Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ilbar

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάρος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ilbar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λοιπόν μόλις είχα τηλεφωνική ενημέρωση από το ΤΕΕ. Επιβεβαιώνεται η λύση προτείνεις ΚΑΝΑ. Στέλνουμε με mail το απόσπασμα της πρώτης ΗΛΤΑ και μια συμπληρωμένη αίτηση και το ΤΕΕ αρχειοθετεί. Έπειτα στήνουμε από την αρχή δυο ξεχωριστές εγγραφές για τις κάθετες που έχουν δημιουργηθεί. Στην περίπτωση που υπάρχει κοινόχρηστη λωρίδα γης για τις κάθετες αυτή δημιουργείται σαν ξεχωριστή εγγραφή! Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, ελπίζω να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι σε αντίστοιχη περίπρτωση. επισυνάπτω και τη φόρμα που μου έστειλαν.
  2. Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δημήτρη ναι δυνάμει του Αρ.98 πραγματοποιήθηκε η σύσταση. Χθες έστειλα την ερώτηση και στο e-building και αναμένω απάντηση. Πάντως αν δεν αρχειοθετηθεί η πρώτη καταχώρηση δημιουργείται ένα μπάχαλο με την συμπλήρωση των tabs για κάθε διηρημένη ιδιοκτησία. Επιπλέον οι κωδικοί ιδιοκτησιών δεν θα έχουν μια ορθή ακολουθία. Ξέχασα να αναφέρω ότι ευτυχώς ακόμα στην περιοχή δεν υπάρχουν ΚΑΕΚ και γλιτώνω μεγαλύτερο μπέρδεμα! Πάντως η περίπτωση σύστασης καθέτων και οριζοντίων επί καθέτων είναι πάρα πολύ συνηθισμένη και απορώ πως δεν είχε προβλεφθεί εξ αρχής από το σύστημα. Ή εν πάση περιπτώσει να έχει δοθεί λύση μέσω ερωτοαπαντησης.
  3. Το ερώτημά μου δεν έχει να κάνει με την ορθότητα της σύστασης. Αυτή πραγματοποιήθηκε και μεταγράφηκε ένα μήνα πριν. Για το όλο αδιαίρετο και κοινό ακίνητο συμπλήρωσα την ηλεκτρονική ταυτότητα και εξέδωσα το πιστοποιητικό πληρότητας για να πραγματοποιηθεί το συμβόλαιο σύστασης. Σήμερα ο πελάτης που έχει στην κατοχή του όλες τις διηρημένες ιδιοκτησίες θέλει να μεταβιβάσει την μια κάθετη. Επομένως πρέπει να βγάλω νέο πιστοποιητικό πληρότητας που να αφορά μόνο την κάθετη που μεταβιβάζεται. Η ερώτηση μου είναι αν κάποιος συνάφελφος έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση και πως την χειρίστηκε. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω τροποποιητική στην αρχική ηλτα ή αν πρέπει αυτή να αρχειοθετηθεί και να δημιουργήσω δυο νέες εγγραφές των δυο καθέτων και να απλή αναφορά στην τεχνική περιγραφή της παλιάς ηλτα. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και να μην σας έχω μπερδέψει!
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω περίπτωση όπου σε γήπεδο εκτός σχεδίου, με 2 κτίσματα, στο οποίο συνέτρεχαν όλες οι προυποθέσεις έδωσα πιστοποιητικό πληρότητας για να γίνει πράξη σύστασης 2 κάθετων ιδιοκτησιών και 5 οριζόντιων ιδιοκτησιών επί της μιας καθέτου. Στις δυο κάθετες υπάρχει κοινόχρηστη λωρίδα γης και στις 5 οριζόντιες του ενός κτιρίου υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι (διάδρομοι - κλιμακοστάσια κτλ). Προσανατολίζομαι να κάνω τροποποιητική της ΗΛΤΑ και να δηλώσω 8 ιδιοκτησίες: 1) Κοινόχρηστη λωρίδα των δυο καθέτων, 2) Κάθετη Α, 3) Οριζ 1 επι καθέτου Β, 4) Οριζ 2 επι καθέτου Β, 5) Οριζ 3 επι καθέτου Β, 6) Οριζ 4 επι καθέτου Β, 7) Οριζ 5 επι καθέτου Β, 8 ) κοινόχρηστα οριζόντιων. Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ενεργήσω όπως στην περίπτωση της κατάτμησης και να αρχειοθετηθεί η πρώτη εγγραφή ή να συνεχίσω να γράφω πάνω στην πρώτη & επιπλέον δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να βάλλω δυο ιδιοκτησίες για τα κοινόχρηστα. Έχει κανείς κάνει κάποια αντίστοιχη περίπτωση; υ.γ: Η σύσταση καθέτων και οριζοντίων επι καθέτου έχει ήδη μεταγραφεί.
  5. Καλημέρα σε όλους, Σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Προστασία Γεωργικής Γης με ΓΠΣ οι διατάξεις του αρ.51 ισχύουν μόνο στα ακίνητα που έχουν πρόσωπο ή απόσταση 200μ. από εθνική ή επαρχιακή οδό; Σύμφωνα με την ΥΔΟΜ ακίνητα που έχουν πρόσωπο ή απόσταση 150μ. από δημοτική οδό δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ.51(όταν ο χαρακτηρισμός έχει επέλθει από ΓΠΣ). Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι διαφορετικό; Ευχαριστώ πολύ.
  6. Καλησπέρα σε όλους, Σε κτίριο αποτελούμενο από ισόγειο και α' όροφο (χωρίς σύσταση Ο.Ι.) με Ο.Α.(1980) η οποία προβλέπει συνολικό ύψος 6,5μ + 0,3μ στηθαίο, το πραγματικό ύψος μετρήθηκε 7,3μ + 1μ στηθαίο. Το κτίριο βρίσκεται εντός παραδοσιακού οικισμού και στο ΦΕΚ(1990) όπου ορίζονται οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης (ισχύουν έως και σήμερα) αναγράφονται τα εξής: όροφοι 2, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 7,5μ ο μόνος τρόπος στέγασης είναι το επίπεδο δώμα, ο φέρων θόλος ή τύμπανο. Το δώμα έχει υποχρεωτικά συμπαγές στηθαίο με ύψος από 0,20μ έως 0,80μ. Υπάρχουν προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της συγκεκριμένης αυθαιρεσίας; υγ1: Είμαι νέος μηχανικός (μόλις πήρα το δίπλωμα) και το κτίριο είναι οικογενειακής ιδιοκτησίας. υγ2: Έχω ήδη αναθέσει την νομιμοποίηση σε έμπειρο μηχανικό, όμως θα ήθελα να έχω επίγνωση του τρόπου αντιμετώπισης των αυθαιρεσιών για να αποκτήσω μια τριβή κ εμπειρία στο νόμο των αυθαιρέτων μέσω της χρησιμότατης συζήτησης που γίνεται εδώ στο forum. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  7. Καλησπέρα, Επειδή είναι η πρώτη μου δημοσιεύση συγχωρέστε με αν γράφω σε λάθος πεδίο! Πρόσφατα ο αδερφός μου νοίκιασε ένα κατάστημα του οποίου η άδεια λειτουργίας(εστιατόριο-καφετέρια) έχει λήξει, όπως τον ενημέρωσαν απο το δήμο και έτσι πρέπει να βγάλει νέα άδεια (η χρήση θα παραμείνει ίδια,Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος). Ετσι λόγω του αντικειμένου μου (φοιτητης Πολ.Μηχ.ΕΜΠ) μου ζήτησε αν γνωρίζω περίπου το ύψος της αμοιβής του μηχανικού για την περίπτωση αυτή,καθώς θα χρειαστεί και μια αλλαγή στη διαρύθμιση (μεταφορά μιας τοιχοποιίας). Επειδή δεν γνωρίζω επι του θέματος σκέφτηκα μήπως μπορώ να μάθω κάτι από εσάς εδώ!! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.