Μετάβαση στο περιεχόμενο

s.a.k.i.

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσ/νικη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.591 profile views
  • toolkid

  • matos

s.a.k.i.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν υπάρχουν τεχνικές παραλείψεις τότε κ ολόκληρο υποσταθμό να φτιάξεις πάλι θα αστοχήσει το τζάκι. Το διαπίστωσες κ μόνος σου. Να μην αναλωνόμαστε σ' αυτά όμως.Λύσε τα τυχόν προβλήματα, πρόσθεσε ασφαλιστικά κ είμαι σίγουρος πως τη γεννήτρια θα την γλιτώσεις.
  2. Αν και βρίσκω σωστη την απόφασή σου ωφείλω να σε ενημερώσω ότι αν δουλεύουν σωστα οι αυτόματοι πληρωτές και οι ανακουφιστικές ή υπάρχει στο σπίτι υποψιασμένος άνθρωπος όπου θα βλέπει τη θερμοκρασία νερού κ θα δύναται να αφαιρέσει κ τα ξύλα (στην εσχάτη των περιπτώσεων) τότε δεν κινδυνεύει ούτε το σύστημα από αστοχία ούτε οι παριστάμενοι από τραυματισμό (μόνο να παγώσουν αν αυτό κρατήσει πολλές ώρες κινδυνεύουν). Σε ρώτησα αν το εφάρμοσες σε πραγματικές συνθήκες δηλαδή να κόψεις το ρεύμα κ να δείς τη συμπεριφορά του γιατί μιας κ εσύ λόγω μετατροπής-πατέντας έχεις έναν εναλλάκτη χαμηλής απόδοσης => δεν αναμένεις υψηλές θερμοκρασίες=> μικρότερος κίνδυνος απότομης αύξησης θερμοκρασίας ο οποίος σε συνδυασμό με το σταμάτημα της τροφοδοσίας (με ξύλα) σε εξασφαλίζει από δυσάρεστες συνέπειες. Κατ' εμένα θα πρέπει να το λειτουργήσεις κ να δεις από τα αποτελέσματα τι χρειάζεσαι Αλλιώς αν σε ενδιαφέρει η ενεργειακή αυτονομία, το να μην κρυώσεις ουδέποτε ακόμα κ μετά από 24ωρα διακοπής της ΔΕΗ και να αφήνεις γεμάτο με ξύλα το τζάκι και να απουσιάζεις (γεγονός επικίνδυνο) τότε τη λύση την προσεγγίζεις.
  3. SPYROS Συγχώρεσέ με αλλά θα εκτρέψω τη συζύτηση στην αρχή. Δεν απάντησες ως προς πόσο συχνά έχεις διακοπές κ πόσο διαρκούν αυτές και Δούλεψες καθόλου αυτήν την μετατροπή σε πραγματικες συνθήκες; (Δηλαδή χειμώνα και να κόψεις το ρευμα του κυκλοφοριτή) Από τα προαναφερθέντα συμπεραίνω ότι την απόφασή σου ωστε να χρησιμοποιήσεις βοηθητική πηγή ρεύματος την έχεις λάβει Κατά τη γνώμη μου αν το ζητούμενο είναι μόνο η ασφάλεια του συστήματος και όχι η εν γένει αυτονομία σου τότε θα πρέπει να επενδύσεις κατά πολύ λιγότερα χρήματα αλλού.
  4. Νομίζω πως ακούω συζύτηση καφενείου κ όχι από φόρουμ Μηχανικών. Δες τι εγχυτήρα φέρει ο καυστήρας και σε τι πίεση κ θα σου πω ωριαία καταναλωση. Αυτές οι παραδοχές περί 8 ωρών ημερησίως είναι λίγο μπακάλικες. Βάλε ωρόμετρο κ μέτρα καταναλωση. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  5. Το πρόβλημα εμμένει; Τη βάνα που συνδέεται με το δίκτυο της ύδρευσης. Τι χρώμα έχει βάλει η Chappee δε νομίζω ότι έχει σημασία.
  6. Άνοιξε τη βάνα του πληρωτή ώστε να ανέβει η πίεση αν αυτή είναι κλειστή κ έλεγξε για διαρροές νερού.
  7. Αυτό λέγεται προγραμματισμός παραγωγής. Επιλύεται βέλτιστα με προσομοίωση της παραγωγικής διαδικασίας λαμβάνωντας υπόψη κ άλλους παράγοντες όπως κόστος συντήρησης, κατώτερο αποθεματικό όριο, συνεργασία με άλλες μηχανές, χωρητικότητα αποθηκων, ζήτηση κ.α.
  8. PasxosC τι εννοείς αυλοί κλειστοί; Οτι δεν διαφεύγουν τα καπναέρια από 1ο άνω αριστερά αυλό μήπως; AlexisPap Συμφωνώ με το απότομο ψυχρό φορτίο στην 1η φέτα κ το μεγάλο Δt μεταξύ εσω κ εξω άνω επιφάνειας της φέτας που δέχεταί πρώτη το κρύο ρευστό αλλά γιατί να συμβαίνει μόνο πάνω αριστερά; Στις εικόνες διακρίνεται πεντακάθαρα υπερθέρμανση του άνω αριστερού τμηματος της χοάνης του καυστήρα. Πιστεύω ένα κοντινό θα βοηθούσε.
  9. Πόσο παλιοί είναι οι λέβητες; Τα ΄συμβάντα μήπως εμφανίστηκαν μετά από κάποια συντήρηση του λέβητα ή ρύθμιση του καυστήρα; Ο δεύτερος καυστήρας έχει την ίδια θερμική διάβρωση και τόσο μακριά μπούκα; Ποιά η θερμοκρασία ρύθμισης του καυστήρα κ αν κόβει όταν πρέπει; Οι αυλοί διαφυγής των καπναερίων στο καπάκι βρέθηκαν ανοιχτοί; Μπορείς να αναρτήσεις φωτό με κοντινό στις ρωγμές; 3 Συμβάντα, 2 ίδιοι λέβητες, 2 ίδιοι καυστήρες, στο ίδιο σημείο; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Μην αποκλείεις συνδιασμό 1 κ 3. H φέτα με τη ρωγμή, η γειτονική φέτα και το καπάκι έχουν δεxτεί μεγάλη θερμική καταπόνηση; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις προς το παρόν είναι να αντικαταστήσεις τη μια φέτα με μια από τον άλλο λέβητα.
  10. Climaman καταλαβαίνεις ότι η ερώτηση για τον κυκλοφορητή ήταν για να μη γυρίσουμε στην εποχήπου καναμε μπάνιο με την κανατα κ τα γκιούμια (αν και για εκει οδευουμε) αλλα να κανουμε απαέρωση με απλό κ σίγουρο τρόπο. Το ότι κάποιο συστημα ειναι ανενεργο δε σημαίνει πως ο αυτόματος πληρωτης ειναι συσδεμενος. Επειτα μας πρότεινες να μεινει το κατω βανάκι λιγο ανοχτό για ασφάλεια κ τώρα μου απαντας πως το χεις κλειστό κ ότι η θερμότητα δε μεταφέρεται σε ρευστό με ιδιο υψομετρικό. Επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να καταδικάσω το προϊόν σου κ να επιτεθώ σε σένα προσωπικά θεωρώ πως αυτο το τοπικ θα πρέπει να το εκλάβεις σοβαρά κ να διορθώσεις το γραφόμενα κ τα λεγόμενα στους πελατες σου. Η όλη προβολή μου θύμησε μια πωλήτρια στην ΔΕΘ που πουλούσε λέβητες πελλετ με μοναδικό κριτηριο διαστασιολόγησης τα τετραγωνικά του σπιτιοϋ. Το πρόβλημα στην περίπτωση του προϊοντος είναι πως αυτοι που διαβάσαν τα γραφόμενα στο τοπικ αυτό λίγο-πολύ τα γνωρίζαν αλλά τα υποψήφια θύματα, οι εύπιστοι αγοραστές - πελάτες θα πιστέψουν πως με την επισώματι αντίσταση θα βρουν τη τζάμπα θερμανση που ονειρεύονται κ ενώ θα τουρτουρίζουν θα μιλούν για οικονομία.
  11. 70%οικονομια μπορώ να διασφαλίσω με θερμαινόμενες πυτζαμες κ ένα καλώδιο 30μέτρων για να έχουμε αυτονομία σε ολο το σπίτι ή με το να κρυώνουμε όλοι στο σπίτι. Οι τεχνικες απορίες δεν απαντήθηκαν: Τι γινεται αν δε λειτουργεί καθολου ο κυκλοφορητής κ το κυκλωμα της θερμανσης έχει αποσυνδεθει από το δύκτιο της υδρευσης; Πως θα γίνει πληρωση του σώματος, εξαέρωση κ έπειτα πως θα αφήσουμε το κάτω βανάκι ανοιχτο αφού θα διαφυγει όλο το ρευστό. Τι γίνεται με τις βάνες μονωσωλήνιου;
  12. Δεν υπάρχουν παξιμάδια στη φωτό μόνο 2 βίδες allen για πίεση κ μέτρηση πίεσης, 4 βίδες συγκράτησης της αντλίας και 3 ρακόρ. Γιατί παίρνει αέρα?
  13. GP 1. Το τζάκι σφραγίζει ή είναι ανοικτού τύπου? 2. Το τζάκι έχει τάμπερ που να κλείνει εντελώς είναι βάσει των οδηγιών της ΕΕ ώστε να παραμένει λίγο ανοικτό για πρόληψη ατυχημάτων?
  14. Καλησπέρα Coolio Τον καυστήρα έχεις σκοπό να τον λειτουργείς μόνο κατά τη θέρμανση του φούρνου ή κ κατά την έψηση? Το πυρότουβλο ως δομικό στοιχείο έχει θερμοχωρητικότητα συνεπώς αποθηκεύει. Πρόσεξε όμως γιατί το σύστημα δεν είναι απομονωμένο, δηλαδή αν θες θερμοκρασία πυρότουβλου 500C εσωτερικά, πόση θα είναι εξωτερικά? (Κλασικό πρόβλημα μετάδοσης θερμότητας όπου ακόμα και οι καλύτεροι κατασκευαστές κλιβάνων παγκοσμίως δεν εμπιστεύονται τους υπολογισμούς τους αλλά τα πυρόμετρα). Στην περίπτωσή παραδοσιακού ξυλόφουρνου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα γιατί ο χώρος καύσης είναι κ χώρος κλιβάνισης, Δηλαδή αν βάλεις πυρόμετρο η ενδειξή του κατά την καύση θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Εν πάσει περιπτώσει αν και η ιδέα σου έχει εφαρμοστεί με επιτυχία, αν κ υπάρχουν οι διάφοροι κίνδυνοι (ασφάλεια κ αντοχή κλιβάνου), θεωρώ ότι πλέον δε θα μεγειρεύεις σε παραδοσιακό ξυλόφουρνό αλλά σε υβριδικό pellet-αέριο-πετρέλαιο-μπρικέτα-πυρήνα-καλαμπόκι-ξύλόφουρνο. Αν είναι έτσι καλύτερα να πηγαίνεις το φαγητό για ψήσιμο στο αρτοποίείο του χωριού. Είναι οικονομικότερο και υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φας ψώμι από φούρνο με ξύλα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.