το καλυτερο δεν ειμαι σε θεση να απαντησω γιατι και στα δυο βρισκω στοιχεια που ειναι απαρατητα.
  15. Πιστευω οτι το ελληνικο πολυτεχνειο οταν πρωτοανοιξε ειχε σαν στοχο να δωσει μηχανικους-επιστημονες.Δηλαδη ατομα που θα μπορουσαν βγαινοντας να προχωρησουν την επιστημη ενα βημα παρακατω.Αυτο πιστευω οτι προσπαθει να κανει ακομα με την λογικη οτι εχει τετοια προγραμματα σπουδων και τροπους διδασκαλιας. Τι θελω να πω Στην Ελλαδα σημερα δεν προκειται να σου μαθουν στο Πολυτεχνειο να χρησιμοποιεις καποιο προγραμμα δηλ δεν θα σου μαθουν καποιο προγραμμα στατικων για να εισαι ωραιος και μαγκας οταν βγεις αλλα θα σου μαθουν ολες τι εξισωσεις που χτησιμοποιει το προγραμμα για να βγαλει τα αποτελεσματα του, θα σου μαθει να εισαι σε θεση να τα κανεις ολα με το χερι οσο δυσκολο και κουραστικο ειναι αυτο λυνοντας κατι μακρυναρια με το χερι . Κρατωντας αυτο σαν γνωμονα και προσπαθοντας να πιασει και λιγο την εποχη σου αραδιαζει και αλλα ποσα μαθηματα απο πανω για να συμβαδισεις με την εποχη. Τωρα κατα ποσο το καταφερνει αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Δεν ξερω κατα ποσο συμφωνειτε , λαθος ή σωστο δεν ξερω αλλα δεν μου φαινεται και κακο ο μηχανικος να μπορει να καταλαβει τι κανει και που βασιζεται το προγραμμα του υπολογιστη που χρησιμοποιει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.